ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

Ένα-ένα τα μεγάλα προβλήματα του νομού οδεύουν προς τη λύση τους. Ήδη ο Αντιπερειφεριάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης καθόρισε τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα σχολεία και οι σύλλογοι!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Όχι που δεν θα είχαμε συνέχεια με τη μάστιγα των «πολιτιστικών» και «μορφωτικών» συλλόγων! Σειρά να εκθέσει τους δικούς του «πολιτισμούς» πήρε πριν από λίγες ημέρες και ο αντίστοιχος των Βρασνών, στήνοντας μπλόκα και οδοφράγματα για να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή τους, καθότι η παρουσία τους εκεί εγκυμονεί κινδύνους αλλοίωσης των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων! Απλά αναρωτιέμαι: η ασχήμια και η κακογουστιά που επικρατεί σε ολόκληρο των οικισμό των Βρασνών αποτελεί συνέχεια της (κατά πώς λένε) αρχαιοελληνικής τους καταγωγής; Αν ναι, τότε γάμησα εγώ κλέη και μεγαλεία!

Η Βικούλα (μου) η Φλέσσα, μετά την αποτυχία της να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, θα βρεθεί, αποσπασμένη από την ΕΡΤ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, διατηρώντας όμως και την εκπομπή της στη δημόσια τηλεόραση! Σκέφτεστε τον κακό χαμό που θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε με κανέναν Αρβανίτη ή με καμία Ακριβοπούλου;

Ένα-ένα τα μεγάλα προβλήματα του νομού οδεύουν προς τη λύση τους. Ήδη ο Αντιπερειφεριάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης καθόρισε τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα σχολεία και οι σύλλογοι!

Μένουμε στα… περιφερειακά: με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ πόρους ύψους 3.335.551 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και τη στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων. Ενδιαφέρον, δεν λέω, αλλά δεν θα ήταν καλό (και… διαφωτιστικό) να είχαμε και τα ονόματα των υπό χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων; Και μη με πείτε καχύποπτο…

Έτσι πάνε αυτά. Αν είσαι της αριστείας, δεν λες ποτέ «της πουτάνας». Το ζήτημα το τακτοποιείς με έναν… χαμό!

Η Women Act είναι (διαβάζω) μια μη κυβερνητική και κυρίως μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Το ότι στην Καβάλα μάς «συστήθηκε» μέσω της κυρίας Μαρέβας Γκρομπόφσκι μού διασφαλίζει απόλυτα το… ακομμάτιστο του χαρακτήρα της!

Αν πιστέψουμε τον Μακάριο Λαζαρίδη, η Θάσος είναι το ομορφότερο ελληνικό νησί, ένας αληθινός παράδεισος με γνήσιους Έλληνες, ακλόνητους πατριώτες και ευαίσθητο λαό! Πού ζω ο πούστης!

Και μιας και βρισκόμαστε στο εκλεκτό «κεφάλαιο» Μακάριου και αφού το έφερε και ο λόγος για τη Θάσο, ας πάμε να δούμε και μία (πιθανή) λεπτομέρεια από τα όσα με «τρελή χαρά» ανακοίνωσε ο «βουλευτής της καρδιάς μου» για το μεγάλο κατόρθωμα της αύξησης των δρομολογίων της γραμμής Πρίνου-Καβάλας από 2 σε 3! Μήπως (μήπως λέω), η μεγαλοψυχία των τριών πλοιοκτητών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη (και πολύπαθη) γραμμή οφείλεται εν πολλοίς και στη συγγενική ιδεολογική σχέση που έχουν με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είπαν να της κάνουν ένα μικρό επικοινωνιακό δωράκι; Όχι τίποτε άλλο, αλλά μου ακούγεται κομματάκι κουλό ότι η αύξηση στα χειμερινά δρομολόγια οφείλεται στις ικανότητες του νυν υπουργού Ναυτιλίας και στα πολιτικά χαρίσματα του τοπικού βουλευτή.

Αυτή η Μπιτάκου που την «είπε» στον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η ίδια που διοργάνωνε αγώνες Muay Tai και μετά την κυνηγούσαν οι αθλητές και οι υπάλληλοι γιατί τους άφηνε απλήρωτους; Δεν ξέρω, ρωτάω!

Ξέρω όμως ότι στους εν λόγω αγώνες, ο αδελφός της Μπιτάκου «κατέβαζε» κερκίδα με όλα τα μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής!

Θυμάται κανείς να μου πει ποια ήταν η πολιτική θέση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου; Όχι πως καίγομαι, αλλά μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Δομή φιλοξενίας, έχω ψιλομπερδευτεί λίγο.

Και τώρα πείτε μου: να ψηφίζουν ή να μην ψηφίζουν οι συνέλληνες της ομογένειας; Εδώ σας θέλω!

Καλά, αυτή η ιστορία με την «μπούκα» των αστυνομικών στην προβολή της ταινίας Joker μού ξύπνησε εφηβικές μνήμες. Τότε που 15χρονοι ξεροσταλιάζαμε στα Τιτάνια και «βγάζαμε τα μάτια μας» με τη Μαλίτσια και την Εμμανουέλα. Εντός αιθούσης!

Πάντως, αυτή η «μπούκα» είχε και ένα θετικό: πάτησαν το πόδι τους σε κινηματογράφο αστυνομικοί!

Το θεϊκότερο όλων, το ρεπορτάζ στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ! Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσελίκας έχει στηθεί έξω από τον κινηματογράφο που παιζόταν το Joker και ζητάει από τον καμεραμάν να ζουμάρει στη επιγραφή «Ενήλικοι στην Αίθουσα», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τεκμηριώσει το ακατάλληλον της ταινίας! Κλαίνε ακόμη ο Γαβράς και ο Βαρουφάκης!

Από την άλλη σκέφτομαι ότι με κάτι τέτοια ο Πιπίνης βρέθηκε σε θέση συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, οπότε μην παραξενευτείτε αν δείτε κάποια στιγμή και τον Τσελίκα σύμβουλο της Μενδώνη επί των… κινηματογραφικών!

Πανό έξω από το Γυμνάσιο Καλαμπακίου της Δράμας: Όλοι το Joker το έχουμε δει, βάλτε μας όλους φυλακή. Ατίθασα νιάτα!

Για την ιστορία (και μόνο) να πούμε ότι στα ένδοξα χρόνια του Ανδρέα, η αστυνομία είχε κάνει ντου στο θέατρο και συνέλαβε επί σκηνής τον Λάκη Λαζόπουλο επειδή σατίριζε τον Σαρτζετάκη.

Και μέσα σ’ όλα, βγήκε και ο Χρυσοχοΐδης να μιλήσει για «δολοφονία χαρακτήρων». Ο Χρυσοχοΐδης! Που στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του ξεπηδούν μπροστά μας οι εικόνες των οροθετικών γυναικών που (παρέα με τον Λοβέρδο) τις παρέδιδε λεηλατημένες σωματικά και ψυχικά στον όχλο της τηλεθέασης!

Ακούω τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (και μέχρι χθες παντελώς άγνωστο) Στέλιο Πέτσα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση διορθώνει την εξωτερική πολιτική του Νίκου Κοτζιά και συνειρμικά συνδέω τη «φάση» να κάνει ο Τερλέγκας παρατηρήσεις στο έργο του Χατζιδάκι!

Μεσημέρι στον ΣΚΑΪ και η τσαχπίνα (άμα τι και χορευταρού) παρουσιάστρια προβάλλει φωτογραφίες από το 145ο θαλασσινό μπάνιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαπιστώνοντας ότι: είναι θαρραλέος, είναι καλλίγραμμος, είναι πάρα πολύ γυμνασμένος, είναι πάρα πολύ γοητευτικός! Πάω για βουτιά!

Πέρα για πέρα θετική και ωφέλιμη η δήλωση του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για τους πρόσφυγες στο ΕΝΑ Channel. Με την ευχή τα λόγια του να συνοδευτούν και με αντίστοιχες πράξεις και πρωτοβουλίες.

Το ίδιο θετική και η αναφορά-καταδίκη της «αιρέσεως του εθνοφυλετισμού» από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μία φωτισμένη, πνευματικά και θεολογικά, ομιλία του στο Άγιο Όρος.

Και αφού βρισκόμαστε στα θετικά, να σας πω ότι μόνο φήμες και διαδώσεις ήταν όλα όσα «ακούστηκαν» για παρεμβάσεις του Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου της Νέας Περάμου στις εκλογές των μαθητών για την ανάδειξη του 15μελούς τους. Το ακόμη πιο παρήγορο όμως, οι άριστες έως πατρικές (όπως μαθαίνω) σχέσεις που διατηρεί ο εν λόγω εκπαιδευτικός με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Ανέκαθεν με κούραζε η ορθοστασία.

Στην ταινία του Πίτερ Χέτζες Η επιστροφή του Μπεν, εκτός από τη συγκλονιστική ιστορία της σχέσης μιας μάνας (εξαιρετική ερμηνεία από την Τζούλια Ρόμπερτς) με τον εξαρτημένο γιο της, περιγράφεται με «λεπτή» σαφήνεια το νεοφιλελεύθερο «σύστημα απεξάρτησης» που διέπει την αμερικανική κοινωνία, γεγονός που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε θεραπεία για όσους ανθρώπους ανήκουν στη μεσαία και κατώτερη οικονομική τάξη. Και επειδή οι πρόσφατες εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ ενέχουν έντονα τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, η ταινία του Χέτζες μετουσιώνεται κατευθείαν στην καθ’ ημάς επικαιρότητα.

Ανδρέας Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ: Λένε ότι ο Κατσίφας ήταν παραβατικός. Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν παραβατικός; Μάλλον κάτι δεν έκανε σωστά ο Ηρακλής εκεί στους στάβλους του Αυγεία και οι κόπροι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω…

Συλλαμβάνεται παπάς για κακοποίηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση και βγαίνουν οι κάτοικοι του χωριού και λένε, ναι, εμείς το ξέραμε γι’ αυτό και κρατάγαμε τα παιδιά μας μακριά του. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν και συνένοχοι κατ’ εξακολούθηση;

Ξαναδιαβάζοντας προσεκτικά το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί δεν ήρθαν ως κατακτητές στην Ελλάδα. Μία εθιμοτυπική επίσκεψη μάς έκαναν οι άνθρωποι που απλά έτυχε να βαστάξει 4 χρόνια. Αυτό δεν εννοούσες, Νίκη μας;

Την ίδια ώρα που ο Αντιδήμαρχος Ναυπλίου δήλωνε ότι το Πάσχα θα σουβλίζουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους, ο Δήμαρχος του Άργους πήγαινε και σκέπαζε το σπίτι του με την ελληνική σημαία! Και είναι ακριβώς αυτή η αμήχανη στιγμή που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλαις ή να γελάς! Αν και όσο περνάνε οι μέρες και οι καιροί, τείνω προς το πρώτο.

Διαβάζω στο Ekklisia On Line ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λιβάνι να καταστρέφει τα καρκινικά εγκεφαλικά κύτταρα! Μπάφοι παντού!

Την παραίτησή του από την υπόθεση Noor1 ζήτησε και ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής! Εδώ που τα λέμε, κάτι τέτοιο δεν το λες και είδηση. Ρουτίνα ίσως!

Βιαστική ανάρτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Και λέω βιαστική γιατί δεν υπολόγισε ότι οι κομματικοί του συνάδελφοι θα έστελναν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα με την αποχή τους από την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να εξαφανιστεί από το twitter η ανάρτησή του. Να πω… ας πρόσεχε (γενικά);