Και στο βάθος… Lockdown

Εσείς που καταπιάνεστε με αυτά. Αν δεν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τα δελτία ειδήσεων θα είχαν στήσει αντίσκηνα με κάμερες και μικρόφωνα έξω από τα νοσοκομεία ή όχι; Ακούω γνώμες...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αγάπες μου, τι μεγάλες στιγμές είναι αυτές που ζω στην Καλλιράχη! Μετά το bachelor πάρτι γυναικών στην ταβέρνα του κυρίου Γαμίκου, νέα εορταστικά γεγονότα σημάδεψαν το δεκαήμερο που πέρασε. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, 8 η ώρα το πρωί, και από τα μεγάφωνα της Κοινότητας αρχίζουν να ηχούν τα εμβατήρια και τα άσματα της επετείου. Ξέρετε, Περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός, λίγο από Βέμπο, λίγο από Μαρινέλλα και το φρόνημα έχει πετάξει στα ύψη! Σε λίγο, από την απέναντι πλευρά του χωριού, ο επίτροπος Κολόμπος τεστάρει τον ήχο στα μεγάφωνα της Εκκλησίας και τα τσιτώνει ακριβώς επάνω στο Υπερμάχω! Τώρα πια, όλοι πάλλονται σε πατριωτικοθρησκευτικούς ρυθμούς. Και ’κει που τα πράγματα οδηγούνται σε μία ανεπανάληπτη κορύφωση συγκίνησης και εθνικής περηφάνιας, σκάει μύτη από τον κάτω δρόμο ο Δημητράκης το Καλό Παιδί με το Datsun και με τα μεγάφωνά του να διαλαλούν στη διαπασών τη χειμερινή κολεξιόν σε χαλιά, κουβέρτες και πανωσέντονα. Με δύο λόγια, γάμησα εγώ Κουστουρίτσα!

Τούτων δοθέντων, περιπτώσεις όπως αυτές του «τρίτου βουλευτή», του Κωστάκη του Αντωνιάδη, της Eleonoras των Ωδών, του Γιάννη του Πασχαλίδη, μένουν πάγκο και περιμένουν τη σειρά τους.

Με τον Πέτρο τον Πετρόπουλο με χωρίζει πολιτική, ιδεολογική και πνευματική άβυσσος. Σε άλλα μετερίζια αυτός, σε άλλα εγώ. Γνωστά πράγματα και καταγεγραμμένα. Σε καμία όμως περίπτωση η «άβυσσος» αυτή δεν θα με εμποδίσει να σταθώ απέναντι και ενάντια στις αθλιότητες που εκστόμισε εις βάρος του ο νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΚ. Απορίας άξιον; Πώς οι μέχρι χθες πολιτικοί του συνοδοιπόροι και ομοϊδεάτες δεν βρήκαν να πουν τίποτε για να τον υπερασπιστούν και να τον προστατέψουν.

Πέραν όμως των κατάπτυστων του Ιρανοκαναδού επενδυτή εις βάρος του Πέτρου Πετρόπουλου, το περιεχόμενο της ανάρτησής του «εμπλέκεται» και στο σοβαρό αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Να ρωτήσω αν γνωρίζουν κάτι επ’ αυτού οι αρμόδιοι εισαγγελείς;

Κεράκια για… μάρτυρες!

Πέσατε να τη φάτε την έρμη την Ευγενία Μανωλίδου γιατί βγήκε και είπε ότι σύμφωνα με τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό που έφτιαξε ο Άδωνις, περάσαμε σαν οικογένεια 7 ημέρες μόνο με 38,40 ευρώ, μαζί και το σούπερ μάρκετ και χωρίς να στερηθούμε τίποτε. Και λέω «πέσατε να τη φάτε» γιατί εγώ την πιστεύω την Ευγενούλα. Δείτε μόνο τα μαγουλάκια και την κοιλίτσα του Άδωνι και θα καταλάβατε πόσο λιτοδίαιτα τη βγάζουν (οικογενειακώς).

Θα μου πείτε, εντάξει ρε φίλε, αλλά μόνο το φαΐ είναι σε αυτό τον κόσμο; Δεν θέλει ο άνθρωπος να ντυθεί, δεν θέλει να διαβάσει κάτι για να μορφωθεί, δεν θέλει να καλλιεργήσει το πνεύμα και τον χαρακτήρα των παιδιών του; Θέλει και παραθέλει, απαντώ, αλλά αυτά τα έχει απλόχερα η οικογένεια του Άδωνη. Και νανογιλέκα έχει για να ντυθεί, και το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους έχει για να μορφωθεί (για το άλλο που θεωρεί μύθο την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα, δεν το συζητάω, το έχουν διαβάσει ίσαμε τρεις φορές), και τα παιδιά του τα καλλιεργεί στα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής. Οπότε, πολύ λογικό να τη βγάζουν και… σπαρτιάτικα.

Ευκαιρίας δοθείσης να σας (ξανα)θυμίσω ότι η Ευγενία Μανωλίδου που διευθύνει όλο το πρόγραμμα σπουδών της Ελληνικής Αγωγής, είναι η ίδια με εκείνη που κάποτε έκανε ένα τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση και ρωτούσε τους παίκτες που συμμετείχαν αν έχουν κάνει σεξ πάνω από έξι φορές την ημέρα ή αν θα έτρωγαν τον σκύλο τους αν δεν είχαν άλλον τρόπο να επιβιώσουν. Αυτά…

Απορία εκφράζω: όλοι αυτοί που λένε ότι είναι με τον Νόμο και την Τάξη, τους νόμους τους γνωρίζουν;

Άλλη απορία: Το έχω οικογένεια από πού κι ως πού αποτελεί μέρος οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής; Και για να το «απορήσω» ακόμη περισσότερο: οι μη οικογενειάρχες/οικογενειάρχισσες είναι κατώτεροι στα μάτια της Δικαιοσύνης; Η δημιουργία οικογένειας σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Του λένε του Κούγια πως ο ένας αστυνομικός από αυτούς που πυροβόλησαν 38 φορές προσελήφθη το 2020 και είχε μόνο 25 μέρες εκπαίδευσης και αυτός απαντά πως μπορεί να είχε μόνο 25 μέρες εκπαίδευσης αλλά ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία.

Ψυχικά διαταραγμένος ΜΑΤατζής σπάει βιτρίνα και φωνάζει «είμαι τρελός». Επιτέλους… αυτογνωσία!

Εμένα τώρα η είδηση ότι αστυνομικοί μάζεψαν χρήματα για ηλικιωμένο ζευγάρι που έκλεψαν αθίγγανοι, γιατί μου θυμίζει κάτι από Χρυσή Αυγή;

Οι μόνοι συνδικαλιστές που «βγαίνουν» πλέον στα δελτία ειδήσεων των καναλιών είναι των αστυνομικών. Σφάλλω;

Μισό, μπας και σφάλλω. Βλέπω τώρα στον Αnt1 και εκπρόσωπο των εργαζομένων από το σωματείο των λιμενεργατών της Cosco. Πώς; Είναι από αυτούς που δεν συμμετέχουν στην απεργία; Τελικά… άσφαλτος!

Ακολουθεί έρευνα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκα με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud. Συζητήσαμε τις προοπτικές εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, ο τουρισμός και η άμυνα.

Απαραίτητες συστάσεις: ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι ένας αιμοδιψής δικτάτορας. Είναι ο ηθικός αυτουργός της αποτρόπαιης δολοφονίας του δημοσιογράφου Κασόγκι (που οι Σαουδάραβες πράκτορες τον τεμάχισαν με αλυσοπρίονο), είναι αυτός που ευθύνεται για τη σφαγή στην Υεμένη, είναι αυτός που στη χώρα του τελούνται δημόσιες εκτελέσεις. Προφανώς όλα αυτά δεν αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας.

Το κτίριο της καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ το έβγαλε σε πλειστηριασμό ο ΕΦΚΑ για 5.500.000 ευρώ. Το αγόρασε μία Ισραηλινή εταιρεία και το πούλησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για 80.000.000 ευρώ για να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Καθαρές δουλειές…

Νίκος Ανδρουλάκης: Οραματίζομαι πολιτικούς που δεν θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή. Στο μεταξύ, ο ίδιος είναι 42 χρονών και συμπληρώνει ήδη 7 χρόνια ως ευρωβουλευτής.

Ακούω τώρα την κυρία Λινού να λέει ότι είναι ελάχιστος ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τον ασπασμό των εικόνων, λόγω της στιγμιαίας επαφής και κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η «στιγμιαία επαφή» του Πασχάλη που την άφησε την άλλη… έγκυο!

Μισό γιατί δεν το κατάλαβα. Ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν μέτρα για τους ανεμβολίαστους ή θα πάρουν τα μέτρα των ανεμβολίαστων; Έχω μπερδευτεί;

Συνελήφθη, διαβάζω, στην Κολομβία ο μεγαλύτερος έμπορος κοκαΐνης στον κόσμο. Όχι, δεν ήταν πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας!

Τυχαία η συνέχεια. Ο Αχιλλέας Μπέος, με την ιδιότητα του προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κάνει δηλώσεις κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα του Βόλου με τον Άρη λόγω επεισοδίων. Αναμεταδίδω: Εμείς δεν θέλουμε την αλητεία στα γήπεδα, εμείς θέλουμε τους οικογενειάρχηδες… Και η αστυνομία που ήταν; Η αστυνομία ήταν απών!

Σιγά το θαύμα, καλέ. Πήγε, λέει, ο Θεοδωρικάκος να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και αυτή δάκρυσε. Το θαύμα θα ήταν αν γέλαγε!

Στέλιος Πέτσας: Το να πάει κάποιος στην εκκλησία είναι πιο αναγκαίο από το να αγοράσει ρούχα. Με φύλλο συκής και πολύ μας είναι!

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Ζακ Κωστόπουλος σκοτώθηκε από τα χτυπήματα (των «νοικοκυραίων» και των αστυνομικών, μην ξεχνιόμαστε) και δεν είχε κανένα θέμα υγείας που θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο. Και τίθεται τώρα το απλό ερώτημα: βάσει του άρθρου 365 του Ποινικού Κώδικα που «μιλάει» για προσβολή μνήμης νεκρού, δεν θα πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο και όλοι εκείνοι που τον «έδιναν» ως πρεζάκι και κλέφτη; Μηδέ των δημοσιογράφων των καναλιών εξαιρουμένων.

Νεοναζί στους δρόμους του Κιέβου με στολές Κου Κλουξ Κλαν. Γιατί το βλέπω το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει…

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μας «συστήθηκε» ως μουσικός παραγωγός του ραδιοφώνου. Σε γενικές γραμμές, αδιάφορος. Σε κάποια «φάση» διετέλεσε και μάνατζερ κάποιων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων. Σήμερα ο Γιώργος Μουχταρίδης (περί αυτού ο λόγος) αναβαθμίστηκε σε παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ, ο τίτλος της οποίας σε παραπέμπει σε πολύ «ψαγμένα» πράγματα. Μικρά βιβλία, μεγάλες ιδέες. Ουάου, λες, και ψάχνεις αμέσως να βρεις ποιοι και ποιες θα επωμιστούν το βάρος του «ψαξίματος» στις εκπομπές του. Και ξεκινάμε: η Σώτη Τριανταφύλλου (άλλως πώς «λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;»), ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (καθότι των Μεγάλων Ιδεών αυτός), ο Παύλος Τσίμας (αλίμονο), η Δόμνα Μιχαηλίδου, (ναι, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που πριν λίγο καιρό κατέθεσε νομοσχέδιο που επιτρέπει να εργάζονται τα ασυνόδευτα παιδιά από 16 χρονών σε ξενοδοχειακές μονάδες), ένας Στέφανος Ξενάκης (αυτός δίνει από το YouTube πρακτικές συμβουλές για… αυτοεκτίμηση), κάποιος Γιάννης Σαρακτσάνης (της θεωρίας: όταν ένας άνθρωπος είναι ορθολογιστής, καλλιεργημένος και ψάχνει τη κατάσταση, μοιραία γίνεται μετριοπαθής), μία Θάλεια Καραφυλλίδου (είναι, λέει, η νέα διευθύντρια της ελληνικής Vogue και αυτή που μας αποκαλύπτει τι δεν της αρέσει να φοράνε οι γυναίκες). Ποιον υπότιτλό είχε η εκπομπή που μου έλαχε; Η αβάσταχτη ελαφρότητα της θετικής σκέψης! Γατάκι, Κοέλιο!

Μετά τον Παπαδιαμάντη, ο Μανουσάκης «εκτελεί» και τον Βιζυηνό. Το πάει για… Σμαραγδής!

Όχι ρε ’σεις, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά! Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο συνεργάτης του Θεοδόσης Ζερβουδάκης, άνοιξαν… Σχολή Τηλεπωλήσεων! Το κουμπί, ρε Κιμ!

Κατά τον (τετραπέρατο) Σάκη Μουμτζή, ο Ιερώνυμος είναι η εκκλησιαστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό ναι, θέλω να το ζήσω!

Τώρα στο MEGA: Η Λίβερπουλ του Κώστα Τζιμίκα!

Εσείς που καταπιάνεστε με αυτά. Αν δεν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τα δελτία ειδήσεων θα είχαν στήσει αντίσκηνα με κάμερες και μικρόφωνα έξω από τα νοσοκομεία ή όχι; Ακούω γνώμες.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ποινική δίωξη για τα «τρολ του διαδικτύου» ζητούν οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Άρης Πορτοσάλτε, Στέφανος Χίος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Πιστεύω να μην το σκέφτεστε ακόμη με ποιανού το μέρος θα πάτε.

Κατά τα άλλα, το 80% αυτών που «ακολουθούν» τον Νίκο Χατζηνικολάου στο twitter χρησιμοποιούν ψεύτικα ονόματα.

Μία σκέψη με αφορμή την εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης με θέμα την Υπογονιμότητα, την Υπογεννητικότητα και το Δημογραφικό: όλη αυτή η συζήτηση (μα και η άλλη περί των «αγέννητων παιδιών»), μήπως κρύβει από πίσω της κανένα εμπόριο ωαρίων; Απονήρευτα ρωτάω…

Γιατί αν το πονηρέψω, θα εκθέσω κόσμο και αυτό ως γνωστόν δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Οι πονηροί πάντως «βλέπουν» Λοβέρδο για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ. Λέτε να «στήνουν» κανένα σκηνικό; Μπα, ε; Απλά… επιθυμίες.

Άντε, αγάπες, αυτά για σήμερα και καλό Lockdown να έχουμε!