Απομονωθήκατε;

Έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη να μένεις κλεισμένος στο σπίτι, όχι λόγω μιας πανδημίας αλλά επειδή γύρω σου πέφτουν βόμβες; Μπα, ε;!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Το ότι ένα μέρος της τοπικής δημοσιογραφίας έχει ροπή προς την ανθρωποφαγία είναι γνωστό. Αυτό πουλάνε, από αυτό τρέφονται. Ως εκ τούτου, ουδεμία έκπληξη ο τρόπος με τον οποίον «ανέδειξαν» την είδηση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Καβάλα. Το ανησυχητικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι η «αφασία» των εισαγγελικών αρχών, τη στιγμή που στα «μανταλάκια της ενημέρωσης» κρέμονται πια και προσωπικά δεδομένα.

Και ξαφνικά (;) ο Κώστας Κουνάκος «έπαθε» Θάνο Τζήμερο και μέσω αυτού προβάλλει την άποψη ότι πριν κλείσουμε τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πρέπει να τους κόψουμε τα κίνητρα! Εκτός από αδαής και φανφάρας, τώρα και «ουρά» του κάθε ΤζημεροΒελοπουλοΚασιδιάρη. Μεταξύ μας, ουδεμία έκπληξη!

Έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη να μένεις κλεισμένος στο σπίτι, όχι λόγω μιας πανδημίας αλλά επειδή γύρω σου πέφτουν βόμβες; Μπα, ε;!

Ένα πράγμα με ανησυχεί: ότι τα παιδιά που μένουν στα σπίτια για να τη γλιτώσουν από τον κορονοϊό, θα τη «βρουν» από την τηλεόραση!

Το βίντεο δείχνει τους Ιταλούς και τις Ιταλίδες στα μπαλκόνια των σπιτιών τους να τραγουδάνε το Bella Ciao και η δικιά μας εδώ μας λέει ότι ψάλλουν τον… εθνικό τους ύμνο, προτρέποντάς μας να πράξουμε το ίδιο!

Τα ύστερα του κόσμου!

Αυτός ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι λιγάκι υπερτιμημένος ή σε εμένα «βγαίνει» κάτι τέτοιο; Είναι και αυτή η μιντιακή προβολή γύρω από τις «σκέψεις» του που αρχίζει να μου θυμίζει εκείνον τον Νίκο Λυγερό, τον άνθρωπο με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο και, όσο να πεις… επηρεάζομαι!

Είμαι κλεισμένος στο σπίτι και περιμένω να μου τηλεφωνήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Ανδρέας Πετρουλάκης ή η Μαρία Σολωμού για να μη… νιώθω έρημος! Βάζω άσμα Πιο καλή μοναξιά και αναμένω…

Το μεγάλο γέλιο με την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη είναι που ζητάει από τα γερόντια να του στείλουν το μέιλ τους για να επικοινωνήσει μαζί τους! Πάλι καλά που δεν τους ζήτησε και… instagram!

Αμ το άλλο! Μέσω του instagram, ο Βας Βας ο Παρασκευάς μάς ενημερώνει ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό! Ο Βας Βας ο Παρασκευάς στο instagram!

Επέπληξε (και σωστά) ο κύριος Σαραντάκος τον Άδωνη Γεωργιάδη μέσω twitter επειδή δεν τηρεί τις οδηγίες για αποφυγή του συνωστισμού και ο Άδωνις τον καθησυχάζει λέγοντάς τον ότι… έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό! Αυτός ο τύπος ήταν κάποτε υπουργός Υγείας, ε;

Τα επακόλουθα του λήθαργου!

Κάλε, τι ακούω! Ο κύριος Τσιόδρας αποκαλεί τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία; Και όλοι οι πατριώτες στα αβγά τους; Πού πάμε, ορέ;

Από τη μια να έχεις την Όλγα Τρεμη να σου λέει εμείς οι νεότεροι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουμε να μην κολλήσουν οι ηλικιωμένοι και από την άλλη να βλέπεις τον 65χρονο Σπύρο Παπαδόπουλο να δίνει συμβουλές στους παππούδες και τις γιαγιάδες να μείνουν σπίτι. Βγήκαν τα τζόβενα παγανιά!

Τον Νικήτα Κακλαμάνη τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Είναι από αυτούς τους «τύπους» των ανθρώπων που θα ευχαριστιόμουν την παρέα και τη συναναστροφή μαζί τους. Κι αν έτσι ήταν τα πράγματα, με τον Κακλαμάνη θα ίσχυε απόλυτα εκείνο το: αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του. Γιατί ναι, μια χαρά τα είπε αυτά περί «νεοφιλελεύθερων παπαγάλων», άλλα δεν θα ξεχνούσα ποτέ να του υπενθυμίζω εκείνη την αποχή του από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ούτε όταν κρατούσε ενός λεπτού σιγή για τον Κατσιφά.

Έβδομη ημέρα μέσα στο σπίτι και η γυναίκα μου έβαλε στο τραπέζι θέμα για τον ρόλο του Ζαχαριάδη στην ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Γιαγιάδες στην Κυψέλη βγήκαν στο μπαλκόνι και τραγουδούσαν το Ο Χάρος βγήκε παγανιά! Θεές!

Μιλάει σπάνια. Άλλα όταν το κάνει, έχει πάντα να πει κάτι σοβαρό και υπεύθυνο. Για τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ο λόγος. Για του Λόγου το Αληθές, εδώ.

Στέλιος Ράμφος: Ο κορονοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε ευλογία. Και τίθεται κατευθείαν το ερώτημα: γιατί δεν πάει να τον κολλήσει να… ευλογηθεί;

Άσχετο: Επτά Ιταλοί πολίτες που βρίσκονταν στη Σομαλία έκαναν αίτημα ανανέωσης της βίζας τους που έληγε για να μην υποχρεωθούν να γυρίσουν πίσω στην Ιταλία. Η Σομαλία έκανε δεκτό το αίτημά τους…

Δουλειά, δουλειά, δουλειά…

Έτσι που το πάει με τα διαγγέλματα ο Μητσοτάκης, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να λέει και το δελτίο ειδήσεων (στον ΣΚΑΪ).

Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Σάββα σήμερα στον Αnt1:
-Κάνουμε δραματική έκκληση για άμεση χρηματοδότηση, προσλήψεις, τεστ, μάσκες…
Απάντηση δημοσιογράφου:
-Να μείνουμε σπίτι, το μήνυμα των εργαζομένων στα νοσοκομεία!

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές ανέβασε στο διαδίκτυο το (συναρπαστικό) ντοκιμαντέρ του Φιλιά εις τα παιδιά για να μπορούμε να το δούμε ελεύθερα, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που καθόμαστε στα σπίτια μας. Μην το χάσετε!

Αρλούμπες μπορεί να λέει ο καθένας. Ψέματα να μη λέει. Σωστά, Πάσχο Μανδραβέλη;

Παρακολουθώ ανελλιπώς τις ενημερώσεις των 18:00 από τον κύριο Τσιόδρα και μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει τι μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των πληθυσμών που ζουν υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού. Για τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τις ιερόδουλες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους Ρομά.

Εκείνο το τώρα θα δείτε τι εστί βερίκοκο που απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς του ΕΣΥ, το θυμάστε;

Έτοιμοι είναι εκεί στα Παραπολιτικά να βγουν με τίτλο κοντά στο να ανακαλύψει το εμβόλιο για τον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οκέι, παίδες! Καλές και οι ταινίες, καλά και τα βιβλία, καλή και η μουσική για όσες μέρες θα μείνουμε στα σπίτια μας, αλλά σαν την Premier League δεν έχει! Ήδη αρχίζω να βγάζω στερητικά!

Ο Μπόρις Τζόνσον έθεσε υπό «προσωρινή κρατικοποίηση» όλο τον ιδιωτικό τομέα! Όχι που θα περίμενε τον Κάρολο τον Μαρξ!

Βατικανό: Η Εκκλησία συγχωρεί τις αμαρτίες των πιστών της που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Ησύχασα!

Περιμένοντας τους συγγενείς από τη πόλη!

Ένας (πιθανός) διάλογος από το κοντινό μας μέλλον:
-Δεν δεχόμαστε Αθηναίους στο χωριό να πάτε πίσω.
-Έχουμε έγκυο μαζί μας, είναι ευπαθής ομάδα, κινδυνεύει εκεί.
-Να μη γαμιότανε σαν τη σκύλα, να μην ήταν γκαστρωμένη. Φύγετε!

Εξιτήριο πήρε ο Κώστας Γκουζγκούνης από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Όχι που δεν θα τον γαμούσε τον κορονοϊό!

Πείτε μου ότι είναι ψέμα! Πείτε μου ότι η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ (και σύζυγος του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα) ΔΕΝ ευχήθηκε να βρεθεί ιός που να χτυπάει μόνο τους Συριζαίους! Διαψεύστε το, σας παρακαλώ!

Και μέσα σε όλα αυτά που τραβάμε, έχεις και τον Πορτοσάλτε να διαφημίζει ιδιωτικό εξεταστικό κέντρο που κάνει «καλές τιμές» στα τεστ για τον κορονοϊό! Ποιοι είπαμε χαίρονται στην αναμπουμπούλα;

Στα πολύ δυσάρεστα, η ματαίωση των συναυλιών του Γιώργου Τσαλίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του κορονοϊού!

Ουπς!

Ο Δημήτρης Δανίκας ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον Ριζοσπάστη. Το ίδιο και ο Παύλος Τζίμας και η Όλγα Τρέμη, ενώ ο Αλέξης Παπαχελάς από την Αυγή και ο Τάσος Τέλογλου από την Πρώτη. Κρίνοντας από την εξέλιξη των πραγμάτων, μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά με τη… διαπαιδαγώγηση!

Πάντως αυτός ο «συνωστισμός στα διόδια» θα μπορούσε να είναι και ένα δείγμα «αλλοίωσης του πολιτισμού»… εκ των έσω!

Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός και σου λέει αν συνεχίσετε έτσι θα απαγορεύσω τις μετακινήσεις σε 48 ώρες, γιατί κάποιοι να μην το «μεταφράσουν» και ως έχετε 48 ώρες για να φύγετε; Απορία εκφράζω…

Ο «δημοσιογράφος δρόμου» του ΣΚΑΪ Γιώργος Τσελίκας τα «χώνει» στον αέρα σε μια γιαγιά 75 χρόνων και με μάσκα γιατί και καλά ήταν στον δρόμο και αψηφούσε τα μέτρα. Και η γιαγιά, ευγενέστατα του απαντάει ότι έπρεπε να βγει για να πάρει το συσσίτιο. Μούγκα ο σαχλαμάρας!

Εμένα οι φίλοι μου γράφουν σε συνθηματική γλώσσα γιατί η δική σας μόνο για γλείψιμο κάνει. Αθάνατη Κατερίνα Γώγου!