Μπας και… σεφερλίζει;

Όχιιιιι! Η είδηση δεν είναι που ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος προσβλήθηκε από κορονοϊό. Η είδηση είναι ότι αντέχει ο κορονοϊός!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Πώς το λένε; Εν αρχή ην ο λόγος; Ναι; Ε, αφού το λένε, πάρτε και το αριστούργημα του Βασιλάκη του Κικίλια: επιπεδώνεται η καμπύλη! Αν στον επόμενο τόνο δείτε καμπύλωση της επιπεδοποίησης, ανοίξτε γραμμή με Φλέσσα και Μπαμπινιώτη.

Και πάμε αμέσως στα δικά μας…

Θα τα μάθατε πιστεύω… Μέσα στη «φούρια» της πανδημίας, η Κυβέρνηση έκανε «ειδική πρόταση» στους ιδιώτες γιατρούς να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία, δίνοντάς τους μηνιαίο (και αφορολόγητο) μισθό 2.000 ευρώ, τη δυνατότητα να λειτουργούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, συν ένα «μπόνους» 30 ευρώ για κάθε τηλεφωνική συμβουλή που θα παρέχουν σε ασθενείς με κορονοϊό.

Θα μάθατε επίσης ότι λίγες ημέρες μετά οι ιδιώτες γιατροί κάθισαν και έκαναν τους δικούς τους υπολογισμούς και κατέθεσαν στο αρμόδιο Υπουργείο «βελτιωμένη πρόταση» (υπογεγραμμένη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) με την οποία ζητούσαν αύξηση της μηνιαίας τους αμοιβής, ανεβάζοντάς τη στο ποσό των 3.000 ευρώ! Αλλά επειδή εδώ εμείς δεν είμαστε ούτε γκρινιάρηδες ούτε τσιγκούνηδες, προσπερνάμε το γεγονός και πάμε παρακάτω…

Ποιος είναι σήμερα ο ανώτερος μισθός που μπορεί να πάρει ένας γιατρός που δουλεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Απ’ ό,τι μας λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, 1.900 ευρώ! Επαναλαμβάνω: ο ανώτερος!

Και λέω: οκέι, ρε φίλε, γκρινιάρηδες μπορεί να μην είμαστε, με τις τσιγκουνιές έτσι κι αλλιώς δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά, πονηροί όμως μπορούμε να γίνουμε; Μπορούμε και παραμπορούμε και ρίχνω αμέσως την ιδέα: να παραιτηθούν ΤΩΡΑ όλοι οι γιατροί που δουλεύουν στα νοσοκομεία, την επόμενη ημέρα να πάνε να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία και στο καπάκι να δηλώσουν αμέσως την επιθυμία τους να εργαστούν στο ΕΣΥ! Καλό ή θα… επιπεδοποιηθεί η καμπύλη;

Πάμε όμως τώρα να «προσγειωθούμε» σε αυτά που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα…

Τον περασμένο Απρίλιο, εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown, πάνω από 2.000 πολίτες του Τελ Αβίβ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Radin, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Νετανιάχου, τηρώντας με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τα μέτρα που προέβλεπαν οι υγειονομικοί κανόνες για τις υπαίθριες συναθροίσεις.

Τότε, όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας επαίνεσαν τον τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν οι Ισραηλινοί πολίτες, προσδίδοντάς σε αυτόν χαρακτηρισμούς όπως, «υποδειγματικό», «πρωτότυπο», «συνειδητό», «πολιτισμένο», έως και «διδακτικό».

Σε λιγότερο από έναν μήνα, τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ θα «καταθέσουν» την εγχώρια εκδοχή αυτής της μορφής των συγκεντρώσεων, τιμώντας με «τάξη και πειθαρχεία» την Εργατική Πρωτομαγιά, «προτείνοντας» εμμέσως και τον νέο τρόπο που θα πορευτούν στον καιρό της πανδημίας οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Τις επόμενες ημέρες, τα ίδια (πάνω-κάτω) Μέσα Ενημέρωσης που πριν λίγο καιρό «έσταζαν μέλι» για τη συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ, θα αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνους στρατολόγους», για «σοβιετικά μοντέλα», για «μαυσωλεία του δρόμου», για «θεατρικά του Κιμ».

Προχθές, στις 17 Νοεμβρίου, ΟΛΑ (πλέον) τα Μέσα Ενημέρωσης διέγραψαν από τη «δημοσιογραφική τους μνήμη» τους επαίνους του Απριλίου και πέρασαν σε άλλο επίπεδο κριτικής από αυτό της Πρωτομαγιάς. Και κάπως έτσι, οι (εκ των συνθηκών) ολιγάριθμοι πολίτες που κατέβηκαν με «οργανωτική τάξη» και «υγειονομική συνέπεια» να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, καταγράφηκαν ως «επικίνδυνοι», «προκλητικοί» και «παράνομοι».

Σε τοπικό επίπεδο, εκείνος που ανέλαβε να «την πει» στους διοργανωτές των συγκεντρώσεων για το Πολυτεχνείο (ιδιαίτερα όμως στο ΚΚΕ) ήταν ο Κωστής Σιμιτσής, με ένα facebookικό πόνημα γεμάτο από «πολιτικό λυρισμό» και «προχώ ειρωνεία». Αντιγράφω: Η επανάσταση στο μέλλον θα είναι ένας πειθαρχημένος στρατός, που θα βαδίζει με ατσάλινο σθένος και αμετακίνητη θέληση, παίρνοντας ρυθμό από την επιστημονική ανάλυση της κοινωνίας και βάζοντας πορεία προς την κορυφή που υπόσχονται οι ακατάλυτοι νόμοι της ιστορικής εξέλιξης.

Όχι, δεν θα μπω στον κόπο της αντιπαράθεσης με τον Κωστή Σιμιτσή. Θα κατατάξω το σχόλιό του στο πάνθεον των «χαριτωμένων» του και θα πάω στις… λεπτομέρειες που το συνοδεύουν. Που, πιστέψτε με, δεν είναι διόλου αμελητέες.

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς είναι ότι το ακροατήριο του τέως Δημάρχου (με «σημαία» ΠΑΣΟΚ), μετέπειτα περιφερειακού συμβούλου (με «σημαία» ΚΙΝΑΛ) και τώρα Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη (εδώ οι σοσιαλιστικές σημαίες… υποστέλλονται), διολισθαίνει όλο και πιο πολύ σε… δεξιές συχνότητες. Αυτό όμως αφορά στον ίδιο και λόγος δεν μου πέφτει…

Λόγος όμως μου πέφτει όταν μέσα σε αυτό το «διαδικτυακό συναπάντημα» εμφανίζονται ως σχολιαστές της επικαιρότητας και άνθρωποι που κατέχουν θεσμικό ρόλο στο Δημόσιο. Όπως, για παράδειγμα, ο Απόστολος Βαγενάς ο οποίος σήμερα εκτελεί χρέη προϊσταμένου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καβάλας, θέση την οποία κατέχει από τον Ιούλιο του 2014. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το «διοικητικό του προφίλ» και τους τρόπους που θα έπρεπε να διέπουν τον δημόσιο λόγο του.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, εθεάθη «θαμώνας» στον διαδικτυακό τόπο του Κωστή Σιμιτσή να σχολιάζει τους ανθρώπους του ΚΚΕ με το  (και καλά σκωπτικό) ΚΑΙ θα πάρουνε την πόλη…

Αφήνω στην άκρη το «πολιτικό του τουρλουμπούκι». Ο καθείς και τα… εκφραστικά του (εν προκειμένω και η παιδεία του). «Πιάνομαι» όμως από την ιδιότητα του κυρίου Βαγενά και ερωτώ: τους υφιστάμενούς του καθηγητές και καθηγήτριες που ανήκουν στο ΚΚΕ (και γενικότερα στην Αριστερά) τους αντιμετωπίζει ως… κατακτητές της πόλης (ή της Πόλης); Γιατί αν διοικεί με αυτή την αντίληψη, τότε το «σκωπτικό» του αποκτά άλλες διαστάσεις. Γίνεται εξόχως προσβλητικό και μαζί και επικίνδυνο. Και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που οι άνθρωποι της Παιδείας (ιδιαίτερα οι «μάχιμοι») διεκπεραιώνουν το έργο τους μέσα σε συνθήκες  απόλυτης ανασφάλειας και ανοργανωσιάς.

Το «κλείνω». Δικαίωμα του κυρίου Βαγενά (και του κάθε κυρίου Βαγενά) να πιστεύει ό,τι θέλει! Δεν ξέρω πόσο αγωνίστηκε ο ίδιος γι’ αυτήν τη δημοκρατική κατάκτηση. Εκτιμώ όχι όσο τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και οι χιλιάδες άνθρωποι που έδωσαν τις ζωές τους για να μπορεί σήμερα εκείνος να το «χρησιμοποιεί» και να το «απολαμβάνει». Αν όμως θέλει να το εκφράζει και δημόσια, οφείλει να παραιτηθεί από το θεσμικό του αξίωμα και μετά να «σεργιανάει» ελεύθερα στα facebook και τα twitter. Κάθε άλλη συμπεριφορά, ισοδυναμεί με θεσμική εκτροπή. Αυτά και… μεγάλη η χάρη του!

Θάσο θα λέτε και θα κλαίτε…

Το ρεπορτάζ «έπαιξε» στην ΕΡΤ: Ο αστυνομικός πήγε να βάλει το υπηρεσιακό περίστροφο στη θήκη, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τη χτύπησε στον ώμο. Και πέθανε. Όχι, ούτε ο ρεπόρτερ ούτε η δημοσιογράφος που μετέδιδε το δελτίο ειδήσεων δεν μπήκαν στο κόπο να αναρωτηθούν: είναι νόμιμο να μεταφέρουν οι αστυνομικοί το υπηρεσιακό τους όπλο στο σπίτι τους; Κι αν είναι (που μάλλον όχι), δεν θα πρέπει να του αφαιρούν τις σφαίρες πριν περάσουν το κατώφλι του; Το ψάχνω πολύ, ε;

Δίκιο έχετε. Ζούμε εξ άλλου σε μία χώρα που μία σειρά από εργοστάσια ανακύκλωσης έχουν μπει στη σειρά και… αυτοπυρπολούνται, κάτι μάρτυρες που εμπλέκονταν σε ένα πλοίο που μετέφερε τόνους κοκαΐνης πεθαίνουν ξαφνικά από… φυσικά αίτια και κάποιοι εισαγγελείς παραιτούνται από «ζόρικες» υποθέσεις και εγκαταλείπουν άρον-άρον τη χώρα. Ε, λογικό και ένα πιστόλι αστυνομικού να… εκπυρσοκροτεί.

Καλέ, τώρα το είδα! Η συντρόφισσα Τσουρή έβαλε θυμωμένη φατσούλα κάτω από σχόλιό μου! Να το εκλάβω ως άλλη μία απόδειξη ότι είμαι σε καλό δρόμο;

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου με την οποία μάθαμε ότι είναι νευρωτικοί όσοι λένε ότι ο ιός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία, μερικοί Ιεράρχες «εκοιμήθηκαν» και ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο. Τσατάλια θα τους είχαν γίνει…

Όχιιιιι! Η είδηση δεν είναι που ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος προσβλήθηκε από κορονοϊό. Η είδηση είναι ότι αντέχει ο κορονοϊός!

Επειδή έχω κάποιες επιφυλάξεις επί του «ο νεκρός δεδικαίωται», να θυμίσω εδώ ότι ο «κοιμηθείς» από κορονοϊό Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν αυτός που τον Οκτώβριο του 1995 είχε μπουκάρει με συνοδεία «πιστών» στη Ροτόντα, κομματιάζοντας με μαχαίρι το πιάνο, βιαιοπραγώντας κατά του (σπουδαίου) μουσικού Σάκη Παπαδημήτριου και της ερμηνεύτριας Γεωργίας Συλλαίου, διαλύοντας εν τη γενέσει της μία συναυλία τζαζ. Για την ιστορία (και μόνο)….

Πλουραλιστικόν!

Από τηλεοπτικό πρωϊνάδικο: Αχ αυτοί οι ανορθολογικοί ψεκασμένοι που δεν πιστεύουν στον covid19. Τι να πεις; Τέλος πάντων, ας το σταματήσουμε εδώ και πάμε αμέσως στα… ζώδια.

Κεφάλαιο Χρυσοχοΐδη:

  • Η 17η Νοεμβρίου είναι μία συνηθισμένη ημέρα…
  • Τον Δεκέμβριο δεν θα γιορτάσουμε τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου…

Και για να έχετε μία πληρέστερη εικόνα για το πολιτικό μέγεθος του ανδρός, πάρτε και αυτό:

Ουδεμία έκπληξη για τα περί «τρωκτικών» και «κατσαρίδων» της κυρίας Αλεξίας Έβερτ. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς για τους κομμουνιστές και τους αριστερούς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Γκέμπελς αναφερόμενος στους Εβραίους, τους ίδιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε και η γνωστή υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλλη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας.

Η πλάκα με την κυρία Έβερτ είναι που «βγήκε» με μακροσκελή δήλωση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι… δέχτηκε ουκ άνευ lobbying. Μάλλον δεν την πρόλαβαν οι «άριστοι» να της πουν ότι το «ουκ άνευ» δεν σημαίνει «άνευ προηγουμένου».

Είχαμε που είχαμε πρόβλημα με την υπογεννητικότητα, μας κόβουν και το σεξ! Άντε τώρα να ορθοποδήσουμε ως έθνος!

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν απήχηση στους 7 από τους 10 Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι 7 μπορεί να ασκούν απρόσκοπτα το… σπορ και να έχουμε γεννητούρια συνέχεια. Αυτό είναι το αισιόδοξο πλάνο. Το απαισιόδοξο είναι τι σόι παιδιά θα γεννηθούν από τη… συνουσία ψεκασμένων. Ρίσκο, όντως…

Μισό, είσαι τώρα εσύ 16άρης (που τους γαμάς τα Λύκεια κατά πώς άδει και ο Διονύσης), είσαι σε φάση τηλεκπαίδευσης και πάνω εκεί που διδάσκεσαι τις χημικές αντιδράσεις σού πετάγεται μπροστά σου ταινία πορνό από την κατηγορία MILF! Τι θα επιλέξεις; [Εννοείται πως δεχόμαστε μόνο ειλικρινείς απαντήσεις.]

Το είχα πει από παλιά: αυτός ο Ομπάμα είναι μεγάλος ρουφιάνος! Και ως τέτοιος, άρχισε τα καρφώματα. Γιατί μη μου πείτε ότι δεν είναι σπιουνιά να βγαίνει και να λέει ότι το μνημόνιο και η σκληρή λιτότητα επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για να σωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Θυμάστε εκείνον τον 17χρονο ακροδεξιό που σκότωσε 2 διαδηλωτές πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ; Ε, βρέθηκε κάποιος που πλήρωσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια που είχε εγγύηση και έτσι αποφυλακίστηκε…

Και όπως είπε και ο Αγγελάκας, όσοι ασκόπως τριγυρνάνε και ρεμβάζουν είναι επικίνδυνοι και με τρομάζουν…