Εξάρχεια ρεεεεεεε

Αν ήταν υπουργός Υγείας στην Κίνα ο Αβραμόπουλος και υπήρχαν εμβόλια για τον κοροναϊό, πόσα υπολογίζετε ότι θα είχε παραγγείλει;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Για να το ξεκαθαρίσουμε: Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναϊκός· προφανώς δεν είναι ούτε η Ξάνθη ούτε η Λάρισα ούτε ο Βόλος. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Σαββίδης ούτε ο Μαρινάκης ούτε ο Μελισσανίδης ούτε ο Αλαφούζος· προφανέστατα, δεν είναι ούτε ο Πανόπουλος ούτε ο Κούγιας ούτε ο Μπέος. Το πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς που καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτή την αθλιότητα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και για να «μπω» λίγο στο κλίμα των ημερών. Στον επίλογο της ομιλίας της στη Βουλή η κυρία Μενδώνη (υπερασπιζόμενη την τροπολογία που αντί για τον υποβιβασμό των ομάδων που εμπλέκονται σε καθεστώς συν-ιδιοκτησίας προβλέπει απλά την αφαίρεση βαθμών) τόνισε τα εξής: Στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της. Και σκέφτομαι: οι νόμοι που έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, οι νόμοι που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, οι νόμοι που κουτσούρεψαν τις δαπάνες στην Παιδεία και την Υγεία, αυτοί, τι; Δεν χρήζουν τροποποιήσεων; Δεν παράγουν εντάσεις και διχασμούς; Μας συμφιλιώνουν;

Να το ξέρετε. Αν και εσείς είχατε βάλει τη γυναίκα σας να παριστάνει τον συγγενή θύματος στο Μάτι, σήμερα θα ήσασταν βολεμένοι σε θεσούλα μετακλητού. Όπως, καλή ώρα, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Ο οποίος Μπάμπης, αντί να το βουλώσει και να κουρνιάσει στο βόλεμα-αντιπαροχή που του έλαχε, έχει το θράσος να βγαίνει και επιθετικά! Δεν είμαι μετακλητός, γράφει με θυμό στο twitter. Είμαι σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Α.Ε. Κτιριακές Υποδομές με στόχο την ανάδειξη του κοινωφελούς έργου της (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα κλπ υποδομές. Και τίθεται το ερώτημα: αφού ο διευθύνων σύμβουλος είναι σύμβουλος τι τον θέλει τον σύμβουλο να τον συμβουλεύει; Πολύπλοκο;

Των αρίστων οι κοινότητες!

Πεθαίνω για δηλώσεις Κώστα Αντωνιάδη και Γιάννη Πασχαλίδη! Μπροστά τους, τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, τον λες και… ρήτορα!

Πολύ καλά έκαναν (και μπράβο τους) τα μέλη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που, σε συνάντησή τους με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, ανακοίνωσαν τη διάθεση των χρημάτων από τα έσοδα του 6ου Kavala Night City Run, στο Ογκολογικό τμήμα. Το γιατί δεν συνέβη κάτι ανάλογο και στα προηγούμενα χρόνια, ας θεωρηθεί ως μία απλή… σύμπτωση και όχι κάποια «στοχευμένη» πολιτική επιλογή και προτίμηση.

Χα, δεν πέρασε ούτε μία ημέρα από τη στιγμή που έγραψα το παραπάνω σχόλιο και από το ραδιόφωνο της Πρωινής ακούω τον Γιάννη Προμούσα (δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας) να απαντάει σε σχετική ερώτηση του Θόδωρου Θεοδωρίδη και να λέει: Περιμέναμε να αλλάξει ο διοικητής του Νοσοκομείου. Μετά την περσινή ιστορία το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης δεν ήθελε να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με τον κ. Καρασαββόγλου γι’ αυτό το σκοπό. Και επειδή δεν ήθελε επίσης για δεύτερη χρονιά να φύγουν τα χρήματα από την Καβάλα, γι’ αυτό περίμενε το σχετικό ΦΕΚ και –με όλους τους τύπους– τον διορισμό του κυρίου Κλειτσιώτη. Όχι που δεν θα είχε «ιδεολογία» η… φιλανθρωπία!

Και μιας και (εμμέσως) «πιάσαμε» τον κύριο Κλειτσιώτη, ιδού και η (κατά δήλωσή του) πρώτη του δέσμευση ως διοικητής του Νοσοκομείου: Θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στον καλλωπισμό του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Ιδρύματος, για να φαντάζει ωραιότερα. Αρχίσαμεεεεεεε!

Βρείτε και δείτε: το DJAM του Τόνι Γκάτλιφ. Μια ταινία δρόμου με δύο νεαρές γυναίκες να ψάχνουν τις ρίζες και τον προορισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί που οι διαδρομές των προσφύγων συναντιούνται με τους καημούς και τα μεράκια του ρεμπέτικου. Ατόφια και γοητευτικά αληθινή. Επίσης, το Αναζητώντας τον Έρικ του Κεν Λόουτς. Μία από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Βρετανού σκηνοθέτη, ύμνος στις σχέσεις της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και των κοινοτήτων. Με την έκπληξη να εστιάζεται στον ρόλο που επωμίζεται ο μέγας Ερίκ Καντονά.

Εισαγωγή μαθήματος επιχειρηματικότητας στα σχολεία ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Στην ύλη του μαθήματος θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και θέματα όπως: «πουλώντας νανογιλέκα γίνεσαι υπουργός», «πάρε τα ΕΣΠΑ στα χέρια σου», «κάνε τη δικιά σου Energa». Ιδέες ρίχνω…

Μήπως κάποτε οι αναφορές μας για το Ολοκαύτωμα δεν θα πρέπει να «επικεντρώνονται» μόνο στους Εβραίους άλλα και στην εξόντωση του ¼ του συνολικού πληθυσμού των Ρομά, των χιλιάδων αριστερών και κομμουνιστών και άλλων τόσων ομοφυλόφιλων;

Σιγά μην ξαφνιάστηκα που ο Δημήτρης Δανίκας υπογράφει άρθρο με τίτλο Με τον Βορίδη λοιπόν. Μια ζωή σαλταδόρος και παπαρολόγος που πουλούσε στυλάκι ήταν. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Δανίκας παρίστανε τον κριτικό κινηματογράφο στον Ριζοσπάστη και ’μεις, κνιτάκια τότε, «παίρναμε γραμμή» από τα γραπτά του και τρέχαμε να δούμε το… Άλογο που κλαίει! Σας μιλάω για τραύματα!

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά. Θέση όμως εξακολουθεί να έχει η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής, συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες των Ναζί και στο σπίτι της είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο. Κάνω λάθος, Μιχάλη μου;

Ζήλεψε ο Άδωνις τον Βελόπουλο που πουλούσε επιστολές του Χριστού και μας συστήνει να διαβάσουμε… Σωκράτη! Την αριστεία μου μέσα…

Συνελήφθησαν, λέει, δύο αστυνομικοί για κατοχή ναρκωτικών. Παίζει να είναι από αυτούς που έβαλε ο Χρυσοχοΐδης να περνάνε κάθε 10 λεπτά από τη γειτονιά; Για να ξέρω να βγω να… παραγγείλω!

Αυτή η ιστορία με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών που εμπλέκονται στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικοί, ερμηνευτές) έπρεπε να είχε λυθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικές του αδυναμίες και τα δικά του «κολλήματα» δίνουν σήμερα στην (αχαρακτήριστη) Μενδώνη την «πάσα» για το πισωγύρισμα.

Ήταν 3 Μαΐου του 2017 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε στο twitter: Αναδεικνύεται η νέα διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη. Στέλνω μήνυμα σε όλα τα οικονομικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Όχι, όρκο δεν πήρε!

Και ξαφνικά ο Αντώνης Κανάκης του Ράδιο Αρβύλα ανακάλυψε ότι ο ΣΚΑΪ χρησιμοποιεί τακτικές Γκαίμπελς! Καλέ, σώπα!

Σε εννέα μήνες με αναστολή καταδικάστηκε μέλος του Ρουβίκωνα επειδή σε ανάρτησή του στο Facebook καταφέρονταν εναντίον του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων! Εντάξει, δεν τον έστειλαν και στη… Γυάρο!

Κάνω πρόβλεψη: με τη φόρα που πήραν, θα αλλάξει και ο νόμος περί ναρκωτικών και κακούργημα θα θεωρείται πλέον η διακίνηση από 3 τόνους και πάνω.

Πολύ σωστά αντέδρασε ο κύριος Καλαφάτης και ζήτησε να μην υπάρξουν διώξεις σε προσαχθέντες-οπαδούς του ΠΑΟΚ που βανδάλισαν το πολιτικό του γραφείο. Χρειαζόταν άλλωστε και μία… ανακαίνιση!

Αυτήν τη στιγμή ο Γιάννης Βρούτσης αναγγέλλει πακτωλό κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απασχόληση την επόμενη 7ετία. Για εμπέδωση: για την απασχόληση, όχι για την εργασία!

Και άλλος Βρούτσης από την ΕΡΤ αυτήν τη φορά: Το πρόβλημα των συντάξεων υπάρχει εδώ και δεκαετίες… Κληρονόμησα τα προβλήματα των συντάξεων από τον κύριο Κατρούγκαλο. Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑΣ κυβέρνησε γύρω στα τέσσερα, άντε τεσσεράμισι χρόνια; Έχω χάσει κάτι;

Επιζήσαντες του Άουσβιτς δείχνουν τους εαυτούς τους σε φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος του Κόκκινου Στρατού Alexander Vorontsov την ημέρα που απελευθερώθηκε το στρατόπεδο.

Αν ήταν υπουργός Υγείας στην Κίνα ο Αβραμόπουλος και υπήρχαν εμβόλια για τον κοροναϊό, πόσα υπολογίζετε ότι θα είχε παραγγείλει;

Άλλο ένα μπουμπούκι από το σκυλολόι των νυχτερινών εκτονώσεων, ο αοιδός Νεκτάριος Σφυράκης (ναι, αυτός που πριν χρόνια είχε πει το εκείνο το απίθανο: εγώ είμαι active αρσενικό! 100%, με πιστοποίηση από το δικαστήριο) βγαίνει προχθές σε ένα από τα γνωστά πρωινάδικα της τηλεοπτικής πλέμπας (εν προκειμένω στο OPEN) και με πατριωτικό-αρσενικό υφάκι μάς γνωστοποιεί ότι πάει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, λόγω της παρουσίας αλλοδαπών μαθητών στα δημόσια. Για να μην αλλοιωθεί η κουλτούρα και ο πολιτισμός του μπαμπά!

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έχει στηθεί έξω από την είσοδο της Ακρόπολης και ρωτάει (στα αγγλικά) τους επισκέπτες από πού έρχονται. Μία κοπέλα της απαντάει από την Κίνα και τότε η δημοσιογράφος, κάνει ένα βήμα πίσω, τεντώνει το χέρι που κρατάει το μικρόφωνο, το πλησιάσει όσο πιο κοντά μπορεί στο πρόσωπό της και την ξαναρωτάει: κοροναβάιρουζ;

Ένας Καντονά ρεεεεεε!!!