European Super League

Η μεγάλη πλάκα (ή το μεγάλο δράμα, αναλόγως) είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που θεωρούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία είναι οι ίδιοι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, αρνούνται να κάνουν τεστ και να εμβολιαστούν και κυκλοφορούν παντού χωρίς μάσκες. Ενίοτε, ψέλνουν και τον Εθνικό Ύμνο! Κακόφωνα!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Και ξαφνικά, οι τοπικοί μας παράγοντες θυμήθηκαν το στρατόπεδο Ασημακοπούλου! Και αφού το θυμήθηκαν, είπαν να «ξεθάψουν» και τα μεγάλα τους οράματα γι’ αυτό! Αυτοί που διοικούν τον Δήμο δεκαετίες ολόκληρες και δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να «πάρει μπρος» η αξιοποίησή του, αυτοί που πετούσαν προεκλογικά πυροτεχνήματα χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς κανένα κοινωνικό, αισθητικό και περιβαλλοντικό όραμα για τον συγκεκριμένο χώρο, όλοι αυτοί οι «τουρίστες της Αυτοδιοίκησης» έρχονται σήμερα και μας κουνάνε «σημαίες ενδιαφέροντος» και «πόθους ανάπτυξης».

Και επειδή τώρα τους «έκατσε» το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν εκεί, βρήκαν και το άλλοθι των ανικανοτήτων τους! Και το αξιοποιούν καταλλήλως! Στο δικό τους «σαμάρι» θα φορτώσουν την αιτία που ρημάζει ο χώρος του στρατοπέδου! Αυτοί και ο λόγος που τους «δένει τα χέρια»! Ισχυρό επιχείρημα, όντως! Που σε συνδυασμό με το κλίμα που παράγουν οι καθ’ έξιν μισάνθρωποι των διαδικτυακών παρακρούσεων, η στοχοποίηση των προσφύγων της Δομής, γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη. Και από παράγοντες «αλλοίωσης του πολιτισμού μας», επωμίζονται τώρα και την ευθύνη της καθυστέρησης να γίνουμε… Ντουμπάι!

Ναι, δεν λέω, ωραίο και βολικό να κρύβεσαι πίσω από τον πόνο και την απελπισία ξεριζωμένων ανθρώπων. Ανέξοδο και συνάμα αποδοτικό να βρίσκεις εχθρούς που θα καλύψουν το «ατάλαντο» και ανερμάτιστο που σε ορίζει. Ταυτόχρονα όμως, άγριο και χυδαίο να «χτίζεις καριέρα» επάνω στα ένστικτα και τη θηριωδία. Να γίνεσαι το «μέσο» που θα προσδώσει κύρος και οντότητα στους παραληρηματικούς ήχους του ρατσισμού· που θα ενθαρρύνει και θα νομιμοποιήσει εκρήξεις αλλοφρόνων· που θα μένει απαθής στους κοχλασμούς ενός καινούριου χρυσαυγιτισμού.

Αν είσαι κάτοικος αυτού του τόπου και δεν έχεις νιώσει μέσα σου την τσαπατσουλιά και την ανικανότητα αυτών που τον διοικούν και αν όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσες να δεις την ιστορία της πόλης σου να σβήνει μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, πάνω στις παρατημένες καπναποθήκες, πάνω στα μισογκρεμισμένα νεοκλασικά, πάνω στην εργολαβική ασυδοσία και την νεοελληνική ξιπασιά, τότε ναι, θα έχεις κάθε λόγο να πιστεύεις ότι για όλα τα στραβά θα φταίνε πάντα κάποιοι «άλλοι».

Λίγο υποψιασμένος να είσαι, διαβάζοντας και ακούγοντας όλες αυτές τις ημέρες αυτά που εκστομίζονται από τους «εκλεκτούς» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα καταλάβεις ότι το «παιχνίδι» με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου είναι γι’ αυτούς το «μάννα εξ ουρανού». Έτσι θα το χειρίζονται και έτσι θα το πάνε. Με εξιλαστήρια θύματα, με απεμπολήσεις ευθυνών, με «σχέδια επί χάρτου». Γνωστό το έργο, γνωστό και το ρεπερτόριο…

Επί προσώπων…

Αλήθεια, εκείνη η (ολόσωστη) πρόταση της κυρίας Τσανάκα για σταδιακή και οργανωμένη ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών στον «αστικό ιστό» της πόλης, γιατί έχει βγει εντελώς από τη συζήτηση; Και γιατί δεν την υπερασπίζεται πια; Επίσης η ίδια, γιατρός ούσα, πιστεύει όντως ότι η διατήρηση της δομής εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των δημοτών μας; Το πιστεύει συνειδητά ή απλά το «πέταξε» με τη γνωστή ευκολία με την οποία διαχειρίζεται τον δημόσιο λόγο της;

Τι είναι αυτό που κάνει τον κύριο Μουριάδη να θεωρεί ότι οι πρόσφυγες κάποια στιγμή πρέπει να φύγουν από τον αστικό ιστό; Έχει στοιχεία που καταγράφουν αρνητικά αποτελέσματα σε περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης; Κι αν έχει, ποια είναι αυτά; Γιατί δεν τα καταθέτει προς γνώση (άντε και συμμόρφωση) των συμπολιτών του;  

Άποψη για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου εξέφρασε (αλίμονο) και ο κύριος Λαζαρίδης. Λίγο «ό,τι νάναι», άλλα άποψη! Είπε ας πούμε ότι στόχος δεν πρέπει να είναι απλά η μετεγκατάστασή τους, αλλά η αποχώρησή τους. Με απλά λόγια, θα τους βγάλουμε ένα πρωί έξω από το στρατόπεδο, θα τους πούμε ένα «στο καλό και να μας γράφετε» και θα τους στείλουμε στο… ψάξιμο! Και μετά θα βάλουμε μέσα τις μπουλντόζες για να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Για να μη τον αδικώ όμως, είχε και την εναλλακτική του! Να το συζητήσουμε, να το δούμε, μπορεί όντως να είναι χρήσιμοι. Λόγου χάρη να απασχοληθούν στις αγροτικές δουλειές. Καθότι οι ξένοι, μόνο για τα παρακατιανά. Τι κι αν ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν επιστήμονες, υπάρχουν καλλιτέχνες, υπάρχουν δάσκαλοι, υπάρχουν επιχειρηματίες. Τι κι αν το (επίσημα καταγεγραμμένο) 40% των προσφύγων είναι παιδιά κάτω των 17 ετών. Αγρότες και πολύ τους είναι… Εξ άλλου το ελληναριό, από NASA και πάνω!  

Η μεγάλη πλάκα (ή το μεγάλο δράμα, αναλόγως) είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που θεωρούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία είναι οι ίδιοι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, αρνούνται να κάνουν τεστ και να εμβολιαστούν και κυκλοφορούν παντού χωρίς μάσκες. Ενίοτε, ψέλνουν και τον Εθνικό Ύμνο! Κακόφωνα!

Και μιας και είμαστε στο κεφάλαιο «Τοπική Αυτοδιοίκηση», πάρτε και ένα δείγμα της μεταμοντέρνας αισθητικής της:

Δελτίο Τύπου του δημάρχου Θάσου: Σήμερα ικανοποιούμε ένα χρόνιο  αίτημα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Πρίνου. Η συνεχής βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων της Θάσου αποτελεί πάγια και διαρκ υποχρέωση και επιδίωξη της Διοίκησης του Δήμου. Συνεχίζουμε με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Θάσου; Ποια ήταν η… υποδομή; Η τοποθέτηση οικίσκου WC στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Πρίνου!

Επιτέλους! Η Εγνατία Οδός τοποθέτησε πινακίδα που δηλώνει ότι μία από τις σήραγγές της ονομάζεται… Νικόλαος Μάρτης! Και ποιος μερίμνησε γι’ αυτό; Μα φυσικά ο «τρίτος βουλευτής»! Θα μπορούσε άλλος;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της (πρωτοεμφανιζόμενης;) Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας «Ο Απόστολος Παύλος», ο κορονοϊός είναι το… πρόσχημα που ανατρέπει τα «θεολογικά δεδομένα» της Αναστάσεως, ανατροπή που συντελείται με τη «μετατόπιση» του Αναστάσιμου Θαύματος από την 12η νυχτερινή στην 9η! Και επειδή όλο αυτό έχει ως στόχο την αλλοίωση της Ορθόδοξης Πίστης μας, οι συντάκτες της απειλούν με «πολιτική τιμωρία» όλους εκείνους που τους αναγκάζουν να κάνουν Ανάσταση τρεις ώρες πριν από αυτά που ορίζουν οι Γραφές.

Αφήστε που όλο αυτό το «σχέδιο» (να φανταστώ του Σόρος;) συντελείται τη χρονιά που γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Και αυτό προσβάλλει βάναυσα τους σκλαβωμένους χριστιανούς προγόνους μας και τους ήρωες του ’21 που… πάντα έκαναν Ανάσταση στις 12 το βράδυ! Βέβαια, χωρίς κορονοϊό, αλλά ας μη μείνουμε στις λεπτομέρειες.

Και μιας και σε όλα «κολλάει» εκείνο με την (το λέω κομψά) «πόρνη» και τη «χαρά» της, η ανακοίνωση της Χριστιανικής Ένωσης έχει έτοιμο και τον αντίλογο: Αν γίνει μία πορεία για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, αν αναμένεται απόφαση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ή αν μετέχει στα παράνομα συλλαλητήρια των αλλοδαπών (μη Ελλήνων) πολιτών ή σε λατρευτικές τους συνάξεις, προφανώς …δεν κολλά κάποιος κορωνοϊό, διότι αυτοί αποτελούν «σκληρούς στόχους» και κανείς δεν τους αγγίζει…

Παραβλέπω το «κανείς δεν τους αγγίζει» διότι όταν ακούς Βελόπουλο και διαβάζεις Πενταπόσταγμα, λογικό να μην ξέρεις τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Αλλά ας βρεθεί κάποιος να ενημερώσει τους «αδελφούς» της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας ότι τα κυβερνητικά μέτρα ισχύουν εξ ίσου για ΟΛΕΣ τις λατρευτικές συνάξεις και για ΟΛΑ τα θρησκευτικά δόγματα. Οπότε (χριστιανικά μιλώντας) ας μάθουν πρώτα να λένε την Αλήθεια και μετά έχουμε καιρό να συζητήσουμε για «δικαιώματα» και «ελευθερίες». Πόσο μάλλον για Τρόπους και Πίστη!

Νά γιατί δεν θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας οι ξένοι…

Όταν είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας, διάγγελμα ανήμερα της 21ης Απριλίου ΔΕΝ κάνεις! Εκτός κι αν δεν… κατέχεις!

Παράλληλα με αυτό, η ΕΡΤ, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, δεν είχε ούτε ένα αφιέρωμα στην αποφράδα ημέρα! Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί «αφιέρωμα» μία επανάληψη εκπομπής στην ΕΡΤ3 που γυρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Επειδή αρχίζω να το σιγουρεύω ότι πολύ τον αδικήσαμε εκείνον τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, παραδίδω στη δικιά σας κρίση τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται. Έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός υιοθετεί αδέσποτο σκυλάκι, η Κυβέρνησή του περικόπτει από τους δήμους 5.000.000 ευρώ από το κονδύλιο για τα αδέσποτα. Να το πω… ρεζίλι των σκυλιών;

Από τα ΠαραπολιτικάΟ Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκυλάκι και έγινε η μασκότ του Μαξίμου. Με τα λίγα ελληνικά που ξέρω, αυτό σημαίνει ότι η μασκότ στο Μαξίμου είναι ο… Μητσοτάκης; Μπαμπινιώτη, ρωτάω.

Όπως θυμάστε, ο υιός Μητσοτάκη θα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο. Απλά κάποια στιγμή μετακόμισε ο Έβρος στο Μαξίμου και έτσι ο υιός Μητσοτάκη υπηρετεί το υπόλοιπο της θητείας του στο Μαξίμου του Έβρου. Σας μπέρδεψα;

Γιάννης Πρετεντέρης για την κατάληψη του Αριστοτελείου: Το ξύλο που φάγανε έπιασε τόπο… Μπούφλα, σφαλιάρα, κλωτσιά… Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε. Αν αύριο τον ακούσετε να σας ζητάει να «καταδικάσετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», απλά, ετοιμάστε τις… μπούφλες!

Αν κρίνω από τη μουσική που ακούγεται στα νυχτερινά κορονοπάρτι, το πιο πιθανό είναι να τα οργανώνουν ΔΑΠίτες.

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα πάρτι αυτά δεν είναι τυχαία, είναι καλά οργανωμένα και από πίσω βρίσκονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Γι’ αυτό ίσως και από το: η Αστυνομία και η Κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή, έπρεπε να επέμβει να τους διαλύσει για να διαφυλάξει την δημόσια υγεία, που έλεγε η Πελώνη για τις διαδηλώσεις, περάσαμε στο: η Αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει γιατί θα διασπείρει τον ιό, που λέει τώρα για τα κορονοπάρτι. Ποιος άλλωστε θα τα βάλει με τα… οικονομικά συμφέροντα!

Ταυτοποιήθηκε, λένε, ο dj των κορονοπάρτι της Κυψέλης. Παραμένει αταυτοποίητος ο dj από το κορονοπάρτι του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: Η πιο αισχρή μορφή φασιστο-λαϊκισμού είναι το «παιγνίδι» με τα σύμβολα. Όπως σήμερα, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τη Δημοκρατική τάξη και τις Συνταγματικές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Βόθρος! Ποιος είναι ο κατά Παπαδημητρίου βόθρος; Αυτό:

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Reporters Without Borders-RSF, για τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα υποχώρησε το 2020 πέντε θέσεις και πλέον κατατάσσεται 70ή στον κόσμο. Ακολουθούν το Μπουτάν, η Ακτή Ελεφαντοστού, τα Μαλάουι, ο  Νίγηρας, οι Σεϋχέλλες, η Τόνγκα!

Τι κάνεις όταν μία δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις λειτουργικές της ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού; Φωνάζεις δεκαεννέα στρατιωτικούς (δύο μόνιμους και δεκαεπτά στρατιώτες) και σου βγάζουν τη δουλίτσα αμισθί! Πού συνέβη το πρωτοποριακόν; Στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προκειμένου να «βγουν» οι συντάξεις του Υπουργείου Παιδείας και των υπαλλήλων των Υπουργείων!

Νίκος Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο. Για το εγχώριο όμως;

Επειδή νιώθω τη χαρά που πήραν ορισμένοι για την αναφορά του Μπάιντεν στην «Κωνσταντινούπολη» αντί για την «Ισταμπούλ», στη δημόσια αναγνώριση εκ μέρους του της Αρμενικής Γενοκτονίας, να τους ενημερώσω ότι «πίσω» από αυτό υποβόσκει η προσπάθεια των ΗΠΑ να φέρουν την Αρμενία στο δικό τους γεωπολιτικό άρμα με στόχο να πιέσει τη Ρωσία με άλλο ένα μέτωπο δίπλα σε αυτό της Ουκρανίας. Δεν λέω ότι «μυρίζει πόλεμος», αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Ερώτηση δημοσιογράφου: Γιατί θα εμβολιαστούν πρώτα οι ηλικίες από 30 έως 39;

Απάντηση Πελώνη: Αν θέλουμε να φέρουμε τους νεότερους ανθρώπους  πιο κοντά στο εμβόλιο διότι είναι αυτοί που θα έμπαιναν αρκετά αργότερα. Ζητείται μεταφραστής!

Γιάνης Βαρουφάκης: Πέραν του Πράσινου Κεϋνσιανισμού: Η ιδεολογικοπολιτική ατζέντα του ΜέΡΑ25 για την ανατροπή της Τεχνοφεουδαρχίας και την οικοδόμηση ενός Δημοκρατικού Μετακαπιταλισμού. Εγώ, ως γνωστόν, έβοσκα τα πρόβατα εδώ επαραπέρα…

Όπως αποκαλύπτει η γερόντισσα Ανθοδόχη της Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας της Σερίφου, κάποιοι χριστιανοί ορθόδοξοι που έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν πήγαν στην εκκλησία για να μεταλάβουν, δεν άνοιγε το στόμα τους!

Την ίδια ώρα ΚΑΙ το Εκκλησία Online κάνει μια συνταρακτική αποκάλυψη: μετά την ανάστασή του, ο Λάζαρος δεν ξαναγέλασε ποτέ!

Σας εύχομαι καλό Πάσχα και αποχωρώ με έναν… θεούλη!