Σωθήκαμε!

Βλέπω κάθε μέρα αυτό το σήριαλ, το «Ήλιος», άλλα μέχρι τώρα που μιλάμε, δεν έχω «πιάσει» ούτε ένα πλάνο με τη συμμετοχή της Αναστασίας Ιωσηφίδου! Κρίμα κι άδικο!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλοκαίρι τέλος, αδέλφια, και κατά το κοινώς λεγόμενον, τα κεφάλια μέσα και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ο δικός μου (πάγκος) έχει στηθεί ήδη και… πουλάει! Προς τέρψιν ή μη, εξαρτάται. Και «παίζεται» αναλόγως. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας λείψουν ούτε τα «εδώδιμα» ούτε τα «αποικιακά». Μπαξές ο τόπος. Μηδέ του τοπικού εξαιρουμένου, με τον οποίον και… ανοίγουμε…

Βλέπω κάθε μέρα αυτό το σήριαλ, το Ήλιος, άλλα μέχρι τώρα που μιλάμε, δεν έχω «πιάσει» ούτε ένα πλάνο με τη συμμετοχή της Αναστασίας Ιωσηφίδου! Κρίμα κι άδικο! Τόσο κόπο έκανε η πρώην της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να καταφέρει να γυριστεί το σήριαλ στην πόλη μας κι αυτοί οι άκαρδοι ούτε ένα ρολάκι δεν της έδωσαν της έρμης. Ένα πέρασμα, μία ατάκα έστω! Άκαρδοι και αχάριστοι μαζί!

Και μη μου πείτε πως δεν το έχει το… ηθοποιηλίκι η Αναστασία, θα θυμώσω και θα παραληρήσω!

Από την άλλη πάλι, ριγώ με τις επιτυχίες των καβαλιωτών στο The Voice. Ξέρετε τι είναι να «σπουδάζουν» τα παιδιά μας δίπλα στον Ρουβά και την Παπαρίζου;

Βέβαια, ο κορυφαίος σταρ της πόλης, του νομού μα και ολάκερης της περιφέρειας, παραμένει ο Alexis Politis! Ο γόης της πολιτικής και λίγα λέω… Για το τι λέει ο ίδιος στις δημόσιες εμφανίσεις του ως πολιτικός, θα σας γελάσω. Και δεν θέλω…

Καλέ, για μισό. Εσείς που ασχολείστε με τα Γράμματα και τις Τέχνες, το ξέρατε ότι εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού; Γιατί εγώ τώρα το μαθαίνω και μία εκπληξούλα την ένιωσα όταν διάβασα για την επίσκεψη του Γενικού της στην πόλη. Προς το παρόν, δεν θα πω λέξη για τα «σύγχρονα» που κόμισε ο «πολιτιστικός επισκέπτης». Χρειάζομαι, βλέπετε, λίγο χρόνο για να εμπεδώσω τα… περισπούδαστα.

Αναμφίβολα, στα (πολύ) θετικά που αφορούν στην πόλη, η δημόσια (και επίσημη) αντίθεση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στο «επενδυτικό πρότζεκτ» που προβλέπει Εμπορικό Κέντρο στο λιμάνι. Αν μη τι άλλο, οι «μοναχικές» φωνές του Αργύρη Μπακιρτζή και του Μιχάλη Λυχούνα, έπιασαν τόπο. Επειδή όμως κανένα κακό δεν σταμάτησε με ευχές και θεωρίες, προέχουν οι πράξεις και οι πρωτοβουλίες.

Για να μην το έχω να «σέρνεται», πάρτε από τώρα και τον μαλάκα του μήνα…

Ανοίγω κεφάλαιο ΕΡΤ…

Ο Αντώνης Πανούτσος έπιασε στασίδι στην Αθλητική Κυριακή. Διακρίνω μία μικροάνοια κι ένα μικροαλτσχάιμερ, αλλά δεν γαμείς. Πάνω απ’ όλα οι… ανταποδώσεις!

Εν μέσω πανδημίας και εν αναμονή μεγάλων κοινωνικών δυσκολιών και οικονομικών αδιεξόδων, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αλλάξει… λογότυπο! Το κόστος της αλλαγής; Μόνον 52.500 ευρώ! Τώρα, αν το καινούριο λογότυπο παραπέμπει ευθέως σε αυτό της ιταλικής RAI, ας μείνει μεταξύ μας.

Κοντά στα 180.000 ευρώ κοστίζει στη δημόσια τηλεόραση η (ενδυματολογικής φύσεως) εκπομπή της Κάτιας Ζυγούλη, η οποία είναι γνωστή στο πανελλήνιο ως η γυναίκα του Σάκη Ρουβά.

Εσάς δεν σας έρχεται μία διάθεση να μπουκάρετε εκεί στο Φλερτ και να τα κάνετε όλα του… Ρουβίκωνα; Ιδέα ρίχνω κι ας κατηγορηθώ για υποκινητής!

Έχει το θράσος να μιλάει αυτός που εν μέσω απαγορεύσεων έκανε πάρτι για τη γυναίκα του στην Κηφισιά και κόλλησαν ένα σωρό άνθρωποι. 

Δεν θα πω τίποτε για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Καμένων Βούρλων ενάντια στην εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Θα θυμίσω μόνον ότι οι ίδιοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες δεν κατέβηκαν σε πορείες ούτε για τα μνημόνια ούτε για τον ΕΝΦΙΑ ούτε για τον ΦΠΑ. Η τελευταία φορά που κατέβηκαν ήταν πριν 15 χρόνια, ζητώντας να μη φτιαχτεί η παράκαμψη στο Πέταλο του Μαλιακού και τα αυτοκίνητα να συνεχίζουν να διέρχονται μέσα από το χωριό τους. Είναι αυτό το περίφημο κοκτέιλ πατριωτισμού και ιδιοτέλειας που κάνει θραύση στις πιάτσες του φασισμού.

Βεβαίως, η ιστορία με τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων έχει και τις… αισθητικές της προεκτάσεις! Γιατί αν πιστέψουμε την εξαγριωμένη κάτοικο που φώναζε μπροστά στις (πάντα πρόθυμες για κάτι τέτοια) κάμερες ότι η έλευση των προσφύγων θα κάνει μεγάλη ζημιά στα Καμένα Βούρλα που είναι η πιο όμορφη περιοχή της Ελλάδας, τότε μάλλον έχουμε και δεύτερο… κοκτέιλ. Αυτό με το ανακάτεμα φασισμού και κακογουστιάς.

Εκείνον τον Πουλή που (επί εποχής Αδώνιδος στο υπουργείο Υγείας) χρέωνε στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ 12,5 ευρώ τη μερίδα τις φακές, τον θυμάστε; Ναι, γι’ αυτόν λέω που, παρ’ όλη την προβολή του από τους ΣΚΑΪδες και τους Αnt1έδες, απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ε, τώρα ο Πουλής εκτελεί χρέη διευθύνοντα συμβούλου σε νεοσύστατη, ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Φυλής. Τονίζω το… νεοσύστατη!

Επειδή εγώ θέλω να είμαι δίκαιος, εκτιμώ πάρα πολύ την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να καταργήσει το τέλος υπέρ του δημοσίου από τους λογαριασμούς της… συνδρομητικής τηλεόρασης. Ήδη εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες δηλώνουν πολλαπλώς ανακουφισμένοι!

Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο (πόσο μάλλον υπουργός), την οποιαδήποτε κατηγορία που εκστομίζεις εις βάρος ανθρώπων, κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, θα πρέπει να τη στηρίζεις με στοιχεία και ντοκουμέντα. Ατράνταχτα και αδιαμφισβήτητα. Όταν δεν το κάνεις, είσαι απλά ψεύτης και συκοφάντης. Και επειδή η κυρία Μενδώνη δεν κατάθεσε τίποτε που να στοιχειοθετεί παράνομες πράξεις των καλλιτεχνών, μόνον ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καλά τώρα, είστε σοβαροί; Κάθεστε και ανοίγετε ολόκληρες συζητήσεις για τον αν είναι καλός ή όχι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, την ώρα που υπάρχει η πρόταση του αιώνα;

Αυτό που η Τζάκρη χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «απάτριδα και διεθνιστή» μου θύμισε το άλλο της Άντζελας Δημητρίου που τον είχε πει… ποταπό και πράο!

Αλλά είπαμε, ουδείς… άσφαλτος!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά: εκείνος ο Αρβανίτης (ο ευρωβουλευτής ντε) θα βγει να πει κάτι για το κλείσιμο του Κόκκινου της Καβάλας; Γιατί εγώ δεν ξεχνάω τους… ενθουσιασμούς του!

Μένω ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο πιο… χαλαρό, με τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη να δηλώνει ότι μία αστρολόγος μου είπε ότι το 2022 θα γίνω πατέρας. 

Σύσκεψη, λέει, συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας στο Υπουργείο Υγείας για να γίνει καταγραφή των ΜΕΘ! Έναν χρόνο στην κυβέρνηση και πάνω από 6 μήνες η χώρα σε πανδημία και στο Υπουργείο δεν ξέρουν ακόμη τον αριθμό των ΜΕΘ! Αμέτρητες γαρ…

Δεν βαριέστε όμως, το θέμα είναι αν η Μπαλατσινού έχει καούρες ένεκα της εγκυμοσύνης!

Ή και αυτό…

Μέχρι τώρα, ρε σύντροφοι, ήξερα ότι η αστυνομία συλλαμβάνει αυτούς που γράφουν συνθήματα στους τοίχους. Από τούδε και στο εξής όμως φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει πλέον και αυτούς που σβήνουν συνθήματα από τους τοίχους! Όταν βεβαίως το σβήσιμο αφορά σε συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Απλά διευκρινίζω…

Ο Μάκης Βορίδης στο δελτίο ειδήσεων του Αnt1: Οι καταλήψεις των σχολείων είναι 1000% υποκινούμενες από την άκρα αριστερά. Αλήθεια λέει! Αν ήταν από την άκρα δεξιά, οι μαθητές θα κρατούσαν… τσεκούρια!

Να κάνεις κατάληψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών από την οποία, όπως είδατε, καταστραφήκαμε κι ευτυχώς την επαναδιαπραγματεύεται η Νέα Δημοκρατία, να το καταλάβω. Να κάνεις όμως κατάληψη για λιγότερους μαθητές ανά τάξη και περισσότερους καθηγητές είναι αλητεία σκέτη.

Έχω λιώσει, λέμε. Γλέντι γάμου και ο τραγουδιστής ντυμένος αλά Έλβις Πρίσλεϋ τραγουδάει… δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω! Πουθενά, ρε πούστη μου. Ελλάδα μόνο!

Κοιτάξτε τώρα πώς τα φέρνει η τύχη! Ψάχνοντας ένα δημοσίευμα σε κάτι παλιά αποκόμματα εφημερίδων, έπεσα πάνω σε μία δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου που αφορούσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο. Την καταθέτω αυτολεξεί: Τον Παπαχρήστο τον πας στη Θεσσαλονίκη με τα πόδια αρκεί να του ρίχνεις δεκάρες να μαζεύει. Εγώ… νίπτω τας χείρας μου!

Ε π ι κ ό  τρολάρισμα!

Τελευταία επίσημα στοιχεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: Σύνολο προσφύγων/μεταναστών στα νησιά: 27.000. Από αυτούς, το 66% προέρχεται από τη Συρία και το Αφγανιστάν που θεωρούνται εμπόλεμες χώρες. Το 18% από την Παλαιστίνη, τη Σομαλία και το Κογκό. Το 16% από άλλες χώρες. Το 21% είναι γυναίκες, το 31% παιδιά εκ των οποίων το 70% κάτω των 12 ετών, ενώ το 12% των παιδιών είναι ασυνόδευτα.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, αφήνω εδώ για ανάγνωση (και περισυλλογή) δύο παλαιά δημοσιεύματα:

Μπαίνω σε ταξί στην Αθήνα και ο συνεπιβάτης μου, αυθορμήτως δηλώνει εθνικιστής και κατά των μεταναστών. Στην κουβέντα επάνω μας λέει ότι φεύγει σε δυο μέρες για Γερμανία να δουλέψει μάγειρας. Και για να το ολοκληρώσω, ήταν και κατά της χρήσης μάσκας!

Κοντά στα 930.000 ευρώ στοίχισε η ανακαίνιση του χρυσού σαλονιού, στο Ελιζέ, όπου στεγάζεται το γραφείο του Εμμανουέλ Μακρόν και του εκάστοτε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τοποθετήθηκαν 15.000 φύλλα χρυσού των 390 γραμμαρίων. Τα έξοδα της Μπριζίτ Μακρόν ανέρχονται σε 282.476 ετησίως. Έτσι για να σκάσει το… Πατουλέικο!

Το οποίο Πατουλέικο έχει γεμίσει όλα τα γήπεδα της Περιφέρειας Αττικής με διαφημιστικές πινακίδες που αναγράφουν τον… τίτλο της! Ρέει το χρήμα.

Μοίρασαν βιβλία στην ΣΤ’ Δημοτικού που ήταν τυλιγμένα με διαφημιστικό αυξητικής στήθους. Πάλι καλά. Σκέφτεστε να ήταν τυλιγμένα με διαφημιστικό για κραταιά… πέη;

Το άλλο που βγήκε το Reuters και είπε ότι ο ΣΚΑΪ κατατάσσεται στα πιο λαϊκίστικα κανάλια της Ευρώπης, το είδατε να προβάλλεται πουθενά; Όχι ε;

Για την ιστορία (και μόνο): το lockdown του 1828 από τον Καποδίστρια εν όψει της επιδημίας πανώλης, ξεκίνησε από το κλείσιμο των εκκλησιών:

Και ολίγον από Κυριάκο Μητσοτάκη: Εάν μπορείς να ζεις και να εργάζεσαι από οπουδήποτε, γιατί να μην προτιμήσεις την Ελλάδα, εφόσον έχεις συνδεσιμότητα, ασφάλεια, καλή υγειονομική περίθαλψη; Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τώρα που πτυχές όπως η ποιότητα ζωής θεωρούνται πλέον πολύ σημαντικές. Μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του εκείνος ο εξωγήινος από τον Υμηττό!

Να σας πω την αλήθεια, με «ξένισε» λίγο αυτό με τον θεσμικό αντιφασισμό που γράφτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Όχι γιατί δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο, αλλά γιατί τα παραδείγματα «θεσμικών ξεπλυμάτων» βοούν καθημερινά.

Μήπως εκεί στη Συμπαράταξη Πολιτών να πρόσεχαν λίγο με τις «εμφανίσεις» τους στο γνωστό (ενίοτε και ρυπαρό) ραδιόφωνο της πόλης; Και όταν λέω «να πρόσεχαν», εννοώ να απείχαν εντελώς. Κάθε άλλη επιλογή, απλά συμπορεύεται και συνομιλεί με τον λαϊκισμό και τις… ατασθαλείες.

Όχι, ο Άδωνις δεν κάνει διάλογο με μαθητές αλλά υπερασπίζεται νεοναζί δολοφόνους και βγάζει χαρούμενος φωτογραφίες μαζί τους αφού έχει καταφέρει την αποφυλάκισή τους. Εδώ με τον Χρυσαυγίτη Δημήτρη Παπαγεωργίου, καταδικασμένο για μαχαίρωμα.

Μικρός επίλογος με τα τερπνά και τα ωφέλιμα…

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το Λάθος Λύκο, κυκλοφορεί μέσα στον Νοέμβριο από τις Εκδόσεις Κίχλη το νέο μυθιστόρημα του Διαμαντή Αξιώτη με τίτλο Συλλέκτης Κάθε Μίσους. 

Ανακαλύψτε τις υπέροχες φωτογραφίες του Αντώνη Πασβάντη. Ασπρόμαυρος ρεαλισμός που ξεπηδάει μέσα από ένα ανθρώπινο εικονοστάσι.

Μέχρι την Παρασκευή προλαβαίνετε να επισκεφτείτε στη Δημοτική Καπναποθήκη την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Γκουρτζή και του Κώστα Καμαργιάνη. Επιτέλους ένα εικαστικό γεγονός με γνώση και περιεχόμενο.

Άντε βρε, καλό μας Φθινόπωρο!