Δικό σας, συνάδελφοι…

Όταν ένα κόμμα με 60.000 μέλη δεν μπορεί να βρει 5.000 συνδρομητές για να συντηρήσει την εφημερίδα που το εκπροσωπεί, κάτι μάλλον δεν πάει καλά...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Αγάπες μου, τι είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; Πάνω που όλοι εμείς που ανήκουμε στο ζώδιο του Παρθένου πήραμε τα πάνω μας με την πρόβλεψη της Λίτσας Πατέρα ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερή μας, ιδίως στα ερωτικά, βγαίνει ο Ευαγγελάτος στο MEGA και λέει ότι ενός εμβολιασμένου τού μίκρυνε το μόριο 3,8 εκατοστά! Εντάξει, μπορεί εγώ τη Λίτσα να την πιστεύω πιο πολύ από τον Ευαγγελάτο, αλλά μία αγωνία την έχω. Διότι, καλές οι προβλέψεις, αλλά και με «μειωμένο» μόριο πώς να ανταπεξέλθεις; Πες και εσύ, Στέλλα μου!

Για την ψυχολόγο του Δήμου μιλάω καλέ, ποια Μαρωνίτου μου λέτε!

Με έξι φωτογραφίσεις έκλεισε το δεκαήμερο που μας πέρασε ο Αλέξης Πολίτης. Εννοείται με διαφορετικές ενδυματολογικές επιλογές την κάθε φορά.

Αυτό πάλι πού να το πεις! Βρίσκεται ένα πτώμα νεαρής γυναίκας σε θαλάσσια περιοχή της Κεραμωτής και στο δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ Channel κάνει δηλώσεις για το τραγικό συμβάν, ποιος λέτε; Ο Δήμαρχος Νέστου!

Διαβάζω ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα έρθει την Άνοιξη στη Δράμα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Και ρωτάω: αν βρισκόταν ο Κωστάκης ο Αντωνιάδης στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θα διάλεγε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τη Δράμα αντί για την Καβάλα; Όχι, πείτε μου!

Νιώθοντας πόσο απασχολημένος ήταν το περασμένο διάστημα ο συντοπίτης υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν είχα καμία απαίτηση να απαντήσει στο ερώτημα που του είχα απευθύνει από εδώ την τελευταία φορά. Βέβαια, και σε εποχές που δεν ήταν ιδιαίτερα φορτωμένος από υπουργικά καθήκοντα (ξέρετε, κάτι ταξίδια, κάτι συναντήσεις, κάτι επισκέψεις, τέτοια), απέφευγε επιμελώς να απαντήσει σε ερωτήματα που τον ενέπλεκαν πολιτικά. Να πρόκειται για μία «αφ’ υψηλού αδιαφορία» ένεκα του θεσμικού του αξιώματος; Να μην τον ενημέρωναν οι τοπικοί του συνεργάτες; Ή απλά η αδυναμία να ανταπεξέλθει με επιχειρήματα στα δύσκολα;

Όπως και να έχει, όταν ένα πολιτικό πρόσωπο της εμβέλειας του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν μπαίνει στον κόπο να καθίσει και να δώσει τις δικές ερμηνείες και εξηγήσεις σε αυτά που τον αφορούν και τον «βαραίνουν», τότε ή λειτουργεί αλαζονικά και «υπεράνω» ή είναι εκτεθειμένος και επιλέγει τη σιωπή ως λύση. Και επειδή εγώ τον συμπαθώ ιδιαίτερα τον κύριο Παπαναγιωτόπουλο –ειλικρινά το λέω– εύχομαι να ισχύει το πρώτο. Το βρίσκω πιο τίμιο και πιο ηθικό…

Επανέρχομαι όμως, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα: Αληθεύει ότι στην υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διαχειρίζεται τα προς εκμετάλλευση ακίνητα του Υπουργείου (πωλήσεις, ενοικιάσεις κ.λπ.) τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής;

Εν αναμονή (;)…

Διακρίνω… χαλάρωση;

Για όσους καταδίκασαν την αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους του ιερού ναού όπου μέχρι χθες λειτουργούσε ο κατηγορούμενος για βιασμό ιερέας, καλό είναι να έχουν στο μυαλό τους ότι κάποτε ο Χριστός για να διώξει από τον ναό όλους εκείνους που τον είχαν μετατρέψει σε «οίκο εμπορίου», πήρε στα χέρια του το μαστίγιο. Αν τώρα τα συνθήματα είναι πιο βίαια από το μαστίγιο, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε…

[Για να αποφευχθούν παρερμηνείες από καλοθελητές: διαφωνώ κάθετα με τον συγκεκριμένο τρόπο  διαμαρτυρίας. Οι εκκλησίες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ιερέα, κανενός αρχιμανδρίτη, κανενός μητροπολίτη. Και κανενός οι πράξεις δεν μπορούν να ταυτίζονται με αυτές. Ξέχωρα από το τι πιστεύει ο καθένας, ο σεβασμός σε έναν τόπο λατρείας είναι προέκταση πολιτισμού και δημοκρατίας. Αφήστε που τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ουσία και το περιεχόμενο της ίδιας της διαμαρτυρίας.]

Ακούστε τώρα πράγματα! Τελικά, αυτοί που πήγαν και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν ούτε αναρχικοί ούτε Ρουβίκωνες, που μας έλεγαν από τον ΣΚΑΪ, τον Αnt1 και το MEGA. Ήταν –λένε– κάποιοι «σταλμένοι» από άλλους καθηγητές που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες μαζί του και είπαν λίγο να τον… συνετίσουν. Λένε…

Το μόνο σίγουρο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο ξυλοκοπημένος καθηγητής (ο οποίος φέρεται εμπλεκόμενος σε υποθέσεις τοκογλυφίας, εκβιασμών και παιδεραστίας) παραμένει διορισμένος στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Και γι’ αυτά είχαν μεριμνήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι κάποτε ένας ΔΑΠίτης ονόματι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος είχε ξυλοκοπήσει άγρια έναν καθηγητή πανεπιστημίου εντός της σχολής και σήμερα, εκτός από βουλευτής, είναι και υφυπουργός Ναυτιλίας!   

Δεν το χωράει ο νους του Χατζηνικολάου που ο κόσμος βρίζει τον Μητσοτάκη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ωρύεται από τη ραδιοφωνική του εκπομπή λέγοντας πως αυτό δεν είναι σωστή αντιπολίτευση. Εγώ μαζί του και να του συμπαρασταθώ του Νίκου, αλλά να του θυμίσω πως όταν οι οπαδοί του Μητσοτάκη είχαν οργιάσει στο twitter με το «Έρχεται Πούτσα», δεν τον άκουσα να αγανακτεί και να οικτίρει. Αφήστε που παλιότερα εκείνο το  «γάμησε τον πούστη τον Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη» των ΟΝΝΕΔιτών, μόνο που δεν το τραγουδούσε!

Η Λένα Διβάνη υπέβαλε την παραίτησή της από τη Σχολή όπου διδάσκει, γιατί λέτε; Λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε αυτά! Και για να μην μπερδεύεστε, την καθηγήτρια και (τα μάλα υπερτιμημένη) συγγραφέα και αρθρογράφο δεν την απασχολούν ούτε η χαμηλή χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων από το κράτος ούτε που τα πανεπιστήμια θα γεμίσουν με αστυνομικούς ούτε ότι πολλές σχολές βρίσκονται σε καθεστώς «αδράνειας» ούτε ότι ο «δημόσιος χαρακτήρας» τους τελεί υπό αμφισβήτηση. Τίποτε από αυτά τα… πεζά! Τη Λένα Διβάνη την «πληγώνει» (ποιητικά) αυτό…:

Νά όμως που για κακή τύχη της καθηγήτριας (άντε και συγγραφέως), η φωτογραφία που επέλεξε να «στολίσει» τον λόγο της παραίτησής της, είναι τραβηγμένη από το μακρινό 2012, χρονιά που ο Σαμαράς (ομού μετά του Βενιζέλου) είχαν αφήσει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους καθαριότητας, την εποπτεία των οποίων είχαν παραδώσει στους εργολάβους-αεριτζήδες.

Και μία τόση δα μικρή λεπτομέρεια: η κυρία Διβάνη είναι 67 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος βγαίνει σε υποχρεωτική σύνταξη.

Σύμφωνα με τον Αnt1 το θύμα ονομάζεται Γεωργία Μπίκα και ο δράστης του βιασμού ονομάζεται Β.Λ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλησα σήμερα το βράδυ να βρεθώ κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά για να συζητήσω μαζί τους και να ακούσω από κοντά όλα όσα τους απασχολούν. Η Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους έχει ως στόχο την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026. Διότι, ως γνωστόν, αυτό που απασχολεί σήμερα τους άστεγους, είναι η… συζήτηση!

Για την ιστορία: πριν γίνει πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί μια δομή που φιλοξενούσε τοξικοεξαρτημένους. Όταν έγινε πρωθυπουργός, επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει το ΚΕΘΕΑ. Πριν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, υπήρχε μία ομάδα ακτιβιστών-εθελοντών που προσέφερε καθημερινά δωρεάν φαγητό στους αστέγους της Αθήνας. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, η αστυνομία πήγε και συνέλαβε τους ακτιβιστές-εθελοντές με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιου χώρου. Προχθές ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε τους άστεγους της πρωτεύουσας. Τα υπόλοιπα, δικά σας…

Πώς εξέφρασε τον μεγάλο του ενθουσιασμό για την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα ο Οικονόμου από την εκπομπή του; Βάζοντας για μουσική υπόκρουση το Danger Zone από το Top Gun! Σούργελο να πω;

Για όσους και όσες δεν πιστεύουν ότι ΚΑΙ στον θάνατο κυριαρχούν οι ταξικές διαφορές, ας δουν πώς «έπαιξαν» τα δελτία ειδήσεων το δυστύχημα με τη Ferrari και ας το συγκρίνουν με το πώς «παίζονται» οι θάνατοι των ντελιβεράδων.

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, σκέφτομαι πως ένας κανονικός δημοσιογράφος δεν κάνει απλά τις ερωτήσεις. Αυτό που κυρίως οφείλει να κάνει είναι να ελέγχει τις απαντήσεις. Ο κανονικός…

Η φωτογραφία που ακολουθεί απευθύνεται αποκλειστικά σε φυσιογνωμιστές. Απλά εγώ να ενημερώσω ότι πρόκειται για τον Τζορτζ Τσούνης, δικηγόρο και χρηματοδότη των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων των ΗΠΑ τον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε να γίνει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. Αυτά και περιμένω με αγωνία τα πορίσματα των… φυσιογνωμιστών.

Ναι ρε, συμβαίνει τώρα! Ο Βορίδης μιλάει για τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια! Τσεκουράτα λόγια, σίγουρα!

Όταν ένα κόμμα με 60.000 μέλη δεν μπορεί να βρει 5.000 συνδρομητές για να συντηρήσει την εφημερίδα που το εκπροσωπεί, κάτι μάλλον δεν πάει καλά.

Αν σε κάτι οφείλουμε να σταθούμε απέναντι και το πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, είναι αυτό το «τι δουλειά είχε η 24χρονη στο ξενοδοχείο». Όσο παραμένουμε αδρανείς και αμέτοχοι, οι 24χρονες θα πολλαπλασιάζονται και τα κτήνη θα επιζούν.

Βλέπω τώρα στον ΣΚΑΪ την εκπομπή του Στάθη Καλύβα Καταστροφές και θρίαμβοι και μου έρχονται στο μυαλό όλα εκείνα τα ωραία που έγραφε πριν μερικά χρόνια στην Καθημερινή για τη δικτατορία. Για να κάνουμε μία επανάληψη: Παρά τις αυταρχικές πρακτικές του καθεστώτος, πολλές τέχνες άνθησαν και η νεολαία προσέγγισε μαζικά τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, κατανάλωσης και ζωής… Η δικτατορία ξεπεράστηκε εύκολα και γρήγορα. Ίσως γιατί υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα δίχως μεγάλη σημασία… Μολονότι οι πραξικοπηματίες προέρχονταν από τους κόλπους της σκληροπυρηνικής Δεξιάς, συνέβαλαν τελικά στον πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς και διαμέσου αυτής και της χώρας…

Θα μπορούσε να είναι η τρολιά του μήνα, αλλά δεν είναι! Η Εύα Καϊλή εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο!

Στα (δημοσκοπικά) ύψη το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, γεγονός που μου επαναφέρει στον νου κάτι ανάλογες δημοσκοπήσεις που «έδιναν» 18% στον Αβραμόπουλο, 14% στην νεοσύστατη ΔΗΜΑΡ και 12% στο Ποτάμι.

Τώρα θα μου πείτε, τι σχέση μπορεί να έχει ο Ανδρουλάκης με τον Αβραμόπουλο! Καμία! Φωστήρας ο ένας, αστροπελέκι ο άλλος!

Σύμφωνα με τον μαλάκα που ακούει στο όνομα Δημήτρης Καμπουράκης, αυτοί που ευθύνονται για τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού από τον ιερέα, είναι οι… γονείς του! Και ο λόγος; Γιατί επέλεξαν για πνευματικό έναν νεαρό αντί για έναν γέροντα!

Για το θέμα των βιασμών μίλησε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κομίζοντας στον δημόσιο διάλογο τον βαθυστόχαστο, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι. Αρσενικά πράγματα!

Όπως «αρσενικά πράγματα» ήταν και αυτά που προωθούσαν στους χώρους των πανεπιστημίων τα παιδιά που κυβερνάνε σήμερα αυτόν τον τόπο. Γευτείτε τα…

Με εκπλήσσει που εκπλήσσεστε! Λογικό δεν είναι να συνομιλούν ο Φουρθιώτης με τον Γεραπετρίτη; Δηλαδή για πόσο πιο πάνω τον έχετε τον υπουργό από τον Μένιο; Νοητικά μιλώντας…

Σκέφτομαι: αυτόν τον Στυλιανίδη που τον πήραμε μεταγραφή από την Κύπρο και τον κάναμε υπουργό Πολιτικής Προστασίας, δεν θα μπορούσαμε να τον έχουμε και πρόεδρο του… Εδεσσαϊκού;

Ε ναι! Υπάρχει και κοινωνική ευαισθησία σε αυτήν τη χώρα! Η Αττική Οδός ΑΕ ζήτησε συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία. Και εμένα μου αρκεί…

Επίλογος… Όταν ένα εμβληματικό τραγούδι ζωντανεύει δημιουργικά. Μια απρόσμενη διασκευή, ένα λαμπρό αποτέλεσμα. Από το Walk on the Wild Side του Λου Ρηντ στο Η κραυγή του τρόμου του Θανάση Αλευρά: