Φυσιογνωμιστής (άνευ πτυχίου)

Πέρασε μία εβδομάδα και δεν έχω ακούσει ή δεν έχω διαβάσει δηλώσεις της Αναστασίας της Ιωσηφίδου. Λέτε να... ηρέμησε;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αν κάτι «έρχεται» να μας υπενθυμίσει η δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού, αυτό είναι η βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής. Και δυστυχώς, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το φαινόμενο της αστυνομικής βίας εμφανίζεται στις μέρες μας με ακόμη πιο αποκρουστικό πρόσωπο. Ενάντια σε αυτό, λοιπόν, οι πορείες και οι διαδηλώσεις.

Μαθαίνω ότι ό Δήμος Παγγαίου θα αναγορεύσει τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη επίτιμο δημότη! Φυσιολογικό εντελώς, αν κρίνω από το πνευματικό και αισθητικό επίπεδο της Διοίκησής του.

Τέλος με τους πολιτικούς αναλυτές! Από δω και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν οι φυσιογνωμιστές-σύμβουλοι προσωπικής επικοινωνίας! Αυτοί θα μας ενημερώνουν και αυτοί θα μας καθοδηγούν! Και για να σας βάλω κατευθείαν στο κλίμα, ιδού και το πρώτο δείγμα… ανάλυσης:

Βέβαια (και να μην το ξεχνάμε αυτό), φυσιογνωμιστές υπήρχαν και στα παλιά τα χρόνια, στις γειτονιές. Χωρίς πτυχία βέβαια, αλλά υπήρχαν. Εμείς, για παράδειγμα, στον Προφήτη Ηλία είχαμε για κορυφαίες στο είδος την κυρα-Καλλιόπη και την κυρα-Μελάνα. Με το που έβλεπαν οι θείες φάτσα, έβγαζαν κατευθείαν συμπέρασμα. Και σκέφτομαι: αυτόν τον Εβάν Γεωργουλάκη δεν θα τον χαρακτήριζαν αμέσως… σαχλαμπούχλα;

Ευκαιρίας δοθείσης, να σας αποκαλύψω ότι φυσιογνωμιστής (χωρίς πτυχίο) είμαι και εγώ! «Ρίξτε» ονόματα και θα έχετε αμέσως τη… διάγνωση!

Και επειδή όλα τα πράγματα πρέπει να έχουν και μία συνέχεια, μετά τους φυσιογνωμιστές, σειρά παίρνει η… επιστήμη της αστρολογίας! Η οποία σήμερα εντρυφεί στο ωροσκόπιο του (ποιου άλλου) Κυριάκου Μητσοτάκη! Δικό σας από την αρχή μέχρι το τέλος!

Πέρασε μία εβδομάδα και δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει δηλώσεις της Αναστασίας της Ιωσηφίδου. Λέτε να… ηρέμησε;

Οι Καλαματιανοί στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστήριξαν ότι οι κεραίες για το 5G θα τους προκαλέσουν στειρότητα και αρνήθηκαν την τοποθέτησή τους. Αν όντως ισχύει αυτό με τη «στειρότητα», θα ήταν ένας σοβαρός λόγος για να τοποθετηθούν οι κεραίες  π ά ρ α υ τ α !

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Θάνου Τζήμερου να κηρυχτεί παράνομο το ΚΚΕ! Μπας και πάρει μπρος!

Τα θυμάστε εκείνα τα δελτία Τύπου που έβγαζε κάθε μήνα ο πρώην Δήμαρχος Νέστου για να μας ενημερώσει για τις δραστηριότητές του; Ε, κάτι ανάλογο φαίνεται να σκαρφίστηκαν εκεί στον Εμπορικό Σύλλογο και εξέδωσαν ανάλογη ανακοίνωση. Περιμένω με αγωνία τα τεκταινόμενα του Δεκεμβρίου…

Μακράν η κορυφαία των ημερών… 

Πάμε τώρα σε μία πιο… ενδελεχή ανακοίνωση. Με αφορμή την απαλλαγή (τονίζω: απαλλαγή και όχι αθώωση) του Νίκου Γεωργιάδη, η Ελληνική Λύση τα «ρίχνει» στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με έμφαση ότι τα παιδεραστικά εγκλήματα δεν παραγράφονται! Εγκαλεί μάλιστα τα δύο κόμματα, λέγοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρήθηκε ο Ποινικός Κώδικας και «χάρισε» παραγραφές, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ποιεί την νήσσαν και να υποκρίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με κανένα στέλεχός της. Μέχρις εδώ, μπορείς να πεις και οκέι.

Ή δεν μπορείς; Διότι η Ελληνική Λύση ήταν αυτή που μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν τον περασμένο μήνα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, χωρίς να αλλάζουν τίποτε από αυτά είχαν αναθεωρηθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Γραμμένος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στην κεντρική πλατεία γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από τους Ρομά και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει ώστε να επιληφθεί του θέματος η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Θέλω να ενημερώσω τον «ευαίσθητο» πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου (και ευτυχώς όχι του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι διακίνηση ναρκωτικών γίνεται σε δεκάδες σημεία της πόλης και ότι τα βαποράκια-χρήστες καλύπτουν απλά τις χοντρές μπίζνες των… υπεράνω πάσης υποψίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου (ναι, αυτή που της απαγόρευσαν από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει δηλώσεις) διόρισε αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δομοκού, Πολύβιο Κασιδόπουλο. Ο οποίος Πολύβιος, εκτός από ιδιοκτήτης καφέ, είναι και… αοιδός! Όπερ σημαίνει, δικός σας!

Ζητώ εναγωνίως τη γνώμη των παλαιών και των έμπειρων: πείτε μου, σας παρακαλώ, έχει στεριώσει ποτέ συνεργασία και ανασυγκρότηση παρόντος του Μπίστη;

Και το συνεχίζω: διαβάζω τώρα τη λίστα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσα στα εκατοντάδες ονόματα, βλέπω και αυτό του Νίκου Νικολόπουλου! Αν με λυπάστε, βεβαιώστε με ότι δεν πρόκειται για τον γνωστό «καμένο», γιατί εδώ μου κρέμονται τα σιχτίρια και τα μπινελίκια.

Προχθές στο καφενείο ρώτησα πάνω από δέκα άτομα αν γνωρίζουν το έργο του Θεοδωρικάκου, αλλά και οι δέκα δεν ήξεραν ούτε τον ίδιο τον Θεοδωρικάκο! Και επειδή το συνέχισα το «γκάλοπ» και στην απέναντι καφετέρια, αποκομίζοντας το ίδιο αποτέλεσμα, κάθομαι και αναρωτιέμαι: είναι δυνατόν να βγαίνει τέταρτος σε δημοτικότητα υπουργός;

Εδώ βλέπετε το εργαστήριο τρομοκρατίας στην ΑΣΟΕΕ, με στρατιωτικό υλικό από τη Βόρεια Συρία (όπως με υπερηφάνεια αποκάλυψε πρόσφατα η Δόμνα Μιχαηλίδου). Με λίγα λόγια, ο φόβος και ο τρόμος του νοικοκυραίου…

…και εδώ βλέπετε κάτι λίγα πραγματάκια που είχαν ξεμείνει στη μικρή αποθηκούλα ενός απόστρατου αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων. Ήταν όμως καλό παιδί και καλός νοικοκύρης!

Με όλα αυτά τα σούρτα-φέρτα του Μητσοτάκη (μετά της Μαρέβας) αρχίζω να καταλήγω ότι μέσα του ο Κυριάκος κρύβει μία… Μάγια Τσόκλη!

Γράφει ο Γιώργος Γανίτης ότι με δήμαρχο τον Μουριάδη, θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που δεν θα γιορταστούν… φαντασμαγορικά! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δηλώνω από τώρα πίστη και αφοσίωση στον Θόδωρο!

Τι άραγε να ήθελε να πει η «ποιήτρια» Λίνα Μενδώνη με αυτό το: Η Καβάλα έχει μια ζηλευτή αρετή: προσαρμόζεται στοχαστικά στις αλλαγές των εποχών, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο μέλλον; Βοηθήστε με και εμένα τον αδαή!

Τώρα που βλέπω από κοντά την κυρία Μενδώνη μού «φέρνει» όλο και πιο πολύ στην κυρία Θεοπίστη που είχαμε δασκάλα στο Κατηχητικό!

Πάντως, από το πνευματικό και καλλιτεχνικό event του Αρχαιολογικού Μουσείου, αυτό που ξεχώρισα ήταν το… παπιγιόν του Μιχάλη Λυχούνα! Α, και το ενσταντανέ με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη δίπλα στην Παναγιωταρέα! Κλαίωωωω!

Πέραν τούτων (ποιητικών και άλλων συναφών), η έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι υψηλής αισθητικής και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και τους επιμελητές της.

Και μιας και είμαστε στα του πολιτισμού, πάρτε και μία γεύση… συναμφότερου!

Ποιος θα το πίστευε! Στη Νέα Καρβάλη, στον Αμυγδαλεώνα και τον Ζυγό υπάρχουν καταλύματα καταχωρισμένα στην πλατφόρμα Airbnb! Και σκέφτομαι: μωρέ μπας και έχει μέλλον ο… βιτσιόζικος τουρισμός!

Δείτε οπωσδήποτε την ταινία του Γκόρντιαν Μάουγκ Fritz Lang με τον εξαιρετικό Χάινο Φερχ στον ρόλο του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη. Ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα που εστιάζει στην περίοδο των γυρισμάτων του κλασικού αστυνομικού θρίλερ Μ (γνωστό και ως Ο Δράκος του Ντύσελντορφ), με την ατμόσφαιρά του να «σκεπάζεται» έντονα από την άνοδο του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ο Κυρανάκης εις τας Ευρώπας, συμμετέχει σε ένα πάνελ ομιλητών και σε κάποια στιγμή απευθύνεται ονομαστικά σε μία κοπέλα και την ρωτάει:

– Κυριακή, θα ήθελα να σε ρωτήσω: θα επέστρεφες στην Ελλάδα για να γίνεις διοικητής ενός δημόσιου νοσοκομείου;

Πριν προλάβει να απαντήσει η Κυριακή, παίρνει τον λόγο ο (Άγγλος) συντονιστής της συζήτησης και του λέει:

– Υποψιάζομαι πως η Κυριακή δεν έχει τα προσόντα για μία τέτοια θέση, αφού δεν είναι 82 ετών! Τάπα μεγαλοπρεπής!

Συνειρμικά μιλώντας, αυτό το «δέχεστε αστυνομοκρατία επειδή πετάτε μολότοφ», είναι η επικαιροποίηση εκείνου που λέει ότι «οι ναζί έσφαξαν το τάδε χωριό, επειδή ο ΕΛΑΣ ανατίναξε μια γέφυρα». Υπ’ αυτήν τη λογική, χωρίς Πολυτεχνείο δεν θα υπήρχαν και τανκς.

Πάντα Μεγάλος!

Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ναι, αυτός που είχε δηλώσει πως εμπιστεύεται τον Ερντογάν περισσότερο από τον Τσίπρα!

Από το 45% στο 22% η φορολογία των ομάδων, την ίδια ώρα που ένα άτομο με ειδικές ανάγκες 25 ετών δεν δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα που δικαιούται ένα άτομο με ειδικές ανάγκες 24 ετών!

Επιχορήγηση 6.200 ευρώ στη φιλανθρωπική δράση της Μαρίνας Πατούλη εκλήθη να δώσει η Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή ο σύζυγός της Γιώργος Πατούλης! Προφανώς, η απόρριψη της πρότασης, είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Η οποία απόρριψη επετεύχθη χάριν της απλής αναλογικής. Απλά το σημειώνω…

Στην ΕΡΤ World τώρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μαξίμου τον νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαργαρίτη Σχοινά και μαζί τους βρίσκεται και μία… μεταφράστρια, καθότι συνομιλούσαν εις την αγγλικήν!

Εμείς εδώ, αποκλειστικά… φυσιογνωμιστές!