Διαλογίζομαι

Η Μητρόπολη Ηλείας θα φιλοξενήσει πρόσφυγες σε μοναστήρι της Μητροπόλεως. Έστω και δειλά, ξεμυτάει σιγά-σιγά το Φως της Αγάπης!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από τη Δομή φιλοξενίας στο Ασημακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης χαρακτήρισε τους εκεί διαμένοντες πρόσφυγες, ως… λαθρομετανάστες! Η πλάκα (ή το δράμα;) είναι ότι ο κύριος Αντωνιάδης, εκτός από θεσμικός παράγοντας, είναι και δικηγόρος. Και ως τέτοιος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στη Δομή έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα που τους καθιστούν πέρα για πέρα νόμιμους. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά από τον Κωστάκη, ε;

Στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και τον διορισμό (έμμισθου) Διοικητικού Συμβουλίου από την Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός λάμπει δια της απουσίας του! Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Τι είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης μόλις έμαθε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία του Μητσόπουλου αύξησε κατά 20% την τιμή του εισιτηρίου της γραμμής Πρίνου-Καβάλας; Ότι δεν θα ταξιδέψει άλλη φορά με τα πλοία της; Ομολογώ… σκληρό!

Από τον προς ψήφιση νέο Ποινικό Κώδικα: σε πιάνουν με μολότοφ, κακούργημα. Σε πιάνουν με καλάσνικωφ, πλημμέλημα. Προχωράμε…

Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας: Οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον! Και συνειρμικά, επανέρχεται στη μνήμη μου η φωτογραφία που ακολουθεί:

Λιμάνι του Πειραιά, 27 Ιουλίου του 1953. Ο πόλεμος της Κορέας είχε τελειώσει και η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στον πόλεμο δίπλα στους Αμερικανούς επέστρεψε πίσω μαζί με τα 157 φέρετρα των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών. Και ρωτάω: τι άραγε να εννοεί ο κύριος Παναγιωτόπουλος με αυτήν του τη δήλωση; Ότι είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε κάτι παρόμοιο και στο μέλλον;

Φαντάζεστε να έβγαινε ο Αλέκος Αλεξανδρής και να έλεγε έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τα πέναλτι; Χαμούλης!

Επειδή έχω χάσει το μέτρημα, μπορεί να μου πει κάποιος ή κάποια πόσοι (λέμε τώρα) δημοσιογράφοι του Liberal έχουν βολευτεί σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία;

Μήπως τελικά έχουμε πολλές απαιτήσεις από ανθρώπους που τη μόνη ιστορία που γνωρίζουν είναι αυτή που διδάχτηκαν στο σχολείο; Σκέψη κάνω…

Είδομεν το POS το αληθινόν…

«Βγάζει» ο Παπαδάκης στην εκπομπή του στον ΑΝΤ1 μία γυναίκα κάτοικο Μεθώνης Πιερίας που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις εναντίον των προσφύγων και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Παπαδάκης: Γιατί φοβάστε και δε θέλετε πρόσφυγες στην περιοχή σας;

Κάτοικος: Λόγω της εγκληματικότητας, η συμπεριφορά τους, κλοπές, βιασμοί.

Παπαδάκης: Και πού ξέρετε ότι κάνουν αυτά;

Κάτοικος: Αφού εσείς τα δείχνετε όλη μέρα στις ειδήσεις!

Παπαδάκης (εμφανώς τσιτωμένος): Μάλιστα. Πάμε σε διαφημίσεις.

Εμ παπάρας, εμ και άσχετος. Αν και αυτά πάνε μαζί. (Για την ιστορία, το τραγούδι ανήκει στους Κακουλίδη-Κριμιτζάκη και ερμηνεύτηκε από τον Χάρρυ Κλυν.)

Θέλω να δω να επανέρχεται ως ποινικό αδίκημα η μοιχεία, ο νόμος περί τεντιμποϊσμού και ο άλλος για την κατάργηση των αμβλώσεων. Άντε, γιατί πολύ ξεσαλώσαμε τέσσερα χρόνια με τους κατσαπλιάδες.

Καλέ, τι έπαθαν αυτοί οι αστυνομικοί; Μια στο πανεπιστήμιο, μια στον κινηματογράφο, μια στα κλαμπ… Μπήκαν σε πρόγραμμα κοινωνικοποίησης;

Αφήνω κατά μέρος την πολιτικό Δήμητρα Τσανάκα. Δεν είχα και δεν έχω καμία απαίτηση από αυτή. Όμως, από την γυναίκα-μάνα Δήμητρα Τσανάκα έχω πάρα πολλές και από τη γιατρό Δήμητρα Τσανάκα, άλλες τόσες. Γι’ αυτό (και μόνον γι’ αυτό) δεν μπορώ να της συγχωρέσω τίποτε από τα  όσα απαράδεκτα και τραγικά είπε πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες.

«ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΟΥΠΟΛΙΣ». Τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η Βραδυνή στις 3 Δεκεμβρίου του 1923 για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους καταυλισμούς τους, τις ασχήμιες τους, τη μη αίσθηση τάξεως, την αγνόηση της έννοιας του καλού, την αταξία τους και την ακαταστασία τους! Ένα από τα (πάμπολλα) άρθρα για τους εισβολείς «ξένους» της εποχής, τους μισητούς «τουρκόσπορους» που κακώς ήρθαν στην Ελλάδα… Έχει γερά θεμέλια ο ρατσισμός σε αυτό τον τόπο.

Η Μητρόπολη Ηλείας θα φιλοξενήσει πρόσφυγες σε μοναστήρι της Μητροπόλεως. Έστω και δειλά, ξεμυτάει σιγά-σιγά το Φως της Αγάπης!

Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι αυτό με το ξύλο και την αναγκαστικότητα που (εν πλήρει συνειδήσει) εκστόμισε ο Μάκης ο Βορίδης μπορεί να προκαλέσει και ωραίες… γεννήσεις; Οπότε ας το δούμε και ως… μαμή της ιστορίας!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα δύο ονόματα των βιαστών της Σαλαμίνας. Πρόκειται για τον Χατζηδημητρίου Παντελεήμονα και Φανουργάκη Ζηνόβιο. Πακιστανικά δεν τα λες…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την έφοδο στο μπαρ Steam βρέθηκαν: 12,6 γραμμάρια χασίς, 3,5 γραμμάρια κοκαΐνη, 1,7 γραμμάρια ηρωίνη, 3,2 γραμμάρια MDMA, 2 δισκία ecstasy και 20 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη του Αnt1 βρέθηκαν 5 κιλά κοκαΐνη! Πάρτε κόσμε!

Ρεπορτάζ έξω από την ΑΣΟEΕ στην τηλεόραση του ALPHA.

Φοιτήτρια: Βιώνουμε φόβο και τρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή τι εννοείτε;

Φοιτήτρια: Βιώνουμε φόβο και τρομοκρατία.

Δημοσιογράφος: Πείτε ότι διακόπτονται τα μαθήματα, ότι γίνονται επεισόδια, ότι σας απειλούν

Φοιτήτρια: Μάλιστα, διακόπτονται τα μαθήματα, γίνονται επεισόδια, μας απειλούν…

Καλά, αυτό που ο υπουργός Δικαιοσύνης μέσα σε μία μέρα απέσυρε τη διάταξη για τη βλασφημία, δεν είναι άλλη μία απόδειξη της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς; Όχι, πείτε μου…

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο πάρκο Ελευθερίας! Σιγά που θα αφήσουμε τους γιόγκιδες να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας!

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο Άδωνις είναι ο μικρός μου αδελφός. Αδόλφος όχι;

Ούτε τρεις μήνες δεν έχουν περάσει και στον Δήμο της Αθήνας μετράνε ήδη δύο παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων του Κώστα Μπακογιάννη. Μετά την τηλε-παιχνιδιάρα Κατερίνα Γκαγκάκη (ναι, αυτή που από εκτός από υπεύθυνη της Τεχνόπολις σχολίαζε ενίοτε και τις επιδόσεις των… σπερμάτων), σειρά πήρε και μία κυρία Δήμητρα Ινές Αγγελή-Λυκούδη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το παιδί. Ο λόγος; Η αποκάλυψη της συμμετοχής της το 2011 σε ρατσιστική συγκέντρωση όπου έλαβε και τον λόγο μετά τον Ηλία Κασιδιάρη! Έχουμε μέλλον…

Ή δεν έχουμε; Διότι μόλις τώρα διαβάζω ότι η προαναφερθείσα κυρία, μία μόλις ημέρα μετά την αποδοχή της παραίτησής της από τον Κώστα Μπακογιάννη, τοποθετήθηκε σε νέα (και μάλιστα έμμισθη) θέση, σε αυτήν της προέδρου της Διαδημοτικής Εταιρίας Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ!

Και μιας και πολύ λόγος γίνεται για την «ανομία στα σχολεία», να θυμίσω ότι: Τον Γενάρη του 1991 δολοφονείται μέσα στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Πάτρας ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από τον Ιωάννη Καλαμπόκα που μπούκαρε στο σχολείο ως επικεφαλής ομάδας ΟΝΝΕΔιτών που αντιδρούσαν στην κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές. Λίγα χρόνια μετά, το 2003, ο βουλευτής σήμερα της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος ψεκάζει με πυροσβεστήρα τον πρύτανη της σχολής του με σκοπό να υφαρπάξει έγγραφα που τον αφορούσαν. Ανομία ή… αναγκαστικότητα;

Τα ύστερα του κόσμου! Να ανοίγεις τους Financial Times και να διαβάζεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει τη χώρα σε πλυντήριο μαύρου χρήματος! Αριστερή κηδεμονία παντού!

Δημοσιογράφος του STAR: Παρατηρητές της Αστυνομίας θα παρακολουθούν βενζινάδικα μήπως οι αναρχικοί αγοράσουν βενζίνη για παρασκευή μολότoφ! Τελικά, δεν μας λυπάται κανείς.

Πήγε και ο άλλος να εκμυστηρευτεί τον έρωτά του σε Κνίτισσα, λέγοντάς της «με σκλαβώνεις» και αυτή του απάντησε: παρακαλώ θερμά, όχι εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Κωνσταντίνος Φρουζής: Το 2014 ο τζίρος της Novartis ήταν σε μέσο όρο, 330 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το 2015 έως το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε αύξηση στα 400 με 420 εκατομμύρια ευρώ μέσο όρο. Αμ δε! Πάρτε τώρα και τα επίσημα στοιχεία και τα συμπεράσματα δικά σας:

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά (και τάξη): Στη χούντα, ο κόσμος ήταν με τους φοιτητές. Για σήμερα, θα σας γελάσω…