Τη λιγουρεύεστε;

Μόνο εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί από το «μη φοράτε μάσκες» περάσαμε στο «υποχρεωτική η χρήση μάσκας». 40 χρόνια παντρεμένος με Δίδυμο, κάτι παραπάνω θα ξέρω από... σταθερότητα!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Την ώρα που το τουριστικό προϊόν της χώρας οδεύει συνεχώς προς την αβεβαιότητα, έρχεται ο Μακάριος Λαζαρίδης και προτείνει μέτρα προσαρμογής του στις νέες συνθήκες, με στόχο να… επαναεφεύρουμε τον τόπο μας! Τι ξεχώρισα από τις προτάσεις του… εφευρέτη; Πρωτίστως αυτό: Προσπάθεια για εξασφάλιση έκτακτης δρομολόγησης ακτοπλοϊκής σύνδεσης από περισσότερα λιμάνια της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και της Τουρκίας και δευτερευόντως αυτό: Φέτος δεν «πουλάμε» μόνο ήλιο, θάλασσα, φαγητό, αλλά και υγεία! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ, μεγαλόψυχος γαρ, αρχίζω πλέον να τον συμπονώ!

Αμ ο άλλος που είναι και Γενικός Γραμματέας (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) Τουρισμού και ο οποίος, αφού πρώτα μας είχε πει ότι ο κορονοϊός μπορεί να αποδειχτεί χρυσή ευκαιρία για τον τουρισμό μας, το γύρισε προχθές στο: η Ελλάδα θα βασιστεί φέτος στον οδικό τουρισμό για ανάκαμψη! Θεοχάρης, ρε φίλε!

Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος, και ο Μάρτιος δεν είναι Μάιος! Ή πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «σκόνη» τον γέροντα Παΐσιο!

Είκοσι ολόκληρες ημέρες και ακόμη η Eleonora Kazantzidou δεν έχει αναρτήσει καινούρια… Ωδή! Ανησυχώ!

Πότε λήγει η καραντίνα; Την ίδια ώρα ξεκινάει το ραμαζάνι! ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!

Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, το Βέλγιο δεν δίνει δωρεάν μάσκες, το Βέλγιο μοίρασε 15 εκατομμύρια μάσκες!

Σας έχω και Νίκη Κεραμέως! Τα παιδιά μολύνονται εντός του οικογενειακού τους περιβάλλον. Αριστεία από τα Lidl!

Με χτύπησε η καραντίνα στο κεφάλι! Βλέπω Άννα Καρένινα με Μιμή Ντενίση και έχω λιώσει με το… πασουμάκι!

Κρατήστε την τελευταία φράση από αυτό το μικρό (μα και περιεκτικό) σημείωμα του Σωκράτη Μάλαμα.

Την ώρα που οι καλλιτέχνες άλλα και όλοι οι άνθρωποι που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και του θεάματος βρίσκονται σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο, βγαίνει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ3 και δηλώνει ότι πρέπει να νιώθουμε τυχεροί γιατί σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο έχουμε την πιο σοβαρή κυβέρνηση! Τα καράβια μου καίω…

Δηλαδή, πώς το βλέπετε; Θα περάσω καλοκαίρι χωρίς Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή;

3.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Παγγαίου στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς του νομού προς ενίσχυση της ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό! Και ρωτάω: υπάρχει ειδική παραγωγή με ανάλογο μήνυμα από τον Δήμο; Κι αν όχι (που όχι), τότε σε τι αντιστοιχούν τα τρία χιλιαρικάκια;

Από τα 2012 το είχε πει ο Μπαλοτέλι! Όταν η Λίβερπουλ πάρει το πρωτάθλημα θα έρθει το τέλος του κόσμου! 

Αυτή η καμπάνια της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδας για τη στήριξη της τοπικής αγοράς με «πρωταγωνιστή» τον Ρένο Χαραλαμπίδη, θα μπορούσε να έχει για υπότιτλο, τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

Καλέεεε, τι σύγκρουση είναι αυτή που ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στη Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τον Αδαμάντιο Κοραή; Πού θα τον φτάσουν τον πήχη!

Θα μπορούσε να είναι και ο «οδικός χάρτης» του δεξιού ψηφοφόρου κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία και πηγαίνει στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Από το ΛΑΟΣ περνάει στη Χρυσή Αυγή και μετά επιστρέφει ξανά στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας και μία στάση στο κόμμα του Βελόπουλου! Εγγυημένα πράγματα!

Η Ευγενία Μανωλίδου δίνει διαδικτυακή διάλεξη (επαναλαμβάνω: διάλεξη η Μανωλίδου!) στο «κολέγιο» BCA με θέμα Τα Αρχαία Ελληνικά, γλώσσα του μέλλοντος, η κορύφωση της οποίας συντελέστηκε όταν εκ τους στόματός της εκτοξεύθηκε το κάτωθι: Τα αρχαία ελληνικά είναι μαθηματική γλώσσα και ο εγκέφαλός μας, όταν τα διαβάζουμε, όταν τα μιλάμε, είναι σαν να κάνει εξισώσεις! Όχι, αυτήν τη φορά δεν υπήρξε καμία αναφορά στα… εκατομμύρια χρόνια που στέκεται εκεί ο Παρθενώνας!

Η παράταση του σχολικού έτους στα νηπιαγωγεία γίνεται γιατί υπάρχει φόβος να μη βγει η ύλη; Σκέψη κάνω!

Καμία… μεταγραφή! Ο κύριος Σιμόπουλος παραμένει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Κοινοποιήστε το και στο TheToc.

Οδηγείς μία μηχανή μικρού κυβισμού μέσα στην πόλη, τηρώντας κατά γράμμα τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ξαφνικά, από την παρακείμενη διασταύρωση πετάγεται ένα όχημα με κρατικές πινακίδες, συνοδευόμενο από δύο μοτοσικλετιστές της προσωπικής ασφάλειας του επιβαίνοντος, παραβιάζοντας τον φωτεινό σηματοδότη. Καταφέρνοντας να αποφύγεις τη σύγκρουση (και τις συνέπειές της), ζητάς τον λόγο από τους παραβάτες. Το αποτέλεσμα; Να στην πέσουν οι άντρες-σωματοφύλακες, να σου πετάξουν κάτω τη μηχανή, να σε ρίξουν στον δρόμο, να σε βρίζουν, να σε κλοτσάνε και να σου περνάνε χειροπέδες.

Για καλή σου τύχη, απέναντι ακριβώς από το συμβάν, περνάει ένας περαστικός που, χωρίς δεύτερη σκέψη, βγάζει το κινητό και καταγράφει όλο αυτό που έζησες. Και μέσα σε λίγα λεπτά, η περιπέτεια που έζησες «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο! Όπερ σημαίνει, άντε τώρα να κρυφτούν οι υπαίτιοι.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι ο «επίσημος» που συνόδευαν οι δύο αστυνομικοί-μπράβοι εικάζεται ότι ήταν ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης (μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί). Δεν θα σταθώ ούτε στο ότι η ιδιότητα του εν λόγω κυρίου δεν του εξασφαλίζει κρατικό μέσο κυκλοφορίας. Σε αυτό όμως που θα σταθώ είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τι βρήκε να πει ο απίθανος αυτός τύπος;

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (που δια του κυρίου Ραγκούση είχε ήδη καταγγείλει το περιστατικό) δεν θα πρέπει να βασίζεται σε υλικό που κατείχε στέλεχος του… Ρουβίκωνα! Διότι ως γνωστόν (αυτό το λέω εγώ), είναι τόσο πονηροί αυτοί του Ρουβίκωνα, που μπορούν να πάρουν ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς που… μαδάνε μαργαρίτες και να στο παρουσιάσουν ως βίντεο με αστυνομικούς που… μαδάνε ανθρώπους. Μιλάμε για… σατανάδες (και βάλε).

Η (εγνωσμένη πια) ανοησία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε και συνέχεια. Στην προσπάθειά του να «γλυκάνει» το περιστατικό, μιλάει για μία απλή συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή, η οποία προέκυψε κατά τη διαδικασία ελέγχου, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπήρχε ούτε συνοδεία ούτε συνοδοί. Και πάνω που λες, τι έγινε ρε παιδιά, εξετάστηκαν τόσο γρήγορα τα γεγονότα και έβγαλε πόρισμα ο τιτανοτεράστιος;

Πριτς! Στην αμέσως επόμενη (και τελευταία) παράγραφο της ανακοίνωσης διαβάζουμε: Στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση.

Είπαμε, τιτανοτεράστιος!

Προτείνω να φορεθεί!

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι δημόσιοι έπαινοι των Συριζαίων για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τόσο που στο ΚΚΕ σκέφτονται ήδη μήπως έκαναν κάποιο ταξικό λάθος και το έχουν ρίξει στην αυτοκριτική!

Αφού «ξεμπέρδεψε» με τον Καβάφη, τον Ελ Γκρέκο, τον Καζαντζάκη και τον Βαρβάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής άρχισε να σκέφτεται ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να γίνει η ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα, ταινία! Ευκολάκι, Γιάννη μου. Η μισή θα γυριστεί στα μαιευτήρια (επτά γεννήσεις τέκνων είναι αυτές) και η άλλη μισή σε εκκλησία (επτά βαπτίσεις συν το ψαλτήρι). Οπότε, βουρ!

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα, τα κανάλια θα πληρώσουν (για ένα τρίμηνο) τα μισά απ’ όσα πλήρωναν στην Digea. Εμείς πάντως τον ΕΦΚΑ και την Εφορία, κανονικά!

Εφιαλτικό: Οι Very Good People με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευθεί η κυβερνήτης του Michigan (που ανήκει στην αντιπολίτευση) για να άρει την καραντίνα στην πολιτεία. Η φωτογραφία είναι έξω από το γραφείο της κυβερνήτη.

Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πριν 15 ημέρες: Τελ Αβιβ. Εντυπωσιακές εικόνες από διαδήλωση κατά Νετανιάχου με απόσταση ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης 15 ημέρες μετά: Αψηφώντας επιδεικτικά τους νόμους του κράτους, εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ κατέκλυσαν το πρωί της Πρωτομαγιάς το Σύνταγμα, σε μια συμβολική διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Βελόπουλος, Μπογδάνος, Λαγός, ξεσπάθωσαν εναντίον του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για τον τρόπο με τον οποίο οι κομμουνιστές τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά! Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, αυτό θα μπορούσε να είναι και ο μεγαλύτερος ΕΠΑΙΝΟΣ για το ΚΚΕ!

Πριν λίγες ημέρες μιλάει ο Μητσοτάκης στη Βουλή για το «λεφτόδεντρο» που ξεράθηκε και προχθές με τροπολογία της τελευταίας στιγμής μοιράζονται μισθοί 8.314 ευρώ στα νέα golden boys που προσλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για να καταλάβω: δύο μήνες τώρα, τζάμπα ακούγαμε από τον Σπύρο Παπαδόπουλο να συμβουλεύει τους παππούδες και τις γιαγιάδες να μείνουν μακριά από τα εγγόνια τους; Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω το «πέρασμα» από το: τα παιδιά είναι βόμβες κορονοϊού με μεγάλο ιικό φορτίο στο: η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα είναι ασυνήθιστη.

Κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος! Δάντης, μαλάκα μου!

Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ τόσο αισιόδοξοι όσο είναι τώρα! Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας, οι Έλληνες άρχισαν να αισιοδοξούν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019!

Μόνο εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί από το μη φοράτε μάσκες περάσαμε στο υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 40 χρόνια παντρεμένος με Δίδυμο, κάτι παραπάνω θα ξέρω από… σταθερότητα!

Στις αντιδράσεις φορέων και ειδικών στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, τα κανάλια φιλοξενούν γονείς που ΘΕΛΟΥΝ να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Η εξαργύρωση των μποναμάδων.

Αν κάνεις μία ώρα σεξ, χάνεις λέει 360 θερμίδες και 342 αν κοιμηθείς 8 ώρες. Λέω να πάω για ύπνο…

Στην εκπομπή 10 της ΕΡΤ είναι καλεσμένος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και αναφέρεται στα δύο νομοσχέδια που, εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε η κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος. Αυτό για το Περιβάλλον και το άλλο για την Παιδεία. Η ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Γαλανού; Τι έχετε να πείτε για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν να ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς του κόμματός σας από αυτό της Νέας Δημοκρατίας; Ναι, άλλα η Ακριβοπούλου και ο Καψώχας;

Και όπως το συνηθίζουμε τελευταία, «κλείνουμε» με το Έπος της Εβδομάδας, με τον Κωστή Σιμιτσή να κερδίζει κατά κράτος όλους τους αντιπάλους: Είναι πολύ σημαντικό πως η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων πάσχει σοβαρά. Και πολύ σπάνια χειρονομία, για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας, ότι ανακάλεσε το μέτρο.