Ντροπής πράματα…

Το εντελώς παράλογο; Να λένε για τη Ναταλία Γερμανού πως αν δεν ήταν ο πατέρας της δεν θα έκανε καριέρα αυτοί που υμνούν από πρωί μέχρι το βράδυ τον Μητσοτάκη και τον Μπακογιάννη!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ψυχούλες μου, δεν μπορώ να σας περιγράψω τι γίνεται αυτόν τον καιρό στην Καλλιράχη! Με το που άκουσαν οι κάτοικοί της την προτροπή του Μητσοτάκη να βγούμε να μαζέψουμε τις ελιές μας και να πουλήσουμε στους ξένους το λάδι σε υψηλές τιμές, ξεχύθηκαν όλοι στους κάμπους και τις βουνοπλαγιές και τινάζουν τα λιόδεντρα από το ξημέρωμα μέχρι τη δύση του ήλιου! Τέτοια προκοπή ο τόπος, πρώτη φορά! Αφού, να σκεφτείτε, ο μόνος ήχος που «κυκλοφορεί» στο χωριό είναι αυτός από τα κουπεπέ! Μιλάμε, ραπάρουν ασταμάτητα!

Βέβαια, ο Μητσοτάκης το είπε αυτό για τις ελιές της Ολυμπίας, συνδέοντας τη χρηματική αξία του καρπού με την ιστορικότητα του τόπου, αλλά αυτό ουδόλως πτοεί τους Καλλιραχιώτες που ήδη ετοιμάζουν το δικό τους Business Plan για να αντιπαρατεθούν στο κλέος της αρχαίας γης. Τον Δία εκείνοι; Τον Ντάφυ εμείς! Κολλάμε;

Ούτε ο «τρίτος βουλευτής» κολλάει όμως. Τις προάλλες, για παράδειγμα, την «έπεσε» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως παρέδωσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, υπονοώντας προφανώς την ψήφιση του 3ου Μνημονίου. Το ότι αυτό όμως ψηφίστηκε και από ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μάλλον θα διέλαθε της προσοχής του. Ή του… ακατοίκητού του;

Είχε και συνέχεια το πρόσφατο πόνημα του «τρίτου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό τον κ. Φάμελλο, ύστερα από την “περήφανη διαπραγμάτευση” του 2015, εκχώρησε στο Υπερταμείο 10.119 ακίνητα απ’ όλη τη χώρα και έρχεται σήμερα, όπως συνηθίζει, να κατασκευάσει ενόχους. Για να καταλάβω: ο «τρίτος βουλευτής» είναι ενάντια στην εκχώρηση; Και αν ναι, τότε πώς βρίσκεται στα έδρανα ενός κόμματος που επί της δικιάς του διακυβέρνησης εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο τα 10.119 ακίνητα του δημοσίου; Λίγο να το έψαχνε θα διαπίστωνε ότι αυτό προβλέπονταν στο 2ο Μνημόνιο. Οπότε, πάλι… κουβά!

Έχω καιρό να ακούσω νέα για Κωστάκη Αντωνιάδη, έχω καιρό να διαβάσω Ωδή Eleonoras Kazantzidou και έχω καιρό να δω πολιτική παρέμβαση Θανασάκη Κολυβά, του αρχηγού κόμματος. Και αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα.

Όπως δεν είναι φυσιολογικό να «αποχαιρετάς» δημόσια έναν συντοπίτη σου που έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια, «στολίζοντας» με υπερβολές τον βίο και την πολιτεία του. Ε, Κωστή (Σιμιτσή);

Τέλος ρε! ΠΑΣΟΚ για πάντα!

Στο περιθώριο των όσων συνόδευσαν την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου στον πρωθυπουργό, μου γεννήθηκε μία απορία: αυτό το (και καλά) ανεξάρτητο Ellinika Hoaxes που είναι λαλίστατο για το κάθε απίθανο fake news, πώς και δεν έκατσε να ψάξει αν ισχύουν τα push backs; Δυσκολάκι βάζω, ε;

Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ; Αυτά αντί να κάνουν έρευνα για τα push backs προσφύγων που ρώτησε η Ολλανδή δημοσιογράφος τον Μητσοτάκη, έκαναν έρευνα για το ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Παρεμπιπτόντως, το 2021 η Ολλανδία βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας για την ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως. Η Ελλάδα στην 60η. Και αυτή η απόσταση φάνηκε ολοφάνερα στον τρόπο που αντέδρασαν τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης απέναντι στην κυρία Beugel.

Άκουσα πριν λίγο τον Πρετεντέρη να λέει πως δεν αναγνωρίζει ως συνάδελφό του την Ολλανδή δημοσιογράφο. Το ότι ούτε εκείνη τον αναγνωρίζει ως τέτοιον, του πέρασε ποτέ από το μυαλό;

Στο μεταξύ, χλευάζουν το καπέλο της Beugel εκείνοι που κατέβαιναν στις πλατείες με περικεφαλαίες!   

Ακολουθεί βίντεο το περιεχόμενο του οποίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξόχως επίκαιρο:

Θυμάστε μία έρευνα της Alco που «βγήκε στον αέρα» πριν από δύο μήνες και «έδειχνε» πως από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 27% έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 7% Νέα Δημοκρατία; Ε, πάμε τώρα να κάνουμε μία σύγκριση με καταγεγραμμένα (άρα, πραγματικά) ποσοστά μεταξύ ανεμβολιάστων και εκλογικών ποσοστών. Έχουμε και λέμε:

Στο Κιλκίς 58,4% οι ανεμβολίαστοι, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας 42,35%. Στην Πιερία 57,7% οι ανεμβολίαστοι, η Νέα Δημοκρατία στο 47,45%. Στη Δράμα 56,8% οι ανεμβολίαστοι, η Νέα Δημοκρατία στο 43,90%. Στη Ξάνθη 54,2% οι ανεμβολίαστοι, η Νέα Δημοκρατία στο 36,78%, στις Σέρρες 53,6% οι ανεμβολίαστοι, η Νέα Δημοκρατία στο 48,04%. Στην Χαλκιδική 52,3% οι ανεμβολίαστοι, η Νέα Δημοκρατία στο 42,59%.

Εκδότης που κάνει πρωτοσέλιδο για τα troll του διαδικτύου που δολοφονούν χαρακτήρες δίνει δύο μέρες μετά γραμμή σε troll του διαδικτύου για δολοφονία χαρακτήρα. Ενώπιος Ενωπίω να πω;

Όταν οι πρόσφυγες είναι στη Λευκορωσία χαρακτηρίζονται (και ορθώς) απελπισμένοι άνθρωποι και γίνονται γι’ αυτούς δεκάδες αναφορές στα δελτία ειδήσεων, ακόμη και με αναφορές σε προσωπικές τους ιστορίες. Όταν όμως είναι στην Τουρκία μετατρέπονται σε εισβολείς που κρατάνε τα παιδιά τους για ασπίδες.

Πώς αποκαλούν οι ακροδεξιοί Πολωνοί τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με τη Λευκορωσία; Επίθεση στη χώρα! Σας θυμίζει κάτι;

Στοχοποιήθηκε συντονισμένα η Ναταλία Γερμανού επειδή έβγαλε στην εκπομπή της τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο. Όμως, αδέλφια, κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξετε: κάνουμε push backs γιατί «είναι δικαίωμα μας» ή δεν κάνουμε και είναι «ψέματα της Τουρκικής προπαγάνδας»; Άντε, γιατί σας βλέπω ανοργάνωτους.

Το εντελώς παράλογο; Να λένε για τη Ναταλία Γερμανού πως αν δεν ήταν ο πατέρας της δεν θα έκανε καριέρα αυτοί που υμνούν από πρωί μέχρι το βράδυ τον Μητσοτάκη και τον Μπακογιάννη!

Λέγεται ότι είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ. Κι όταν «λέγεται» μπορεί και να είναι…

Πώς θα καταπολεμηθούν οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή; Κατά τον Αναστάσιο Τέλλογλου της Καθημερινής, με… ειδικό φόρο στους πολίτες! Αχ, αυτοί οι υπερτιμημένοι!

Κι άλλο «επιπέδου Τέλλογλου», αυτήν τη φορά από τη Μιράντα Ξαφά: Η Σιγκαπούρη σταματάει να καλύπτει το κόστος νοσηλείας COVID για τους μη εμβολιασμένους. Εμείς γιατί συνεχίζουμε;

Ως γνωστόν, ο διοικητής του Αγίου Όρους διορίζεται στη θέση του «πολιτικού προϊσταμένου» της Αθωνικής Πολιτείας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τι «βγήκε» και δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο (νεοδημοκρατικής προελεύσεως) διοικητής; Ότι οι μοναχοί των κελιών είναι λίγο οξύμωρο να κάνουν το εμβόλιο, λόγω της βαθιάς πίστης που έχουν στον Θεό.

Αστυνομικός συνελήφθη στα Τρίκαλα. Ήταν χρήστης ουσιών, βίαιος απέναντι στην πρώην σύζυγο του, βιαστής του παιδιού του. Ναι, αλλά οι αθίγγανοι;

Η Αννίτα Πάνια καταδίκασε δημόσια το bullying! Η Αννίτα Πάνια, ρε μαλάκα μου, που ό,τι έκανε από το ξεκίνημα της καριέρας της στόχευε στο δημόσιο ρεζίλεμα των «διαφορετικών».

Το Liberal προσθέτει και νέο χαρακτηρισμό στον Μητσοτάκη! Τον λέει… rock. Τώρα περιμένω πώς και πώς να διαβάσω ότι ο Άδωνις είναι… Death Metal!

Βλέπω Μαραβέγια στην ΕΡΤ και πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί Ναταλία Δραγούμη. Και αυτό σίγουρα είναι ανησυχητικό!

Τι κάνεις όταν δεν έχεις να πεις τίποτε ως συγγραφέας; Γίνεσαι Σώτη Τριανταφύλλου!

Στην εκπομπή του Χασαπόπουλου στο MEGA γίνεται αναφορά στα 7.335 κρούσματα και τους 65 νεκρούς από τον κορονοϊό και η συμπαρουσιάστριά του, ενθουσιασμένη από τα νούμερα, το ρίχνει στο… ζεϊμπέκικο! Απορώ τι κάνει ο Κιμ!

Στον ALPHA έβγαλαν «πολίτη» να πει ότι με την αύξηση 12 ευρώ το μήνα στον μισθό του από τον Γενάρη θα κλείσει τρύπες και θα μείνουν και για αποταμίευση!

Στην εκπομπή του ο Αντώνης Κανάκης είπε ότι δεν πιστεύει πως ο Νίκος Μαστοράκης ήταν χουντικός και τον ρωτούσε δακρύβρεχτα αν φοβήθηκε που κατέδιδε φοιτητές! Εξ ου και η… ωραία ατμόσφαιρα!

Τι πιο λογικό να χαρακτηρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερασμένο το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Από γεννησιμιού δεν του έλειψε τίποτε από τα τρία.

Εννοείται πως για τον Μητσοτάκη (και τους ομοίους του) το μόνο επίκαιρο και διαχρονικό σύνθημα παραμένει το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.

Ακούγοντας τον Μητσοτάκη να λέει ότι ο Τσίπρας μάς έβαλε στα Μνημόνια, αρχίζω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα τον ακούσουμε να λέει ότι μας έβαλε και στην… ΕΟΚ!

Εγώ συμφωνώ με τον Άκη Σκέρτσο. Όντως δεν υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό. Όπως επίσης, δεν υπάρχει και καμία μελέτη που να δείχνει ότι ο Άκης Σκέρτσος είναι μαλάκας. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να είναι!

Και πάνω που ο Άκης ο Σκέρτσος μάς διαβεβαίωνε ότι οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό, «σκάει» η είδηση από την Αμερική που λέει ότι ο κορονοϊός οδηγεί χιλιάδες γουρούνια σε ευθανασία! Τυχαίο;

Συγνώμη τώρα, το πρόβλημα είναι ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να πληρώνουν τα νοσήλιά τους ή ότι κάνει καριέρα με αυτό το επίθετο;

Τρικάκια πέταξαν έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου οι 14 αρνητές ανεμβολίαστοι ιερείς που τέθηκαν σε αργία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «σατανική». Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι Ρουβίκωνες!

Εσείς θυμάστε που στο μακρινό 1997 ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε συνυπογράψει μαζί με άλλους 61 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ένα κείμενο που ζητούσε την επαναφορά της θανατικής ποινής; Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανάμεσα στους 100 πανεπιστημιακούς που υπογράφουν υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου «εμφανίζεται» και ο Θάνος Ασκητής. Διακρίνω… ερωτικό κάλεσμα!

«Κεφάλια», λέει, θα πέσουν στον ΣΚΑΪ γιατί «πιάστηκαν» άνθρωποι της παραγωγής του Big Brother να σχολιάζουν και να γελάνε με τις ερωτικές σκηνές ενός ροζ βίντεο στο οποίο «πρωταγωνιστούν» παίκτες του. Το ίδιο το Big Brother όμως παραμένει στη θέση του.   

Τίτλοι τέλους για τη θεατρική παράσταση Ο Ρινόκερος μετά την άρνηση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Θέατρο του Παραλόγου εντελώς…

Εν μέσω CosmoClassical, επίλογος με μία θεά! Khatia Buniatishvili. Βαθιά υπόκλιση!