Υγεία να ’χουμε

Απορία έχω: πάνε οι ανεμβολίαστοι σε θεατρικές παραστάσεις; Και άντε, πάνε. Επιλέγουν να δουν Ιονέσκο;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Είδα Debate ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή. Μήπως να πάρω «γραμμή» από τη Μαρία την Τσουρή; Είπα Μαρία… Μου κάνει εντύπωση ότι δεν την είδα να κάνει καμία προεκλογική εμφάνιση. Ούτε σε κάποια σύναξη υποψηφίων ούτε να προσθέτει την υπογραφή της σε κάποιο κείμενο υποστήριξης. Εκτός κι αν υπήρξα απρόσεκτος, οπότε, κάθε βοήθεια δεκτή.

Οκέι, μπορεί για την τοπική κοινωνία να μην «παίζει» και κανέναν ιδιαίτερο ρόλο η επανεκλογή του Γιώργου Γραμμένου στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αλλά και μόνο για το πολιτικό της μήνυμα, μάλλον αυτή δεν πρέπει να είναι και τόσο κολακευτική για τους δικηγόρους της πόλης.

Η διάθεση του Θόδωρου Μουριάδη να κρατήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο «ζωντανό» έχει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ στη περίπτωση που αυτό θα λειτουργεί με όρους επαγγελματικούς. Τα περί «εκπομπών από νέους» και «εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων» απλά θα διαιωνίζουν απλοϊκότητες και ερασιτεχνισμούς. Ενίοτε και μιζέριες.

Θα το ξαναπώ: αν η Διοίκηση του Δήμου θέλει πραγματικά να «στήσει» ένα ξεχωριστό και αξιοσέβαστο Δημοτικό Ραδιόφωνο, καλό είναι να τολμήσει με κάτι εντελώς εξειδικευμένο. Όπως για παράδειγμα, ένα ραδιόφωνο αμιγώς πολιτιστικό.

Επειδή ένα μικρό κόλλημα το έχω με τους συμβολισμούς, η εικόνα από το γραφείο των επενδυτών στα Λουτρά των Ελευθερών, δεν με κάνει και πολύ αισιόδοξο για το τελικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον στο αισθητικό του μέρος. Τι λες και εσύ, Κωστή (Σιμιτσή);

Και μιας και είμαστε στο «κεφάλαιο» Κωστή (Σιμιτσή), πάρτε και την πρόσφατη ανάρτησή του στο Faccebook: Διάβασα διάφορα σχόλια για το χτεσινό ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ακόμη και όποιος εντυπωσίασε λιγότερο από τους 5 θα ήταν πολύ καλύτερος από τον Α. Τσίπρα στη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όχι, δεν θα καθίσω να «αναμετρηθώ» με το βαθυστόχαστον του «συντρόφου». Υπάρχουν όμως δύο σχόλια που «απαντούν» από μόνα τους στην πολιτική του οξυδέρκεια. Το ένα με την υπογραφή του Γιώργου Καλαντζή (Κωστή λες το αυτονόητο) και το άλλο με την υπογραφή κάποιου Ανδρέα Ρηγούλη (Καλά ο Τσίπρας ήταν και είναι ένα μηδενικό).

Για την ιστορία –και με δεδομένο το αυτονόητο της αντίδρασης του Γιώργου Καλαντζή– ο έτερος της παρέας (και σύμφωνα με το «περιεχόμενο» τού προφίλ του στο Facebook) τυγχάνει: ακροδεξιός, μέλος της (πάλαι ποτέ) Πατριωτικής Κίνησης, ομοφοβικός, αντιεμβολιαστής, λάτρης όπλων και βιαιοτήτων. Και σκέφτομαι: με τέτοιους φίλους (διαδικτυακούς, έστω), τι να τους κάνεις του εχθρούς, Κωστή μου (Σιμιτσή);

Συγκλονιστικά νέα από τα κρόουλ του δελτίου ειδήσεων του ENA Channel! Αντιγράφω: Το Zero Waste Future πρόγραμμα της Coca Cola συνεχίζεται. Άλλο: Η Αγάπη δεν αφήνει σημάδια. Embrace Change. Άλλο: Άντι Γκαρσία. Έφαγε σουτζουκάκια στη Θεσσαλονίκη. Άλλο: Η Έλενα Ράπτη μετά το κομμωτήριο.

Όχι, το τελευταίο είναι δικό μου, αλλά θα μπορούσε και να μην είναι…

Τι κάνουν στα δελτία ειδήσεων όταν η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιτρέπει την αναφορά του ονόματος των τεθνεώτων; Δίνουν εντολή στον καμεραμάν να στρέψει την κάμερα επάνω στο κηδειόχαρτο!

Έχω καταμπερδευτεί: ο ΑΟΚ παίζει σε μία κατηγορία που έχει 30 ομάδες, που ίσως όμως γίνουν 31 ή 32, που θα ανέβει σίγουρα μόνο μια, που έχει 4 ομάδες που δεν μπορούν να πέσουν, που έχει 2 ομάδες απ’ την ίδια πόλη, αλλά που παίζουν σε διαφορετικό όμιλο.

Χριστουγεννιάτικη στύση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Δίνω ιδέα Μουριάδη.

Θα ακουστεί ρατσιστικό, αλλά να τον ακούτε τον Γονίδη, παίδες. Τόσα χρόνια σε χιμπατζήδες τραγουδούσε, κάτι παραπάνω θα ξέρει για το είδος…

Ένα περιμένω τώρα: να βγει ο Πέτρος ο Γαϊτάνος να κάνει δήλωση για το εμβόλιο άδοντας το Λάθος εποχή του Σπανουδάκη! Αυτό!

Απορία έχω: πάνε οι ανεμβολίαστοι σε θεατρικές παραστάσεις; Και άντε, πάνε. Επιλέγουν να δουν Ιονέσκο;

Και από τον Ιονέσκο στον Πιραντέλο! Βασίλης Κικίλιας στον Ant1: Η Τζένη όχι μόνο μαγειρεύει, άλλα αυτοσχεδιάζει κιόλας.

Α ναι, είχαμε και την επανεμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη με Πρωταγωνιστές τους μουσικούς της trap! Λογικό, αν σκεφτούμε το «μουσικό ξέπλυμα» που κάνουν στο πολιτικό σύστημα οι εκπρόσωποι του είδους.

Αμ το άλλο; Η Βικούλα η Φλέσσα εκμυστηρεύτηκε στον Άρη Σερβετάλη ότι είδε 3 φορές την ταινία Ο άνθρωπος του Θεού! Τη λες και… σινεφίλ!

Γιώργος Πατούλης για Μαρίνα Πατούλη: Αν τιμήσει το επίθετό μου, να το κρατήσει! Τον έφαγε η γενναιοδωρία!

Συγκλονιστικό από τo gianniotika.gr: Στο πόδι τα Γιάννενα! «Άτακτος» παππούς άφησε τη μασέλα του στον κόλπο 27χρονης! Λες και μπορούσε να αφήσει τίποτε άλλο…

Στη Νάουσα 77χρονος δάγκωσε ιδιοκτήτη καφέ όταν του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κάνει το… αντιλυσσικό!

Ακολουθεί (αυτούσια) η ανάρτηση του μήνα: Ο καθένας με τις επιλογές του φίλε μου. Εμένα μου αρέσει η θρησκεία και η πατρίδα. Όπως λέει και η παριμία καθείς αφού ετάχθη. Όντως… παροιμιώδης!

Έχουμε θρίλερ!

Τριάντα ψυχολόγους και δεκαπέντε ψυχιάτρους προσλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία. Εκεί να δείτε φόρτο εργασίας!

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Ολλανδίας. Εκτός ελέγχου η πανδημία στη Γερμανία. Ακρίβεια και απόγνωση στην Τουρκία. Στην Ελλάδα; Στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου: Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο τον Θεό να μας πειράζει. Κρύβει εκπλήξεις τελικά ο Θεός!

Πρόταση κάνω: μαζί με τις ανακοινώσεις για τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό να ανακοινώνεται και ο αριθμός των γεννήσεων. Μπας και προκύψει καμιά… ισοπαλία!

Προβληματίζομαι! Τελικά χυδαίο είναι γράφεις με σπρέι έξω από το σπίτι της υφυπουργού Υγείας ή χυδαίο είναι να μειώνονται κατά 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία που η ίδια ανακοίνωσε; Απαντήστε ήρεμα.

Πώς χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ανδρέας Λοβέρδος; Αγωνιστικό πολιτικό! Και κάθεστε μετά εσείς και μου μιλάτε για τα ελληνικά του Μπέου!

Πλαστά rapid tests στον Έβρο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας αστυνομικός. Θα μπορούσε και να ΜΗΝ ήταν είδηση.

Όταν ένας Τούρκος βουλευτής δηλώνει να τρώνε λιγότερο οι πολίτες, το enikos.gr (του Χατζηνικολάου) «βλέπει» να ξεσηκώνεται σάλος στη Τουρκία! Όταν ο Έλληνας υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι πρέπει πάση θυσία να μην αυξηθούν οι μισθοί, το enikos.gr (του Χατζηνικολάου) «βλέπει» τον Κώστα Μπακογιάννη να κρεμάει λαμπιόνια στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί «βαρύ» βιογραφικό…

Τώρα αν σας πω, σύντροφοι, ότι δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η ιστορία με την παρουσίαση των «νέων συμβούλων» του Αλέξη Τσίπρα, θα σας στεναχωρήσω; Εκτός κι αν εσείς τα πάτε καλά με τους «ειδικούς των εξουσιών». Τότε πάσο και… think tank.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως έναν… ενδυματολόγο. Ή έστω να παρακολουθεί πού και πού το My Style Rocks!

Το σκέφτεστε να υπήρχε Facebook και twitter τις εποχές που έβγαιναν τα εμβόλια για την ιλαρά, τη διφθερίτιδα, τη χολέρα, τη λέπρα, τη φυματίωση, τον τέτανο; Ακόμη θα τρέχαμε!

Για πάνω από μισή ώρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ασχολείται αποκλειστικά με δημοσκόπηση για το ΚΙΝΑΛ. Το ότι ΠΟΤΕ στη μεταπολιτευτική ιστορία δεν υπήρξε από τα Μέσα Ενημέρωσης τέτοια δημοσιότητα για το τρίτο κόμμα (και μάλιστα με μονοψήφια ποσοστά), δεν σας κάνει ολίγον… πονηρούς;

Πάντως, αν κρίνω από τη «σούπα» του Debate, o Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε… σώφρων. Ίσως γιατί μερικές φορές, έχει και η αποχή τα πλεονεκτήματά της.

Αντικειμενικά (και εξ αποστάσεως) κρίνοντας, νικητής του Debate θα μπορούσε να ήταν ο Χάρης Καστανίδης. Με όρους πολιτικής, πάντα.

Κατά τα άλλα, το συνολικό διακύβευμα της εκλογής του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να συμπυκνωθεί στον παρακάτω τίτλο: Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός; Δείτε τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Κάνει δήλωση ο (λέμε τώρα) τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, λέγοντας ότι η Ματίνα Παγώνη δεν έχει ιδέα για τα εμβόλια, τα παίρνει στο κρανίο ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου και απαντά: αυτή η ηλίθια άποψη δηλαδή γιατί έχει αξία και την προβάλλουμε; Για την ιστορία, η «ηλίθια άποψη» είχε προβληθεί την προηγούμενη ημέρα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Στόχος μας είναι να γίνουμε Χόλυγουντ! Μίλησε και ο… Μπόλυγουντ!

Πάρτε μία ανάσα και πάμε στον επόμενο τιτάνα…

Επίλογος, διόλου αισιόδοξος…

Ένα κοριτσάκι 8 χρονών εγκλωβίζεται σε μία μεταλλική συρόμενη πόρτα εργοστασίου. Για εβδομήντα ολόκληρα λεπτά, ξεψυχά αβοήθητο μπροστά στα μάτια των περαστικών που το προσπερνάνε αδιάφοροι. Οι υπάλληλοι του εργοστασίου δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση απεγκλωβισμού. Η διοίκηση της επιχείρησης δεν τηλεφωνεί καν στην Πυροσβεστική που απέχει 200 μέτρα από το εργοστάσιο. Αντίθετα, δίνει εντολή να εκκενωθεί ο χώρος! Περαστικοί «εμφανίζονται» στο ανατριχιαστικό βίντεο να σπρώχνουν το σώμα του κοριτσιού με τα πόδια τους για να δουν αν ζει ή αν πέθανε. Κάποιοι θα αναρωτηθούν «τι γύρευε εκεί». Και οι άλλοι, οι πολλοί, οι «εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου», θα κοιμούνται πάντα ήσυχοι μαζί με το κτήνος που κρύβουν μέσα τους. Το άψυχο σώμα της μικρής Όλγας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ο εφιάλτης τους. Αυτή η ησυχία ξημερώνει βάρβαρους καιρούς…