Νόσος αγέλης

Όταν ξέρεις να κάνεις δουλίτσες: 9.000.000 ευρώ αναδρομικά σε δικαστικούς του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στους ίδιους που είχαν κόψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά, τι στραπάτσα ήταν και αυτή φέτος! Δεν ήρθε να με αγιάσει ο παπά Γιώργης (συνοδεία επιτρόπου Κολόμπου) και έμεινα αφώτιστος. Γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μου να κατανοήσω και να ερμηνεύσω κείμενα και δηλώσεις επιφανών παραγόντων. Όπως για παράδειγμα αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και λέω: λύση άλλη εκτός από τον κύριο Μπαμπινιώτη δεν βλέπω. Μόνο αυτός θα καταφέρει να με βγάλει από το αδιέξοδο. Πάμε και ο Θεός βοηθός…

– Κύριε καθηγητά, μήπως θα μπορούσατε…
Μπορώ, μπορώ… Αλλά λίγο σύντομα γιατί σε λίγο ξεκινάει η εκπομπή της «μαθήτριάς» μου στο κανάλι της Βουλής και δεν έχω πολύ χρόνο.
– Ούτε ένα λεπτό. Προσπαθώ ώρες τώρα να βρω κάτι που να «δένει» με αυτό που είπε ο κύριος Μητσοτάκης για τα εμβόλια και δεν μπορώ.
Πείτε μου, αγαπητέ μου, τι είπε ο πρωθυπουργός ΜΑΣ…
– Ότι οι εμβολιασμοί αργούν γιατί, όποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Ευκολάκι. Έχετε στιλό και χαρτί να σημειώσετε;
– Πληκτρολόγιο έχω και είμαι όλος αυτιά…
Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο πούτσος μας.
– Απολύτως κατατοπιστικός για άλλη μία φορά, κύριε καθηγητά μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και δίνουμε ραντεβού για την άλλη εβδομάδα.

Τότε το λέγαμε… έκπληξη!

Τώρα το λέμε… μικροψυχία!

Στα δικά μας τώρα. Έχω ένα μικρό θεματάκι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας:

Εμένα, αγάπες μου, δεν με ενόχλησε καθόλου που ένας εκπρόσωπος του Παπαδόπουλου, ένας κουμπάρος του Λεπέν, ένας ομοϊδεάτης του Μιχαλολιάκου, ένας βουλευτής του Καρατζαφέρη, ορίστηκε υπουργός των Εσωτερικών. Το «αγροτικό» του έκανε ο άνθρωπος με όλους αυτούς και απλά τώρα ήρθε η ώρα της… αναγνώρισης!

Εμένα, αγάπες μου, δεν με ενόχλησε καθόλου που μία κυρία που κάποτε μιλούσε για άοπλους εισβολείς λαθρομετανάστες για ρομά που ζούνε δίπλα σε ανθρώπους για Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς που περιφέρονται στην Αθήνα, ορίστηκε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η αγάπη στον συνάνθρωπο έχει και τα… κουσούρια της!

Εμένα, αγάπες μου, δεν με ενόχλησε καθόλου που έγινε υφυπουργός εκείνος που στα όμορφα χρόνια του χρυσαυγιτισμού ζητούσε από τη Λιάνα Κανέλλη να «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» γιατί θα γινόταν… Κασιδιάρης και θα της ορμούσε! Την αλήθεια του και τον καημό του εξέφραζε ο άνθρωπος!

Εμένα, αγάπες μου, δεν με ενόχλησε καθόλου που έχουμε υφυπουργό για τη Ναυτιλία έναν τύπο που στα νιάτα του βρέθηκε επικεφαλής φοιτητικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι άρχισε να ψεκάζει τον πρύτανη Βασίλειο Μπένο! Μία υπόγεια σχέση με τους… ψεκασμούς, υπήρχε πάντα!

Εμένα, αγάπες μου, δεν με ενόχλησε καθόλου που θα έχουμε υπουργό Εργασίας έναν άνθρωπο που στον μέχρι τώρα βίο του δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο! Ακούραστους θέλουμε!

Όταν όμως ορίζεις υφυπουργό-αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική μία βουλευτή από τις Σέρρες, ε ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα! Από τις Σέρρες για την αλιεία! Πού να πας το πεις και να σε πάρουν στα σοβαρά!

Για να μην ξεχνάμε ότι κάποτε ΤΑ ΝΕΑ ήταν εφημερίδα.

Τα είχα πει και τότε με τον κύριο Κυμπουρόπουλο, θα τα επαναλάβω και τώρα με αφορμή την τοποθέτηση του κυρίου Γιατρομανωλάκη στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού: καμία «ιδιαιτερότητα» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικής ανέλιξης. Καμία αναπηρία και κανένας σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να «απορροφά» πολιτικά ελλείμματα και θεσμικές αδυναμίες. Όσο λάθος ήταν η (στα όρια του οίκτου) εκλογική χρησιμοποίηση της αναπηρίας του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, άλλο τόσο είναι και αυτή της «ομοφυλοφιλικής παραδοχής» του Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Και ο ένας και ο άλλος είναι πολιτικοί παράγοντες και ως τέτοιοι θα κρίνονται. Ενίοτε και αυστηρά. Τα υπόλοιπα, για τον εαυτό τους και μόνο.

Υπ’ αυτούς τους όρους, η θεσμική αναβάθμιση του κυρίου Γιατρομανωλάκη εγείρει ορισμένα ερωτήματα. Για παράδειγμα: βάσει ποιου έργου αναβαθμίστηκε από Ειδικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού σε υφυπουργό με την ίδια ακριβώς αρμοδιότητα; Ποια είναι τα «δείγματα γραφής» του στους τομείς που διαχειριζόταν; Τι έχει γίνει επί ημερών του στο Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου; Ποια η συνεισφορά του στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης; Ρωτάω γιατί, από τα λίγα που γνωρίζω (και αν έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του), δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Για να μην πιαστώ από τη «λειτουργική ασάφεια» του αντικείμενου αυτού καθ’ αυτού…

Πέραν τούτων, η πρώτη του επίσημη δήλωση ως υφυπουργός, εγείρει και θέματα σοβαρότητας. Γιατί, όταν βγαίνεις και λες πως νιώθεις μεγάλη τιμή και ευθύνη που είμαι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός σε κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς υπαινίσσεσαι ότι υπάρχουν βουλευτές που είναι ΚΑΙ ομοφυλόφιλοι ΚΑΙ… κότες! Και αυτό, λίγο «κίτρινο» μπορείς να το πεις…

Στα πιο… επικοινωνιακά, η ΕΡΤ παρουσίασε το γεγονός ως κυβερνητικό άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Προφανώς γιατί εκεί… ευδοκιμούν ομοφυλόφιλοι!

Οπαδοί του Τραμπ στην Ουάσιγκτον…

Οπαδοί του κινήματος Μένουμε Ευρώπη στην Αθήνα. Βρείτε τις… συμπτώσεις.

Γιώργος Κύρτσος (ο γνωστός): Τι προβλέπω για την οικονομία το 2021-22. Πρώτο τρίμηνο 2021, χειρότερο από το 2020. Δεύτερο τρίμηνο: λιγότερο κακό από Β τρίμηνο του 2020. Τρίτο (τουριστικό) τρίμηνο: Περίπου τα ίδια. Τέταρτο τρίμηνο 2021: Πολύ καλύτερο από δ τρίμηνο του 2020. Στη συνέχεια δυναμική ανάκαμψη το 2022. Μαλάκες, αυτός, όπως το πάει, θα κλέψει τη δουλειά του Λεφάκη και της Πατέρα. Που μακάρι δηλαδή, μπας και επιστρέψει και εκείνα τα 700.000 ευρώ που χρωστάει.

Ο πολυεκατομμυριούχος (προσθέστε εδώ όσα ερωτηματικά θέλετε) Peter Arvanitis που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες στη Μελβούρνη για τον θάνατο 38 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας της εταιρίας του και η γυναίκα του Areti, επιστρέφουν στο καταφύγιο που λέγεται Ελλάδα. Πληροφορίες που θέλουν τον Άδωνη Γεωργιάδη να τους υποδέχεται στο αεροδρόμιο ως νέους επενδυτές, κρίνονται ανεπιβεβαίωτες. Προς το παρόν…

Όταν ξέρεις να κάνεις δουλίτσες: 9.000.000 ευρώ αναδρομικά σε δικαστικούς του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στους ίδιους που είχαν κόψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η Γερμανία ενέκρινε εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη. Ναι, άλλα οι πρόσφυγες αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας!

Καλέ, βλέπω τώρα Γιάννα Αγγελοπούλου στην τηλεόραση και έχει ένα μαγουλάκι φράπα, ίδιο με αυτό της Μπουμπουλίνας! Αυτό δεν είναι βοτουλινική τοξίνη. Νεκρανάσταση είναι!

Συνεχίζεται η απαγόρευση του ψαρέματος. Ζορ’ ζορνά το πάνε, να μας βάλουν να γαμήσουμε!

Παιδιά, ας μην το «κουράζουμε» άλλο με τον Τσιτσιπά. Ο άνθρωπός φοράει μάσκα που έχει επάνω της φωτογραφία τον… Τσιτσιπά και αυτό φτάνει…

Αυτές οι Αθλητικές Κυριακές με τον Αντώνη Πανούτσο δεν έχουν κάτι από… xanax;

Όταν ο Ozzy Osbourne επαθε… Γαϊτάνο.

Άρης Πορτοσάλτε: η εκκλησία είναι πολύ μεγάλο μαγαζί, δεν παίζει με click away και τέτοια! Ε, τον άκουσαν και εκεί στα Γιάννενα και είπαν να γίνεται ο εκκλησιασμός με… τηλεφωνικές κρατήσεις!

Στα 600.000 ευρώ έφτασε ο «λογαριασμός ανανέωσης» της εκπομπής Φλερτ στην ΕΡΤ! Αυτή που κάποτε έκλεισε ο Σαμαράς για να κάνει… οικονομία!

Είπα Σαμαρά! Για «ακούστε» τον τι έλεγε τον Μάιο του 2011: Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι: είναι απελπισμένοι! Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είναι κομματικά μπλοκ… Σε  αυτούς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική.

Θυμίστε μου. Ποιος είχε πει από τα συλλαλητήρια του 2018 ότι οι έφεδροι καταδρομείς δεν θα επιτρέψουν να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών; Κάτι σε απόστρατο αξιωματικό πάει ο νους μου αλλά θέλω να το σιγουρέψω.

Άλλη (ή άλλο) ιστορικό εκτός από την Μαρία Ευθυμίου δεν έχει η Ελλάδα; Ρωτάω γιατί μόνον αυτή βλέπω να «παίζει» στα κρατικά κανάλια.

Έχω ανεβάσει ψυχολογία και το ηθικό μου πετάει στα ύψη! Μόλις τώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος μάς ανακοινώνει ότι το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων!

Ονομάζεται Kevin Greeson και είναι ένας από τους 4 νεκρούς στο Καπιτώλιο. Διακαής πόθος του, να πάρει τη χώρα πίσω με τα όπλα του.

Και ξαφνικά, εκεί που από τα ηχεία στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης ακούγονταν τα κάλαντα, άγνωστοι παρενέβησαν στο σύστημα εκπομπής και άρχισαν να παίζουν αντιεξουσιαστικά τραγούδια. Εγώ το λέω… χαρμόσυνο!

Τρεις τόνους κοκαΐνης κατέσχεσαν οι αρχές της Γκάμπια. Απ’ ό,τι ξέρω, στην Γκάμπια δεν κυκλοφορούν τα Νέα, το Βήμα και τα Παραπολιτικά, δεν υπάρχει MEGA και ONE, ούτε ομάδα με το όνομα Ολυμπιακός.

Αυτό που όλες οι φωτογραφίες των υπουργών τούς δείχνουν μέσα σε καθαρά γραφεία και συνήθως κάτι υπογράφουν ή κάτι λένε στο τηλέφωνο πώς να το εξηγήσω;

Σας έχω και καλύτερο! Τον πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο του σπιτιού του Μακάριου όταν μιλάει στα τοπικά κανάλια μέσω σκάιπ. Μιλάμε, ΤΟ αριστούργημα!

Όπως τώρα μας ενημερώνουν τα κυβερνητικά επιτελεία, οι υπερήλικες άνω των 85 ετών δεν πρέπει να ανησυχούν για τον εμβολιασμό τους. Θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Και μετά θα μπουν στο twitter να γίνουν followers του Βασιλάκη του Κικίλια!

Αυτός έμεινε τελικά, ε; Είδες τι μπορούν να καταφέρουν τα γερόντια του διαδικτύου;