Κι αν είμαι ροκ…

Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης αρνείται –λέει– οποιονδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων επειδή είναι Χριστιανός. Και εκείνο με την Κόλαση και το Παράδεισο, Άρη μου; Διαδόσεις;


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Τα είπα εγώ, αγάπες μου, αλλά ο Μέτιος δεν μου άκουσε. Πήγε και αντικατέστησε τον Κωστάκη τον Αντωνιάδη με τον Αλέξη Πολίτη! Το αποτέλεσμα; Να ξεμείνει η βασιλόπιττα της Αντιπεριφέρειας από φλουρί! Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, μετράω ήδη πάνω από δέκα φωτογραφίσεις του νέου μας Αντιπεριφερειάρχη, τα ενσταντανέ του οποίου συνοδεύονται και από διαφορετικές ενδυματολογικές επιλογές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, για να «βγάλει» τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του, θα χρειαστεί τουλάχιστον δέκα ντουλάπες για κουστούμια, πουκάμισα, γιλέκα και πουλόβερ, συν αυτές των υποδημάτων. Πάμε για το καλύτερο… My Style Rocks.

Και επειδή ως γνωστόν ο Μάρτης δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή, πάρτε και τη δήλωση του «τρίτου βουλευτή» με αφορμή την «αλλαγή σκυτάλης» στην Αντιπεριφέρεια: Ευχήθηκα στον Αλέξη Πολίτη «καλή επιτυχία» και του είπα ότι βρίσκει τον πήχη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη, τον Κώστα Αντωνιάδη, πολύ ψηλά. Ήδη ο Αλέξης άρχισε προπονήσεις στο… επί κοντώ!

Και από τον «τρίτο» στον πρώτο…

Προς τον συντοπίτη βουλευτή και υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο: αληθεύει ότι στην υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διαχειρίζεται τα προς εκμετάλλευση ακίνητα του Υπουργείου (πωλήσεις, ενοικιάσεις κ.λπ.) τοποθετήθηκε στη θέση τού Διευθυντή επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής;

Καλέ, τέτοιον πολυεθνικό ΑΟΚ έχω να δω από τις μέρες του Ψωμιάδη. Λέτε να έχουμε την ίδια κατάληξη;

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά εδώ στην Καλλιράχη, τσακώνονται η Πελαγούδα με τη Σωτηρούλα για τον… Τζόκοβιτς.

Ακολουθεί το ούφο του μήνα!

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν μετά την εμφάνιση στο Μουσικό κουτί της Μαρίας Φαραντούρη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη, λίγα λόγια και σκέψεις για την εκπομπή.

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου «πιστώνεται» την (μακράν) καλύτερη μουσική τηλεοπτική εκπομπή από εποχής Διονύση Σαββόπουλου. Και μπορεί το Ζήτω το ελληνικό τραγούδι να παραμένει ακόμη «αχτύπητο» σε έμπνευση και περιεχόμενο, αλλά στον σημερινό βόθρο της ελληνικής τηλεόρασης, το Μουσικό κουτί φαντάζει σαν μία όαση αισθητικής και μέτρου. Μοναχική μεν, όαση δε.

Παρά τα όποια «ζητηματάκια» στην ατμόσφαιρά της (το «κρύο» της Ρένας Μόρφη, το άνευρο κεφάλαιο των «διλλημάτων», το γραφικό των «κερμάτων»), η εκπομπή καταφέρνει να βγάλει εις πέρας την αρχική της «αποστολή». Ήγουν, να (ξανα)ακουστεί από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης το καλό τραγούδι, να δοθεί χώρος και χρόνος στους δημιουργούς του, να «φωτιστούν» τα καινούρια ρεύματα, να «δοκιμαστούν» οι νέοι συνθέτες και τραγουδοποιοί. Και αυτό, έστω και μέσα στη μοναχικότητά του, φαντάζει εξόχως φωτεινό και αισιόδοξο.

Από την άλλη, η εμφάνιση της Μαρίας Φαραντούρη στο Μουσικό κουτί ανέδειξε ένα πρόβλημα που «αιωρούνταν» από καιρό πάνω από την ιδέα της εκπομπής: αυτό της διάκρισης! Θέλω να πω, καλλιτέχνες του διαμετρήματος και της εμβέλειας της Φαραντούρη, δεν τους «χαραμίζεις» μέσα σε δέκα ερμηνείες, ούτε «μοιράζεις» τον χρόνο τους με άλλους. Ακόμη κι αν οι «άλλοι» τυγχάνει να είναι της εμβέλειας και της αξίας ενός Αλκίνοου Ιωαννίδη. Η Φαραντούρη τη στιγμή αυτή είναι η πιο εμβληματική μορφή του ελληνικού τραγουδιού και, κατ’ επέκταση, μία από τις κορυφαίες του ελληνικού πολιτισμού. Και ως τέτοια, της οφείλονται σειρές εκπομπών και αφιερωμάτων. Το λιγότερο…

Οπότε, ας θεωρήσουμε ως αυθόρμητη αυτοκριτική την ατάκα του Πορτοκάλογλου ότι για εσένα Μαρία χρειαζόμαστε τρεις εκπομπές και βάλε και αναμένουμε την υλοποίησή της.

Πάμε όμως τώρα να δούμε πώς «παίχτηκε» ενημερωτικά το θέμα με το άνοιγμα των σχολείων, με τη βοήθεια των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Είδηση πρώτη…:

Είδηση δεύτερη…:

Φεύγουμε από την ΕΡΤ και πάμε στα πιο… αχαλίνωτα…

Όταν είσαι βουλευτής και στο βιογραφικό σου αναφέρεται ότι υπήρξες Επιστημονικός Διευθυντής σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο (το οποίο σήμερα «παίζει» με ανταγωνιστικές τιμές στα test ανίχνευσης του κορονοϊού), δεν βγαίνεις στα δελτία ειδήσεων των καναλιών να λες ότι είναι θέμα κουλτούρας… αν συνταγογραφήσουμε pcr test οι Έλληνες θα κάνουν κατάχρηση. Όταν όμως το λες, δίνεις το δικαίωμα να σου λένε και οι άλλοι πόσο μαλάκας είσαι. Πιστεύω να συνεννοηθήκαμε, Κωνσταντίνε Μαραβέγια.

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ: Σε λίγο θα έχουμε κοντά μας τον κύριο Γεωργιάδη. Λες και έφυγε ποτέ…

Νίκος Ανδρουλάκης: Η μη έγκαιρη αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας, θα οδηγήσει σε χιλιάδες κρούσματα. Είπες κάτι… Κοέλιο;

Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη που διαφήμιζε τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, ήρθε και η σειρά της Ειρήνης Αγαπηδάκη για να κάνει το ίδιο για τα Lidl. Μιλάμε για κόμμα με… τοποθέτηση προϊόντος!

Είσαι υφυπουργός, αρμόδιος στον τομέα του Αθλητισμού και μαθαίνεις ότι 30 προπονητές και προπονήτριες της Γυμναστικής Ομοσπονδίας εμπλέκονται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης 26 αθλητών και αθλητριών. Τι κάνεις; Βγαίνεις και δημοσιοποιείς τα ονόματα των θυμάτων! Αυγενάκης μιλάμε!

Αντιδρούν οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες στα υγειονομικά μετρά; Άφαντος ο Πλεύρης. Αντιδρούν οι μεγαλοπαράγοντες του ποδόσφαιρου; Κλείνει ραντεβού για να τους συναντήσει. Υποπτεύεστε κάτι;

Μαρία Σάκκαρη στο Instagram: Ελάτε να τρέξουμε γυμνοί στα λιβάδια.

Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης αρνείται –λέει– οποιονδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων επειδή είναι Χριστιανός. Και εκείνο με την Κόλαση και το Παράδεισο, Άρη μου; Διαδόσεις;

Λέτε τώρα που πήρε φόρα ο Μπακογιάννης να δούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα τον Γαϊτάνο στον Λυκαβηττό;

Σκέψη κάνω: μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει… Ζαραλίκος;

Στα (πολύ) καλά νέα, το Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου του 2019 με την οποία επετράπη ο διορισμός από την κυβέρνηση νέας (έμμισθης) διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ, είναι αντισυνταγματική γιατί καταλύει τη βασική θεραπευτική αρχή του Οργανισμού. Θα μπορούσες να το πεις και «θεσμική τάπα» στα δόλια (και απάνθρωπα) σχέδια της ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Όλοι αυτοί που φωνάζουν για τα «δύο άκρα», γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν βγει να που κάτι για την αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Μίχου; Α ναι, ξέρω, περιμένουν να πάρει 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας.

Και εδώ έχουμε τη Τατιάνα Στεφανίδου να φιλοξενεί στην εκπομπή της έναν πρώην ΔΑΠιτη που εντάχθηκε στη C-18 ως ο δικηγόρος της, κατηγορήθηκε για 20 βομβιστικές επιθέσεις και αθωώθηκε από τη δικαστική εξουσία με το αιτιολογικό ότι «γοητεύτηκε από μια πατριωτική οργάνωση που του απέκρυπτε την ακροδεξιά της δράση».

Όχι, κανένα πρόβλημα δεν έχω με τα τραγούδια του Ρουβά. Με εκείνο το «της Κιβωτούς» έχω που εκστόμισε στο καλωσόρισμα των παιδιών της Οργάνωσης.

Παρενθετικά, κάπου στους Χαλασοχώρηδες, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφει ότι οι Σκιαθίτες έλεγαν «ρουβάδα» την ελαφρότερη και αβλαβέστερη μορφή βλακείας. Δεν υπονοώ κάτι, απλά το σημειώνω…

Κλείνοντας ο κύκλος με τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ένα μήνυμα πλανιέται πάνω από τη χώρα: οι μπέηδες και οι κοτσαμπάσηδες μένουν ακόμη εδώ!

Στέφανος Μάνος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συμβατούς με τους πράσινους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κοινή λογική κέρδισε τις ιδεοληψίες. Ελπίζω η κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της όχι βάσει δημοσκοπήσεων αλλά για το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Αφήνω στη άκρη τα πάνω από 10 δισ. εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές. Το ότι η Ελλάδα όμως είναι χαρακτηρισμένη ως σεισμογενής χώρα είναι κάτι που το προσπερνάς; Έλα, Στέφανε, βοήθα!

Εντωμεταξύ, μετά από την προσευχή, πέθαναν όλοι!

Σιγά μην περιμέναμε το Don’t Look Up για να μας πει ότι και καλά η Πρόεδρος των ΗΠΑ διόρισε επικεφαλής της NASA μία φίλη της αναισθησιολόγο. Στο δικό μας Don’t Look Up, ο πρωθυπουργός της χώρας διόρισε επικεφαλής της ΕΥΠ έναν φίλο του σεκιουριτά με πτυχίο μουσικής! Και πείτε μου τώρα εσείς οι σινεφίλ: ποιος πάει για Όσκαρ;

Η μεγάλη πλάκα με το Don’t Look Up είναι με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που το «είδαν» κριτικοί και προσπαθούν να το βγάλουν σκάρτο και ανάξιο λόγου. Συμβαίνει αυτό όταν κάτι σε τσούζει! Γίνεσαι μέχρι και… Δανίκας!

Στο Βήμα: Πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας η Κούβα. Πώς μηδένισε τους θανάτους! Αυτό που απομένει είναι να δω και υπότιτλο το προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Στέλιος Ράμφος: Ο κορονοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε ευλογία. Φιλοσοφώντας αφού…

Στη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, οι γυναίκες κατέχουν περίπου το 50% των αξιωμάτων της. Ανάμεσά τους, η υπουργός Δικαιοσύνης είναι κουρδικής καταγωγής και η υπουργός Πολιτισμού, τουρκικής.

Διάλογος στον αέρα του MEGA:

Νίκος Ευαγγελάτος, δημοσιογράφος: Δούλεψε καλά το 50% συν 1 στα σχολεία μέχρι πριν τις γιορτές, λέει η κυβέρνηση και η επιτροπή.
Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου»: Τι λέτε, κύριε Ευαγγελάτε, από τα σχολεία έγινε η μεγάλη διασπορά.
Νίκος Ευαγγελάτος: Σας ευχαριστούμε και να πούμε ότι δούλεψε καλά το 50% συν 1.

Απορία φίλου: το «Δ» στη ΔΕΗ και το «ΣΟ» στο ΠΑΣΟΚ γιατί υπάρχουν;

Μελισσοκόμοι της Χιλής διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή και την εκτεταμένη ξηρασία που έχει πλήξει την παραγωγή τους. Έπειτα από συμπλοκές με την αστυνομία, οι μελισσοκόμοι άνοιξαν τα μελίσσια με αποτέλεσμα οι μέλισσες να επιτεθούν με σφοδρότητα στους αστυνομικούς και να χρειαστεί επτά από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Γάμησα εγώ μολότοφ!

Ο ΣΚΑΪ στο πλευρό των εξεγερμένων. Του Καζακστάν καλέ, πού πήγε το επαναστατικό σας μυαλό;

Και μιας και το πιάσαμε: το Καζακστάν είναι μία χώρα-φέουδο της οικογένειας Ναζαρμπάγιεφ, που την κυβερνάει με στημένες εκλογές επί 29 χρόνια. Ο σημερινός πρόεδρος Τοκάγιεφ είναι κάτι σαν αυτοφωράκιας της ολιγαρχίας που ελέγχει την ενέργεια και ζει μεταξύ Ελβετίας, Λονδίνου και Ντουμπάι.

Επεμβαίνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία; Όλη η Δύση καταδικάζει απερίφραστα την ανάμειξη του Πούτιν στα εσωτερικά ξένης χώρας. Επεμβαίνουν τα ρωσικά ΜΑΤ στο εξεγερμένο Καζακστάν; Όλη η Δύση, «πήγαν να ηρεμήσουν την κατάσταση». Αχ αυτός ο… εσωτερικός εχθρός, όλους τους ενώνει!

Θυμάστε ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε έναν έμμισθο σύμβουλο του αυταρχικού ηγέτη του Καζακστάν, ο οποίος του υποδείκνυε πώς να διαχειριστεί τη θύελλα των επικρίσεων για τη δολοφονία διαδηλωτών; Πώς τον έλεγαν να δείτε; Τόνι Μπλερ; Το έχω;

Κι άλλο από τον οχετό του Ευαγγελάτου: Πάμε σε μια ιστορία τώρα με έναν Αλβανό που έχει συλληφθεί με ένα όπλο. Ε, θα πείτε τι πιο σύνηθες από έναν Αλβανό με ένα όπλο. Απλά αναρωτιέμαι: αυτά όλα δεν θα έπρεπε να διώκονται αυτεπάγγελτα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο;

Ακούω τώρα ένα ανέκδοτο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου και του Άλκη Αλκαίου. Κρατάω τον στίχο, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος και ελπίζω…

https://www.youtube.com/watch?v=WOn6DwwALnM