Άσε μας, ρε κορονοϊέ

Δεν ξέρω αν το μάθατε, άλλα Γερμανοί Νεοναζί τραυμάτισαν με μαχαίρι Έλληνα μετανάστη. Όχι που θα τον άφηναν να αλλοιώσει τον πολιτισμό τους!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Τίποτε δεν έχω να προσθέσω στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα είδατε και τα ακούσατε. Ένα μόνο θα καταθέσω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα διαπιστώθηκε πως είχαν αρκετοί από τους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με fast track διαδικασίες στην ΕΛΑΣ στον πρόσφατο διαγωνισμό χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ τρεις από αυτούς είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών. Σε αυτό ας προστεθεί και το γεγονός ότι η μέχρι τώρα υποχρεωτική 6μηνη εκπαίδευσή τους, μετατράπηκε σε 2μηνη!

Αντιγράφω από το βιβλίο του (συγχωρεμένου και πολυαγαπημένου μου) π. Γεώργιου Μεταλληνού, Τουρκοκρατία, οι Έλληνες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το παρακάτω απόσπασμα που αφορά στους Έλληνες της Διασποράς:

«Και πριν από την άλωση, πολλοί λόγιοι και έμποροι, άλλα και ολόκληρες οικογένειες από την Ήπειρο, την Στερεά και την Πελοπόννησο, για να αποφύγουν τον επερχόμενο κίνδυνο, περνούσαν μέσω των βενετοκρατούμενων περιοχών στην Ιταλία. Το ρεύμα αυτό ενισχύθηκε μετά τη πτώση της Πόλης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Εκτός από τους λογίους, στους φυγάδες συγκαταλέγονταν και ναυτικοί, στρατιωτικοί, έμποροι, κωδικογράφοι, μεταπράτες χειρογράφων, αλλά και γεωργοί και ποιμένες. Έτσι σχηματίστηκαν από τα μέσα του 15ου αιώνα και μέχρι τα μέσα του 16ου οι ελληνικές παροικίες της Δυτικής Ευρώπης. Το μεταναστευτικό όμως κύμα ακολούθησε και άλλη κατεύθυνση. Από τα μέσα του 16ου αιώνα, ελληνικοί πληθυσμοί της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, αναζήτησαν καλύτερους όρους ζωής σε βορειότερες περιοχές της ίδιας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι, περνούσαν στα αναδυόμενα τότε εμπορικά κέντρα της Σερβίας, της Ουγγαρίας, των Παραδουνάβιων Χωρών και της Τρανσυλβανίας. Οι μετανάστες αυτοί αποτέλεσαν σταδιακά τους πυρήνες των ελληνικών εστιών της Βόρειας Βαλκανικής και της Κεντρικής Ευρώπης».

Και ρωτάω: όλοι αυτοί γιατί δεν έκατσαν στη σκλαβωμένη πατρίδα για να πολεμήσουν τον εχθρό; Μήπως να θεωρηθούν δειλοί; Μήπως ριψάσπιδες; Ή μήπως, ακόμη-ακόμη, και ανθέλληνες;

Ή πόσο εύκολα περνάς, από το «μαζί τα φάγαμε» στο «εσείς τα φάγατε».

Δεν ξέρω πώς το πήρατε εσείς, αλλά εγώ μόλις έμαθα ότι ο Θεόδωρος Τζατζάρης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Παραρτήματος Καβάλας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, έπεσα σε βαριά κατάθλιψη!

Εντάξει, πώς κάνετε έτσι που πιάστηκαν αστυνομικοί να πουλούν πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς υπηκόους;! Είπαν να επεκτείνουν τις δουλειές και πέραν της… ηρωίνης!

Έκανα το τεστ πόσο αριστερός είσαι και βγήκα… ΠΑΣΟΚ! Με βλέπω… Καγκαΐδη!

Από το ημερολόγιο των ημερών: ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεξικού, έξαρχο Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής, κύριο Αθηναγόρα και συζήτησαν για τον απόδημο Ελληνισμό καθώς και για την ενδυνάμωση της ελληνικής πολιτιστικής του ταυτότητας. Γιατί όχι, να ευλογήσει και τις… επενδύσεις!

Όσο για τα αναπτυξιακά, ιδιωτικοποιείται η σίτιση του Στρατού και το catering θα φτάνει μέχρι και στα φυλάκια! Οπότε, Παναγιωτόπουλος-Άδωνις 1-0!

Βρήκα Μονογυιού και ΚΛΑΙΩ!!!

Δεν ξέρω αν το μάθατε, άλλα Γερμανοί Νεοναζί τραυμάτισαν με μαχαίρι Έλληνα μετανάστη. Όχι που θα τον άφηναν να αλλοιώσει τον πολιτισμό τους!

Και περνάμε αμέσως στο αστυνομικό δελτίο: Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη στη Θάσο μία 24χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή και την οικία της βρέθηκαν 30,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Που σημαίνει, από σήμερα το σπίτι αποχωρίζεται τον… τρίφτη του!

Ξυπνάω ένα πρωί και βλέπω όλο το facebook να έχει κατακλυστεί από… ποίηση. Που κακό δεν το λες (το αντίθετο), αλλά, άλλο Ποίηση και άλλο copy-paste από στιχουργικά τσιτάτα εν είδη γνωμικών και συνθημάτων.

Κατά τα άλλα, πέρασα μία εποχή που κυριολεκτικά είχα «βυθιστεί» στην Ποίηση της Κικής Δημουλά. Ειδικά μέσα σε εκείνη τη συλλογή με τον τίτλο Χαίρε ποτέ. Και πόσα νυχτέρια στο ραδιόφωνα με τα λόγια της…

Και άλλα τόσα με την Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα της Άλκης Ζέη! Πόσα δάκρυα και πόσοι αναστεναγμοί! Και πόσα όνειρα στο τσουβάλι των διαψεύσεων! Καλή σας ανάπαυση, αγαπημένες μας.

Μία προσφυγοπούλα από τη Συρία κατάφερε να ξεγεννήσει ο ειδικός φρουρός Γιώργος Μυστρίδης που υπηρετεί με τρίμηνη απόσπαση στη Χίο, κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις. Ίσως η πιο όμορφη (μα και αισιόδοξη) είδηση μέσα στη λαίλαπα της εβδομάδας που πέρασε!

Ποια Marketing και ποια Business Plans!

Και πάνω εκεί που η εκπρόσωπος της Θασιακής Ένωσης μιλoύσε για τον τρόπο με τον οποίο οι Θάσιοι εργάζονται για την προστασία και την ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης, ο φακός της κάμερας ζουμάρει επάνω σε ένα… συνθεσάιζερ! Τόμπολα!

Άντε τώρα με τους προστατευόμενους μάρτυρες να βρουν δουλειά οι… φυσιογνωμιστές!

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν δύο Μέσα Ενημέρωσης (;) που όχι απλά προβάλλουν τα «έργα και τις ημέρες» του Μακάριου Λαζαρίδη, αλλά τον έχουν πάρει υπό την… επικοινωνιακή τους προστασία: Το Νεάπολις του Σταύρου Δεληγιάννη και το Έβδομη Μέρα του Γιάννη Χλώρου. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Νά άλλος ένα λόγος για να παραμείνουμε αισιόδοξοι!

Ρεπορτάζ για το Νοσοκομείο Έλενα στον ΣΚΑΪ. Μας δείχνουν ένα σπασμένο τζάμι, κάτι γραψίματα στους τοίχους με μαρκαδοράκι, μια υγρασία σε έναν κάποιο τοίχο. Κουβέντα όμως για την αξιοπιστία του Νοσοκομείου που έχει μοναδική μονάδα νεογνών όπου καταλήγουν όλα τα σοβαρά περιστατικά από τα ιδιωτικά νοσοκομεία-ξενοδοχεία, κουβέντα ότι είναι το καλύτερο των Βαλκανίων, κουβέντα για την εμπειρία και αφιλοκέρδεια των γιατρών. Άθλιοι και συκοφάντες μαζί!

Έχω μία απορία, ρε σύντροφοι (του ΚΚΕ). Αν υποθέσουμε ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων παραπέμπει σε κουκουλοφόρους άλλων εποχών και ότι είναι δειλία να παρουσιάζονται με ψεύτικα ονόματα, τότε γιατί όλοι οι καπετάνιοι και οι αντάρτες του ΕΑΜ «κυκλοφορούσαν» με ψευδώνυμα; Λέω…

Και λέω και το άλλο: όταν εμφανίζεται η Ιωάννα η Μάνδρου και λέει ότι το ΚΚΕ είναι ένα πολύ σοβαρό κόμμα, το λιγότερο που σου μένει να κάνεις είναι να… ψαχτείς!

Ξέρει κανείς να μου πει πού έχει χαθεί εκείνη η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ; Ρωτάω γιατί έχω ξεμείνει με τη Νάντια τη Γιαννακοπούλου και νιώθω την πολιτική μου λίμπιντο να υποχωρεί.

Παιδιά, τι έγινε; Τα παράτησε τα περιφερειακά ο Αλέξης ο Πολίτης και πήγε να γίνει δημοσιογράφος στην Ινδία;

Τίτλος σε κρόουλ από το δελτίο ειδήσεων του ENA Channel: Κορονοΐός: Να γιατί δεν θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις! Είναι αυτό που λένε, ενημέρωση κατευθείαν από την… πηγή!

Από άλλου τον περίμενε ο Πέτσας τον κορονοϊό, από αλλού του… μπήκε! Ανώτερα ταξικά στρώματα, σου λέει ο άλλος! Καμία εμπιστοσύνη…

Απαντήσεις στους πιστούς για το αν θα κολλήσουν κορονοϊό από τη Θεία Λειτουργία «δίνει» αυτήν τη στιγμή ο γέροντας Νεκτάριος, γνωστός και ως ο εμπνευστής των… Παπαροκάδων!

Δεν τους προλαβαίνω! Ο (και ψυχίατρος) πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου τώρα στην ΕΡΤ κάνει αναφορά στον κορονοϊό και στην απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, λέγοντας, ουδέν κακόν αμιγές καλού! Καλά το πάμε!

Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο καιρό παραμένει εκτός θώκου ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

«Χτύπησε» και το ζαβό από το MέΡΑ25: Να στείλουμε τους μετανάστες σε έρημα χωριά με ηλικιωμένους να κόβουν ξύλα. Ναι, ο Κρίτων Αρσένης!

Πτώση 38% στις πωλήσεις της κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες η μπίρα… Corona! Αν σε αυτό τώρα προστεθεί και η πριν από χρόνια εξαφάνιση της ροκ μπάντας Isis, έχετε μπροστά σας όλο το σκηνικό της κυριαρχίας Τραμπ!

Η Εκκλησία της Ρουμανίας συστήνει κουταλάκια μίας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία! Λογικό! Δεν είναι σαν τη δικιά μας που έχει… αντιμικροβιακή δράση!

Και για επίλογο, τρία έπη… αρίστων!

Ξεκινάμε με το… ποιητικόν του βουλευτή Καστοριάς, άλλως πώς και… τότε έφη:

Συνεχίζουμε με τα… χωρία του (και ποιητή) Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

Και τερματίζουμε (κυριολεκτικά) με το… νεκραναστάσιμο του Κωστή Χατζηδάκη:

Όχι που θα ξεμέναμε από καρναβάλια!