Εισβολέας!

Όλη η χώρα φυλάει Θερμοπύλες από το facebook και το twitter! Κερδάμε!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αναγκαία ή επιπόλαιη; Υπερβολική ή αμήχανη; Μονομερής ή άστοχη; Οποιαδήποτε λέξη κι αν χρησιμοποιήσει κανείς για να χαρακτηρίσει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ένεκα του κορονοϊού (που συνοδεύτηκε μάλιστα και από ποινικές επιπτώσεις για τους παραβάτες), αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί, ήταν να γίνει απολύτως σεβαστή και να τηρηθεί κατά γράμμα. Αντ’ αυτού, η χώρα έζησε ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» από τοπικούς παράγοντες και κοινωνικούς φορείς, καταγράφοντας με το πλέον εμφαντικό τρόπο αυτό που, ως «στάση ζωής», διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και περιγράφεται μέσα από μία φράση: στ’ αρχίδια μας όλα! Η ταύτιση επομένως του νεοελληνικού τρόπου ζωής με την «ευαίσθητη» αντρική περιοχή, είναι αυτή που εν πολλοίς καθορίζει και τις συλλογικές μας συμπεριφορές, εκτονώνοντας κατά το δοκούν καταπιεσμένα ορμέμφυτα και αυνανιστικά σύνδρομα.

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, τοπικός παράγων: Η ύπουλη επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας, η τεράστια ιστορία της και ο Ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός, δεν θα περάσει. ΩΣ ΕΔΩ !!!!!!!!!!!! Και ρωτάω: με τον Αλέξανδρο φρουρό στα σύνορα, πόσο ασφαλείς θα νιώθατε;

Στο άρθρο 78 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβάζω: Εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της Επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους ή των εν λόγω κρατών μελών. Το Συμβούλιο αποφασίζει μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμείς με τα 700.000.000 ευρώ, όλα καλά;

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNICEF, το Αφγανιστάν είναι αυτήν τη στιγμή η πιο θανατηφόρα ζώνη πολέμου στον κόσμο.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι οι εγχώριοι ακροδεξιοί, φασίστες και νεοναζί. Αυτούς τους ξέρεις, είναι ολοκάθαροι και ορατοί! Και ανάλογα τους αντιμετωπίζεις. Το πρόβλημα είναι οι «υπεράνω πάσης υποψίας». Αυτοί που ξεμυτούν από τα «κεντρώα» και «σοσιαλδημοκρατικά» μετερίζια, καλλιεργώντας ένα καινούριο είδος «πατριωτισμού», ολόιδιο με εκείνο που «έθρεψε» στη Γερμανία την άνοδο του Χίτλερ.

Και για συνδέσω τα παραπάνω με το σινεμά, δείτε την (δυστυχώς) εσαεί επίκαιρη ταινία του Λουκίνο Βισκόντι, Οι Καταραμένοι.

Λογικό, λογικότατο να στέλνει ο Μαρινάκης φρούτα, νερά, αναψυκτικά και αναλώσιμα υλικά στους «φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης». Διότι, πατριώτες μου, αν περάσουν όλοι οι Αφγανοί τα σύνορα, ποιοι θα μείνουν εκεί για να καλλιεργούν τα εμπορεύματα του Noor1; Ε, ποιοι;

Α, διαβάζω τώρα ότι εκτός από τον Μαρινάκη, στέλνει και ο Γιαννακόπουλος βοήθεια στους «φρουρούς του Έβρου». Ελπίζω χωρίς… αναβολικά!

Τίτλος ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του MEGA: Στον Έβρο, βάζουν τα παιδιά πάνω από φωτιές για να δακρύσουν από τον καπνό και μετά τα πάνε στις κάμερες για πλάνα. Ποιο Μακελειό και ποια Χρυσή Αυγή!

Και με την ευκαιρία, να ενημερώσω όσες και όσους δεν το γνωρίζουν ότι διευθυντής στο MEGA είναι εκείνος ο απίθανος Σταμάτης Μαλέλης…

Μία αφήγηση Έλληνα μετανάστη στην Αμερική από το μακρινό (;) 1892: Μας φώναζαν λιγδιάρηδες (greaseballs) και βρωμοέλληνες (dirty Greeks). Στα εστιατόρια εμφανιζόταν συχνά η επιγραφή All American. No rats. No Greeks (Αμιγώς Αμερικάνικο. Όχι ποντίκια. Όχι Έλληνες). Προσπαθούσαν να μας φορτώσουν και την εγκληματικότητα. Στον Νότο, οι Έλληνες μετανάστες βρέθηκαν στο στόχαστρο οργανώσεων όπως η  Κου-Κλουξ-Κλαν, ενώ οι νόμοι που ψηφίζονταν για τους μαύρους ίσχυαν και για εμάς, καθώς δεν θεωρούμασταν λευκοί. «Λευκή Γυναίκα εθεάθη με Έλληνα», έγραφε εφημερίδα της εποχής. Όλοι βλέπουμε δυο εφιάλτες. Ο ένας είναι ότι θα πεθάνουμε στην Αμερική ξένοι και ανεπιθύμητοι και ο άλλος είναι ότι θα μας πιάσει το Ιμιγρέσο (immigration service) και θα μας στείλει πίσω στην Ελλάδα να πεθάνουμε εκεί.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί! Προσοχή στα σκάγια!

Στον δρόμο της Αφροδίτης Μάνου και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Αφιέρωσε μάλιστα το Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ στους ένοπλους παρακρατικούς των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου Έβρου και νήσων. Πόση κατρακύλα να αντέξεις ακόμη!

Σωθήκαμε…

Στον ΣΚΑΪ «παίζει» βίντεο με σκάφος του Λιμενικού να συγκρούεται με ένα φουσκωτό γεμάτο πρόσφυγες και με τους δημοσιογράφους να λένε πως το φουσκωτό εμβόλισε το σκάφος! Το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό: ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ «ΠΑΙΖΕΙ» ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ!

Εν τω μεταξύ, στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA «παίζουν» πλάνα του 2015 από την Ειδομένη και τα «πουλάνε» για γεγονότα στον Έβρο! Αν ρωτάτε τι έκαναν εκείνη την ώρα το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ, σας λέω με σιγουριά ότι είχαν πάει προς… νερού τους.

Βγήκε όμως ο Νίκος Μάνεσης για να το… σώσει: Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα. Όχι που δεν θα έφταιγε το… ανθρώπινο λάθος!

Θα το εκχυδαΐσω: αυτό που από τον Έβρο δεν μπαίνει κανείς και από τα νησιά μπαίνουν όλοι, δεν θυμίζει εκείνο το από μπρος παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τρένα; Φταίω;

Όλη η χώρα φυλάει Θερμοπύλες από το facebook και το twitter! Κερδάμε!

Άσχετο (;): γνωρίζετε μήπως ποιοι την «έκαναν» από την Ελλάδα προς Αίγυπτο μεριά το 1941;

Ακούγεται οξύμωρο άλλα είναι πραγματικότητα. Αντάμα με τους ακροδεξιούς της Λέσβου, ομάδα Αλβανών που κατοικούν στο νησί εμποδίζει τις βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν στις ακτές. Γιατί η μνήμη νικιέται πάντα από το ένστικτο!

Έχεις και τον άλλον να την «πέφτει» στον Ερντογάν, αποκαλώντας τον… τουρκόσπορο!

Μίλησε η… επιστήμη!

Ανάρτηση στο twitter από «έγκυρο δημοσιογράφο»: Περίεργο πάντως που τα είχε κλείσει ο Ζάεφ στην Ειδομένη το 2015 και έριχνε και με πλαστικές σφαίρες εναντίον των προσφύγων. Ξέρεις ποιον Ζάεφ λέω ε; Αυτόν που θα έπαιρνε το Νόμπελ Ειρήνης παρέα με τον δικό σου. Τι κι αν το 2015 στην ΠΔΓΜ πρόεδρος ήταν ο Γκρουέφσκι! Η δουλειά να γίνεται!

Πάντως αυτή η γραμματοσειρά στις επιγραφές των ελληνοτουρκικών συνόρων με έχει συνεπάρει!

Λίγο καιρό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο εκδότης της εφημερίδας Καθημερινή Γεώργιος Βλάχος έγραφε: Το σύμβολο της Παλαιάς Ελλάδος εκπορθείται και βεβηλώνεται από την προσφυγικήν αγέλην. Η Αθήνα δεν είναι πια η πόλη μόνο των καθαρών Ελλήνων, αλλά και η πόλη των προσφύγων.

Ο άλλος στο MEGA σχολιάζει τον ρόλο των ΜΜΕ στην Τουρκία λέγοντας ότι ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση. Ενώ εδώ, όλα… ανεξάρτητα!

Βλέπω τις σκηνές από τη συγκέντρωση των κατοίκων της Ροδόπολης Σερρών που αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής και μου «καρφώνεται» η ιδέα να ψάξω να βρω τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών από την συγκεκριμένη περιοχή. Τι μου «βγήκαν»; ΝΔ 56,28%, Ελληνική Λύση 7,97%, Χρυσή Αυγή 3,15%. Γιατί για όλα υπάρχει πάντα μία εξήγηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήθελε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, γιατί θα καταστρεφόταν η Ελλάδα, άλλα μόλις ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη 700.000.000 ευρώ, το γύρισε σε απόλυτη και σημαντική στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα. Πιο τσαρλατάνος πεθαίνεις!

Όλοι αυτοί που τα «σέρνουν» στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις δομές των προσφύγων, θυμάστε να είχαν βγει ποτέ να πουν κάτι για το μεγάλο σκάνδαλο της εκκλησιαστικής ΜΚΟ Αλληλεγγύη που είχε «στηθεί» με τις ευλογίες του Χριστόδουλου; Ρωτάω…

Ο Αντώνης Πανούτσος έχει προσληφθεί ως μετακλητός υπάλληλος στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αλλά ταυτόχρονα κάνει εκπομπή και στην ιδιωτική! Ναι αλλά η… Ακριβοπούλου και ο Καψώχας;

Παρεμπιπτόντως, ζούμε σε μία χώρα όπου οι πολιτικοί της έχουν φέρει στη Βουλή θέματα από το σατιρικό σάιτ Κουλούρι! Μη μας διαφεύγει.

Πήγαν στους Άγιους Τόπους κα γύρισαν με… κορονοϊό! Χάνω πάσα… πίστη!

Και πάσα ελπίδα…