Ατενίζοντας το μέλλον

Αλήθεια, εκείνα τα «τρελά» ποσοστά που έπαιρνε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν ΜΟΝΟ οι αστυνομικοί, δεν «κουμπώνουν» καθόλου με την αστυνομική βία;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αγάπες μου, μωρά μου και λατρείες μου όλες! Τι Μέρα της Γυναίκας ήταν αυτή που περάσαμε! Τι performance ήταν αυτή! Τι φαντασία, τι ιδέες, τι δρώμενα και τι ρηξικέλευθα ζήσαμε στις 8 του Μάρτη! Αυτό, κούκλες μου, δεν ήταν γιορτή! Έπος ήταν! Να το βλέπει η Χρυσηίδα η Δημουλίδου και να σκίζει το Άντρες; Ευχαριστώ δεν θα πάρω! Μην πω για τα νοήματα! Τύφλα να ’χουν τα «ψαγμένα» του Κοέλιο!

Διότι, όταν ακούς την κυρία του Οργανισμού Λιμένα και σου «πετάει» εκείνο το: Οικογένεια και καριέρα, δύο δρόμοι διαφορετικοί που όταν συναντιούνται σχηματίζουν μία καρδιά, το σίγουρο είναι ότι θα λυγίσεις! Για να μην πω για το άλλο της γυμνάστριας: Χαμογέλα και χόρεψε στα θηρία σου. Εκεί ρίχνεις άκυρο στη Βικούλα τη Φλέσσα και τρέχεις για pilates στα κατσάβραχα!

Βέβαια, όπως κάθε μεγάλο project, έτσι και αυτό είχε τις μικρές του ατέλειες. Γιατί, δεν λέω, να την κάνει την «εμφάνισή» της η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων, να την κάνει και η φωτογράφος που απαθανάτισε τις «πρωταγωνίστριες», άντε να την κάνει και η ψυχολόγος του Δήμου (η αμισθί) που είχε και το γενικό πρόσταγμα, αλλά να απουσιάζει η (μία και μοναδική) Αναστασία Ιωσηφίδου; Να απουσιάζει η Ελευθερία Καραδήμου του Αγγελοφορεμένου δαίμονα; Να απουσιάζει η Eleonora Kazantzidou των Ωδών; Όχι! Και ειδικά αυτό με την Eleonora, δεν καταπίνεται με τίποτε!

Γι’ αυτό και η ίδια τη «βγήκε» ποιητικά και τα σάρωσε όλα! Και όχι μόνον αυτό! Για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, είχαμε υπογραφές σε ποίημα! Οκτώ γυναίκες… σόρι, οκτώ  δ υ ν α μ ι κ έ ς  γυναίκες ήθελα να πω, συνυπογράφουν το «εορταστικό» της πόνημα, υψώνοντας μαζί της αγωνιστική δάδα! Αφού το γράφω και μπιμπικιάζω ολόκληρος! Και να είστε βέβαιοι, αν το ήθελε η Eleonora θα μπορούσε άνετα να μαζέψει πάνω από 60 υπογραφές, άλλα καθότι μεγαλόψυχη και υπεράνω, είπε να μην τη «σπάσει» στη Μενδώνη που με τα χίλια ζόρια κατάφερε να «πιάσει» τις 54!

Κατά τα άλλα, έχω μπει ήδη στην τρίτη εβδομάδα του προγράμματος απεξάρτησης από τον «τρίτο βουλευτή», ακολουθώντας πιστά το θεραπευτικό πρόγραμμα της (αμισθί) ψυχολόγου που με κουράρει. Από χθες μάλιστα μπήκα στο κρίσιμο κεφάλαιο «μη μιλάς για τον τρίτο, μίλα για τον δεύτερο»! Πασχαλίδη, σου ’ρχομαι!

Όμως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, προκοπή με τον Πασχαλίδη δεν βλέπω! Ο Γιάννης εμένα μου «βγάζει» κάτι από το γειτονόπουλό μου τον Θανασάκη που, όταν ήμασταν μικροί, τον βάζαμε στο παιχνίδι επειδή έφερνε την μπάλα, δυσκολεύομαι πολύ να τον πιάσω στο μελιστάλαχτο στόμα μου! Γιατί εγώ τον συμπαθούσα τον Θανασάκη! Αφήστε που μερικές φορές, εκτός από την μπάλα, έφερνε μαζί του και το Penthouse που είχε κρυμμένο ο μπαμπάς του στο υπόγειο, φροντίζοντας και για άλλου είδους… αθλήματα!

Γι’ αυτό σας λέω. Ο Πασχαλίδης μού «ξυπνάει» παιδικές μνήμες και δεν το κόβω να τα καταφέρω μαζί του. Και είναι και το άλλο: τις περισσότερες φορές δεν τον «πιάνω»! Αφού, πριν από καιρό που τον πέτυχα να μιλάει στη Βουλή, απορούσα με εκείνη τη κυρία που τον «μετέφραζε» στη νοηματική! Να πω ηρωίδα; Λίγο θα είναι και θα την αδικούσα…

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ξέμεινα με τον Παναγιωτόπουλο. Και άντε τώρα να αναμετρηθώ εγώ με έναν… ΑΕΚτσή! Τι; Κοτζαμάν υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι; Ελάτε! Και γιατί καλέ δεν πάει στον Μελισσανίδη να του πει πώς φτιάχνονται οι άμυνες και τρέχει από ήπειρο σε ήπειρο; Γιατί εγώ, πού τον χάνω πού τον βρίσκω, μια στη Σαουδική Αραβία, μια στην Αίγυπτο, μια σε κάτι συναντήσεις με πρέσβεις της Κορέας, της Πορτογαλίας και της Ινδίας… Μέχρι σε τηλεδιασκέψη για την Υποσαχάρια Αφρική τον εντόπισα. Τα βλέπει αυτά και ο Θεοχάρης και νομίζει ότι του πήρε το Υπουργείο!

Ξέρω, θα βγουν τώρα οι «πιστοί» του και θα μου πουν για την πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας! Ναι, αυτό οφείλω να του το αναγνωρίσω! Κατάφερε να ενώσει το νησί με τη στεριά με 1 δρομολόγιο για 12 ολόκληρες ημέρες! Να σκεφτείτε, οι Θασίτες που είναι και άνθρωποι του πιοτού, το έκοψαν το τσίπουρο και πίνουν μόνο νερό. Στο όνομά του!

Πώς; Δεν είμαι καλά πληροφορημένος; Έχουν σταματήσει τα δρομολόγια εδώ και 15 μέρες; Ελάτε! Και τι άλλο; Ξανάδειασαν οι κάβες στο νησί; Τι να πω! Αυτοσυγκράτηση μηδέν αυτοί οι Θασίτες!

Στα τρέχοντα της τοπικής επικαιρότητας…

Για να το καταλάβω: το μόνο πρόβλημα στην «κόντρα» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με τον καθηγητή Κρίστοφερ Μπάκα βρίσκεται στις νοηματικές διαφορές ανάμεσα στο: «τον καλώ να δώσει εξηγήσεις» και στο: «τον καλώ να απολογηθεί»; Και αφού τα όσα υποστήριξε ο κύριος Μπάκα στην τηλεοπτική εκπομπή θεωρήθηκαν από τη Διοίκηση του Ωδείου ότι χρήζουν διερεύνησης, γιατί «πήρε πίσω» την αρχική πρόσκληση; Για να αποφευχθεί η «εσωστρέφεια» και η «περιδίνηση» του θέματος; Μπέρδεμα, ε;

Καλέ, τι έμαθα; Καβαλιώτικο γραφείο που ασχολείται (και) με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκανε πρόταση στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Cosmopolis να εντάξει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του φεστιβάλ τον… Ζαφείρη Μελά; Πείτε μου ότι είναι αλήθεια να κάνω από τώρα κράτηση!

Έναν Στέλιο Βραδέλη που πριν από κάμποσα χρόνια παρίστανε τον δημοσιογράφο σε τοπικά ραδιόφωνα τον θυμάστε; Ε, αυτός τώρα κάνει εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο και από τη συχνότητά του μπορεί να εκστομίζει το: η Νοτοπούλου με το IQ ραδικιού.

Και μία ερώτηση προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κύριο Στέφανο: υπάρχουν ναοί εντός των ορίων της Μητροπόλεως που οι (όποιες) εργασίες εντός ή εκτός από αυτούς εποπτεύονται από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων; Η συνέχεια άμα της απαντήσεως.

Γενάρης του 1990. Όταν ο Οικονόμου (δεξιά) κατέβαινε σε πορείες ενάντια στην αστυνομική βία. 

Αλληλουχία γεγονότων:

Σε πρόσφατες έρευνες της Metron Analysis και της Κάπα Research, διαπιστώνεται ότι στις ηλικιακές ομάδες από 17 έως 45 χρονών, ένα ποσοστό της τάξης του 65 με 70% δηλώνει ότι διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού στο facebook και κάτω από το βίντεο του πρόσφατου διαγγέλματός του, σε σύνολο 18.388 αντιδράσεων, καταγράφηκαν οι παρακάτω επιλογές: Like 6.197, «καρδούλες» 1.263, «έλεος» 9.457, «γέλια» 1.141, «λυπάμαι» 268.

Την Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε ένα μικρό μέρος για… συμβουλές προς τους νέους! Πάμε να τον «ακούσουμε»:

Είναι σημαντικό νομίζω  να γνωρίζουν ότι μια ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν συνιστά πάντα την απόλυτη αλήθεια… Έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στην ουσία δημιουργούν στεγανά. Στεγανά έντασης όχι στεγανά διαλόγου… Εγκλωβίζονται χωρίς να αναπτύσσουν τη σκέψη τους χωρίς να αμφισβητούν αυτό που ο καθένας μπορεί να τους σερβίρει…

Λέτε τελικά να «ψήνεται» κάτι καλό στα twitter και στα facebook;

Έχω κι άλλα από Μητσοτάκη…

Περί Βίας: Η βία δεν γεννά βία. Ο βίαιος λόγος γεννά βία. Η βία δεν γεννά τίποτα, μόνο χάος! Να το δείτε· σε λίγο το με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί θα κριθεί… χαοτικόν!    

Περί Δικαιοσύνης: Εξ όσον γνωρίζω η υπόθεση Ινδαρέ δεν έχει τελεσιδηκίσει ακόμα. Όταν έφτασε όμως στο δικαστήριο διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τέτοια, ούτε ο εκατόνταρχος Ανακατοσούριους στον Αστερίξ!

Περί Πολιτικής Ιστορίας: Αυτή η παράταξη νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974. Μήπως και αυτή που επί Αβέρωφ σηκώθηκε και έφυγε από τη Βουλή για να μην ψηφίσει την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης; Να μην τα λέμε όλα;

Θεσσαλονίκη, οδός Τσιμισκή. Χαιρετίζοντας την πορεία των νέων!

Επί πολλών και διαφόρων:

Στο νέο βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ο τρανσεξουαλισμός κατατάσσεται στις σεξουαλικές παρεκκλίσεις! Ναι, αλλά στο Ιράν οι γυναίκες φοράνε μαντίλες!

Αλήθεια, εκείνα τα «τρελά» ποσοστά που έπαιρνε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν ΜΟΝΟ οι αστυνομικοί, δεν «κουμπώνουν» καθόλου με την αστυνομική βία;

Με ποια φωτογραφία πιστοποιεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τους «βανδαλισμούς» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο; Με αυτήν του γκράφιτι των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών από τη μισοτελειωμένη (δικιά τους) Guernica!

Ιορδάνης Χασαπόπουλος προς αστυνομικούς: Όταν σε γράφει η κάμερα μαζέψου λίγο, μη βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό. Και ’σένα σε «γράφει» συνέχεια, αλλά παραμένεις… ασυμμάζευτος!

Στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη οι νομοί Χαλκιδικής, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Ευβοίας. Είδατε τι κάνουν οι διαδηλώσεις!

Θυμάστε ένα παλιό βιντεάκι με κάτι ειδικούς φρουρούς της ομάδας Δράση που το είχαν ρίξει στα άσματα, άδοντας τα ρούχα μου θα ράψω με δέρμα Αλβανών;

Κωνσταντίνος Μπογδάνος στον ΣΚΑΪ: Όταν είσαι δημοκράτης ξέρεις ότι το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος. Έλα ρε! Ούτε που το είχα καταλάβει…

Το γκάλοπ της Τατιάνας για το αν «δίκαια» έχασε την ζωή του ο Ζακ το θυμάστε; Ε, μάλλον εκεί στη MRB ζήλεψαν τη δόξα της και είπαν να ρωτήσουν το «κοινό» για το αν πρέπει να πεθάνει ή όχι ο Κουφοντίνας. Ανθρωποφαγία μέχρι το μεδούλι!

Και βάλτε το καλά στο μυαλό σας: οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την κοινή γνώμη, τη διαμορφώνουν!

Επιμένω, καμία μάστιγα πιο μεγάλη από αυτή των ισαποστασάκηδων!

Γιατί και η Αστυνομία έχει τους προφήτες της…

Είναι Κύπριος, είναι στημένος έξω από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και διαδηλώνει ενάντια στο τραγούδι El Diablo που επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη μεγαλόνησο στη Eurovision. Στα χέρια του κρατάει μία εικόνα αγίου και φοράει μπλουζάκι που γράφει… Metallica! Διαβολικό;

Ανεβάζει ο άλλος φωτογραφία από την Κνωσό και πάνε από κάτω οι δικοί του και του γράφουν κουράγιο, ελπίζω να σταματήσουν οι σεισμοί!

Κατά τον Άδωνη (εδώ σε ρόλο παιδαγωγού-θεραπευτή) τα αρχαία ελληνικά θεραπεύουν τη… δυσλεξία! Και απορώ: πότε επιτέλους ο Βελόπουλος θα τον καταγγείλει για… αθέμιτο ανταγωνισμό;

Παρεμπιπτόντως και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: η δυσλεξία δεν είναι αρρώστια. Αρρώστια όμως θα μπορούσε να είναι όλα τα υπόλοιπα.

Σε μία σοβαρή και δημοκρατική χώρα, η Μαριάννα Πυργιώτη, το πολύ-πολύ να ήταν υπεύθυνη σε καμία στήλη με Μικρές Αγγελίες. Στην Ελλάδα είναι δημοσιογράφος «πρώτης γραμμής» και σουλατσάρει κάθε μέρα από κανάλι σε κανάλι παριστάνοντας την… πολύπειρη!

Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ απ’ τη νέα Σμύρνη: Δυστυχώς η βία φέρνει βία. Στο στούντιο η Σία Κοσιώνη έχει πετάξει πετσέτα και ψάχνει τον Πορτοσάλτε για ηρεμιστικά!

Υπεύθυνη δημοσιογραφία από την ΕΡΤ:

– Το επίθετο ενός από τους συλληφθέντες παραπέμπει σε άτομο που είχε εμπλοκή με τους Πυρήνες της Φωτιάς.
– Δηλαδή, είναι συγγενείς;
– Όχι, δεν έχει σχέση, απλά έχει ίδιο επίθετο.

Στα καλλιτεχνικά νέα, στην πλατεία της Κόνιτσας επιστρέφει το άγαλμα της Φρειδερίκης! Και το πράγμα γίνεται ολοένα και καλύτερο!

Και μέσα σε όλα αυτά, σκάει και η είδηση ότι είχαμε ασθενή με κορονοϊό που εμφάνισε πολύωρη στύση! Όλο σε ακατάλληλες ώρες η… αχόρταγη

Δεν χρειάζεται νομίζω να σας πω ότι σε περίοδο νηστείας απέχουμε από τα πάντα…