Σοβαρέψανε τα πράγματα

Τους δεξιούς δεν τους «χάλασε» που ο Μαραντόνα σνιφάριζε κόκες. Που ήταν αριστερός τους «χάλασε». Και ατίθασος. Γιατί, αν πράγματι τους «χάλαγε» ο εθισμός του στα ναρκωτικά, ο στόχος τους δεν θα ήταν ο Μαραντόνα, αλλά οι έμποροι. Και ως γνωστόν, τους εμπόρους, όχι μόνο δεν τους ακουμπάνε, τους εκλέγουν κιόλας...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά μωρέ, είστε σοβαροί εκεί στη Δημαρχεία; Πήγατε και κάνατε ολόκληρη καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, γεμίσατε το κέντρο της πόλης με τις φωτογραφίες των δέκα επωνύμων γυναικών σε «ρόλο κακοποιημένων» και απουσίαζε από τη «φάση» η Αναστασία Ιωσηφίδου; Τι να πω! Φθόνος και ζήλια μαζί!

Εκτός κι αν αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα της καμπάνιας φοβήθηκαν πως η λάμψη της Αναστασίας Ιωσηφίδου θα επισκίαζε και θα ακύρωνε τη συμμετοχή των υπολοίπων (εκτός ίσως της Εύας Πασαλίδου) και κάπως έτσι θα πήγαινε στράφι όλη η πρωτοβουλία. Αυτό ναι, να το δεχθώ…

Εκείνη όμως που δεν πτοήθηκε από τις εξελίξεις και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν η ποιήτρια (των γνωστών Ωδών) Eleonora Kazantzidou η οποία έσπευσε να καταθέσει καινούριο ποιητικό πόνημα υπό τον τίτλο Κραυγή, παρακινώντας με λόγιο τρόπο τις γυναίκες να… μιλάνε!

Σπάσε τις σιωπές. Μίλα.
Φτιάξε φθόγγους. Κραυγές.
Μίλα, δεν είσαι μόνη.
Κάνε τη σιωπή κραυγή. Λυτρώσου…
Μίλα. Κάνε τη σιωπή κραυγή.
Λευτερώσου… Μίλα.

Μπιμπίκιασα σύγκορμος και τρέχουν συγκίνησης ρίγη από παντού! Θα χρειαστώ χρόνο να συνέλθω…

Μέχρι τότε όμως, πάρτε τον μαλάκα της εβδομάδας και επανέρχομαι…

Πιστέψτε με! Τους δεξιούς δεν τους «χάλασε» που ο Μαραντόνα σνιφάριζε κόκες. Που ήταν αριστερός τους «χάλασε». Και ατίθασος. Γιατί, αν πράγματι τους «χάλαγε» ο εθισμός του στα ναρκωτικά, ο στόχος τους δεν θα ήταν ο Μαραντόνα, αλλά οι έμποροι. Και ως γνωστόν, τους εμπόρους, όχι μόνο δεν τους ακουμπάνε, τους εκλέγουν κιόλας…

Κι άκου τώρα εσύ! Η Μαριάνα Πυργιώτη χαρακτήρισε τον Μαραντόνα χυδαία νεόπλουτο επιδειξιομανή! Η Πυργιώτη, ρε πούστη μου που, πού τη χάνεις πού τη βρίσκεις, στα επίχρυσα σαλόνια του Πατούλη!

Από κοντά και ο Καμπουράκης που βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον αποκάλεσε γελοία προσωπικότητα. Γεγονός που σε κάνει να λατρέψεις διπλά τον Ντιέγκο! 

Ποιο θεωρεί κακό πρότυπο για την νεολαία ένας δεξιός; Αυτό…:

Και ποιο θεωρεί ως καλό πρότυπο για τη νεολαία ένας δεξιός; Μα αυτό…:

Όπως με ενημερώνει τώρα το News Break, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από εμάς! Και γιατί είναι ένας από εμάς; Γιατί βλέπει φανατικά το The Crown! Εμένα βγάλτε με απ’ έξω! Εγώ φανατικά μόνο… Ήλιο!

Τόσο φανατικά που κάθε βράδυ μαλώνω με τη γυναίκα μου που θέλει εκείνη την ώρα να βλέπει Βίκυ Φλέσσα, Μαρία Ευθυμίου και Λένα Διβάνη.

Έναν Αλέξη Πατέλη τον ξέρετε; Είναι, λέει, σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί των οικονομικών. Οκέι. Και εγώ τώρα τον έμαθα. Αυτός λοιπόν ο Πατέλης παραχώρησε πριν από κάμποσο καιρό μία συνέντευξη στον (ποιον άλλον) Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών και στην οποία, μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι στην Κυβέρνηση υπάρχουν και… τρεις gay! Μάλιστα, το έκανε ακόμη πιο πιπεράτο, προσθέτοντας ότι ο ένας (ο gay ντε) είχε αποχωρήσει πρόσφατα από τη θέση που κατείχε, οπότε τώρα έμειναν δύο (είπαμε, gay).

Ναι, ρε φίλε, αλλά επειδή το πράγμα βρίσκεται πάνω στην κορύφωσή του, πρέπει να μάθουμε και ποιος ήταν αυτός που αποχώρησε (και ήταν gay). Και τον β ρ ή κ α μ ε ! Είναι ένας Γρηγόρης Δημητριάδης! Έλα μου όμως που το έφερε έτσι η μοίρα και προέκυψαν δύο οι Γρηγόρηδες με το ίδιο επίθετο σε κυβερνητικές θέσεις! Ο ένας που είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και ο άλλος που είναι Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου! Κι άντε τώρα εσύ να… αποφανθείς!

Τι κάνεις σε αυτή τη περίπτωση; Το απλό: παίρνεις το αρσενικομέτρο και αρχίζεις να βάζεις κάτω τα προσόντα του καθενός! Το αποτέλεσμα; Μέσα σε λίγα λεπτά, βρέθηκε ο… straight! Ήταν ο Δημητριάδης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο ψηλός που έπαιζε σέντερ φορ και έσκιζε τα δίχτυα με το κεφάλι και το βιογραφικό του ήταν γεμάτο από επιτυχίες στο ασθενές φύλλο! Ο άντρας!

Και κάπως έτσι μάθαμε και τον gay! Τον έναν. Γιατί μην ξεχνάμε, με τρεις ξεκινήσαμε…

Συγχωρέστε με, αλλά όσο και να το προσπάθησα δεν κατάφερα να βρω άλλον τρόπο για να περιγράψω αυτή την αηδία. Ο βόθρος γεμίζει επικίνδυνα και τα λύματά του ζέχνουν από παντού.

Νά γιατί εγώ λατρεύω Κωστάκη Κλειτσιώτη!  

Παίδες, έχει δίκαιο ο Κικίλιας! Το πρόβλημα το έχει η Δράμα, όχι το νοσοκομείο της! Κι αυτό εμείς οι Καβαλιώτες το ξέρουμε από πρώτο χέρι!

Σαν πολύ να έχουν πυκνώσει οι φωτιές εκεί γύρω στο Εσκί Καπού δεν νομίζετε; Να υποψιαστώ τον… στρατηγό άνεμο ή καμιά επενδυσούλα… αεριτζήδων;

Δεν θυμάμαι αν σας το ξανάπα… Πεθαίνω να ακούω γεωπολιτικές αναλύσεις από Μούτλια και Κουφατζή! Σας μιλάω για τοπ διεθνολόγους!

Η αποτοξίνωση συνεχίζεται. Πέμπτη εβδομάδα χωρίς καμία αναφορά στον Μακάριο Λαζαρίδη. Με λένε Μπάμπη και είμαι καλά…

Και τον Δράκο της τοπικής ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας τον λένε Μπάμπη, αλλά δείχνει να μην είναι και τόσο καλά. Κάτι σε σύγχυση, κάτι σε άνια, δεν ξέρω…

Δεν μπαίνω στην ουσία. Δεν αξίζει και τον κόπο άλλωστε. Απλά, κάτι  κομματικά στελέχη επιπέδου Δράκου σε κάνουν να νοσταλγείς ανθρώπους σαν τον συγχωρεμένο τον Κώστα τον Ευθυμιάδη.

Να το «πάρω αλλιώς»: από πότε οι παρατηρήσεις και οι συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών κανόνων θεωρούνται επιβαρυντικές για τους άστεγους και τους άπορους; Γιατί, αν καλά κατάλαβα, αυτό επισήμανε η Δήμητρα Γαλάνη στους υπεύθυνους της Κοινωνικής Κουζίνας. Όλα τα άλλα, μία ακόμη ευκαιρία για ασκήσεις διαδικτυακής ανθρωποφαγίας.

Ελάτε τώρα που εκπλαγήκατε με αυτά που είπε ο (πολλαπλώς και παντοιοτρόπως προβαλλόμενος) ζωγράφος Κώστας Τσόκλης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή της Λένας Αρώνη Art Week. Τουλάχιστον τώρα έχει και μία δικαιολογία που εστιάζεται στο διαχρονικό: μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Και κάπως έτσι «εξηγείς» τα ανεξήγητά του. Αυτά περί απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία στις διαφορετικές ηλικίες στην περίοδο της πανδημίας, τα άλλα για το μωρό το παιδί που το θεωρούμε άξιο να ζήσει αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή κάποιος άνθρωπος με αξία, τη συνέχεια με τον γέροντα που ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή, μέχρι το μεγκελικό εγώ λοιπόν αν είναι να σώσω έναν άνθρωπο της ηλικίας μου που ζει ακόμη και δεν τα έχει χάσει ή ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει αν μεγαλώσει, θα έσωζα τον γέροντα. Γιατί να το ρισκάρω με το παιδί. Ο άλλος είναι μια πραγματική αξία, αναγνωρισμένη… 

Το κακό με τον Τσόκλη είναι ότι ανάλογες ανοησίες έλεγε και στις εποχές που το γήρας δεν είχε επηρεάσει ακόμη τας φρένας του. Γι΄ αυτό και θα τον στοιχειώνει για πάντα εκείνο το: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν…

Εντωμεταξύ, ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι θα κυνηγήσει όσους διασπείρουν fake news σχετικά με τον κορονοϊό. Σωστά;

Υπόθεση εργασίας: πες ότι είσαι από τις Σέρρες, τη Δράμα ή την Κοζάνη και (χτύπα ξύλο) αρρωσταίνεις και ξαφνικά, από εκεί που είσαι στο νοσοκομείο της πόλης σου, βρίσκεσαι σε νοσοκομείου του Πύργου, της Χαλκίδας ή του Αγρινίου. Πώς θα το ονομάσεις το φαινόμενο; Κινητικότητα στο Δημόσιο! Αυτό δεν θέλατε; Πάρτε το!

Με τους αριθμούς των νεκρών από την πανδημία να καλπάζουν, με τις ΜΕΘ να έχουν φρακάρει από τους διασωληνωμένους, με το Σύστημα Υγείας να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, η ΕΡΤ μεταδίδει ρεπορτάζ για το… Μάτι!

Αμ το άλλο! Η αγορά ρημάζει, η οικονομία των νοικοκυριών βογκάει, τα εργατικά δικαιώματα διαλύονται και η ΓΣΕΕ βγάζει ανακοίνωση για να μας πει πώς πρέπει να κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Καρακοσμάρα γενικώς…

Το καλό σενάριο θα ήταν να διαδεχθεί κάποτε τον κ. Ιερώνυμο στη θέση του Αρχιεπισκόπου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος. Το κακό σενάριο είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Επειδή τα πράγματα δεν είναι «άσπρο-μαύρο», να σας πω ότι έχει και τα καλά της η καραντίνα. Όπως για παράδειγμα, δεν θα οργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι δήμοι και (το πιθανότερο) θα φάει άκυρο η Αλφαβητοπαρέλαση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Έθνους, ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης χειρίζονται καλύτερα την πανδημία από τον Ξανθό και τον Πολάκη. Μέχρι όμως να καθίσω να σκεφτώ αν επί Ξανθού και  Πολάκη περάσαμε καμία πανδημία, πάρτε την πρώτη αντίδραση…

Αν κάτι με προβληματίζει και με ανησυχεί είναι ότι ο Γεραπετρίτης θεωρείται ο πιο σοβαρός υπουργός της κυβέρνησης. Το να βγαίνει όμως ο Μπάμπης ο Παπαδημήτριου και να τον υπερασπίζεται, το λες και χτύπημα κάτω από τη μέση…

Νεοδημοκράτισσα, όμορφη, άριστη και ενεργή, ονόματι Αφροδίτη Λατινοπούλου, αποφαίνεται ότι οι αριστεροί δεν πιστεύουν στον Χριστό. Διότι ως γνωστόν, ο Χριστός ήταν ανέκαθεν υπέρ της κοινωνικής ανισότητας και της ελεύθερης αγοράς.

Τον John Mayall μού τον «σύστησε» πριν από πολλά χρόνια ο Ηλίας Ζάικος. Από την εποχή των βινυλίων ακόμη! Σήμερα, στα 87 του πια, ο Mayall εξακολουθεί να είναι ενεργός και… φωτισμένος! Τι πιο όμορφο λοιπόν και μαζί αισιόδοξο να σας αποχαιρήτησω προσώρας με ένα δείγμα από την τελευταία του δουλειά. Και ναι, αντέχουμε ρε!