Λοιμωχθήκατε;

Φαντάζεστε τον Γαϊτάνο σε φάση Πρωτοψάλτη να άδει το «Χριστός Ανέστη»;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Μη με ρωτάτε γιατί δεν έχω κάτσει να γράψω μία λέξη γι’ αυτά τα σκοιλ ελικικου και τα μετζη του νεουκτη. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: έχω αφοσιωθεί στην ποίηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και εντρυφώ καθημερινά στα στιχουργικά του άδυτα. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό με αναγκάζει να προσπερνάω τα φιλθιζοντα του διάτι του τουάνα και να «ψάχνομαι» με πονήματα του τύπου: ακόμα αναπνέει, καυτός συνεαυτός αργόμισθος, ξενοφερμένος ενδοβαλτός, ώσπου να σβήσει στο φλογώδες άηχο…

Επειδή δεν είδα καμία αντίδραση, εκεί στο ΤΕΕ, όλα καλά με τα… επιμορφωτικά;

Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να σώσουμε τον Βασίλη Δημάκη. Και μαζί, μπας να σώσουμε κάτι από τη συλλογική μας αξιοπρέπεια.

Να το ξεκαθαρίσουμε: πορνεία υπάρχει γιατί υπάρχουν πελάτες. Και επειδή οι πελάτες παραμένουν κρυμμένοι μέσα στην ανωνυμία του «ευυπόληπτου νοικοκύρη», δακτυλοδεικτούμενες θα είναι πάντα οι πόρνες.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Κρανίδι μάς καθησυχάζει λέγοντάς μας πως κανένας από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό ΔΕΝ είναι Έλληνας. Την ίδια ώρα, έξω από τη δομή φιλοξενίας ξερνούσε μίσος και φασισμό ο όχλος των «φιλήσυχων».

Αν τώρα ανάμεσα σε αυτούς τους «φιλήσυχους» βρίσκονταν και κάποιοι από εκείνους που δεν έχασαν την ευκαιρία να γαμήσουν φτηνά, δεν το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι ότι καμιά δεκαριά από δαύτους είχαν όλα τα «εφόδια» για να σταδιοδρομήσουν ως μπράβοι και νταβατζήδες. Φυσιογνωμιστικά μιλώντας.

Για όσους αναρωτιούνται τι δουλειά έχει μία Σομαλή στην Ελλάδα κι αν έχει δικαίωμα να ζητήσει διεθνή προστασία, να αναφέρω πως η Σομαλία είναι μέσα στις 5 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες, με ακραία φαινόμενα βίας όπως η εμβρυοκτονία, οι κλειτοριδεκτομές, οι επιθέσεις με οξύ, η τιμωρία δια λιθοβολισμού… Γι’ αυτά (και μόνο γι’ αυτά) έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει διεθνή προστασία.

Επίσης, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, διεθνή προστασία μπορεί να ζητήσει ο καθένας, με τις αιτήσεις να κρίνονται ατομικά και όχι βάσει της χώρας προέλευσης.

Και για να μην ξεχνιόμαστε (και το προσπερνάμε), από τη δεκαετία του ’90 η χώρα μας διατηρεί στρατεύματα στη Σομαλία.

Τι ήταν να γράψει η άλλη η καημένη για την κλειτοριδεκτομή. Μπουκάρει ο Giorgos με υψωμένη την ελληνική σημαία στο προφίλ του και την κάνει σκόνη: Να μείνει έγκυος με κλειτοριδεκτομή… κάπως δύσκολο. Τέζα η γυναικολογία!

Ακολουθεί άσκηση ορθογραφίας μέσα από δύο δείγματα επίσημων αναρτήσεων του υπουργείου Παιδείας:

ΚΑΙ «τον παρόν ιστότοπο» ΚΑΙ «αδιάληπτα»! Αριστεία!

Με ένα σύντομο κείμενο, ο Κωστής Σιμιτσής απαντάει στο ερώτημα που του είχα απευθύνει πριν από μία εβδομάδα για τα όσα ως Δήμαρχος έπραξε στα Τενάγη των Φιλίππων, διευκρινίζοντας (και διορθώνοντάς με) ότι η διοικητική του ευθύνη στον πρώην Δήμο Φιλίππων περιορίζεται στα τρεισήμισι χρόνια της δεύτερης θητείας του, μιας και η «σύζευξη» των δύο δήμων συνέβη το 2011. Στα ουσιώδη:

Για τα Τενάγη των Φιλίππων ο Δήμος Καβάλας από 1/1/2011 έως 31/8/2014 έκανε τα ακόλουθα:

Διοργάνωσε τρεις ευρείες συσκέψεις όπου εκλήθησαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, από κοινού με την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είναι ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας, και τον Δήμο Παγγαίου. Τέθηκαν τα βασικά θεσμικά ζητήματα (ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτων για όλη τη λεκάνη απορροής, προστασία του νερού, εκσυγχρονισμός παλιών έργων, σχεδίαση νέων) που ανέλαβαν να προωθήσουν οι εκάστοτε βουλευτές.

Καθάρισε με ειδικά χωματουργικά μηχανήματα και έκανε πολλές παρεμβάσεις στα ρέματα Βαλτοχωρίου και Νεροφράκτη το 2012 και το 2014.

Καθάρισε τα δυο πρωτεύοντα κανάλια (τρικάναλα) το 2013.

Χαλικόστρωσε τους κύριους και τους δευτερεύοντες αγροτικούς δρόμους.

Συνέταξε οριστική μελέτη για την κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου στο Δάτο, έργο που εντάχθηκε στο Leader αλλά η επόμενη διοίκηση κατάφερε να το απεντάξει. Οι παράνομες υδροληψίες υποβαθμίζουν το έδαφος και καταστρέφουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Εκσυγχρόνισε τα αρδευτικά αντλιοστάσια και επεξέτεινε δίκτυο πολλών χιλιομέτρων στην παρατενάγεια περιοχή.

Και κάτι πολύ σημαντικό για το περιβάλλον και την υγεία μας: με συχνές ενημερωτικές εκδηλώσεις μαζί με το ΓΕΩΤΕΕ κατάφερε να πείσει τους αγρότες να σταματήσουν την ολέθρια καύση των καλαμιών, επιβραδύνοντας και τη συνίζηση του εδάφους

Εννοείται πως όλα αυτά, μπορούν να τα αξιολογήσουν (και αναλόγως να τα εκτιμήσουν) μόνο οι ίδιοι οι αγρότες της περιοχής.

Ζωάρα!

Τι έκανε η Κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα vouchers του Βρούτση; Έστειλε στην εφημερίδα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για έλεγχο!

Μακριά από εμένα οι συμψηφισμοί και οι συγκρίσεις, αλλά δεν είναι λίγο κουλό να μιλάνε κάποιοι για κληρονομικές διαδοχές στη Βόρεια Κορέα όταν στον τόπο μας έχουμε δει πρωθυπουργούς τρεις Παπανδρέου και από δύο Καραμανλή και Μητσοτάκη;

Κάποτε κάναμε πώς και πώς να έρθει το Σάββατο για να πάμε να αγοράσουμε το Ποντίκι. Γιατί τότε δεν θα έγραφε ποτέ για το νέο μαλλί του Βασίλη Κικίλια μετά από 40 μέρες με κλειστά κομμωτήρια! Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

Social media-κυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης 1–0! Όχι που θα μας έβρισκαν… απροπόνητους!

Και ’κει που όλοι αναρωτιόνταν, τι άραγε θα βρουν να πουν οι δημοσιογράφοι που με νύχια και με δόντια στήριζαν τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων, κάνει ντου ο Άρης Πορτοσάλτε και παίρνει το παιχνίδι επάνω του: Ε, λοιπόν εξαιρετική αντίδραση της κυβέρνησης: Χωρίς μεσάζοντες ΚΕΚ το voucher των 600€ στους επιστήμονες, με ανακοίνωση Γ. Βρούτση. Έπιασε την αστοχία του σχεδιασμού το Μαξίμου και τινάζει την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ. Εντελώς τυχαία, λίγες ημέρες μετά, κατέφθασε το νέο κυβερνητικό πριμ ενίσχυσης των 9.000.000 ευρώ!

Εσείς πήρατε μερίδιο από τα θαλασσοδάνεια του ΕΣΠΑ; Οι γονείς σας κάτι από το Πακέτο Ντελόρ; Οι παππούδες σας από το Σχέδιο Μάρσαλ; Αν όχι, ξεχάστε το «πετυχημένοι» και το «αυτοδημιούργητοι» και βουρ στο μεροκάματο.

Διαβάζω στην εφημερίδα Δημοκρατία ότι αυτός ο (και νεοδημοκράτης) Νίκος Πιτσούλης από τη Λάρισα που εμπλέκεται στην ιστορία με τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα voucher, έκανε και διάφορες άλλες «δουλειές» ως πρόεδρος ΜΚΟ, κατασπαταλώντας ουκ ολίγο δημόσιο χρήμα.

Θέλετε να μάθετε και τις «ασχολίες» των ΜΚΟ που διηύθυνε ο εν λόγω (ξαναλέω, Νεοδημοκράτης); Πάμε: Στήριξη πολιτισμικού περιεχομένου στα θύματα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία (1-0). Εκπαίδευση Ινδιάνων στον οικοτουρισμό και την προστασία του Αμαζονίου (2-0). Διέξοδοι από την υποαπασχόληση για γυναίκες από την Παλαιστίνη (3-0). Προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς (4-0)!

Είπαμε, πετυχημένοι και αυτοδημιούργητοι!

Δεν σας το κρύβω. Από τη στιγμή που διάβασα ότι ο Τραμπ πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικά ως θεραπεία για τον Covid-19, παρακαλάω νυχθημερόν να εισακουστεί από τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του.

Η κλινική Κασταλία που ήρθε ξανά στο προσκήνιο είναι η ίδια με εκείνη που είχε εμπλακεί παλιά σε μία «περίεργη» υπόθεση με ναρκωτικά, συνταγογραφώντας αβέρτα κάτι «περίεργα» χάπια που σπρώχνονταν στους κοσμικούς (ενίοτε και… πετυχημένους) της Μυκόνου; Πέφτω μέσα;

Θα  μπορούσε να είναι μια από τις φωτογραφίες της χρονιάς. Νοσοκόμος εμποδίζει ψεκασμένους Αμερικανούς που διαμαρτύρονται για την καραντίνα, θεωρώντας τον κορονοϊό προϊόν συνωμοσίας.

Εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Επειδή της έτυχε να τραγουδήσει μερικά (πανέμορφα) τραγούδια, δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση να αρνηθεί να παίξει και άλλους ρόλους. Πόσο μάλλον όταν είναι και… ανταποδοτικοί!

Να πω και αυτό: την Άλκηστη Πρωτοψάλτη συνόδευαν και κάποιοι μουσικοί τους οποίους, μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, η Κυβέρνηση τούς έχει εντάξει στην κατηγορία των «αοράτων»! Που σημαίνει, δεν θα τους δείτε σε καμία λίστα δικαιούχων επιδόματος. Αλλά τους χειροκροτούμε!

Φαντάζεστε τον Γαϊτάνο σε φάση Πρωτοψάλτη να άδει το Χριστός Ανέστη;

Καλέεεεε, τώρα το θυμήθηκα! Η Άλκηστις είχε διατελέσει και υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού σε εκείνο το μεσοδιάστημα του καλοκαιριού του ’15! Να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει μπας και βρει και τον εμπνευστή της πρότασης;

Την ώρα που σπουδαίοι βυζαντινολόγοι από όλο τον κόσμο ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μη μετακινηθούν οι αρχαιότητες από το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η «εθνική μας βυζαντινολόγος» πλέκει ύμνους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα απόνερα των… υπερτιμήσεων!

Α, και πού είστε, μην ξαναπείτε τον Κυριάκο, Κούλη, θα τις φάτε από την Μπάρμπα! Και έχει ένα χέρι η Βάνα, μη σου λάχει! Κατηγορία… bdsm!

Δείτε τη Nina της Σίνθια Μορτ. Όχι μόνο για να «μπείτε» στον συγκλονιστικό κόσμο της μεγάλης Νίνας Σιμόν, αλλά και για την ερμηνεία της Ζόι Σαλντάνα, μαζί με τα μουσικά διαμάντια που την πλημμυρίζουν.

Την ώρα που ο κλάδος των δικηγόρων θα πάρει από το κράτος το επίδομα των 600 ευρώ, ο Κωστής Σιμιτσής βγαίνει στο σεργιάνι του facebook, σχολιάζοντας την απαίτηση των καλλιτεχνών για ένταξη τους στις πληγώμενες οικονομικά ομάδες: Τι να κάνουμε; Η Ελλάδα είναι η χώρα των καλλιτεχνών. Όλοι στο επίδομα! Και στη σύνταξη αργότερα. Μακάρι να ήμασταν η χώρα των καλλιτεχνών, Κωστή μου. Για κακή μας τύχη όμως είμαστε η χώρα των ανύπαρκτων!

Άλλο και τούτο τώρα! Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μάς προτρέπει μέσω διαφημιστικού μηνύματος να διαβάζουμε εφημερίδες για να αποφεύγουμε τα… fake news! Η Ένωση Ιδιοκτητών! Δηλαδή ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Χατζηνικολάου, ο Κουρτάκης, ο Χίος!

Κατά τα άλλα, η Σαουδική Αραβία καταργεί το μαστίγωμα ως μορφή τιμωρίας. Γέμισα από αισιοδοξία!

Όχι, αυτή την εβδομάδα δεν έχει έπος! Μου τα «έκλεψε» όλα ο Μακάριος Λαζαρίδης!