Αυτοδημιούργητοι

Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σοβαρά ότι το «ημεδαπός» και το «Έλληνας» δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι τους πάνε και ψηφίζουν...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Καλά, αυτός ο Κλειτσιώτης, θεούλης μιλάμε! Στο τρισάγιο που τελέστηκε στο Νοσοκομείο στη μνήμη των εργαζομένων του Νοσοκομείου που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, βγήκε στο μικρόφωνο και προσέφερε, τι λέτε; Ένα ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους!

Αμ το άλλο! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Eurotaxi Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί δημόσια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας γιατί… δέχτηκε τα μέλη του στο γραφείο του!

Σκέφτομαι… Δεν είναι λιγάκι υποτιμητικό για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κάθεται και να «απολογείται» κοτζαμάν Δήμαρχος στους «εθελοντισμούς» των πιτσιρικάδων της Action Team;

Στο μεταξύ, μόλις τώρα ενημερώθηκα από την αστρολόγο μου ότι το ζώδιό μου συγκαταλέγεται σε εκείνα που είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να αγαπήσεις. Παίρνω αμέσως τηλέφωνο την ψυχολόγο του Δήμου μπας και το σώσω.

Αυτό που δεν θα σώζεται με τίποτε θα είναι να δούμε την Αναστασία Ιωσηφίδου υποψήφια Δήμαρχο! Δεν θα μας προλαβαίνουν οι ψυχολόγοι!

Λευτέρης Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου: Ο Δήμαρχος δεν είναι Καίσαρας και ο Δήμος δεν είναι η γυναίκα του. Πέφτω αμαχητί!

Φόρτος εργασίας στο τοπικό ΚΙΝΑΛ! Κάθε εβδομάδα και μία ανακοίνωση!

Όχι που δεν θα άνοιγε τη Νυμφαία ο «τρίτος βουλευτής». Πασχαλίδης είναι;

Περιμένω Μενδώνη για διαψεύσεις…

Η επικήρυξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη των δολοφόνων στα Γλυκά Νερά ανοίγει ένα πολύ επικίνδυνο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία. Στην ουσία, επισημοποιείται ένα είδος τιμωρίας που προσομοιάζει σε εκείνον της «λογικής Τραμπ» και ταυτόχρονα ακυρώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος από το νομικό πλαίσιο των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Εκείνοι που φαίνεται να «κερδίζουν» και να νιώθουν δικαιωμένοι από αυτή την εξέλιξη είναι οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής, της οπλοχρησίας και της θανατικής ποινής. Χρειάζεται να πω ποια κόμματα και ποιες ιδεολογίες τούς γαλουχούν;

Παρεμπιπτόντως, στη δολοφονία του Καραϊβάζ δεν συνέτρεχαν λόγοι επικήρυξης;

Συνέχεια, όχι και πολύ άσχετη με τα προηγούμενα. Το βίντεο που ακολουθεί θα μπορούσε να έχει «γυριστεί» στην Αλαμπάμα τη δεκαετία του ’50. Η γλώσσα όμως των «πρωταγωνιστών» του μας προσγειώνει στην ελληνική πραγματικότητα του 2021:

Πιστέψτε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον νεοναζί οδηγό του ΟΣΥ που προπηλάκισε τον μετανάστη μέσα στο λεωφορείο. Σαν και του λόγου του θα υπάρχουν πάντα και παντού. Πρόβλημα –και μάλιστα μεγάλο– θα έχω αν η Διοίκηση του Οργανισμού θα συνεχίσει να τον θεωρεί εργαζόμενό της. Γιατί αυτά περί «πειθαρχικού ελέγχου» που ανακοίνωσε μου ακούστηκαν ολίγον… κομψά!

Δύο «λεπτομέρειες» από το βίντεο που πρέπει να μας τρομάζουν και να μας ανησυχούν: η πρώτη ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τους επιβάτες (τουναντίον, οι φωνές τους δηλώνουν ταύτιση και συνηγορία) και η δεύτερη με τη γυναίκα που ακούγεται να λέει «σιχαίνομαι να κάτσω στην ίδια θέση» (άσχετα αν τελικά έκατσε).

Και ναι! Τώρα όσο ποτέ, ζητούνται συνεχιστές της Ρόζας Παρκς. Εκείνης της περήφανης νέγρας που τον Δεκέμβριο του 1955 στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα αρνήθηκε να σηκωθεί από τη θέση της, «προετοιμάζοντας» ουσιαστικά ένα από τα μεγαλύτερα αντιρατσιστικά κινήματα στον κόσμο.

Το Ισραήλ πριν βομβαρδίσει το κτίριο που στέγαζε τον τηλεοπτικό σταθμό του Κατάρ και άλλα Μέσα Ενημέρωσης (μεταξύ των οποίων και το Αλ Τζαζίρα) έκανε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στους υπευθύνους τους! Όπως κάθε τρομοκρατική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της!

Είμαι με την Τσέλσι από τα 16 μου, αλλά γι’ αυτήν την εικόνα και μόνο, χαλάλι της τής Λέστερ το Κύπελλο!

«Πάγωσε» τελικά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που έβαζε σε οδυνηρές περιπέτειες τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Μία πρώτη νίκη όλων εκείνων που αντιστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στα κυβερνητικά σχέδια που υπονόμευαν τον ρόλο και τη λειτουργία ενός πρότυπου και διεθνώς καταξιωμένου Οργανισμού. Εννοείται πως η συνέχεια απαιτεί επαγρύπνηση και εγρήγορση.

«Μπείτε» ERTflix και δείτε τρεις εξαιρετικές ταινίες: το Καλά κρυμμένα μυστικά «Αθανασία» του Πάνου Καρκανεβάτου με την ερμηνεία-στολίδι της Μαρίνας Καλογήρου, τη γοητευτικά «σκληρή» Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη και την «ταπεινή περιπέτεια» του Γιάννη Λαπατά Η δεξιά τσέπη του ράσου, βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του αγαπημένου Γιάννη Μακριδάκη.

Αν μη τι άλλο, με τα SMS μετακίνησης έζησα ένα όνειρο! Τα υπέγραφα ως… Μίκι Ρουρκ!

Αυτοί που υποστηρίζουν τους Ισραηλινούς έποικους της Δυτικής Όχθης, λογικά δεν θα έπρεπε να υποστηρίζουν και τους Τούρκους έποικους της βόρειας Κύπρου;

Να (ξανα)θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έχουμε υπουργό Τουρισμού έναν τύπο που διαγράφηκε από το κόμμα που ο ίδιος είχε ιδρύσει!

Άρης Πορτοσάλτε: Όταν είσαι αντιπολίτευση λες ό,τι θες για λόγους ψηφοθηρικούς, γιατί η δεξιά πελατεία ακούει φαρμακευτική κάνναβη και της σηκώνεται η τρίχα. Οι δεξιοί νομίζουν ότι θα κάνουν μπάφο όλοι οι Έλληνες. Σε απλή μετάφραση; Οι ψηφοφόροι της δεξιάς είναι για τα μπάζα!

Δύο πολύ σοβαρά επιχειρήματα κατέθεσαν οι συγγενείς του νεαρού επιδειξία για να ελαφρύνουν το κατηγορητήριό του: το πρώτο ότι για να βγει έξω έστελνε πάντα SMS (διαπαιδαγωγημένος, φρονώ, από τον κύριο Πιερρακάκη) και το δεύτερο ότι ποτέ δεν υπήρξε αναρχικός. Αθώος παμψηφεί!

Σύμφωνα με τη λίστα του αρμόδιου Υπουργείου, μεταξύ των πληττόμενων από την πανδημία επαγγελματικών κλάδων είναι και αυτός της επισκευής και συντήρησης… διαστημοπλοίων!

Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σοβαρά ότι το «ημεδαπός» και το «Έλληνας» δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι τους πάνε και ψηφίζουν.

Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος: Υπάρχουν ιερείς που γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγώντας τους πιστούς. Γιατί μέσα στην εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής; Προσκυνώ σε, Δέσποτα!

Είχαμε όμως και την πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δράμας και μάλιστα από αρχηγό κόμματος! Ναι, ο Αθανάσιος Κολυβάς απεφάνθη μεγαλοφώνως: Μίλησε ο κολλητός του Τουρκικού Προξενείου…

Όταν το Παρίσι και τα μπιστρό του ονομάζονται… εξορία!

Τώρα στην ΕΡΤ: Εκπαιδεύτρια face yoga δίνει συμβουλές αναζωογόνησης και αντιγήρανσης!

Στην εκπομπή ΦλΕΡΤ (που, ως γνωστόν, λατρεύω) έχει αφιέρωμα στον BB King με αφορμή την ημερομηνία του θανάτου του και για να τον τιμήσουν έπαιξαν το Stand By Me του… Ben E. King!

Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ζητά από τα υπουργεία και τις ανεξάρτητες αρχές την αποστολή στοιχείων απεργίας για την καταγραφή των απεργών υπαλλήλων! Πέρα για πέρα λογικό, όταν ο υπουργός του είναι ένας που λατρεύει τα φακελώματα.

Το θυμάστε εκείνο το: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται που είχε πει ο Μητσοτάκης στον Στρόιτερ; Ε, αυτήν τη φορά, ανέβασε τον πήχη με το: Δεν είναι η πολιτική βλέποντας και κάνοντας. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε ώστε να ξέρουμε τι να κάνουμε… Ευελπιστώ σε συνέχεια.

Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος (και καλά σοβαρός): Σύμφωνα με την κυβέρνηση σε 20 μέρες όλοι οι Έλληνες θα έχουμε πρόσβαση στα εμβόλια. Ελπίζω τότε όσοι αποφασίζουν να εμβολιασθούν να έχουν διακριτά περισσότερα προνόμια από εκείνους που δεν το αποφασίζουν. Θα είναι η σοβαρότερη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού από το κράτος. Πέρα από το γεγονός ότι ο διαχωρισμός των πολιτών με βάση τη χρήση ενός φαρμακευτικού σκευάσματος είναι παράνομος, αυτό του Τασούλη περί «διακριτών προνομίων» οικοδομεί ένα καινούριο είδος ρατσισμού. Και μαζί, δίνει «πατήματα» και «τροφή» στους κάθε λογής αρνητές και ψεκασμένους. Αλλά είπαμε, Τασούλης (και καλά σοβαρός)!

Πάντως εγώ ως «παλιός», τον Τέλλογλου τον θυμάμαι δημοσιογράφο στον Ριζοσπάστη να υπογράφει αυτό:

Στις 8 Μαΐου ο δικηγόρος του φυγόποινου Χρυσαυγίτη Παππά αποκάλυψε ότι υπάρχει μυστική διαπραγμάτευση του πελάτη του με «κρατικό παράγοντα» για να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξ αιτίας αυτής της κίνησης. Κοντεύουμε να μπούμε στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία διάψευση. Όλα καλά εκεί στο Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδη μου;

Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά θα θυμίσω ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη είχε «εξαφανισθεί» και ο Χρυσαυγίτης Περίανδρος που κατηγορούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περίανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια. Οπότε, έχει χρόνια μπροστά του ο Παππάς.

Με πάνω από 11.000 νεκρούς από τον κορονοϊό και ο (καλοπληρωμένος) Κουρτάκης των Παραπολιτικών μάς ενημερώνει για τη σαββατιάτικη έξοδο του Κυριάκου με τη Μαρέβα σε ιταλικό εστιατόριο. Χρήσιμο, φρονώ, να ξαναθυμηθούμε (και να συγκρίνουμε) ότι επί μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, αν υπήρχε κάποιο μεγάλο τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό, τα κυβερνητικά στελέχη, για συμβολικούς (και όχι μόνο) λόγους, απαγορεύονταν δια ροπάλου να κάνουν κοσμικές εμφανίσεις.

Ονομάζεται Παναγιώτης Τσαλκόγλου και είναι Υφυπουργός Εργασίας. Από καμία φορά κάνει και δηλώσεις. Όπως αυτή: Ο εργαζόμενος ξέρει πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει, δεν χρειάζεται συλλογικές συμβάσεις. Σε λίγο ο ΣΕΒ θα σηκώσει λευκή πετσέτα!

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαβάσει Μαρξ και Λένιν, ενώ παλαιότερα πουλούσε από την εκπομπή του και τα άπαντα του Λένιν!

Δημοσιογράφος: Κυρία Πελώνη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Ελλάδα βρίσκεται έξι μονάδες πίσω από τον μέσο όρο εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ποια στοιχεία λέτε ότι η χώρα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών;

Αριστοτελία Πελώνη: Εξαρτάται κανείς πώς το βλέπει…

Πάντως η ίδια, παλαιότερα τα «έβλεπε» έτσι…

Ανάρτηση στο Facebook νεαρής που ανήκει στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος: Αν χρειαστεί κάποιος από εμάς αίμα για κάποιο λόγο υγείας, τι θα κάνουμε αν το αίμα που θα δοθεί προέρχεται από εμβολιασμένο; Απλά, ή θα βγάλετε ουρά ή θα γεμίσετε λέπια!

Η Τζένη Μπαλατσινού για τον σύζυγο Κικίλια: Ο Βασίλης είναι πολύ καλός στην αλλαγή πάνας! Επιτέλους, βρέθηκε ο τομέας που μπορεί να διαπρέψει.

Ανάμεσα στους ομιλητές του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Μάλλον θα προτείνει σε αυτούς που έχουν δύο χιτώνες να δώσουν τον έναν στον διπλανό τους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών δήλωσε ότι ο Μεγάλος Περίπατος, συνετέλεσε ώστε να μειωθεί κατά 27% η ατμοσφαιρική ρύπανση της πρωτεύουσας. Φυσικά, ο δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να του υπενθυμίσει ότι λόγω της πανδημίας η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου θύμιζε διαδρομή Λεκάνης-Κεχρόκαμπου!

Το ζήσαμε και αυτό ως χώρα! Εκατοντάδες (κυρίως νέοι) άνθρωποι μαζεύτηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου για να υποδεχτούν παίκτη από το Survivor, με τον Δήμαρχο της πόλης να πανηγυρίζει το γεγονός με πυροτεχνήματα! Αναρωτιέμαι: μήπως το αργεί πολύ ο Κιμ;

Μεγάλη επένδυση θα κληθεί να ανακοινώσει οσονούπω ο Άδωνις! Ανοίγει ξανά το Nitro του Κωστόπουλου!

Λέτε να ξανάρθει και το ΠΑΣΟΚ;