Γελάτε;

ΚΑΙ ο Νίκος Ευαγγελάτος ΚΑΙ ο Νίκος Στραβελάκης: «56 νέα κρούσματα, αν βγάλουμε έξω τους 20 που είναι Ρομά, έχουμε 36 μόνο κρούσματα, άρα πολύ καλά...». Γιατί ο ναζισμός χρειάζεται... ομοφωνία!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ένα μεγάλο εύγε από καρδιάς στον κύριο Τσιόδρα για τη στάση του απέναντι στους Ρομά. Αν μη τι άλλο, βούλωσε όλα εκείνα τα στόματα που βρήκαν ευκαιρία να ξανανοίξουν τις κάνουλες του ρατσιστικού τους οχετού.

Πήγε και ο ακαταπόνητος Μακάριος Λαζαρίδης στη Βουλή και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να εκδίδονται ηλεκτρονικά οι οικοδομικές άδειες. Οι οποίες άδειες εκδίδονται ηλεκτρονικά εδώ και έναν χρόνο!

Καλά, ρε σύντροφοι, σας πείραξε που ο Μακάριος το «έπαιξε» μάγκας στους δημοσιογράφους του Kontra Channel και δεν σας πείραξε εκείνος ο πίνακας που κρέμονταν από πίσω του εν είδη… έργου τέχνης; Γιατί, αγάπες μου, επακόλουθο της ασχήμιας είναι οι μαγκιές. Διαχρονικά!

Πλάκα-πλάκα, στα 45.500.000 ευρώ έχει φτάσει το ποσό που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενισχύει η Κυβέρνηση τα Μέσα Ενημέρωσης. Οπότε, πέρα για πέρα λογικό να λέει ο Παπαδάκης απέκλεισα την αντιπολίτευση γιατί τώρα δεν είναι ώρα…

Το γνωρίζατε εσείς ότι αυτός ο Νίκος ο Χαρδαλιάς όταν εκλέχτηκε Δήμαρχος στον Βύρωνα, το πρώτο πράγμα που πήγε να κάνει ήταν να στήσει πρόγραμμα «Εθελοντικής Φύλαξης» για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας; Εμπνεόμενος μάλλον από κάτι αμερικάνικα φτηνοσήριαλ, το άλα Neighbourhood Watch πρόγραμμά του προέβλεπε την εκπαίδευση 150 εθελοντών-φυλάκων, που στην ουσία θα επωμίζονταν ρόλο πολιτοφυλάκων! Την πρωτοβουλία του 37χρονου (τότε) Δημάρχου έσπευσε να υιοθετήσει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκείνης της περιόδου (και σήμερα στα… κομματικά αζήτητα) Γιώργος Βουλγαράκης. Τελικά, και για να μην τα πολυλογώ, μετά από την κατακραυγή εντός και εκτός συνόρων, άλλα και λόγω των τεράστιων θεσμικών και νομικών κενών του, το «όραμα» του σημερινού υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επέστρεψε στα ράφια της δημαρχιακής του ανυπαρξίας.

Μάκης Βορίδης: Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για ελλείψεις σε τρόφιμα. Τώρα ναι, αρχίζω να ανησυχώ!

Στο ασύλληπτο ποσό των 84,94 ευρώ ανέρχεται το δώρο Πάσχα των γιατρών που άφησαν τον ιδιωτικό τομέα και πήγα στο ΕΣΥ τώρα με την πανδημία. Αλλά οκέι, θα τους δοθούν δωρεάν εισιτήρια για τη Λυρική και ο Αυγενάκης σκέφτεται να τους δώσει δωρεάν εισιτήρια για τους αγώνες.

Ο κύριος Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Λοιμωδών νοσημάτων «Η Αγία Βαρβάρα». Είναι αυτό που το 2013 έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ξανάνοιξε ο Πολάκης το 2018. Για την ιστορία…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει στο Blue Sky και, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει τους ξενοδόχους να φάνε τις προκαταβολές του πελατών τους σε περίπτωση που αυτοί θα ακυρώσουν τις κρατήσεις τους! Θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός του απατεώνα.

Ένα νούμερο από τη Μυτιλήνη που βγάνει και αυριανίζει ασυστόλως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το έχει διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη; Γιατί αν «δεν», τότε το πράμα μπάζει…

Πιστεύω να το έχετε πάρει χαμπάρι ότι η δωρεά των 5 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΗ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα πληρωθεί από τα 0,8 του ευρώ που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς στη ΔΕΗ.

Ο μαλάκας ο Υποφάντης στον άθλιο ΣΚΑΪ κάνει πλακίτσες με ιδιοκτήτη κάβας για την ενδοοικογενειακή βία. Την ίδια ώρα που τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν 30% αύξηση του φαινομένου ένεκα της καραντίνας. Και μιλάμε για το 30% των καταγεγραμμένων!

Γιώργος Κύρτσος: Το χρήμα δεν φέρνει πάντα υγεία και ευτυχία. Εγώ το ξέρω, ταλεντάρα μου. Εσύ όμως γιατί δεν πας να δώσεις εκείνα τα 600.000 ευρώ που χρωστάς στο κράτος να ευτυχήσεις κι άλλο;

Πολιτικός πολιτισμός!

Στο δικόν μας πολιτισμό τώρα, με ένα ένθετο σε μορφή απολογισμού:

Ο αγαπημένος φίλος και λατρεμένος μας μουσικός Ηλίας Ζάικος μάς προτρέπει μέσω facebook να καταθέσουμε τις 3 καλύτερες κατά τη γνώμη μας συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα. Βρίσκοντας την ιδέα του εξόχως ελκυστική, καταθέτω εδώ τη δικιά μου λίστα μαζί με τις απαραίτητες υποσημειώσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν: εκείνη με την Diamanda Galás, μόνη με ένα πιάνο, στο θέατρο της Κασσάνδρας. Παρέα με τον Γιάννη Τσίγκα και με άλλους 80 πάνω-κάτω θεατές! Αλησμόνητη! Τον μύθο της μπλουζ B.B. King στο Θέατρο Γης και τον Nick Cave στο παλλόμενο Βελλίδειο, έχοντας για συντροφιά τον συνοδοιπόρο-καθοδηγητή Αδάμ Χρυσοχόου.

Επί των ελληνικών, καταγράφω: τη μαγική βραδιά του Θάνου Μικρούτσικου στον ναό των Διόσκουρων στις Αλυκές. Εκείνη με τις Τρύπες στο Παλιό Ωδείο, λίγους μήνες πριν το οριστικό τέλος του γκρουπ. Και τέλος, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα-Σπείρα στην Αθηναΐδα. Απαραίτητη σημείωση: δεν αναφέρομαι στην ιστορική συναυλία του Μάνου Χατζιδάκι στους Φιλίππους, καθότι η ατμόσφαιρά της «ταλαιπωρήθηκε» από την αγένεια του πλήθους.

Και επειδή μου άρεσε η ιδέα, το συνεχίζω και με 3 θεατρικές παραστάσεις. Έχουμε και λέμε: Λευτέρης Βογιατζής, Άννα Κοκκίνου, Γιώργος Κέντρος και Ράνια Οικονομίδου στο Σε φιλώ στη μούρη του Γιώργου Διαλεγμένου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με τη Λυδία Κονιόρδου στους Φιλίππους. Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι στην εξάωρη παράσταση του Στάθη Λιβαθινού με την υπέροχη ομάδα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού.

Εννοείται πως σας προσκαλώ (και σας προκαλώ) προς κατάθεση και των δικών σας επιλογών-αναμνήσεων.

Μετά από πολλές αναβολές, κατάφερα τελικά να δω το Parasite του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο. Δύο επισημάνσεις εν τάχει: σκηνοθετικά άρτια και καθηλωτική και σε πολλές περιπτώσεις έως και πρωτοποριακή. Θεματικά «ύποπτη» με τις ταξικές συγκρούσεις να υπονομεύονται στο δίπολο «πονηροί φτωχοί»-«καλοπροαίρετοι πλούσιοι».

Από την άλλη, εντελώς τυχαία «έπεσα» επάνω στο Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου και… έπαθα πλάκα! Είχα χρόνια να δω και να «ρουφήξω» ελληνική ταινία! Ένα σπονδυλωτό δράμα με τρεις ξεχωριστές ιστορίες που μπλέκονται σπαρακτικά μέσα στην ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα της πρώτης περιόδου της οικονομικής κρίσης. Καταλυτικές οι ερμηνείες του Όμηρου Πουλάκη, του Προμηθέα Αλειφερόπουλου και της Κόρας Καρβούνη, συνεπικουρούμενες από αυτές των «εγνωσμένης αξίας» Βαγγέλη Μουρίκη και Τάσου Νούσια.

Ένας μόνο φοράει μάσκα και αυτός ξέχασε τη μύτη έξω… 

Δεν είναι θέμα αν συμφωνούμε ή όχι με τις θέσεις και τις προτάσεις που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν στα μέτρα που πρέπει να πάρει η χώρα για να αντέξει και να ξεπεράσει τις επιπτώσεις από την υγειονομική περιπέτεια. Θέμα όμως μεγάλο (και πρωτίστως για την ίδια τη Δημοκρατία) είναι ο χρόνος που «αφιέρωσαν» τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών Μέσων (μηδέ της ΕΡΤ εξαιρουμένης) για την παρουσίασή τους. Χρόνος που υπολείπονταν και αυτού ακόμη του ρεπορτάζ για το… κούρεμα του Πέτσα!

Όταν μία εταιρία σού πουλάει ένα προϊόν, πρέπει και να σου το παρέχει. Σωστό; Σωστό! Όταν πάψει να σου το παρέχει, θα πρέπει να πάψει να εισπράττει και το συμφωνημένο αντίτιμο. Σωστό; Ολόσωστο! Και τότε, ρε μάγκες από την Cosmote TV, γιατί χρεώνετε ακόμη το πρόγραμμα των αθλητικών καναλιών αφού εδώ και ενάμιση μήνα έχουν σταματήσει ΟΛΑ τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις που συμπεριλαμβάνονταν στα προγράμματά σας;

Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που βγαίνουν να μιλήσουν σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων μέσω Skype παίρνουν θέση μπροστά από μία… βιβλιοθήκη. Θέλουν να μας πουν κάτι; Ειρήσθω εν παρόδω, στα μισά ράφια «κυκλοφορούν» οικογενειακές φωτογραφίες, μπιμπελό και εικόνες copy-paste. Ενίοτε και από κανένα ενθύμιο βραβεύσεως.

Έπεσαν να τον φάνε τον Θανάση τον Καρτερό τα «γεράκια» της δημοσιογραφίας, γιατί (λένε) είχε το θράσος να την «πέσει» στον κύριο Τσιόδρα. Και επειδή δεν είχαν να πουν τίποτε επί του άρθρου (κάτι πήγε να ψελλίσει η Ρέα Βιτάλη στο Protagon, αλλά το «έκαψε» στην… τεκμηρίωση), οδήγησαν το πράγμα στο… παρελθόν! Όπου παρελθόν, η δημοσιογραφική θητεία του Θανάση Καρτερού στον Ριζοσπάστη και η στάση του απέναντι στην οικολογική επιβάρυνση που προκάλεσε το δυστύχημα του Τσέρνομπιλ. Μην έχοντας και πάλι κάτι χειροπιαστό, άρχισαν να του «χρεώνουν» πράγματα που δεν είπε ποτέ (όπως για παράδειγμα «τρώτε μαρούλια άφοβα») και να τον ταυτίσουν με την πολιτική στάση που είχε πάρει τότε το ΚΚΕ, που άλλη δεν ήταν από το να υποβαθμίσει το γεγονός και να προσδώσει σε αυτό χαρακτήρα… αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.

Για κακή τύχη όμως των… γερακιών, άρθρο του Καρτερού που να «συντάσσεται» με τη «γραμμή» του ΚΚΕ, δεν υπάρχει πουθενά, γιατί απλά δεν γράφτηκε ποτέ! Υπάρχει όμως άρθρο του Παύλου Τσίμα (το ξαναλέω, του Παύλου Τσίμα) που μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: Ξέρουμε με ακρίβεια τα όρια της μόλυνσης που προκλήθηκαν και που περιορίζονται σε μία ακτίνα γύρω από το Τσέρνομπιλ και δεν δικαιολογούν τις εξάρσεις του κομπογιαννίτικου πανικού που ταλαιπώρησαν την ελληνική κοινή γνώμη… Και παρακάτω: Όλη εκείνη η εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης που ξεσηκώθηκε τις μέρες του ατυχήματος, ήταν μία καλοστημένη πολιτική επιχείρηση κατά της Σοβιετικής Ένωσης και της Ειρήνης στο κόσμο…  

Όπως επίσης, υπάρχει αυτό το πρωτοσέλιδο…

…και αυτές οι δηλώσεις του «υπεράνω κάθε κομμουνιστικής υποψίας» κυρίου Τριχόπουλου:

Να ξεκαθαρίσω: δεν υπερασπίζομαι τον Καρτερό. Υπερασπίζομαι τον «κάθε Καρτερό» που γίνεται λεία των αρπαχτικών της χειρότερης δημοσιογραφίας που έχει γνωρίσει ο τόπος. Αυτού του αποκρουστικού σιναφιού που στον βωμό της «εξασφάλισης» είναι ικανό να κατασπαράξει τα πάντα. Να σβήσει αλήθειες, να αμαυρώσει υπολήψεις, να κάψει αξίες, αρχές και ιδεολογίες.

Νομίζεις…

Μαλάκα μου, τι ζούμε! Η σύζυγος τοπικού μας παράγοντα έχει γενέθλια και αυτός της στέλνει τα χρόνια πολλά (μετά καρδούλας) από το facebook! (Όχι, όσο και να χτυπιέστε, όνομα δεν πρόκειται να πω).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης επισκέφτηκε τις προάλλες το Camp του Ασημακοπούλου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κανόνες πλέον τηρούνται σχολαστικά. Και σκέφτομαι: είχε ξαναπάει στο Camp ο κύριος Αντωνιάδης, ώστε να μπορεί να κάνει και τις ανάλογες συγκρίσεις με το παρελθόν; Λέω…

Διαβάζοντας κανείς τις 6 προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ο συνδικαλιστικός φορέας της τοπικής αγοράς ζει σε μια άλλη «πραγματικότητα». Ή, το πιο πιθανό, δεν θέλει να «βάλει δύσκολα» στην Κυβέρνηση και ζητάει ευκαιριακές λύσεις μέσω τραπεζών.

ΚΑΙ ο Νίκος Ευαγγελάτος ΚΑΙ ο Νίκος Στραβελάκης: 56 νέα κρούσματα, αν βγάλουμε έξω τους 20 που είναι Ρομά, έχουμε 36 μόνο κρούσματα, άρα πολύ καλά… Γιατί ο ναζισμός χρειάζεται… ομοφωνία!

Δύο δείγματα υψηλής δημοσιογραφίας από το TheTOC της Έλλης Στάη:

  • Ιωάννα Χαρδαλιά: Αυτή είναι η κούκλα κόρη του Νίκου Χαρδαλιά – Φοιτήτρια νομικής.
  • Μια πληθωρική ξανθιά επιδημιολόγος είναι ο “Σωτήρης Τσιόδρας” της Σερβίας

Συγνώμη τώρα, αλλά είναι είδηση ότι στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν με σκοπό να δώσουν την ψήφο τους για τα Μουντιάλ της Ρωσίας 2018 και του Κατάρ 2022; Αυτά είναι ρουτίνα για το «ευαγές ίδρυμα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Βέβαια, μία απορία μένει: εφ’ όσον έχει διαπιστωθεί το «λάδωμα», γιατί δεν ακυρώνουν τη διοργάνωση του Κατάρ;

Εγώ την πιστεύω την Τζενούλα την Μπαλατσανινού! Όντως, δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτη! Απλά τα έφερνε έτσι η ζωή και πήγαινε και παντρεύονταν κρατικοδίαιτους! Φταίει;

Όπως και να έχει όμως, ένα μπέρδεμα το έχω με αυτή την ιστορία της Τζένης. Πούλησε το σάιτ της σε μια εταιρία που της ανήκει για να μη φαίνεται ότι είναι δικό της; Αυτό;

Μόλις τώρα έπεσε στα χέρια μου η ανακοίνωση του Γραφείου Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά. Και διαβάζω:  Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, τη στιγμή που ο φονικός ιός σκορπάει παντού τον θάνατο, οι κατ’ οίκον περιορισμοί αύξησαν την ασωτία. Στην Ισπανία και άλλες χώρες, η αστυνομία συνέλαβε πολλές ομάδες ανθρώπων να επιδίδονται κατ’ οίκον σε ομαδικά όργια και να διαπράττουν ανήκουστες αμαρτίες. Στο Βέλγιο η πρωθυπουργός έκαμε έκκληση να απέχουν οι πολίτες από ομαδικούς έρωτες. Φυσικά μπροστά σε τέτοιου είδους αποστασία, εν μέσω θανατικού λοιμού, ωχριούν ακόμη και τα Σόδομα και τα Γόμορρα! Τα πορνομάγαζα και στη χώρα μας, ξεπούλησαν την αισχρή πραμάτεια τους! Οι ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό «χτύπησαν κόκκινο» από την πρωτοφανή επισκεψιμότητα! Και λέω: αυτά με τα «πορνομάγαζα της χώρας» και το «κόκκινο» των ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό, από… ιδία πείρα; Γιατί εγώ άλλες πηγές με τέτοια στατιστικά δεν έχω δει πουθενά.

Κατά τα άλλα, πάντα συμπαθούσα τους Ισπανούς και τις Ισπανίδες, τους Βέλγους και τις Βελγίδες!

Και μέσα στην αναμπουμπούλα, ο Άδωνις επιδοτεί με 3.370.000 υπό ανέγερση ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη και του οποίου η άδεια έχει ανακληθεί.

Αυτό που θα πρέπει να μαθαίνουμε πώς περνάει στο σπίτι ο κάθε και η κάθε βλαχοσελέμπριτι έχει κάποια εξήγηση;

Πεθαίνει μια κρατούμενη στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας και πριν υπάρξει επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα, βγαίνει η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και κάνει λόγο για «παθολογικά αίτια». Ούτε καν τα δεοντολογικά, οι άθλιοι!

Αυτό του Άδωνη τι θα την κάνετε τη ρευστότητα αφού δεν μπορείτε να βγαίνετε; Να γίνετε 300 κιλά θέλετε…, δεν «κουμπώνει» ιδανικά με εκείνο του Σταύρου Θεοδωράκη τι θα τα κάνετε τα λεφτά άμα σας δώσουμε αυξήσεις; Θα πάρετε βενζίνη και άλλα είδη εισαγόμενα και θα ζημιωθεί το ισοζύγιο…; Σκέψη κάνω.

Και γιατί μου θυμίζετε τώρα ότι ο Τσαουσέσκου ήταν αυτός που είχε χρησιμοποιήσει πρώτος ως επιχείρημα τα «περιττά κιλά» για να βάλει τη Ρουμανία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Υπονοείτε κάτι;

Ο Θεός να μας φυλάει! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!
[Είναι ύβρις να «φορτώνεις» τον Χριστό με εθνικά στοιχεία. Ο Χριστός ούτε Έλληνας ήταν ούτε υποστήριξε με το μήνυμά του κράτη και πατρίδες. Το αντίθετο. Και ο Χριστός δεν είναι ο «Σωτήρ της Ορθοδοξίας», γιατί απλούστατα δεν σώζει μόνο την Ορθοδοξία. Σώζει όλον τον κόσμο.]

Και όπως κάθε εβδομάδα, κλείνουμε με το έπος του επταημέρου, που άλλο δεν θα μπορούσε να είναι από το ποίημα της Eleonoras Kazantzidou, Ωδή στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Πάμε…

Έδειξες ήθος σπάνιο και ανθρωπιά συγχρόνως
Στην Άδα και τον Γιάννη της,
την έδωσες την λύση.
Ένοιωσες τον ανθρώπινο που κουβαλούσαν πόνο
γιατί η Μαρίκα η μάνα σου σε είχε γαλουχήσει.
Μέσα στις φλέβες σου κυλά το δίκιο κι η αλήθεια
και ανάβει μες την σκέψη σου της προσφοράς η δάδα.
Ευαισθησίες σπάνιες κυκλοφορούν στα στήθια
Κυριάκο, είναι περήφανη για σένα η Ελλάδα.
Εσύ πάντα επήγαινες ανάποδα στο ρέμα
και ανοιχτή πάντα κρατάς στον πόνο την αγκάλη.
Τα μάτια σκέτα χόβολη το πυρπολούν το ψέμα
γιατί κρατάς πάντα ψηλά του δίκιου το μαγκάλι.

Με τον Ανδρέα Κάλβο αποσβολωμένο και παραδομένο, πάμε για Ανάσταση. Χλωμό μεν, αλλά πάμε…