Ιδρώσαμε και σήμερα

Για να είμαστε δίκαιοι και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη: η τοπική ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα του Λιγνάδη γιατί δεν υπάρχει δημόσιο κτίριο με το όνομά του!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά, τι άκυρο ήταν αυτό που «έφαγα» από τον Κώστα τον Ζουράρι! Πάνω που ολοκλήρωνα το ιστορικό-πολιτικό-σεξουαλικό μου πόνημα που θα «απαντούσε» στον τοπικό τιτάνα, βγάζει αυτό με τον μαψυλάκα, και με στέλνει… κουβά!

Μην έχοντας άλλη επιλογή και παραδομένος στο τερπνόν του γλωσσικού του παραδείσου, αντιγράφω και συντάσσομαι!

Μαψυλάκας βουλευτὴς τῆς Νέας Δημοκρατίας, ὁ Μακάριος Λαζαρίδης, πίσυνος ὢν γιὰ τὸ κοπροβριθὲς τῶν φρενῶν του, καθύβρισε τὸν ἱερομάρτυρα τοῦ Γένους Ἄρη Βελουχιώτη, τὸν Καθηγέτη καὶ Πρωτουργὸ στὴν μεγίστη ἐποποιΐα τοῦ λαοῦ μας, τότε, στὰ χρόνια τῆς κατοχῆς 1941-44. Ὁ σαπροδιψὴς Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτὴς τῆς Νέας Δημοκρατίας, ὡς γερμανοκατοχικὸς μόθων, συνεπὴς μὲ τὴν βεβορβορωμένη γλωσσοπλασία του, συναρμόζει καὶ τὴν ψολοκομπία του. Ἐναρμονίως: γενέσιον σκῶρ τὸν γεμίζει, Θυέστειον τὸ σκῶρ ποὺ τὸν φαιδρύνει. Κεχεσμένως.

Ευκαιρίας δοθείσης, να θυμίσω ότι κάπου εκεί στα 1987 και με το ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα του ντουζένια, ο Κουρής και η Αυριανή χαρακτήριζαν κίναιδο τον Μάνο Χατζιδάκι. Όμως ο χρόνος, πανδαμάτωρ γαρ, έχει φροντίσει προ πολλού να στείλει τον Κουρή και τη φυλλάδα του στα αζήτητα της ιστορίας και τον Μάνο Χατζιδάκι να αναπαύεται εσαεί μεγαλοπρεπής και αξεπέραστος στον νου και τις ψυχές μας!

Ούτως ειπείν, βάλτε από τώρα Silver Alert για τον Μακάριο και πάμε παρακάτω…

Πρέπει να τραβάνε μεγάλη κούραση εκεί στην Αντιπεριφέρεια της Καβάλας και για να το χαλαρώσουν είπαν να βρουν έναν τρόπο να… μοιράσουν τη δουλειά! Τι φαεινό σκαρφίστηκαν; Να απευθύνουν πρόσκληση προς τους συλλόγους και τα σωματεία του νομού με το ερώτημα: Θέλετε να συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στις εκδηλώσεις σας;

Καλέ, τι λέτε; Όχι θα πούμε; Μας έχετε εμάς για ακατάδεκτους; Να πέφτει το μάννα εξ ουρανού και να το αρνιόμαστε; Γονυπετείς και θα σας προσκυνάμε! Εσείς, αγάπες μου, δεν είστε πολιτικοί. Σανίδες σωτηρίας είστε! Και βάλτε μας ό,τι όρους και προϋποθέσεις γουστάρετε! Υπερτοπικές εκδηλώσεις; Υπερτοπικές! Να μην εξυπηρετούν ιδίους σκοπούς; Να μην τους εξυπηρετούν! Να είναι δυναμικές και καινοτόμες; Να είναι και να παραείναι! Θα ακούσετε καινοτόμα ποντιακά που θα τρίβετε τα αυτιά σας! Α, και πού είστε… στην τελική σούμα, υπολογίστε και την ψήφο μας! Μη μας πείτε και αχάριστους!

Πολύ μου αρέσουν οι στόχοι που θέτουν οι τοπικοί μας άρχοντες! Όπως για παράδειγμα αυτόν που έθεσε τις προάλλες ο Δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης για την επιστροφή των αυθεντικών ανάγλυφων μαρμάρινων πλακών της Διόδου των Θεωρών που βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου. Και λέω μου αρέσουν γιατί πάντα κρύβουν μέσα τους το στοιχείο της… παραμυθίας!

Αρκεί να μην… παραμυθιαζόμαστε!

Από προχθές η πόλη βιώνει την αποχώρηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και από την Επιτροπή της Τουριστικής Προβολής! Ζούμε ένα δράμα!

Στο «ματσάκι» ανάμεσα στη Διοίκηση του ΑΟΚ και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, εγώ με την… ΑΟΚάρα!

Για να είμαστε δίκαιοι και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη: η τοπική ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα του Λιγνάδη γιατί δεν υπάρχει δημόσιο κτίριο με το όνομά του!

Προσωπική άποψη τοπικού στελέχους του ΚΙΝΑΛ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Εγώ τον κρίνω και πολιτικά και τον καμαρώνω. Η συγκυβέρνηση έβαλε πλάτη κι έσωσε τη χώρα. Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στη κυβέρνηση του πολιτικά στελέχη ικανότατα, έξω από τη Νέα Δημοκρατία και διαχειρίζεται θετικά τις επανωτές κρίσεις. Όνομα δεν θα πω, άλλα να γνωρίζετε ότι είμαι ευάλωτος στις πιέσεις…

Ειλικρινά, δεν θα με απασχολούσε ποτέ μία ανάρτηση του Λευτέρη Κουκουτίνη, αν το όνομά του δεν «κουβαλούσε» από πίσω δύο καίριες και σημαντικές ιδιότητες: αυτή του μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και (κυρίως) αυτή του ιδιοκτήτη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Ως εκ τούτου, θέλοντας και μη, οι σκέψεις και οι γνώμες του αποκτούν ξεχωριστή βαρύτητα. Αντιγράφω:

Βλέπω δύο ώρες δελτία ειδήσεων και είναι σαν να βλέπω «τσόντα» από τις γλαφυρές διηγήσεις των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Μιλάνε για χιλιάδες καταγγελίες με απίστευτες σεξουαλικές συμπεριφορές. Αρχίζω να αισθάνομαι ότι εγώ είμαι ο «ανώμαλος» με την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, αφού άλλαξαν πλέον τα συνηθισμένα σεξουαλικά ήθη.

Και λέω: όταν οι δημόσιες καταγγελίες των βιασμών ορίζονται από τον κύριο Κουκουτίνη ως «γλαφυρές», τότε ή αγνοεί τη σημασία της λέξης (αυτό θα ήταν το καλό σενάριο) ή δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τη δύναμη, την τόλμη και το κουράγιο των κακοποιημένων θυμάτων, «μοιράζοντας» σε αυτά μέχρι και ρόλους σε ταινίες πορνό! Κι αυτό δεν είναι απλά το κακό σενάριο, είναι ο απόλυτος εκχυδαϊσμός! Αν μάλιστα προστεθεί και η προσωπική του αγωνία μην και καταλήξει από «φυσιολογικός» σε «ανώμαλο» και από τα «συνηθισμένα» περιπέσει στα «ανήθικα», τότε το τραμπικό QΑnon βρίσκει σιγά-σιγά και τους τοπικούς οπαδούς-εκπροσώπους του!

Και συ, τέκνον Τσαγκουριάσανε;

Τώρα, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ «παίζει» ρεπορτάζ για τον… χωρισμό της Kim Kardashian!

Να ρωτήσω… Αυτή που τραγουδούσε προχθές στο Μουσικό Κουτί, ήταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη ή η Άντζελα Δημητρίου; Μποτοξικά μιλώντας…

Για να «πιάσω νόημα»: οι άνω των 80 στην Ελλάδα, ζουν όπως ζει η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο σποτάκι που προτρέπει τα γερόντια να πάνε να εμβολιαστούν;

Στο μεταξύ, η ραδιοφωνική παραγωγός και κατά καιρούς τηλεπαρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα «ανέβασε» στο twitter διαδικτυακή δημοσκόπηση με το ερώτημα: αισθάνεστε πως θα δείχνατε επιείκεια πιο εύκολα στον Λιγνάδη ή τον Κουφοντίνα; Λέτε να ήθελε να «ξεπλύνει» κάποιον;

Ιστορικά (και συνειρμικά) μιλώντας: ο Μπόμπι Σαντς και άλλοι εννέα συγκρατούμενοί του πέθαναν από απεργία πείνας επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Τον Απρίλιο του 2013 καταγράφηκαν οι περισσότεροι πανηγυρισμοί για θάνατο εκλεγμένου δυτικού ηγέτη. Αυτόν της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Προσπαθώ να θυμηθώ πότε άκουσα για τελευταία φορά το περί «εξαπαντηθέντων υπουργών». Α, ναι, τότε που είχε «σκάσει» το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου!

Καλοπροαίρετα ρωτάω: αν στη θέση του Λιγνάδη ήταν κανένας ευνοούμενος της αντιπολιτεύσεως, έξω από το σπίτι του θα είχαν στήσει αντίσκηνα όλα τα κανάλια;

Δικαίωμα του Λιγνάδη να θεωρεί μέτριο ηθοποιό τον Μπιμπίλα. Όπως και δικαίωμά του να θεωρεί εξαιρετικό ηθοποιό τον Ρουβά και να του δίνει τον ρόλο του Διόνυσου στις Βάκχες!

Απαντήστε μου ειλικρινά: εσείς τι θα προτιμούσατε; Γιορτές για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, ή διακόσια χρόνια συνεχούς επανάστασης;

Τι έγινε; Έπρεπε να δούμε κυβερνητικούς παράγοντες στα πρωτοσέλιδα του Μακελειού για να συλληφθεί ο ακατανόμαστος; Μέχρι τώρα όλα ορθά και νόμιμα; Στις «εκσπερματώσεις» μάς έπιασαν οι ευαισθησίες;

Μωρέ εγώ σας τα έλεγα, αλλά εσείς εκεί, στους ελιτισμούς σας και στα (θολο)κουλτουριάρικά σας! Την είδατε τη Χρυσηίδα τη Δημουλίδου; Με το που άκουσε ότι ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Λιγνάδη, έτρεξε αμέσως στον εκδότη της και τον έβαλε να αφαιρέσει από το υπό έκδοση αστυνομικό μυθιστόρημά της το όνομα του Αλέξη Κούγια! Το οποίο (όνομα) το χρησιμοποίησε συμβολικά γιατί τον θεωρούσε παράδειγμα ικανού δικηγόρου υπεράσπισης. Και ρωτάω: θα το έκανε ποτέ αυτό η Βιρτζίνια Γούλφ ή η Τόνι Μόρισον; Για να μη ρωτήσω για εκείνη τη «στρατευμένη» την Μπουβουάρ!

Ρωτάει ο Πάσχος Μανδραβέλης από την Καθημερινή τι να απέγινε άραγε εκείνος ο Νόμος που απαγορεύει στα ΜΜΕ να αναφέρουν το όνομα κατηγορούμενων και να δείχνουν το πρόσωπό του. Και του απαντάω: αργά ξύπνησες!

Και επειδή όλοι δεν είναι… Πάσχοι, διαβάστε και την ανάρτηση του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη: Η τάση κάποιων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Αλλά κυρίως γιατί δεν αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά.

Πώς το είχε πει κάποτε ο Οδυσσέας Ελύτης; Όπου ακούς «τάξη», ανθρώπινο κρέας μυρίζει; Σωστά; Ο λ ό σ ω σ τ α !

Οκέι, κακιούλα είναι αλλά δεν κρατιέμαι! Με φαντάζομαι φυσιογνωμιστή και να τεστάρω Ιωάννα Μάνδρου!

Αλιεύω δύο ερωτήσεις από την τράπεζα θεμάτων στις οποίες καλούνται να απαντήσουν οι αλλοδαποί που αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια:

  1. Ποια γνωστή ελληνίδα ηθοποιός υποδύθηκε την «Υπολοχαγό Νατάσα» στην ομώνυμη ταινία; α: Τζένη Καρέζη, β: Ρένα Βλαχοπούλου, γ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, δ: Μάρθα Καραγιάννη.
  2. Ποια μουσικά σχήματα της πρώτης στήλης, συσχετίζονται με τους ερμηνευτές της δεύτερης στήλης; Πρώτη στήλη: Πυξ Λαξ, Τερμίτες, OniramaOlympians. Δεύτερη στήλη: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πασχάλης, Μπάμπης Στόκας, Θοδωρής Μαραντίνης.

Δεκαπέντε (και βάλε) από τις πενήντα έξι προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπογράφουν ένα (πέρα-δώθε) κείμενο υπέρ της κυρίας Μενδώνη είναι άτομα που διορίζονται ή χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ακολουθούν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Σώτη Τριανταφυλου, Έλση Δημουλά (με την ιδιότητα της… κόρης Κικής Δημουλά), Ελένη Σαμαράκη (με την ιδιότητα… χήρας συγγραφέα), Σπύρος Καπράλος (εκ των «αθανάτων» της Ολυμπιακής Επιτροπής), Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (η και «κολλητή» λεγόμενη), Δημήτρης Παντερμαλής (σύζυγος Άννας Παναγιωταρέα, ισόβιος διευθυντής στο Μουσείο της Ακρόπολης που αν χρειαστεί το παραχωρεί και για κανένα συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ή και για επετείους γάμων πρώην βασιλιάδων), Ελένη Τσαλδάρη (του Λυκείου Ελληνίδων, βεβαίως, βεβαίως), μερικοί από άγνωστοι έως «αδιάφοροι» και κάποιες (μικρο)εκπλήξεις, όπως αυτή της Άννα Φόνσου, της Αιμιλίας Υψηλάντη, του Γιώργου Μανιώτη, της Ρούλας Πατεράκη και του Μιχαήλ Μαρμαρινού! Αυτά…

Τώρα, πώς και γιατί ανάμεσα στους 56 της Τέχνης και του Πολιτισμού βρίσκεται και ένας γιατρός εξειδικευμένος στην… υπέρταση, αδυνατώ να το ερμηνεύσω!

Πάντως, εγώ που είμαι και παλιός, τις 56 υπογραφές οι αγωνιστικές κινήσεις του ΚΚΕ-[μλ] τις είχαν ψωμοτύρι!

Λεπτομέρειες: το κόκκινο αυτοκόλλητο λέει SI VIS PACEM PARA BELLUM, δηλαδή «όποιος θέλει την ειρήνη καλό είναι να ετοιμάζεται για πόλεμο» και το παρακάτω, που είναι πιο ωραίο λέει I’d rather be judged by 12 than carried by 6,  δηλαδή «καλύτερα να δικαστώ από 12 ενόρκους παρά να με κουβαλάνε 6». Άλλος ένας από τους νεοναζί του Χρυσοχοΐδη!

Προειδοποίηση ειδικών μέσω του ERadio.grΚάντε σεξ φορώντας μάσκα και μη φιλιέστε! Προβλέπω καταστάσεις… bondage!

Αυτό που νομίζω ότι είναι αδύνατο να συμβεί, είναι να παρασυρθούμε από το υποκριτικό ταλέντο του… Μαρκουλάκη!             

Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος: Δεν είναι πάντα αδίκημα το σεξ με 15χρονα παιδιά σύμφωνα με την νομοθεσία. Τι καθόμαστε τότε, ρε! Βουρ στη… νομιμότητα!

Λέτε εκείνο με τη «σφαίρα που εξοστρακίστηκε» να εξελιχθεί σε… πέος που εξοστρακίστηκε;

Κυριάκος Βελόπουλος: Ποιος δίνει στα Gay Pride  χρήματα; Ο Σόρος, ρε Κυριάκο! Θέλει και ρώτημα;

Έπαθα Κώστα Αντωνιάδη και κουράστηκα, οπότε αντιγράφω Τζορτζ Όργουελ και σας χαιρετώ: Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Ο,τιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις!