Ιδρώσαμε και σήμερα

Στα πεζά του δικού μας Οκτώβρη, του καπιταλιστικού, τα πράγματα εξελίσσονται σε ρυθμούς… Κωστάκη Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη. Πάει να πει, όλα βαίνουν νωθρώς!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Συντρόφισσες και σύντροφοι, εν μέσω φθινοπώρου, ξανά μαζί στα μετερίζια της επικοινωνίας! Ξανά μαζί στις γιάφκες του διαδικτύου. Ξανά μαζί στις κολεκτίβες της ενημέρωσης! Γιατί, αγάπες μου, τι άλλο μπορεί να είναι για εμάς τους μαρξιστές, λενινιστές (άντε και τους τροτσκιστές) τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, εκτός από το εργαλείο εκείνο που θα συνδράμει στην άλωση του συστήματος; Ακούει ο Τσίγκας;

Εντάξει, μπορεί να βγουν τώρα οι σύντροφοι από ΚΚΕ μεριά και να αρχίσουν να μας αραδιάζουν εκείνα περί οπορτουνισμού και ρεβιζιονισμού και ότι τον καπιταλισμό τον ρίχνουν μόνον οι αγώνες του λαού. Ξέρετε… Μαζί τους και ό,τι πει η καθοδήγηση, αλλά οφείλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί τους: εγώ, σύντροφοι, είμαι καλοπερασάκιας επαναστάτης! Πάει να πει, δώστε μου καναπέ, twitter και facebook και μέσα σε μία νύχτα σας έχω έτοιμο όλο το σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Αν τώρα εσείς επιμένετε να ακούτε μόνο τον Κουτσούμπα και τον Παφίλη, σας το λέω (και το υπογράφω): θα αργήσει πολύ το ραντεβού στα γουναράδικα!

Πώς; Υπάρχουν ενστάσεις και από ΣΥΡΙΖΑ μεριά; Είστε σίγουροι; Έχουν ξυπνήσει οι σύντροφοι από τον κεντροαριστερό τους λήθαργο και θέλουν να παρέμβουν; Μα αυτό, αγάπες μου, είναι από μόνο του πράξη επαναστατική! Ξέρετε τι σημαίνει να ξυπνάνε στον ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε τι είναι να αφήνουν το κομματικό τους χουζούρι στη μέση και να θέλουν να αναμετρηθούν στα ιδεολογικά χαρακώματα του διαδικτύου; Τύφλα να ’χει η… Οκτωβριανή!

Στα πεζά του δικού μας Οκτώβρη, του καπιταλιστικού, τα πράγματα εξελίσσονται σε ρυθμούς… Κωστάκη Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη. Πάει να πει, όλα βαίνουν νωθρώς! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν πλαδαρά παραδείγματα από την τοπική πολιτική σκηνή.    

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να μεσολάβησε για να πάνε κάτι λυόμενες αίθουσες σε σχολεία του νομού και να προκύψουν τρεις οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, μπορεί ο Μακάριος Λαζαρίδης να μερίμνησε για να πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα γιατρός στον Αμυγδαλέωνα, αλλά εκείνο με τον Δήμαρχο της Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη που πήγε και εγκαινίασε μία τουαλέτα στο Δημοτικό Σχολείο του Πρίνου, δεν το «πιάνουν» με τίποτε! Όσο και να προσπαθούν…

Διευκρίνιση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδη για το έργο που τοποθετήθηκε στον Δημοτικό Κήπο: Το έργο είναι γλυπτό και όχι έργο τέχνης…! Εσείς οι γλύπτες να το ακούτε που θέλετε να σας θεωρούμε και καλλιτέχνες. Είπες κάτι, Σωτηρούδη; Εσύ, Καρακίτσο;

Καλέ, τι «συνωστισμός» υποψηφίων προέδρων είναι αυτός που παρατηρείται για τη θέση του προέδρου στη ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας; Να υποψιαστώ παρεμβάσεις τρίτων; Ή μήπως του… τρίτου;

Και ως γνωστόν, ένας είναι ο «τρίτος»!

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι κινήσεις του Άλεξ Χαντιτάτζι πείθουν για το αγαθό των προθέσεών του. Μπορεί και να ισχύει. Αυτό που σίγουρα δεν ισχύει είναι ότι σοβαροί άνθρωποι δεν ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον με την ιδιότητα του επενδυτή.

Εν τω μεταξύ, ο «τρίτος» μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε τον λόγο που… ζει! Ατόφια πράγματα: Ζω για τη στιγμή που θα δω τον ΑΟΚ να αγωνίζεται στην Αγιά Σοφιά και τη Super League!

Το in.gr στα Ελληνικά, το in.gr στα Αγγλικά. Βρείτε τη διαφορά…

Και περνάμε αμέσως στις κορυφαίες δηλώσεις του μήνα:

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αθλητή της Εθνικής Ομάδας Τυφλών: Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βλέπουμε και μείς τον κόσμο από τη δικιά σας οπτική γωνία. Ασχολίαστο (φρονώ).

Κωστής Χατζηδάκης: Έχοντας προχωρήσει με τη διάσωση της ΔΕΗ, προχωρούμε τώρα και στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές. Ποια Λίτσα Πατέρα και ποιος Λεφάκης!

Θάνος Πλεύρης: Το ΕΣΥ είναι εθνικό, αλλά δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι και κρατικό. Και ’γω που νόμιζα ότι ζω σε ένα Έθνος-Κράτος, τζίφος; Ή… ονείρωξη;

Άκης Σκέρτσος: Οι αστυνομικοί δεν συμπεριλήφθησαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς αν μπουν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις κάποιον άλλο για τη θέση αυτή. Ενώ γιατρούς, υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς, στο πιτς φιτίλι.

Ανδρέας Λοβέρδος: Εμείς στη Β΄ Εθνική δεν θα ξαναπαίξουμε. Θα υπερδιπλασιάσουμε τις εκλογικές μας δυνάμεις. Το πάει κατευθείαν για Τσάμπιονς Λιγκ!

Χάρης Θεοχάρης: Ο αδύναμος έχει ανάγκη τη δικαιοσύνη. Ο δυνατός έχει ό,τι θέλει. Έχει χρήματα και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Από ποιον λένε ότι μαθαίνεις την αλήθεια;

Κωστής Μπακογιάννης: Με την κατάλληλη αντιμετώπιση σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό. Νά γιατί θεωρεί τα πλατάνια μέρος της πανίδας της Αττικής!

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Πριν από 110 χρόνια περίπου, όταν αποκτάτο το υπερόπλο της εποχής, το Αβέρωφ, το ΚΚΕ έκανε ό,τι και σήμερα. Ενημερωτικά, το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918.

Αυτά είναι ωραία νέα…

Ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια ετοιμάζεται να γυρίσει ο Σμαραγδής. Δεν θα αφήσει κανέναν στην ησυχία αυτός!

Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να μη συμμετέχει σε ερωτικές σκηνές, δηλώνοντας ότι δεν το αισθάνεται και δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ καλό για τις… ερωτικές σκηνές!

Συγνώμη τώρα, αλλά αυτή η σειρά Βαρδιανός στα Σπόρκα προβάλλεται στην ΕΡΤ; Ρωτάω γιατί εμένα μου «βγάζει» κάτι από τα θεατρικά που παίζονται εκεί στο Λυδία και το και, όσο να ’ναι, ψιλομπερδεύτηκα.

Το κακό όμως είναι ότι θα υπάρχει και συνέχεια με τα σκηνοθετικά κατορθώματα του Μανουσάκη, γιατί, απ’ ό,τι μαθαίνω, μετά τον Παπαδιαμάντη ακολουθεί και ο Βιζυηνός με το Ποίος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου. Έλα μου ντε, ποιος;

Α και κάτι άλλο, μιας και βρισκόμαστε στην ΕΡΤ: πιο ατάλαντος από αυτόν τον Μαραβέγια παίζει να υπάρχει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, μεγάλη ήταν η συγκίνηση που προκάλεσε η παράσταση του Λιγνάδη στις φυλακές. Πληροφορίες που θέλουν τη Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου να ζητάει άμεσα την ίδρυση Παιδικής Θεατρικής Σκηνής στις φυλακές ας θεωρηθούν… πρόωρες!

Τρέλα σας λέω! Συζήτηση τώρα στο MEGA μεταξύ Χασαπόπουλου και Κώστα Μπακογιάννη για… τέχνη!

Με το ποσό του 1.100.000 χρηματοδότησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την εκπομπή του ALPHA Οικογενειακές Iστορίες, εκτιμώντας ότι πρόκειται για… πολιτιστικό προϊόν! Και όντως, στις Οικογενειακές iστορίες, ο πολιτισμός σε… ολοκληρώνει.

Εμείς που έχουμε ζήσει με το «παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο», θυμόμαστε όλοι ότι επί των (ενδόξων) ημερών του, είχε γίνει μία Αγορά που ονομάστηκε του Αιώνα και θα μας καθιστούσε άτρωτους και ανίκητους για μία εκατονταετία. Και επειδή εγώ είμαι μπιτ σκράπας με τους αριθμούς, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος και να μου πει πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε; Γιατί για εκατό δεν τα κόβω…

Ποστάρει ο άλλος γεμάτος περηφάνια τη φωτογραφία μίας εκ των φρεγατών που θα αγοράσει η χώρα μας από τη Γαλλία και γράφει από κάτω: Εντυπωσιακή! Πανέμορφη! Το όνομα μόνο της λείπει. Ακούμε ιδέες. Καλά, ρε φίλε, πλάκα μας κάνεις; Άκης Τζοχατζόπουλος και τέλος!

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι ζούμε στη χώρα όπου ο Νίκος Αλιάγας παριστάνει τον δημοσιογράφο και η δημόσια τηλεόραση τον «αξιοποιεί» για να παίρνει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό. Αυτό…

Πάντως, την καλύτερη αξιολόγηση την κάνει καθημερινά ο Χατζηνικολάου στην Real News. Βάζει πάντα 10 στους υπουργούς!

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα θα τιμωρούνται δημοσιεύματα που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας και στη δημόσια υγεία. Μυρίζει κάτι;

Πώς αντιμετώπισαν τα δελτία ειδήσεων των καναλιών το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο; Ως απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Θυμάστε εκείνη την εκπαιδευτικό, τη Φώφη Μπουλούτα, που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει και μετά από λίγες ημέρες απολύθηκε; Ε, προχθές, 11 Οκτωβρίου του 2021 το δικαστήριο ανακάλεσε την απόφαση της απόλυσης. Βέβαια, η γυναίκα «έφυγε» από τη ζωή το 2017, αλλά αυτό ας θεωρηθεί ως μία μικρή λεπτομέρεια.

Πάρτε το όπως θέλετε, αλλά εμένα ο Μπογδάνος δεν με «χαλάει». Είναι αυτός που είναι και δεν το έκρυψε ποτέ. Και γι’ αυτό είμαι απέναντί του και εναντίον του. Εξ αρχής και διά παντός! Αυτοί που εξακολουθούν να με «χαλάνε» είναι οι ντεμέκ δημοκράτες, οι ισαποστάκηδες, οι «ναι μεν, αλλά». Ας πούμε ο (και καλά) εξοργισμένος Δένδιας που δεν «χαρίζει τον Μεταξά στη Χρυσή Αυγή».

Και άντε, τον Μπογδάνο τον (λέμε τώρα) τιμώρησε ο πρωθυπουργός. Αυτόν εδώ;

Για την ιστορία (άλλα όχι μόνο) να θυμίσω ότι η θεωρία των δύο άκρων ήταν η γραμμή υπεράσπισης των Ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης.

Και επειδή ο χρόνος μάς πιέζει, περνάμε αμέσως στην ενότητα Συμπτώσεις.

Fund με έδρα το Λουξεμβούργο εξαγοράζει την Εθνική Ασφαλιστική, παίρνει το κουμάντο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και λίγους μήνες μετά προσλαμβάνει σε θέση στελέχους την κόρη του πρωθυπουργού. Η θέση συμβούλου/μάνατζερ της Σοφίας Μητσοτάκη στη CVC είναι η ίδια με εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν η Εθνική Ασφαλιστική ανήκε στην Εθνική Τράπεζα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διόρισε τον γιο του με τηλεφώνημα στον διοικητή, Θόδωρο Καρατζά, τον εκλεκτό του Κώστα Σημίτη.

Ο συλληφθείς ναζί ακροδεξιός αντιεμβολιαστής είναι μέλος της οργάνωσης Pro Patria. Θυμάστε ποιος μιλούσε σε εκδήλωση της οργάνωσης και έλεγε να κρατήσουμε τις αυλές του Άουσβιτς καθαρές και τώρα είναι υπουργός; Ελάτε, το έχετε…

Αναβλήθηκε η δίκη των τριών νεοναζί για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου γιατί… έλειπαν οι μάρτυρες αστυνομικοί.

Βατραχάνθρωπος των ΟΥΚ ο λιμενικός που έκανε διακίνηση κοκαΐνης εν ώρα υπηρεσίας. Πέρυσι είχε πιάσει και τον σταυρό στα Θεοφάνεια.

Είπα κοκαΐνη. Πάει και ο δέκατος μάρτυρας της υπόθεσης του Noor1. Αυτόν τον «φάγανε» στη Σαουδική Αραβία! Εξάγουμε εγκληματικότητα!

Εν κατακλείδι, χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή για κάθε στιγμή πού σιωπήσαμε. Αλησμόνητη Λιλή Ζωγράφου.