Click Away

Εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στη δήλωση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι «ο φτωχός που ψηφίζει δεξιά είναι ηλίθιος». Το σωστό θα ήταν να πει ότι ο φτωχός που ψηφίζει δεξιά είναι... πανηλίθιος!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Έλα ρε, ακόμη δεν αρχίσαμε! Τι έχουμε; Είδε τον τίτλο ο κύριος Μπαμπινιώτης και έγινε έξω φρενών; Και ζητάει να παρέμβει; Προλαβαίνω να πάρω τηλέφωνο τη Βικούλα τη Φλέσσα να μου δώσει μερικές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να του μιλήσω; Όχι; Είναι Στα άκρα της και συνομιλεί με τον Στέλιο Ράμφο; Αγχώθηκα τώρα. Ανοίγω γραμμή και ο Θεός βοηθός…

– Σας ακούμε, κύριε Καθηγητά!
Όσοι κατάπιατε το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιείτε και το click away! Σας take και σας σήκωσε το take away, τώρα σας click και σας πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι σας περιμένει λίγο πιο away.
– Πιστέψτε με, έχω συναρπαστεί!
Πού να σας πω και τα άλλα.
– Άλλα; Έχετε κι άλλα;
Και βέβαια έχω. Να μην λοκνταουνιάζουμε, να μην ντελιβεριάζουμε και να μην κλικαριόμαστε!
– Εγώ τι να σας πω, εγώ άφωνος…
Οι άλλοι όμως; Οι οπαδοί του Baker Factory και του Hair Style Litsa;
– Φωτιά να πέσει να τους κάψει, κύριε Καθηγητά μου!
Yes, fire…

Είχαμε συνδεθεί με τον κύριο Μπαμπινιώτη, τη φωνή της γλωσσικής μας συνείδησης. Μέχρι την επόμενη σύνδεσή μας να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που «τρέχουν».

Πριν λίγο είχαμε βαρυσήμαντη δήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με την οποία γίνεται γνωστό ότι όποιος δεν έχει φάει κουραμπιέ από την Νέα Καρβάλη, δεν ξέρει τι σημαίνει κουραμπιές! Τον άκουσαν και εδώ στην Καλλιράχη και ετοιμάζουν καινούριο brand name με σύνθημα όποιος δεν έχει φάει κ’τσούρια Καλλιράχης, δεν ξέρει τι σημαίνει κ’ τσούρ’!

Τι; Πάλι ο κύριος Μπαμπινιώτης; Όχι; Μήπως η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου; Ούτε αυτή; Ποια τότε; Η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων; Παρακαλώ, σας ακούμε…

Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα.
– Κάτι στο πιο εύπεπτο θα μας βοηθούσε…
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για την άκριτη υιοθέτηση αμετάφραστων ξενικών όρων, για την νοθεία του γλωσσικού μας αισθήματος, για τη βαθμιαία μετατροπή της γλώσσας μας σε ένα υβριδικό, αγγλοελληνικό ιδίωμα.
– Ωραία, το στρώσαμε λιγάκι. Για πείτε μου όμως, ποία η αφορμή της εξάψεώς σας;
Που εκεί στη Καλλιράχη μιλάνε για brand name!
– Όχι, όχι, μιλάνε και για άλλα! Μιλάνε και για Rooms to Let, μιλάνε και για AirBnB, μιλάνε και για Hostels, μιλάνε και για Studios και για Booking… Αφήστε το, αγαπητή μου, Βαβέλ έγινε ο τόπος! Αφού τις προάλλες πήγε το παιδάκι να πει της μαμάς του ότι θέλει να πάει προς νερού του και πετάχτηκε η γιαγιά του από το παράθυρο και του φώναζε: προς water, George, προς water!
Μα τι μου λέτε! Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για δημιουργία ενός επίσημου επιτελικού οργάνου, στελεχωμένου από πνευματικούς ανθρώπους που αποδεδειγμένα γνωρίζουν και μεριμνούν για την γλωσσική και πολιτισμική μας παράδοση.
– Για τα μέρη σας δεν ξέρω τι «παίζει» από πνευματικούς, αλλά από εδώ από Καλλιράχη σας έχω τον καταλληλότερο! Ιδού:

Συγχωρέστε με για τη διακοπή… Πού είχαμε μείνει; Α, ναι, στον Μακάριο. Κοιτάξτε, δεν θέλω να το σοβαρέψω, αλλά φαντάζεστε πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον Μακάριο; Νιρβάνα όλα! Με τον Παναγιωτόπουλο σε μία συνεχή ρουτίνα εθιμοτυπικών επισκέψεων και συναντήσεων και με τον Πασχαλίδη σε κατάσταση Silver Alert, ο μόνος που έμεινε να μας «τροφοδοτεί» και να μας διασκεδάζει είναι ο Μακάριος.

Ο οποίος, μετά και από τη δήλωση ότι η έναρξη των εμβολιασμών θα σημάνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε ήδη στη θέση του φαβορί για το βραβείο της Ατάκας της Χρονιάς! Τον ανταγωνίζονται, η Νίκη Κεραμέως με το: Δύο τα ενδεχόμενα για τα σχολεία. Στις 7 Ιανουαρίου ή θα ανοίξουν ή δεν θα ανοίξουν και ο Βασίλης Κικίλιας με το: Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν θα έρθει το εμβόλιο.

Σας έχω και… οικογενειακά! Σύμφωνα με το προφίλ του στο twitter, ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι σύζυγος μιας θαυμάσιας γυναίκας και πατέρας δύο πανέμορφων κοριτσιών.

Επειδή το έφερε ο λόγος: ο φωτογράφος που αποθανατίζει τον Μακάριο, είναι ενταγμένος στα βαρέα και ανθυγιεινά;

Για πάμε τώρα και στο κεφάλαιο της ΟΝΝΕΔ, ξεκινώντας από τα τοπικά…

Ονομάζεται Thanasis Filosoglou, στο προφίλ του στο facebook κυριαρχούν οι φωτογραφίες του με τον Νίκο Παναγιώτοπουλο, αναρτήσεις του τύπου: είτε χάσει, είτε κερδίσει, ο Τραμπ άλλαξε τον κόσμο, συνθήματα όπως: ζήτω το Έθνος, ζήτω ο Στρατός, καθώς και διάφορα περί «καθαρότητας της φυλής». Φυσιολογικά πράγματα θα έλεγα για το… DNA ενός ΟΝΝΕΔίτη και λόγος δεν μου πέφτει. Έλα μου όμως που «ήρθε» στα χέρια μου πρόσφατη ανάρτησή του με την οποία, όχι μόνο αλλάζει τα «όρια του επιτρεπτού», άλλα θέτει προ των πολιτικών τους ευθυνών όλους όσους εμπλέκονται στα κομματικά όργανα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ. Για «ακούστε» τον:

Εντάξει, παιδί είναι, λες, δικαιούται να είναι και ανιστόρητο. Εξ άλλου, οι ιδεολογικοί του πρόγονοι δεν του πρόσφεραν και πολλά παραδείγματα αντίστασης ενάντια στους κατακτητές για να μπορεί να «τραβήξει» τον χρόνο του πολέμου και πέρα από 1941. Τα υπόλοιπα όμως περί «βρωμερών» και «σιχαμερών» τα ασπάζονται οι ομοϊδεάτες του; Ο φίλος του ο υπουργός; Αν όχι, δεν οφείλουν να δηλώσουν δημόσια την αντίθεσή τους και να του δείξουν την πόρτα της εξόδου; Σε κάθε άλλη περίπτωση, η σιωπή και το «κουκούλωμα» θα δηλώνει ταύτιση και ανοχή. Κι αυτό, καλό δεν το λες…

Για να δούμε τώρα και ένα άλλο μπουμπούκι από το ίδιο… σινάφι.

Ονομάζεται Konstantinos Iliopoulos, υπήρξε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, σήμερα είναι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και… αστυνομικός! Ήταν ένας από αυτούς που κατέθεσαν πρόσφατα αγωγή στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου (καθ)οδηγώντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να άρουν την βουλευτική της ασυλία. Να σας τον συστήσω:

Κάπου εδώ θα το έκλεινα το «κεφάλαιο ΟΝΝΕΔ», αλλά προέκυψε ένας Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος που οργάνωσε η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση, ποιων λέτε; Των… αστέγων! Ναι, ρε φίλε, η ΟΝΝΕΔ ξαφνικά άρχισε να νοιάζεται για τους αστέγους! Θα μπορούσε να ήταν και ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα αν δεν ήταν τόσο χυδαίο και υποκριτικό. Γιατί, πώς αλλιώς να ερμηνεύσεις τη «συμπόνια» αυτών που με τις πολιτικές τους δημιούργησαν το πρόβλημα; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις μία πράξη που «σκοντάφτει» πάνω σε κυβερνητικές επιλογές που το συντηρούν και το διαιωνίζουν; Και πώς να το «χωρέσει» ο νους σου όταν την επόμενη μέρα θα καραδοκούν συμπεριφορές όπως αυτή:

Και έρχεται που λέτε κάποτε αυτή η ριμάδα η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις: με τον Elvis ή με το Bella Ciao;

Αυτό που Αλβανός (και καλά) ιστορικός ισχυρίζεται ότι οι θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί και βγαίνουν και του την πέφτουν αλύπητα οι Ελληνορθόδοξοι της από δω πλευράς, πώς το εξηγεί κανείς;

Εντωμεταξύ, εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στη δήλωση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι ο φτωχός που ψηφίζει δεξιά είναι ηλίθιος. Το σωστό θα ήταν να πει ότι ο φτωχός που ψηφίζει δεξιά είναι… πανηλίθιος!

Ασέβεια, λέει, θεωρήθηκε η κίνηση φωτογράφου που στεκόταν με την πλάτη στο βήμα της Βουλής την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός, γι’ αυτό και του έγιναν αυστηρές συστάσεις από τους άνδρες της ασφάλειας της Βουλής. Αν όμως του… έκανε πλάτες, θα ήταν όλα καλά!

Ο Αυτιάς διαβάζει το πρωτοσέλιδο των Παραπολιτικών που διαφημίζει τα έξοδα για τα εξοπλιστικά προγράμματα και με το που τελειώνει την ανάγνωση, γυρίζει στην κάμερα και λέει: την πάτησε άσχημα ο Ερντογάν! Μας βλέπω να μπαίνουμε καβαλάρηδες στη Πόλη!

Και αφού εξασφαλίσαμε ότι την πάτησε άσχημα ο Ερντογάν, ας πάμε να δούμε τι γίνεται και με τις… εκκρεμείς υποθέσεις… Βόμβα στις Άγριες Μέλισσες με τη νέα χρονιά! Τίτλοι τέλους για Λενιώ και Λάμπρο. Δυσάρεστο έως αβάσταχτο, αλλά ευτυχώς που η Δέσποινα Βανδή και Άννα Βίσση έκαναν follow η μία στην άλλη στο instagram και επήλθε έτσι η εκεχειρία που όλοι περιμέναμε. Αν τώρα βγει αληθινός και ο Έλληνας καθηγητής από το Yale που προέβλεψε ότι μετά την πανδημία η ανθρωπότητα θα βυθιστεί στον ηδονισμό, το 2021 προβλέπεται… SUPER SEXY!

Πώς; Ο κύριος Μπαμπινιώτης στο τηλέφωνο; Πείτε του… ηδονίζομαι!