Άπονη ζωή!

Εν μέσω παρενοχλήσεων, βιασμών και κρουσμάτων παιδεραστίας, η Δήμητρα Τσανάκα βγαίνει και χαρακτηρίζει «παντελονάτους», συνεργάτες της που τους στέρησε την εκλογή ο... λιποτάκτης Προμούσας!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Μέγα δίλλημα με έχει κυριεύσει και δεν ξέρω από πού να αρχίσω! Από τον Μπαμπινιώτη ή από τη Φωτεινή Κόγια; Από τον κύριο καθηγητή ή από την πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας; Γιατί, από τη μια λιώνω για να μάθω πώς ερμηνεύει εις την ελληνικήν το sexual predator ο εθνικός μας γλωσσολόγος, από την άλλη όμως καίγομαι και λαχταρώ να αναδημοσιεύσω την επιστολή της προέδρου προς τον  π ρ ω θ υ π ο ύ ρ γ ο  της χώρας (ολάκερης)!

Εντάξει, το ξέρω! Εσείς που είστε των γραμμάτων θα το «ρίχνατε» Μπαμπινιώτη, αλλά επειδή το πόνημα της κυρίας Κόγια «τρέχει» μέσα στις εξελίξεις, ας μου επιτραπεί αυτή η μικρή υποχώρηση προς τα καθημερινά και τα εφήμερα. Αφήστε που και αυτά δεν στερούνται γλωσσικού ενδιαφέροντος…

Όμως, πριν προχωρήσω στην αναδημοσίευση, οφείλω μία διευκρίνηση δεοντολογικού χαρακτήρα: το κείμενο της επιστολής δημοσιεύτηκε ΜΟΝΟ στον ιστότοπο Evdomimera, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός ότι τέσσερεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή της, δεν υπήρξε καμία αντίδραση-διάψευση από την πλευρά της κυρίας Κόγια, την καθιστά καθ’ όλα έγκυρη και, κατ’ επέκταση, «νομιμοποιεί» και την οποιαδήποτε αναπαραγωγή της. Για ευνόητους λόγους, η αναδημοσίευση, συντακτικά και ορθογραφικά «ακολουθεί» πιστά το… πρωτότυπο!

Κύριε Πρωθυπουργέ απευθύνομαι άλλη μια φορά σε σας σαν ένα απλό μέλος της Ν.Δ .της παράταξης που στηρίζω πάντα και φυσικά μας πληγώνει πάντα. Μετά τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Βασιλικού για τον αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα δέχτηκα πλήθος τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από συμπολίτες μου εδώ στην Καβάλα ότι έπρεπε να μετονομάσουμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας που φέρει τ όνομά του. Από κείνη τη στιγμή που το έβαλα στην Ημερησία Διάταξη Θεμάτων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας δέχτηκα και δέχομαι πυρά από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και από την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Το θέμα φυσικά με δηλώσεις και μάλιστα υπέρ των δηλώσεων Βασίλη Βασιλικού έφερε στην ΑΥΓΗ ο Αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης κ. Σιμιτσής , ο έμμισθος διορισμένος από τον Περιφερειάρχη μας και προσωπικός σας φίλο κ. Μέτιο τον οποίο προσωπικά υποστήριξα ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός μας. Κύριε Πρωθυπουργέ αγανάκτησα, ντρέπομαι πλέον , φοβάμαι εξαιτίας των απειλών που δέχομαι μέσω δελτίων τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σας δηλώνω ότι μόνο επειδή είστε εσείς Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος με δημόσια δήλωσή μου θα αποχωρούσα από το κόμμα. Επικοινώνησα με το γραφείο σας στο Κόμμα, στη Βουλή ακόμη και με το γραφείο της κ. Μπακαγιάννη κι ακόμη περιμένω . Κύριε Πρωθυπουργέ είναι αλήθεια ότι η Ν.Δ. τρώει τα παιδιά της , είναι αλήθεια ότι μόλις αναλαμβάνει την εξουσία ξεχνάει εμάς τους απλούς ψηφοφόρους της και στην περίπτωσή σου εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και αγανάκτηση προς τη Ν.Δ., όχι ότι περιμένω απάντηση αλλά ας έχω μέσα στην καρδιά μου την ελπίδα ότι ίσως κάποιος ευαισθητοποιηθεί.

Πιστέψτε με, ουδόλως με νοιάζουν και με απασχολούν τα «μνημειώδη» της κυρίας Κόγια. Κατ’ επέκταση, δεν μου προκαλούν και διάθεση για οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση μαζί της. Αυτή είναι, αυτά λέει…

Όμως, όταν ένα τέτοιο «βεληνεκές» καταφέρνει να απασχολεί επί μέρες την κοινή γνώμη της πόλης, όταν καταφέρνει να γίνεται κυρίαρχο θέμα στο Δημοτικό της Συμβούλιο, κυρίως όμως όταν κατορθώνει να εκθέσει πολιτικά όλες (μα όλες) τις δημοτικές παρατάξεις, ε, τότε το πρόβλημα αρχίζει να αποσπάται από τα όρια της γραφικότητας και να προσεγγίζει αυτό του θεσμικού εκτροχιασμού.

Εξηγώ: αν οι δημοτικές παρατάξεις (πλην αυτής της Συμπαράταξης Πολιτών στην τακτική της οποίας θα αναφερθώ στη συνέχεια) ομνύουν στο ότι η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα δεν εκφράζει την κοινωνία της Καβάλας, τότε ή έχουν πλήρη άγνοια των νόμων και των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του κράτους (πράγμα όμως που τους καθιστά ανίκανους και «λίγους» σε σχέση με τον ρόλο που έχουν επωμισθεί) ή τους παραβλέπουν για να ικανοποιήσουν τα «οπαδικά ένστικτα» του ακροατηρίου τους ή (το χειρότερο) επενδύουν πολιτικά επάνω στο ψέμα και τις παραχαράξεις προς ίδιον όφελος. Προσωπικό, ενίοτε και παραταξιακό.

Όπως και να έχει, η «συμβιβαστική λύση» που (και καλά) απέτρεψε την αλλαγή «ονόματος» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης υπήρξε μία μελανή σελίδα στη μεταπολιτευτική πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ως τέτοια θα το «κυνηγά» και θα το ορίζει. Διόλου τυχαίο βέβαια, αν κρίνουμε και από την «πολιτική ποιότητα» που το απαρτίζει.

Επί του θέματος και επί τροχάδην…

Προς τη Συμπαράταξη Πολιτών: η δια ζώσης προάσπιση και διαφύλαξη των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας υπερβαίνει και υπερτερεί των αιτιών που σε οδηγούν σε μία (έστω δικαιολογημένη) «αποχή διαρκείας». Το μη «σπάσιμό» της αυτοακυρώνει σε μεγάλο βαθμό και αυτά ακόμη τα αιτήματά της.

Μπάστα, Δήμαρχε! Δεν ξέρουμε όλοι το έργο του Βασιλικού. Και για να το προχωρήσω, λίγοι (να πω και εκλεκτοί;) το γνωρίζουν.

Η δήλωση των ημερών; Αυτή της Δήμητρας Τσανάκα που, μέσα σ’ όλα, αποκάλυψε ότι έχει διαβάσει την τριλογία του Βασιλικού, Το φύλλο. Το πηγάδι. Τ’ αγγέλιασμα. Αχ αυτά τα… σίξτις!

Για όσους και όσες, καιρό τώρα, ζητάνε να τιμήσει η πόλη τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίου: συνιστά ή όχι η πρότασή τους έμμεση «νομιμοποίηση» του καθεστώτος που τον διόρισε; Σκέψη κάνω…

Κατά τον Μάκη Παπαδόπουλο, οι δηλώσεις Βασιλικού είναι στη λάθος κατεύθυνση και στέλνουν λάθος μηνύματα. Η είδηση θα μπορούσε να είναι ότι τις… διάβασε!

Οι (και δικηγόροι) Αναστασία Ιωσηφίδου και Γιάννης Μούτλιας ομονοούν και συνυπογράφουν: η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού είναι ευθεία απειλή στο νομικό μας σύστημα και στρέφεται εναντίον του πολιτεύματος της χώρας. Και λέω: όταν ψηφίζονταν ο Νόμος που καθόριζε το πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, γιατί δεν βγήκαν να το καταγγείλουν και να εναντιωθούν; Εκτός κι αν η Αναστασία παρακολουθούσε… Ήλιο και ο Γιάννης παρίστανε τον διεθνολόγο στις… Εξελίξεις. Οπότε, πού χρόνος…

Πολύ «ψαγμένο» αυτό του Χρήστου Ποτόλια! Σισύφεια προσπάθεια αποπροσανατολισμού… Το είδα και έπαθα… Κοέλιο!

Το «κλείνω» εδώ με μία δήλωση ιδιαίτερου συμβολισμού. Αυτήν της Ντόρας Μπακογιάννη: Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους.

Αυτό ναι, είναι ένα δράμα…

Τοπικά… προϊόντα.

Καλέ, τι κούραση είναι αυτή που τραβάει ο Κώστας Αντωνιάδης! Ξέρετε τι είναι να στήνεται 10 φορές την εβδομάδα για… φωτογράφιση;

Επιτέλους! Ένα troll του κυβερνητικού βουλευτή με… αυτογνωσία! Κυκλοφορεί» στο facebook με την επωνυμία Ioulia Savraki (Σοράγια) και έχει για φόντο κουτιά από Stedon και Xanax!

Και μιας και αναφέρθηκα στον «κυβερνητικό βουλευτή»… Αυτό του Μακάριου που, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα μας, δεν «βγάζει» κάτι το… ερωτικόν;

Ο Μπάμπης ο Δράκος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν σημαίνων στέλεχος της κατηγορίας των… αζήτητων! Αβλεπί!

Μία Καβαλιώτισσα και μία Θάσια στο House of Fame του ΣΚΑΪ. Εξάγουμε πολιτισμό!

Διαδικτυακός διάλογος κάτω από ρεπορτάζ του KAVALA POST με τίτλο Παρέμβαση στην Καβάλα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα:

Giannis Ioannidis: Η Δόξα Δράμας πιο πολύ κόσμο θα κατέβαζε στη πλατεία καπνεργάτη.
Ιωάννης Χρίστος Πατσιάς: Για να σου πω την Άγια Αλήθεια περισσότερο κόσμο και από τον ΑΟΚ.
Giannis Ioannidis: Όχι ρε φίλε την Αοκάρα μας !!!
Ιωάννης Χρίστος Πατσιάς: Έχουμε πέσει φίλε. Που είναι οι δόξες του 97-98 που δεν έπεφτε καρφίτσα και του 2010 με την ομαδάρα του Μάκαρου !
Giannis Ioannidis: Μέσα ήμουν και εγώ τότε κάθε ματς. Ωραία χρόνια!

Κι άλλος διάλογος, αυτήν τη φορά πιο… θεσμικός, στον «τοίχο» της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Φραντζεσκάκη και με αφορμή την αγορά των Rafale:

Μαρία Φραντζεσκάκη: Είναι ο καλύτερος, είμαι περήφανη για τον Υπουργό μας.
Νίκος Ξανθόπουλος: Μαρία αν σε βάλω μέσον να μιλήσεις τον Υπουργό, υπάρχει περίπτωση να κάνω μια πτήση με στυλ με το Rafael; Να πληρώσω και κάτι παραπάνω αν πρέπει!
Μαρία Φραντζεσκάκη: Κάτι θα κάνω για σένα!

Εν μέσω παρενοχλήσεων, βιασμών και κρουσμάτων παιδεραστίας, η Δήμητρα Τσανάκα βγαίνει και χαρακτηρίζει «παντελονάτους», συνεργάτες της που τους στέρησε την εκλογή ο… λιποτάκτης Προμούσας!

Τούτων λεχθέντων, αναφωνώ και προτρέπω: Ριχ’ το, Ηλία!

Γεμίσαμε… γίγαντες!

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες ενάντια στη διατήρηση του ΚΥΤ στον Έβρο, κατέθεσε αίτηση πρόσληψης σε αυτό! Τρέχει η ιδεολογία από τα μπατζάκια…

Ρε πούστη μου, τι γίνεται; Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του… Προφυλακτικού; Δεν είναι σατανικό;

Αμ’ αυτό, πού να το πεις! Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου πήγαν οι άλλοι στην πλατεία ντυμένοι στα γαλανόλευκα να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το Μακεδονία Ξακουστή. Και κάθεστε εσείς και αναρωτιέστε τι άραγε να φταίει με την… υπογεννητικότητα!

Μια γυναίκα κάνει rapid test. Μετά μπαίνει στο όχημά της και μισή ώρα αργότερα σκοτώνεται σε τροχαίο. Με ποιον τίτλο παρουσίασε το τραγικό γεγονός το Newsbomb.gr; Σοκ στην Αχαΐα! Μητέρα έκανε rapid test και πέθανε 30 λεπτά αργότερα!

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Ιωάννα Μάνδρου (του δικαστικού ντε) απευθύνεται με το γνωστό υφάκι προς τον Χάρη Τζωρτζάκη, λέγοντάς του: σας παρακαλώ, είμαι χρόνια στη δημοσιογραφία, δουλεύω σαν γαϊδούρι… Και ’γω που νόμιζα σαν… παπαγάλος;

Μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη για τη μείωση 10 τοις εκατό στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν από την πολύωρη διακοπή ρεύματος, η Κυβέρνηση προχωράει και στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους… αστέγους!

Το ότι θα υπήρχε κυβερνητικός εκπρόσωπος που θα ήταν χειρότερος από τον Πέτσα, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Αλλά, όπως λέει και το ρητόν, ποτέ μη λες ποτέ…

Η Ευγενία Μανωλίδου εν μέσω… χιόνος:  Χιών πίπτει. Το κέαρ δε έχομεν θερμόν. Προχώ, δεν λέω, αλλά εμείς στη Θάσο το λέμε αλλιώς Ευγενία μου: χιόνι βάζει στο βουνί, χέρι βάζει στο μουνί! Που μεταξύ μας, το προτιμώ!

Κι άλλο από την… αρχαιολάτρισσα: Παράδεισος = ὁ λειμών: τὸ λιβάδι, ὁ κῆπος, ὁ κατάφυτος τόπος, παρὰ τὸν δεύσω μέλλοντα, ὃς δηλοῖ τὸ βρέχω, ῥηματικὸν ὄνομα δεῦσος, καὶ παράδεισος, κατὰ τροπὴν τοῦ υ εἰς ι. Βέβαια, αυτοί που κατέχουν λίγο καλύτερα τα πράγματα, ισχυρίζονται ότι η λέξη «παράδεισος» προέρχεται από την Αρχαία Περσική λέξη pairidaeza, αλλά οκέι. Εδώ μας μάθαινε ότι ο Παρθενώνας οικοδομήθηκε πριν από ένα εκατομμύρια χρόνια από τον Homo Εrectus και ότι η λέξη Αίγυπτος παράγεται από το υπτίως του Αιγαίου, στα του παραδείσου θα κολλήσουμε;

Είδαν χιόνι στον Πειραιά και νόμιζαν πως άδειασε το… Noor1!

Πας καλά, Χατζηνικολάου μου; Ρωτάς την Κατερίνα Διδασκάλου πώς αντέχει να παίζει 9 χρόνια τον ίδιο ρόλο; Τον εαυτό σου γιατί δεν τον ρωτάς που για δεκαετίες ολόκληρες κάνεις καριέρα σε ρόλο… διαπλεκόμενου; Από την Κατερίνα περιμένεις να μάθεις τα… αποτελέσματα;

Ξέρετε ποια ήταν η διαφορά της φετινής κακοκαιρίας σε σχέση με αυτές που έχουν προηγηθεί; Ότι το χιόνι έπεφτε παγωμένο. Διότι ως γνωστόν, το χιόνι μπορεί να πέφτει και ζεστό! Υποφάντης speaking!

Ο καθείς και το σύμπαν του!

Δηλώσεις διαχρονικής αξίας…

Δημήτρης Λιγνάδης στο iefimeridaΠολιτισμός και Παιδεία εκχωρήθηκαν, χρόνια τώρα, σε ψευδοαριστερές συνειδήσεις! Ψευδό ε, μη βρεθώ και μπλεγμένος!

Γιώργος Κύρτσος: Εντυπωσιακή η βελτίωση της δημόσιας τηλεόρασης επί Μητσοτάκη. Δεν είναι BBC. Είναι όμως μια αξιοπρεπής φιλοκυβερνητική τηλεόραση. Έχει πάθει… Φλερτ!

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΚαθημερινήΝα μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης! Εξ ιδίων τα αλλότρια!

Ανδρέας Λοβέρδος στο Timeline.grΑν γίνω αρχηγός μπορώ να εκτοπίσω τον Μητσοτάκη από το κέντρο. Με την εμπειρία του εκτοπισμένου από τον σοσιαλισμό, να υποθέσω!

Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών: Ε τι να κάναμε; Να κοινωνικοποιούσαμε τα δέντρα να μην έχουν χιόνι; Και γιατί όχι, αγαπητέ μου; Αν αύριο χρειαστεί να… ψηφίσουν;

Κωνσταντίνος Βλάσσης, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Η 9η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που τιμούμε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, τον άνθρωπο που «έντυσε» με λέξεις τον Εθνικό μας Ύμνο. Να σας το πω λαϊκά, ο Σολωμός πήρε τη μουσική του Μάντζαρου και την «έντυσε» με λέξεις. Το συνηθίζουν αυτό οι… στιχουργοί!

Σας αποχαιρετώ (προσώρας) με έναν θησαυρό διάρκειας δύο λεπτών. Λούλα Αναγνωστάκη, Ελένη Καραΐνδρου, Τζένη Καρέζη. Και να το ξέρετε: η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!