Οι Illuminati Perfectibilists της Δεξιάς

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να σταθεί απέναντι στην ακροδεξιά του Μητσοτάκη για να υπερασπίσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ· να τη στηρίξει, να τη θεμελιώσει


 

Της Ολυμπίας Αναγνώστου

 


Ηαδελφότητα της ακροδεξιάς συντήρησης του οικονομικού κατεστημένου, της παλαιοπολιτικής και παλαιοκομματικής πρακτικής έβαλε την ταφόπλακα στην ελεύθερη σκέψη, εδραίωσε τη λογοκρισία και υποτίμησε τη φοιτητιώσα νεολαία, τους αυριανούς επιστήμονες που τόσο έχει ανάγκη αυτή η χώρα για την πορεία της προς το μέλλον.

Μια «δημοκρατία» αστυνομοκρατούμενη εντός των πανεπιστημίων που αφήνει ελεύθερους τους «λίγους» να κουνούν ένα γκλοπ στους σκεπτόμενους, στους ονειροπόλους, στους διορατικούς, παύει να είναι δημοκρατία.

Η άμεση τελικά σύνδεση του υπουργείου «Προστασίας» του πολίτη με όλα τα υπόλοιπα υπουργεία για να «καθαρίζει» τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ακραίας συντηρητικής πολιτικής, αποτελεί παγκόσμια πρώτη εφαρμογή. Η διαφορά με τη γείτονα Τουρκία στην άσκηση πολιτικής, καμία.

Ο κρατικός αυταρχισμός θα γιγαντώνεται και τα κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως και αυτά της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας θα καταστέλλονται βίαια στο όνομα της υγειονομικής κρίσης.

Η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί γιατί ήδη το δικαίωμα στην Παιδεία, στην Υγεία έχει υποστεί συρρίκνωση. Όταν τα δυο αυτά αγαθά διαλύονται, τότε η Νέα Δεξιά, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός εδραιώνονται προς όφελος της εγχώριας ολιγαρχίας και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας.

Μέσα από τη νοσηρή τους κανονικότητα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να ευτελίσουν υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μαθητές και τους γονείς τους και φυσικά τους αυριανούς επιστήμονες και σημερινούς φοιτητές. Παρουσιάζουν όλους τους παραπάνω ως άσκεφτους, αλόγιστους, αμαθείς, αμόρφωτους, απαίδευτους, ακαλλιέργητους.

Αντίθετα, παρουσιάζουν τους τηλεπωλητές κηραλοιφών, νανογιλέκων, βοτάνων αγιασμένων τύπου telopon και οποιοδήποτε -pon ως τους τιτάνες της ορθής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής σκέψης.

Η παρουσίαση της ακροδεξιάς πολιτικής από όλα τα ΜΜΕ με διαλόγους επιπέδου καφενείου και αρένας ποδοσφαίρου ισοπεδώνει τη ισότητα, την ισονομία και ισοπολιτεία.

Με κάθε τρόπο η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να μηδενίσει την πολιτική αντιπαράθεση εντός των συνδικάτων τα οποία τελικά θα διαλύσει, εντός των κοινωνικών φορέων τους οποίους θα εξαφανίσει και τελικά εντός Κοινοβουλίου θα  χρησιμοποιήσει γνώριμες πρακτικές φωνασκώντας με ύβρεις κατά την παρουσίαση των θέσεων της Αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να σταθεί απέναντι στην ακροδεξιά του Μητσοτάκη για να υπερασπίσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ· να τη στηρίξει, να τη θεμελιώσει.

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να πολεμήσει για τα δικαιώματά της, να διεκδικήσει το όραμα ενός μέλλοντος για τη νέα γενιά, να προστατεύσει τα διεκδικητικά κινήματα, να πολεμήσει για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να αναπτύξει διορατικότητα για τον 21ο αι., να μην επιτρέψει το πισωγύρισμα σε νεο-οθωμανικές πρακτικές στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει από τη δικαστική εξουσία να ασκήσει τον ρόλο που της αναλογεί. Να απαιτήσει από τη θρησκευτική εξουσία να πράξει επιτέλους με πνευματικό ρόλο και όχι με πολιτικό όποτε τη συμφέρει. Ας αποφασίσει η Εκκλησία πότε θα αφουγκραστεί τη νεολαία, πότε θα κλείσει τα ακροδεξιά στόματά της, πότε θα συνεργαστεί για ένα σύγχρονο δημοκρατικό μέλλον, πότε θα πάρει θέση υπέρ της φοιτητιώσας νεολαίας. Άλλωστε, το Υπουργείο Παιδείας είναι ακόμα και Θρησκευμάτων.

Μην αφήσουμε την αυταρχικότητα των ακροδεξιών να μολύνει τις ζωές μας.

Ας τους δείξουμε με αυστηρότητα τι σημαίνει  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!


Η Ολυμπία Αναγνώστου είναι εκπαιδευτικός, ταμίας Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου