Ασυγχώρητοι

Η απόρριψη του ευρωπαϊκού Προγράμματος από την Αντιπολίτευση συνιστά προσβολή κατά των κατοίκων όχι μόνο της Παναγίας αλλά και όλης της πόλης, σοβαρό πλήγμα για τον πολιτιστικό πρόσωπο της Καβάλας αλλά και την οικονομική και τουριστική της ανάπτυξη


 

Του Αργύρη Μπακιρτζή

 


Με έκπληξη διάβασα την καταψήφιση από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου της συμμετοχής της Καβάλας σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα με χρηματοδότηση 4.700.000 ευρώ  για την  εκτέλεση μελετών και έργων στην Παναγία. Πληροφορήθηκα επίσης για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατά την παρουσίαση του προγράμματος και τη συζήτηση που ακολούθησε, την αδιαφορία που επέδειξαν και το ότι  εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το πρόγραμμα.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι της αντίδρασης της αντιπολίτευσης, δεν είναι δυνατό να συγχωρεθεί η απώλεια αυτής της μοναδικής και ιστορικής ευκαιρίας για την Παναγία, γιατί δείχνει την αδιαφορία για το ντόπο τους όσων καταψήφισαν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Pastiche – Panagea. Attractive and Sustainable through Territorial Innovation». Η πράξη αυτή συνιστά προσβολή κατά των κατοίκων όχι μόνο της Παναγίας αλλά και όλης της πόλης, σοβαρό πλήγμα για τον πολιτιστικό πρόσωπο της Καβάλας αλλά και την οικονομική και τουριστική της ανάπτυξη.




Αναρωτήθηκα: δεν σκέφτηκαν όσοι καταψήφισαν ότι  πλέον τους βαραίνει μια ντροπή που δεν ξεπλένεται; Ότι δεν θα τους σηκώνει πια να ανηφορίσουν την οδό Θ. Πουλίδου; H μόνη πειστική εξήγηση που σκέφτηκα για την πράξη τους είναι ότι την έκαναν φοβούμενοι ότι οι πολίτες της Καβάλας θα εκτιμούσαν τις ενέργειες αυτές της διοίκησης κι αυτό θα ήταν επιζήμιο γι’ αυτούς σε σχέση με τις μελλοντικές εκλογικές και πολιτικές τους φιλοδοξίες. Αυτό όμως χαρακτηρίζει ανθρώπους χωρίς καμιά παιδεία και αγάπη για τον τόπο, που καλά θα κάνουν να μην ασχολούνται με τα κοινά.