Αυτάαααααααα

Καλά ρε, είναι δυνατόν; Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και δεν είναι μέσα η Ζωζώ Σαπουντζάκη; Πάτε καλά;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Το «έργο» είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο! Όταν κάποιοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα τις πολιτικές τους επιλογές και να αντιπαρατεθούν με γνώσεις και στοιχεία στις όποιες αντίθετες απόψεις και κριτικές, καταφεύγουν σε τακτικές απαξίωσης, μηδενισμού, παραποιήσεων και, μοιραία, σε ψεύδη και συκοφαντίες.

Τα τελευταία χρόνια –βοηθούντος και του διαδικτύου– το «σπορ» έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις και τείνει να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στους επικοινωνιακούς κανόνες. Τόσο που και αυτός ακόμη ο Γκαίμπελς να φαντάζει στις μέρες μας ωσάν ένας απλός… χάκερ!

Ο Βασίλης Κικίλιας προφανώς και δεν είναι χάκερ, ένεκα και του λόγου ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οξύνοια νου. Είναι όμως όλα τα άλλα που συνοδεύουν την πολιτική του μετριότητα και ανεπάρκεια. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι υπουργικές του επιλογές υποθάλπουν όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν πολλαπλά επικίνδυνο.

Στην υπόθεση με το ΚΕΘΕΑ, ο Βασίλης Κικίλιας υπέστη όχι μόνον πολιτική ήττα, αλλά και επικοινωνιακή. Και επειδή «τύποι» σαν και αυτόν «επιβιώνουν» μόνο μέσω της εικόνας και των εντυπώσεων, βάλθηκε να αντιστρέψει το κλίμα. Με κάθε τρόπο και με κάθε… Μέσο. Και με δεδομένο ότι τα… Μέσα υπάρχουν (και είναι του… χεριού μας) αυτό που έλειπε από το «επικοινωνιακό του αφήγημα» ήταν το… σκάνδαλο! Κάτι τέλος πάντων που θα ανέτρεπε τη θετική εικόνα του Οργανισμού και, γιατί όχι, θα αμαύρωνε σε μεγάλο βαθμό το διοικητικό και θεραπευτικό του μοντέλο.

Σε αυτήν ακριβώς τη «φάση», ο Κικίλιας θα «ανακαλύψει» ένα πόρισμα που αναφέρεται σε μία σειρά παρατυπιών στο ΚΕΘΕΑ της Θεσσαλονίκης στις οποίες (παρατυπίες) εμπλέκονται και στελέχη του τοπικού Οργανισμού. Και όταν ένα πόρισμα «μιλάει» για οικονομικές ατασθαλίες, διοικητικές υπερβάσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, παράνομες αποφυλακίσεις ναρκεμπόρων, πιθανή λειτουργία παρακυκλώματος με τη συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων και δικηγόρων, καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «βούτυρο» στο «ψωμί» του κάθε Κικίλια.

Για κακή του τύχη όμως –εδώ θα μπορούσε να ισχύσει το ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη– το συγκεκριμένο πόρισμα δεν ήταν «προϊόν» κάποιας δικαστικής ή υπουργικής έρευνας, αλλά μία διοικητική πρωτοβουλία του ίδιου του Οργανισμού! Ουσιαστικά, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να τη «βγει» στο ΚΕΘΕΑ, εκμεταλλευόμενος κάτι που ανήκει εξ ολοκλήρου στους ίδιους τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ! Επί της ουσίας, μιλάμε για ένα πόρισμα εσωτερικού ελέγχου που έγινε μετά από καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων και, το σημαντικότερο, βασισμένο εξ ολοκλήρου στις θεσπισμένες από τον Οργανισμό διαδικασίες και μέσα από ανεξάρτητες επιτροπές που εκλέγονται σε μυστικές ψηφοφορίες.

Με δύο λόγια, ο πόθος και ο καημός του Κικίλια να υποβαθμίσει το έργο του ΚΕΘΕΑ σκόνταψε επάνω στη σοβαρότητα και τη συνέπεια όλων εκείνων των ανθρώπων που, είτε ως επαγγελματίες είτε ως εθελοντές, εργάζονται στα προγράμματα του Οργανισμού. Σκόνταψε πάνω στην ευεργετική του φύση. Στο μακροχρόνιο και τιτάνιο έργο ενάντια στις εξαρτήσεις. Στους νικητές και τους «καθαρούς». Γιατί, όσο και να πασχίσουν ο Κικίλιας και το σινάφι του, το έργο του ΚΕΘΕΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει άτρωτο στη συνείδηση της κοινωνίας. Και αυτό δεν πρόκειται να αμαυρωθεί από κανέναν φτηνιάρη της πολιτικής επικαιρότητας.

Και κάτι ακόμη σχετικό με τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ: αντιπρόεδρος, λέει, στο νέο διορισμένο (και έμμισθο) Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αναλαμβάνει μία κυρία Φωτεινή Λεομπίλλα, η οποία, εκτός από την ειδικότητα της κοινωνιολόγου, είναι και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αθηνά-Υγεία!

Το οποίο Κέντρο Πρόληψης Αθηνά-Υγεία, εκτός των διάφορων «κοσμικών» δραστηριοτήτων του, εποπτεύεται επιστημονικά από τον ΟΚΑΝΑ! Με λίγα λόγια, η κυρία Λεομπίλλα εισέρχεται –να πω δια της κομματικής οδού;– στο ΚΕΘΕΑ, έχοντας θητεύσει σε «φιλοσοφίες» εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Οργανισμού. Διότι, άλλο πράγμα οι θεωρίες και οι σεμιναριακού τύπου παρεμβάσεις στον τομέα των ναρκωτικών και άλλο η καθημερινή μάχη με το ίδιο το θηρίο. Άλλο πράγμα η εποπτεία στη συντήρηση της χρήσης και άλλο ο δρόμος του αγώνα μέσω (και μόνο) των στεγνών προγραμμάτων. Γιατί, πρωτίστως, άλλο πράγμα η αποτοξίνωση και άλλο η απεξάρτηση.

Αλλά, τι πάω και ψάχνω! Εδώ διόρισαν πρόεδρο ένα κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έβγαινε στα κανάλια και έκανε ψυχιατρικές αναλύσεις για τον Βαρουφάκη, τον Τραμπ και τον Ερντογάν!

Βασίλης Κοντοζαμάνης, υφυπουργός Υγείας: Η κατάργηση του «αυτοδιοίκητου» στο ΚΕΘΕΑ έγινε για να σταματήσει η ιδεολογική ηγεμονία στον τομέα των εξαρτήσεων. Της Αριστεράς να υποθέσω, φωστήρα μου!

Αθάνατη ελληνική ομογένεια

Να ρωτήσω κάτι εκεί στο Center: «περιπτώσεις» (όπως ας πούμε αυτή του Νίκου Κιοσέ) με ποια κοινωνική και πολιτική ιδιότητα καλούνται στα δελτία ειδήσεων για να εκφράσουν την άποψή τους για τους πρόσφυγες; Γιατί ειδικούς δεν τους λες. Το πολύ μέχρι… θεωρητικούς συνομωσιών!

Και με την ευκαιρία: ας πει κάποιος στους διάφορους τηλε-παρουσιαστές των τοπικών μας καναλιών ότι είναι ολίγον τι άγαρμπο να μιλάνε οι φιλοξενούμενοι στις εκπομπές τους και αυτοί να «παίζουν» με το κινητό τους.

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον αστυνομικό που έπνιξε την εφτάχρονη κόρη του, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης. Δεν είχε ξαναπνίξει!

Καλέ, τι βλέπω! Επεισόδιο της σειράς Ντετέκτιβ Μέρντοχ με Έλληνες λαθρομετανάστες στον Καναδά! Αυτό ναι, το λες ιδεολογική ηγεμονία (και διείσδυση) της Αριστεράς.

Μη τον χτυπάτε τόσο αλύπητα τον Μητσοτάκη, καλοί μου σκιτσογράφοι. Θα μας πάθει τίποτα…

Ποια εμφράγματα και ποιοι καρκίνοι. Πρώτη σε θανάτους στην Ελλάδα πλέον είναι οι… μάρτυρες στην υπόθεση Noor1!

Εντελώς συμπτωματικά, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Βανκούβερ στην οδό Μαυροματαίων συνέβη λίγες μόλις ημέρες μετά τη συγκέντρωση που είχαν κάνει τα μέλη της ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις με καλεσμένους πρώην χρήστες από το πρόγραμμα απεξάρτησης του 18ΑΝΩ!

Επειδή αυτές τις ημέρες «έπαιξε» πολύ το θέμα ότι όταν ο Ραγκούσης ήταν στο ΠΑΣΟΚ τα «έχωνε χοντρά» στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να γυρίσω κάποια χρόνια πίσω και να σας θυμίσω: Τα «χωσίματα» της Ντόρας Μπακογιάννης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όταν έφυγε από αυτήν το 2011. Τις πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις και απόψεις του Σαμαρά για τα στελέχη του κόμματος, που συνόδευαν το δικό του φευγιό το 1993. Τα μύρια που εκστόμιζε ο Αβραμόπουλος στν δικιά του έξοδο το 2001. Για να μην αναφερθώ στις λούμπεν περιπτώσεις των τέως του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης, Βοριδής, Πλεύρης) και σε αυτές του Χρυσοχοΐδη, της Βοζενμπεργκ, του Οικονόμου και του Θεοχάρη. Τουτέστιν, σεμνά!

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Πραξικοπηματική η συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού».

«Θαύμα» για δύο καλόγριες από τη Σικελία: Πήγαν σε αποστολή στην Αφρική και γύρισαν… έγκυες! Πληροφορίες λένε ότι εθεάθησαν να… μυρίζουν κρίνους!

Πέραν του γελοίου της αναρτήσεως: Οι γονείς που δουλεύουν κυριακάτικα δεν θα ήθελαν να βγάλουν βόλτα τα παιδιά τους, Χατζηδάκη μου; Ή αυτοί δεν είναι άριστοι, οπότε, τουμπεκί και στη γαλέρα;

Τάσος Αρνιακός, μετεωρολόγος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αnt1: Στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά. Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά. Μεταξύ δύο πυρών δηλαδή. Κι άντε τώρα εσύ να ξεχωρίσεις τον μαλάκα από τον ρατσιστή!

Ένας 54χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 33 ετών και ένα ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς  είναι… γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Α γεια σου, ούτε αναρχικός ούτε του Ρουβίκωνα ούτε των καταλήψεων για να του βγάζουμε στη φόρα φωτογραφίες, όνομα και επίθετο. Αρκεί το… γόνος!

Αν θέλετε τη γνώμη μου, αρνούμαι να πιστέψω ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι που έπαιρναν χρήματα από τη Novartis!

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η απερχόμενη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έκανε σημαντικό και πολύπλευρο έργο στον καταταλαιπωρημένο οργανισμό. Και στο οργανωτικό-οικονομικό κομμάτι και (κυρίως) στο καλλιτεχνικό. Αυτό όμως με τίποτε δεν της δίνει δικαίωμα να συνεχίσει και για τα επόμενα (νεοδημοκρατικά) χρόνια, καθότι τα μέλη της είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πάει να πει, οι θέσεις που κατείχαν ήταν «προϊόν» πολιτικής απόφασης. Ως εκ τούτου, την επομένη ακριβώς των εθνικών εκλογών, θα έπρεπε οι ίδιοι να θέσουν τους εαυτούς τους «εκτός νυμφώνος» και να περιμένουν να παραδώσουν τις θέσεις τους στους αντικαταστάτες τους. Τόσο απλά και τόσο τίμια.

Καλά ρε, είναι δυνατόν; Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και δεν είναι μέσα η Ζωζώ Σαπουντζάκη; Πάτε καλά;

Όχι, σήμερα δεν έχω Μακάριο. Περνάω «φάση»… αποτοξίνωσης!