Μέρες Νέα Δικτατορίας

Οι ΑΡΙΣΤΟΙ του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκαν ΑΧΡΗΣΤΟΙ και επικίνδυνοι για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τη δημόσια τάξη και, κατ' επέκταση, για τη ζωή μας αλλά και τη δημοκρατία μας


 

Του Ευάγγελου Χουλιάρα

 


Υπάρχει ένας δείκτης ο οποίος μετρά κατά πόσο μία χώρα είναι δημοκρατική. Ο Δείκτης Δημοκρατίας, όπως ονομάζεται, καταρτίζεται από τις επιδόσεις σε πέντε επιμέρους κατηγορίες: Την εκλογική διαδικασία, τη λειτουργία της κυβέρνησης, τη συμμετοχή στα κοινά, την πολιτική κουλτούρα και τις ατομικές ελευθερίες. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις «ελαττωματικές δημοκρατίες», ενώ βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 20 χωρών της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον Δείκτη Δημοκρατίας 2019 του ΕΙU.

Ζούμε μέρες όπου δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Η διαφορετική από την κυβερνητική άποψη καταπνίγεται, εξαφανίζεται ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δέχεται ανελέητη προβοκάτσια για να στηριχτούν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί.

Η Αστυνομία εξαπολύει ανεξέλεγκτη επίθεση εναντίον απλών φιλήσυχων πολιτών. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, οι πορείες και οπαιασδήποτε μορφής διαμαρτυρία. Η Αστυνομία  χρησιμοποιεί υπέρμετρη και αχρείαστη βία. Εισέρχεται σε σπίτια απλών πολιτών διενεργεί έρευνες με μόνο στοιχείο ότι υπάρχει κορονοϊός και ότι διαφυλάσσει τη δημόσια υγεία ΕΝΩ αν στο σπίτι συγκεντρώνονται κομματικά στελέχη μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας τότε κάθεται κάτω από το μπαλκόνι και περιμένει να τελειώσουν τη μάζωξη και να τους συνοδεύσει.

Άνθρωποι του «καθεστώτος» οι οποίοι εμβολιάζονται εκτός σειράς και εκτός προγραμματισμού με μοναδική δικαιολογία ότι θα χανόταν η δόση – βέβαια, γιατί δεν παίρνει κανείς τη μάνα μου να εμβολιαστεί για να μην χαθεί κάποια δόση δεν ξέρω.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται νοσοκομεία που στηνθητεία του ως υπουργός τα έκλεινε και ξανανοίξανε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατροί παλεύουν κάθε μέρα με ένα αόρατο εχθρό με κίνδυνο της ζωής τους φυσικά χωρίς να τους αναγνωρίζετε τίποτα από την κυβέρνηση εκτός από μερικά ευκαιριακά μπράβο. Διορισμοί που γίνονται χωρίς καμία αξιοκρατία απλά επειδή είναι ημέτερος και πρέπει να τον βολέψουμε, όταν όμως αυτός ο ίδιος κατηγορείται με βαρύτατα αδικήματα κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Φυσικά σε ένα «καθεστώς» κανείς δεν έχει πολιτική ευθύνη.

Δημόσιο χρήμα μοιράζεται χωρίς διαγωνισμούς με απευθείας αναθέσεις προς τέρψιν ημετέρων, κολλητών, κουμπάρων. Κανονικό γλέντι με δημόσιο χρήμα. Το δε περίφημο επιτελικό κράτος έχει αποδειχτεί πια πως ήταν ένα ανέκδοτο εφιαλτικό. Οι ΑΡΙΣΤΟΙ του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκαν ΑΧΡΗΣΤΟΙ και επικίνδυνοι για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τη δημόσια τάξη και κατ’ επέκταση για τη ζωή μας αλλά και τη δημοκρατία μας.

Καθημερινά οι πολίτες ζούνε με τον φόβο. Τον φόβο του κορονοϊού, της Αστυνομίας, της φτώχειας, της ανεργίας, της προπαγάνδας, της αδυναμίας δημοκρατικής έκφρασης, της καταπίεσης. Ο λαός πρέπει να καταλάβει έχει ότι τη δύναμη, θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσει και τότε θα μιλήσει ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ. Είναι η στιγμή των εκλογών όπου εκεί θα δείξει την αντίθεση του σε όλα αυτά τα παράλογα και αντιδημοκρατικά που συμβαίνουν στη χώρα. Θα αντιταχθεί απέναντι στο «καθεστώς» Μητσοτάκη που καταδυναστεύει τη χώρα. Ένα «καθεστώς» που πήρε την εξουσία δημοκρατικά αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο απολυταρχικά θα κυβερνούσε.


Ο Ευάγγελος Χουλιάρας είναι μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου