Ανέμελα όλα

Ποσό διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι δημοσιογράφοι αντί για τις βίλες ασχολιόταν με τους άστεγους;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά ε, έχω πάθει κοκομπλόκο! Τέτοια σύγχυση, ούτε τότε που διάβαζα κάθε μέρα Αυγή και Ριζοσπάστη για να διαλέξω σε ποιο ΚΚΕ θα πάω! Και εντάξει, μπορεί όλο εκείνο το μπέρδεμα να κράτησε κανέναν μήνα, αλλά και στους «αλάθητους» που κατέληξα, τα ζιζάνια με γυρόφερναν. Πότε με το Αντί και πότε με τον Σχολιαστή με τσάκωναν οι σύντροφοι. Κι άντε μετά εγώ να αποδείξω «πίστη» και «σταθερότητα» στο κόμμα. Το ένα…

Παρασύρθηκα όμως, τι λέγαμε; Α ναι, για το κοκομπλόκο! Το τωρινό! Βάσανο μέγα, σύντροφοι! Γιατί, στα ξαφνικά εντελώς και εκεί που όλα μέσα μου «μιλάνε» για δημοκρατίες, για δικαιοσύνες, για δικαιώματα, για αλληλεγγύες, για πολιτισμούς, σκάει αυτό το ζιζάνιο των ποταπών και των ευτελών και τα κάνει… πουτάνα όλα! Ε, άνθρωπος είσαι, έρχεσαι και λυγάς! Βέβαια, στο «λύγισμα» αυτό, βάζει το χεράκι του και το αφεντικό ο Τσίγκας (ο Ιωάννης) ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να με «σπρώχνει» σε ατραπούς… ελαφρότητας! Εμμέσως και με τακτ, δεν λέω, άλλα με… σπρώχνει!

Το αποτέλεσμα; Η συνείδησή μου να πάλλεται σε ρυθμούς επανάστασης και το μυαλό μου να «τρέχει» σε πάρτι  α ν ε μ ε λ ι ά ς ! Τραγωδία και τρικυμία μαζί!

Μισό λεπτό όμως γιατί έχουμε στη γραμμή τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, ο οποίος θα μας δώσει τη δική του ερμηνεία για τη λέξη ανεμελιά. Σας ακούμε, κύριε Μπαμπινιώτη…

 – Ζ’ μπούτζαμ όλα!

– Ευχαριστούμε τον κύριο καθηγητή και πάμε αμέσως στο χωριό Κοψοχειλάδες της Κέρκυρας για να συναντήσουμε τη δεσποινίδα Αρετή η οποία ρωτάει τους ειδικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN αν αληθεύει πως το κερκυραϊκό σπέρμα εμπεριέχει διάφορα αντισώματα κατά του covid-19 ή την κοροϊδεύει το αγόρι της.

Εγώ, Αρετούλα μου, «ειδικός» δεν είμαι, αλλά (ως… αγόρι μιλώντας) ένα έχω να σου πω: κανένας δεν έχασε δοκιμάζοντας!

Νά, πάρτε για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με τα sex shops εν καιρώ πανδημίας! Ξεπουλάνε! Δεν προλαβαίνουν να πακετάρουν δονητές, μαστίγια και χειροπέδες! Μπλόκαραν όλες οι ταχυμεταφορές της χώρας! Είδε αποείδε ο κόσμος, σου λέει, αν είναι να φύγουμε, να φύγουμε χορτάτοι. Και το έριξαν στις… δοκιμές!

Και τις ανεμελιές, το είπαμε…

Εντωμεταξύ, μόλις έφτασαν στα χέρια μου τα τελικά αποτελέσματα από τον διαγωνισμό του τοπικού My Style Rocks για τον πιο καλοντυμένο άντρα και τη πιο καλοντυμένη γυναίκα της πόλης. Σύμφωνα με αυτά, στην κατηγορία των αντρών την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ιατρός-συνδικαλιστής-θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης (μεταξύ μας, ήταν σιγουράκι), ενώ στην κατηγορία των γυναικών είχαμε μεγάλη ανατροπή την τελευταία στιγμή με την Εύα Πασαλίδου να «κλέβει» την πρώτη θέση από την Αναστασία Ιωσηφίδου!

Αν τώρα θέλετε την προσωπική γνώμη, νομίζω ότι τη μάτιασαν την Αναστασία. Όσο και αν το έψαξα, άλλη εξήγηση για την ήττα της δεν βρήκα…

Βρήκα όμως αυτό και… καλπάζω! Για άλλα…

Γκουγκλάρω ΕΡΤ –  πολιτιστικές εκπομπές και μου βγάζει… Φλερτ! Οκέι, αιφνιδιάζομαι λίγο, αλλά όταν αρχίζω και το ψάχνω, διαπιστώνω ότι και με τις άλλες δεν προκύπτει τίποτε καλύτερο. Ροδίτης από τη μια, Ναταλία Δραγούμη από την άλλη και στη μέση η Κάτια Ζυγούλη και η Βικούλα η Φλέσσα. Δεμένο το γλυκό! Για να μην πω για κάτι Μαμά-δες και για κάτι Αυτός και ο άλλος.  

Θα μου πείτε, βλέπονται τα νέα σήριαλ; Τούρτες της μαμάς και Χαιρέτα μου τον πλάτανο; Με τίποτε, και ελπίζω να συμφωνούμε. Αυτοί που δεν θα συμφωνήσουν, θα είναι τα μετακλητά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης το έργο των οποίων θα ανταμειφτεί με μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς τους!

Για να προλάβω αυτούς που ενδεχομένως σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν μηδενιστή, να πω (και να τονίσω) ότι οι ταινίες της ΕΡΤ σκίζουν! Α, και μερικές παραγωγές στο Κανάλι της Βουλής. Για παράδειγμα, οι εκπομπές Βιβλιοβούλιο, Αστικό τοπίο, Συνάντηση, Θεατροσκόπιο… Οάσεις!

Τρελό εντελώς! Την ώρα που η Ελλάδα μετράει εκατό νεκρούς κάθε μέρα, η ΕΡΤ προβάλλει ρεπορτάζ για τα χιονοδρομικά κέντρα, για να μας ενημερώσει ότι το ποσοστό στις κρατήσεις αγγίζει το 85%! Καρακοσμάρα γενικώς! Ή… ανεμελιά;

Άλλο της ΕΡΤ από το δελτίο ειδήσεων: Επεισόδια είχαμε κυρίες και κύριοι στα Τίρανα όπου πέθανε ο νεαρός από πυρά αστυνομικού… Πέθανε ε, όχι δολοφονήθηκε! Κρατήστε το!

Ευκαιρίας δοθείσης: Ποσό διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι δημοσιογράφοι αντί για τις βίλες ασχολιόταν με τους άστεγους;

Τα «σκληρά» έπονται!

Τελικά, ναι! Είμαι εξαρτημένος από τον Μακάριο (τον γνωστό)! Πέντε εβδομάδες κράτησε η αποχή. Ούτε οι συνεδρίες με τον ψυχοθεραπευτή μου απέδωσαν ούτε τα υποκατάστατα (βλέπε Eleonora Kazantzidou, Μπάμπης Δράκος) ούτε καν εκείνοι οι ολιστικοί που με συμβουλεύουν από την εκπομπή της Στέλλας Μαρωνίτου! Ξανάπεσα στην… πιάτσα του!

Λέει ο ακαταπόνητος: Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη να μη μειωθεί το ποσοστό των πολυτέκνων στις προσλήψεις στο ελληνικό Δημόσιο. 

Αυτό όμως που δεν μας λέει είναι πως ο Θεοδωρικάκος είχε μειώσει το ποσοστό που ίσχυε μέχρι τώρα και απλά το επανέφερε στα ίδια! Το λες και κολπάκι (και όχι μόνο επικοινωνιακό).

Με αφορμή τις ρυθμίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορούν στη σωφρονιστική νομοθεσία, εκδίδει μακροσκελές δελτίο Τύπου, η ουσία του οποίου συμπυκνώνεται στη φράση: Σταματάμε τα ρουσφέτια σε τρομοκράτες και επανέρχεται η σωφρονιστική τάξη.

Βοηθήστε με γιατί κόλλησα: είδατε εσείς πουθενά να γίνεται κανένα ρουσφέτι σε τρομοκράτη; Δόθηκε καμία διοικητική θέση σε τρομοκράτη; Πήρε καμία αύξηση ο Κουφοντίνας; Μετατέθηκε σε κανένα γραφείο βουλευτή ο Ξηρός; Ξέρετε κάτι που αγνοώ;

Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι ο αστυνόμος-δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ελεύθερος ων, εκτελεί χρέη επιτρόπου σε εκκλησία της ενορίας του!

Είπα εκκλησία… Τι είπε ο Μητροπολίτης Ξάνθης; Ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια; Αν είναι έτσι, Δέσποτα, τότε οι προσφάτως κοιμηθέντες ένεκα του κορονοϊού Μητροπολίτες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αναστάσιος Τιράνων που νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι για τον ίδιο λόγο, μάλλον απείχαν από το Μυστήριο της Θείας Μετάληψης. Υπόθεση κάνω και όρκο δεν παίρνω…

Αλλάζω θέμα… Πριν λίγες ημέρες, άκουγα σε ραδιοφωνική εκπομπή τον Νίκο Καραχάλιο, τον επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, να απαντάει με ένα πολύ ιδιαίτερο παράδειγμα στα «ανέμελα» του Μητσοτάκη. Παλιά, είπε, όταν συνέβαινε ένα τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό, οι υπουργοί και οι βουλευτές του κόμματος, δεν τολμούσαν να πάνε ούτε σε ταβέρνα! Και δεν ήταν εντολή, ήταν απόρροια σεβασμού και πολιτικής σύνεσης.

Ο χαρακτηρισμός του «μεμονωμένου περιστατικού» που απέδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην περίπτωση του αστυνομικού που ασχημονούσε με την ανθοδέσμη που είχε τοποθετηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μήπως αθωώνει (και νομιμοποιεί) την απάθεια και την αφασία των υπολοίπων συναδέλφων του που ήταν παρόντες στο «σκηνικό»; Ρωτάω γιατί εμένα η στάση τους μου «βγάζει» συνενοχή…

Ενημερωτικά: το σύμβολο XXXI στα κράνη των ΜΑΤατζήδων είναι η ονομασία του Τάγματος της Βέρμαχτ Korps Ems. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσουν στις 15 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου Απόπειρα Δολοφονίας. Να εικάσω ότι η «απόπειρα» δεν αφορά στην ίδια τη χώρα…

Μπέρδεμα και δίλημμα μέγα! Μητσοτάκης ή Κικίλιας; Η δήλωση του πρωθυπουργού: δεν είναι πανάκεια οι κυρώσεις, αλλά η απειλή κυρώσεων είναι το σημαντικό ή η δήλωση του υπουργού Υγείας: οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν θα έρθει το εμβόλιο, θα κερδίσει θέση στη στήλη Πρόεδρος Εδεσσαϊκού;

Υπάρχει βέβαια και η δήλωση του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρου Καράογλου με την οποία μας ενημερώνει ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, εξακολουθεί να ονειρεύεται κολεκτιβοποιήσεις! Για κάτι, βέβαια, που δεν θα διαφωνούσε ούτε ο ίδιος ο Χριστός, αλλά Καράογλου είναι αυτός, οπότε ας πάμε παρακάτω…

Ο Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της Ελένης Ράικου και ελεγχόμενος για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση που επέφερε ζημία στο δημόσιο 1.700.000 ευρώ, ορίστηκε μέλος στην επιτροπή εμβολιασμών! Το λες και φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων!

Πάμε τώρα και για μία επανάληψη: Με 50 νεκρούς και 200 διασωληνωμένους, «σκάει» (ή… ΣΚΑΪ;) η φάση με τον Πολάκη που έσπασε την καραντίνα και κάπνιζε με άλλους 6. Με 80 νεκρούς και 300 διασωληνωμένους, «σκάει» (στην ΕΡΤ) ρεπορτάζ με κατοίκους από το Μάτι που… δεν μπορούν να συνέλθουν! Με 100 νεκρούς και 600 διασωληνωμένους. «σκάνε» βίλες! Είμαστε σε αναμονή…

Ωραία, να δεχτώ ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτατη οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, είναι θεμιτή. Η αιτιολογία όμως ότι με αυτή (την έκτακτη οικονομική ενίσχυση) αναγνωρίζεται το εξαιρετικά δύσκολο έργο και η εξαιρετική κοινωνική προσφορά στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, όχι μόνο «μπάζει» αλλά μπορεί και να εξοργίζει.

Αμ, το άλλο πάλι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με τροπολογία τους ζητάνε οι ραδιοσταθμοί να καλύπτουν υποχρεωτικά το 40% του προγράμματός τους με ελληνικό ρεπερτόριο; Αυτό σε ποιους «εγκεφάλους» να το χρεώσω;

Καλά, μιλάμε για… θεούλη! Θανάσης Παφίλης: Το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες, να το ξέρετε. Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύχτα. Ως γνωστόν, η αναβολή οφείλετε στη καθυστέρηση ωρίμανσης των συνθηκών!

Και φυσικά, ο τίτλος του μαλάκα της εβδομάδας πάει στον Γιώργο Φλωρίδη που με τη δήλωση: οι παλιοί αριστεροί πήγαιναν εξορία στη Μακρόνησο. Οι καινούργιοι αριστεροί νοικιάζουν βίλα απέναντι από τη Μακρόνησο, ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη τη δυσκολία αυτών που θα τον ανταγωνίζονται από δω και πέρα.

Επίλογος από τον Τζων Στάινμπεκ… Ο σοσιαλισμός δεν ρίζωσε στην Αμερική, επειδή οι φτωχοί βλέπουν τους εαυτούς τους όχι σαν καταπιεσμένους προλετάριους, αλλά σαν προσωρινά ατυχήσαντες εκατομμυριούχους. 

Ξέρω, απαισιόδοξο, αλλά φταίω;