Η άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα με όρους τηλεμπορίου

Επιτρέψαμε την απαξίωση κάνοντας το χατίρι στους κενούς να έχουν λόγο ύπαρξης...


 

Της Ολυμπίας Αναγνώστου

 


Πάρε κόσμε, φρούδες ελπίδες δοσμένες με μπόλικη επικοινωνιακή μπαρούφα από την εισαγώμενη Palantir. Οι γκεμπελίστικες μέθοδοι εφαρμόζονται ως επιστήμη της επικοινωνίας. Η υποκρισία περισσεύει από τους θρησκευόμενους υπερπατριώτες της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Το σαμαρικό site χτυπά τον Μητσοτάκη λες και δεν έχει ευθύνη ο Σαμαράς για την είσοδο των Βορίδη, Γεωργιάδη και της οικογένειας Πλεύρη στους κόλπους της ΝΔ. Η ανασύσταση της πάλαι ποτέ ΕΡΕ με τις γνωστές μεθόδους.

Άλλωστε, η οικογένεια των Λουδοβίκων γνωρίζει καλά το παιχνίδι. Μαζεύτηκε ο συρφετός των απατεώνων να κάνει ανάπτυξη στις τσέπες του. Γιατί όχι; Ο λαός τούς έδωσε το δικαίωμα με δημοκρατικές διαδικασίες να εδραιώσουν μια δικτατορία της αριστείας. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Η πλήρης φτωχοποίηση έχει ανοίξει τις πόρτες σε όλους τους τομείς. Τα χρόνια της λεγόμενης οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ θα φαντάζουν παράδεισος. Ο «σοφός» ελληνικός λαός λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα κι ύστερα σταματά. Φοβάται να πράξει γιατί ο οργανισμός του τραβά τους Μωυσήδες.

Επιτρέψαμε τους μαφιόζους και δολοφόνους των ζωών μας να μας κυβερνήσουν. Επιτρέψαμε δημοσιογράφους που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάολο να μας ενημερώσουν. Επιτρέψαμε σε ψυχασθενείς, μισάνθρωπους ναζιστές να μας κουνούν το δάχτυλο. Επιτρέψαμε σε πολιτευτές Μαυρογιαλούρους και Γκρούεζες να μας χτυπούν στην πλάτη λέγοντάς μας «ετελείωσεν». Επιτρέψαμε σε ρασοφόρους να ασκούν πολιτική, εσωτερική και εξωτερική για όφελος του ταμείου τους.

Επιτρέψαμε στους κομπλεξικούς, ανόητους, εγωπαθείς να αποφασίζουν μέσα από τη γυάλα την οποία ζουν και υπάρχουν. Επιτρέψαμε τα μηδενικά να ορίζουν τις τύχες μας. Επιτρέψαμε να γεμίσει η ζωή μας ψέμα, ρεμούλα, απατεωνιά, υποκρισία, ωχαδερφισμό, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό, μίσος, απερισκεψία, φόβο. Επιτρέψαμε να κλείσει το μέλλον στη νέα γενιά, στο όνειρο, στο πάθος για δημιουργία, στο χαμόγελο, στην ηρεμία, στη ΖΩΗ.

Επιτρέπουμε να γεμίζουμε αστερόσκονη αρχαίου μεγαλείου χωρίς να γνωρίζουμε τη σύγχρονη ιστορία μας. Δώσε στον Έλληνα αρχαίο μεγαλείο κι άφησέ τον να νομίζει ότι είναι κάτι διαφορετικό στον πλανήτη Γη. Να μην ξέρει πόσες φορές επέτρεψε να κυβερνηθεί από δικτάτορες, από  δοσίλογους, από εφιάλτες, από αποστάτες, από τεχνικούς εθνάρχες, από φιλοχρήματους πολιτικούς. Να μην ξέρει τι ρόλο έπαιξαν στη σύγχρονη ιστορία του οι λεγόμενοι φιλάνθρωποι του γένους, οι μεγαλόσχημοι ιεράρχες του, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του. Να μην ξέρει τι γίνεται στο παγκόσμιο στερέωμα, στην επιστήμη και να ασχολείται με τα θαύματα εικόνων, προφητών παλαιότερων και νεότερων, περιμένοντας να σωθεί από τις Γραφές, από ξανθά γένη ομοθρήσκων. Να περιμένει να σωθεί από τις μεγάλες δυνάμεις που τον κατάντησαν εδώ που βρίσκεται. Να πιστεύει σε περιστέρια που θα τον φωτίσουν να βρει λύση στα προβλήματά του προσκυνώντας με φόβο την κάθε μορφή που εξουσιάζει το μυαλό και την ψυχή του.

Επιτρέψαμε την απαξίωση κάνοντας το χατίρι στους κενούς να έχουν λόγο ύπαρξης.


Η Ολυμπία Αναγνώστου είναι εκπαιδευτικός, συντονίστρια ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέστου Καβάλας