KAVALA POST: Μία διόρθωση και μία συγνώμη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Άρθρο που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα τού «χρέωσε» ευθύνες και εμπλοκή σε υπόθεση που δεν τον αφορά

Στο κείμενο του αρθρογράφου Μπάμπη Γαμβρέλη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο Δικό σας, συνάδελφοι, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης έθετε δημόσια ένα δημοσιογραφικό ερώτημα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ερωτούνταν ο υπουργός εάν αληθεύει ότι ανώτερο στέλεχος του Ελληνικού Στρατού που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών απαλλάχτηκε των ποινικών του ευθυνών «με παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ερώτημα ετέθη από τον συντάκτη του κειμένου αφότου η «είδηση» ανέβηκε σε συγκεκριμένα ενημερωτικά sites τα οποία, εκ προοιμίου, θεωρήθηκαν ως έγκυρα. Φευ… Η είδηση τελικά δεν αφορούσε στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και, εννοείται, σε καμία περίπτωση δεν είχε καμία σχέση με το πρόσωπο του κ. Παναγιωτόπουλου, εξ ου και «κατέβηκε», όπως και το επίμαχο δημοσιογραφικό ερώτημα προς τον ίδιο από το κείμενο του κ. Γαμβρέλη.

Θεωρούμε αυτονόητη την ευθύνη της αποκατάστασης της αλήθειας όταν και όποτε αυτό χρειάζεται. Στην προκειμένη περίπτωση, οφείλουμε και μία ειλικρινή «συγνώμη» προς τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

KAVALA POST