Αυτάααααααααα

Ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σου λέει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», ακούς τον Νίκο Δένδια να σου λέει ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας» και συ κάθεσαι ακόμη και αναρωτιέσαι πόσο μαλάκας είσαι;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Πριν ξεκινήσω, να σας ενημερώσω εν τάχει ότι ζούμε σε μία χώρα όπου όρθιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές χειροκροτούν τον πρωθυπουργό της που ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής πρόστιμα ύψους 500 ευρώ. Αυτό και πάμε στα δικά μας…

Ανάσανα, αγάπες μου! Ανοίγουν επιτέλους τα Κέντρα Αισθητικής! Που αν το συνδυάσω με τα λεγόμενα της Λίτσας Πατέρα, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε φάση που ο Ουρανός συναντάει την Αφροδίτη κινητοποιώντας απρόβλεπτους και κεραυνοβόλους έρωτες για τους Παρθένους, το πάω για… Τσιτσιπάς!

Καλέ, ναι! Εμείς δεν στείλαμε βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Ποιητές στείλαμε! Από τη μια ο Παναγιωτόπουλος με το έπος: τα Rafale θα σκεπάσουν το Αιγαίο με τα φτερά και τα όπλα τους και από την άλλη ο Μακάριος με το αλληγορικόν: η αγορά των Rafale είναι το εμβόλιο για την άμυνά μας, έχουν εκτινάξει την πολιτική σε επίπεδα… Eleonoras Kazantzidou.

Βάστα μόνο μην το «δουν» και σκηνοθέτες και χάσει τα σκήπτρα η… Ελευθερία Καραδήμου!

Στο μεταξύ, έντονα προβληματισμένος δηλώνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο Μπάιντεν!

Όπως με ενημερώνει τώρα το thetoc.grέτοιμος για μπασκετμπολίστας είναι ο γιος της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια. Εύχομαι και ελπίζω μη μοιάσει του πατέρα του! Μπασκετικά μιλώντας…

Στο καπάκι, «σκάει» η είδηση στα parapolitika.gr ότι αν δεν προσέξουμε, μετά την πανδημία θα κυλήσουμε στο βούρκο της υπερκατανάλωσης, της αθεΐας και τις σεξομανίας! Το ένα το έχω και δηλώνω από τώρα ότι άθεος και καταναλωτικός δεν θα γίνω ποτέ.

Δεν μπορώ ακόμη να καταλήξω, αλλά το ερώτημα παραμένει: με βρίσκουν ή τους βρίσκω; Εξηγώ. Μπαίνω στο twitter της ιστοσελίδας ekklisiaonline και μου «βγαίνει» αυτό: Είμαι χήρα 51 ετών, συμφέρει για την ψυχή μου να παντρευτώ πάλι ή όχι; Εάν παίρνεις σύνταξη χηρείας, κάτσε εκεί που κάθεσαι… Συμβουλή δίνω!

Με το που άκουσα τη Βάνα Μπάρμπα να λέει ότι οι χορτάτες γυναίκες μεγαλώνουν ωραία και χωρίς στρυφνάδες, το μυαλό μου πήγε αμέσως στη Σοφία Βούλτεψη! Ξέρω, κακιούλα!

Όχιιιιιιιι!!!

Κάπου εκεί στα μέσα του Νοέμβρη, με την πανδημία να θερίζει και την Κυβέρνηση να έχει χάσει τα αβγά με τα πασχάλια, έγραφα: Κι εμένα τώρα μου έχει «σφηνωθεί» η υποψία ότι σε λίγες ημέρες θα εμφανιστούν στα δελτία ειδήσεων ρεπορτάζ που θα «μιλάνε» για φακελάκια στα νοσοκομεία…

Προφήτη δεν με λες, αλλά προς το παρόν έχουμε τις… προθερμάνσεις! Στην αρχή με την «εμφάνιση» του υπουργού Επικράτειας κυρίου Γεραπετρίτη με τη δήλωση ότι για τον αυξημένο αριθμό θνησιμότητας φταίνε οι ίδιες οι ΜΕΘ και λίγες ημέρες μετά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κύριο Κοντοζαμάνη να λέει ότι για το 80% των θανάτων από Covid19 που έχουν καταγραφεί εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ευθύνονται οι θεράποντες γιατροί.

Και ενώ έχουν περάσει πάνω από δέκα ημέρες από τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη, οι (κατά τα άλλα) λαλίστατοι συνδικαλιστές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (πρωτίστως η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του) δεν έχουν ψελλίσει λέξη για τα όσα «χρέωσε» ο αναπληρωτής υπουργός στους συναδέλφους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Μουγκοί και εξαφανισμένοι! Ή ταυτισμένοι;

Σε ένα «παράλληλο σύμπαν», κάποια δικηγορικά γραφεία άρχισαν ήδη να «ακονίζουν μαχαίρια» και να ψάχνουν υποθέσεις που θα μπορούσαν να σύρουν νοσοκομειακούς γιατρούς στα δικαστήρια. Γιατί οι λύκοι, στην αναμπουμπούλα χαίρονται..

Και αν τώρα φταίνε οι γιατροί, να δείτε που αύριο θα φταίνε οι δάσκαλοι γιατί δεν αέριζαν σωστά τις αίθουσες!

Όταν έναν ηλικιωμένο από τη Σύρο τού λες να πάει για εμβολιασμό στη Σαντορίνη και τον άλλον από τη Ναύπακτο τον πηγαίνεις να εμβολιαστεί στον Βόλο, τότε οι δικοί μας από τη Θάσο πρέπει να αισθάνονται πολύ αδικημένοι που τους στέλνουν στο Πράβι! Μία ευκαιρία για χειμερινό τουρισμό είχαν οι άνθρωποι, την έχασαν και αυτή…

Πάμε τώρα και στις ειδήσεις… κουκουρούκου!

Εφημερίδα Τα ΝέαΣτα ύψη οι τιμές των ακινήτων! Έτσι, για να ξεχνιόμαστε…

Enikos.grΕμβολιασμοί-Ρεκόρ: Κλείστηκαν 60.000 ραντεβού από το απόγευμα της Δευτέρας. Γιατί και τα «ραντεβού» έχουν τα ρεκόρ τους!

Protagon.grΠικραμμένος και Γεωργιάδης κατέθεσαν για τη σκευωρία NovartisΣυνήθως καταθέσεις γίνονται για «υποθέσεις», αλλά ποιος γαμεί τις… λεπτομέρειες!

Μένουμε στα δημοσιογραφικά και καταγράφουμε:

  1. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την (εντελώς τυχαία) σύλληψη του φυγόδικου Χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκα, χωρίς καμία αναφορά του ονόματός του και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στη φωτογραφία που το συνοδεύει.
  2. Γιος εφοπλιστή παραβιάζει το κόκκινο, πέφτει επάνω στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 25χρονος Αλβανός και τον σκοτώνει επί τόπου. Την αμέσως επόμενη μέρα, οδηγός από την Αλβανία παρασέρνει και σκοτώνει 37χρονη αστυνομικό. Βρείτε ποια από τις δύο (τραγικές) ειδήσεις έμεινε στα… αζήτητα!
  3. Όσο «έπαιζε» η πιθανότητα να είναι «ασυνόδευτοι Αλγερινοί» οι υπαίτιοι του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό, τα ρεπορτάζ δεν είχαν σταματημό. Μόλις έγινε γνωστό ότι πρόκειται για… ημεδαπούς, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
  4. Στο δελτίο ειδήσεων του STAR φιλοξενείται ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στη ραγδαία εκτίναξη της εξάπλωσης του κορονοϊού τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Η ερώτηση των δημοσιογράφων; Γιατί δεν κάνατε μήνυση και για τη συγκέντρωση στο Εφετείο; Μήπως εξυπηρετείτε πολιτικούς σκοπούς; Άναυδος ο έρμος ο Διαλυνάς, ίσα-ίσα που πρόλαβε να πει ότι είναι δεξιός και ότι η κόρη του υπήρξε δύο φορές υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
  5. Ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης: Έχω άδεια οπλοφορίας και αν απειληθώ θα χρησιμοποιήσω όπλο, είτε για πρόκειται για τετράποδο είτε για δίποδο!

Άλλο ένα δείγμα για το πώς «στήνονται» οι ειδήσεις. Την ημέρα της επανέναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά, φωτογραφίζουν την υπουργό Παιδείας με παιδιά που κάθονται σε αίθουσα δασκάλων, έχοντας το καθένα μπροστά του τους υπολογιστές των εκπαιδευτικών τους.

Το ότι ο Τάκης Θεοδωρόπουλος περνιέται για διανοούμενος, το αφήνω στην κρίση σας. Το είχε πει άλλωστε και ο μέγας Τσαρούχης. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και αφού το θέλει ο Τάκης να δηλώνει διανοούμενος, δεν έχω κανέναν λόγο να του χαλάσω το… αφήγημα. Οπότε, πάμε στα πρόσφατα του… διανοουμενισμού που πλασάρει. Γράφει (με αφορμή την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο στα διαφημιστικά σποτ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση): Δεν μπορεί στα 200 χρόνια να βάλεις ένα μαύρο στην εθνική σου ιστορία. Όπως και να το κάνουμε στα πρώτα αυτά 200 χρόνια δεν υπήρχανε μαύροι στην εθνική μας ιστορία Υπήρχαν γυναίκες ηρωΐδες, αλλά μαύρους δεν είχαμε…. απλώς θέλουν να είναι σαν τις σειρές του Netflix που βάζουν και ένα μαύρο γιατί πρέπει να υπάρχει στην  υπόθεση.

Εντάξει, του επιπέδου του Τάκη δεν είμαι, άλλα, δόξα τω Θεώ, από μνήμη τα πάω καλά προς το παρόν, οπότε μπορώ να του θυμίσω ότι κατά την περίοδο της επανάστασης, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Αϊτή του Ζάν Πιέρ Μπουαγιέ. Και εκείνη έστειλε 45 τόνους καφέ προς πώληση για να αγοραστούν όπλα και μαζί 100 εθελοντές στρατιώτες. Όπως επίσης ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ελληνική ανεξαρτησία.

Με την ευκαιρία, να σας εκμυστηρευτώ και το άλλο: έχω πάρει πακετάκι από τη Γιάννα Αγγελοπούλου και κάθε βδομάδα θα έχω ένα θέμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αρχής γενομένης με ένα μικρό απόσπασμα από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου:

Στην δόξαν του πολέμου να τρέξομεν μαζί
Βουλγάροι κι’ Αρβανίτες, Αρμένοι και Ρωμιοί
Aράπηδες και άσπροι με μια κοινή ορμή
Για την ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί.

Και διηγώντας τα να κλαις…

Ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σου λέει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακούς τον Νίκο Δένδια να σου λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας και συ κάθεσαι ακόμη και αναρωτιέσαι πόσο μαλάκας είσαι;

Ο Κασιδιάρης από τη φυλακή γράφει συνεχώς στο twitter και στο facebook, έχοντας ίντερνετ και υπολογιστή, αλλά για τους «κεντρώους» δεν τρέχει τίποτα. Θα «τρέξει» κάτι μόνο όταν ο Κουφοντίνας εκδώσει κανένα βιβλίο.

Κάποτε ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον Κώστα τον Καραμανλή γιατί έχει στην Κυβέρνηση κάτι τύπους σαν τον Γιακουμάτο και εκείνος, μέσα στον αυθορμητισμό και τη χαλαρότητα που τον διέκρινε, απάντησε: ε, αυτούς έχω ρε παιδιά, ποιους να βάλω; Πού να είχε μπλέξει και με το σημερινό… υλικό!

Αρχίζω να εκτιμώ τη Φώφη Γεννηματά! Και θα θεωρήσω κακοπροαίρετους όσους πουν ότι η εκτίμηση αυτή έχει να κάνει με το… ξήλωμα του Λοβέρδου.

Ο Νίκος Μαστοράκης (ο δημοσιογράφος της ΥΕΝΕΔ) γράφει ολόκληρο κείμενο για να επαινέσει τις πρακτικές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ λίγες ώρες μετά ανακοινώνει και την επαναλειτουργία του ραδιοφωνικού του σταθμού. Φρονώ, σύμπτωση!

Τι γίνεται εκεί στα Άκρα της Βικούλας της Φλέσσα; Το γυρίσαμε στα… στρατά; Γέμισε το στούντιο στολές και παράσημα. (Όχι, παραγγέλματα δεν ακούστηκαν ακόμη).

Ο επί χρόνια κρατικοδίαιτος Αντώνης Πανούτσος αναρωτιέται γιατί υπάρχουν δωρεάν ΑΕΙ στην Ελλάδα. Η απάντηση θα μπορούσε να ήταν για να σπουδάζουν οι νέοι μπας και δεν σου μοιάσουν, αλλά επειδή κινδυνεύω να θεωρηθώ εμπαθής, την κρατάω για τον εαυτό μου.

Δεν είναι ολίγον σχιζοφρενικό να θεωρούν μάστιγα τους «αιώνιους φοιτητές» οι αιώνιοι υπουργοί και βουλευτές;

Αρχές Νοεμβρίου, κάτι «περίεργα μπουμπούκια» διαπομπεύουν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Σε λίγες ώρες η κυβέρνηση ανακοινώνει την ίδρυση Αστυνομικού Σώματος στα Πανεπιστήμια. Προχθές, δύο «άγνωστοι» ξυλοφορτώνουν αναίτια έναν σταθμάρχη του Μετρό. Σε λίγες ώρες η κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόθεσή της να ιδρύσει Αστυνομικό Σώμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πάντα στον τόπο αυτό τη δουλίτσα την έκαναν οι… προπομποί!

Αθώος και ο Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton και την υπεξαίρεση 700.000.000 ευρώ που ζημίωσε τράπεζα και δημόσιο. Παλιά θα το λέγαμε και… εις υγείαν των κορόιδων!

Το άφησα για το τέλος: δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στα εμετικά σχόλια που «συνόδευσαν» τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της. Ούτε στην κατάπτυστη ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κρατάει χρόνια αυτός ο εσμός και αυτή η μπόχα. Και γύρω από αυτή τη σήψη, στήνουν πάρτι οι κάθε λογής πολιτικοί σαλτιμπάγκοι. Δύσκολοι καιροί ξημερώνουν…