ΕΥΛΟΓΗCΟΝ

Η CVC Capital Partners παίρνει το 10% της ΔΕΗ και η Σοφία Μητσοτάκη προσλαμβάνεται ως Investors Relation Manager! Πείτε μου ότι ξαφνιαστήκατε…


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Νισάφι πια με αυτή την γκρίνια. Με το που πάει να στεριώσει κάτι καλό στην «ημετέρα παιδεία», βγαίνουν αυτοί οι ντεμέκ προοδευτικοί και την πέφτουν στη Νίκη μας την Κεραμέως. Γιάφκα το έχουν κάνει το twitter και το facebook! Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, στους «τοίχους» και στα hashtags να υπονομεύουν το έργο της καλυτερότερης υπουργού που έβγαλε αυτός ο τόπος (μετά την Αννούλα τη Διαμαντοπούλου).

Δεν φτάνει που την ανάγκασαν πριν από δεκαπέντε ημέρες να αποσύρει από τα σχολεία το πρόγραμμα της Προγεννητικής Αγωγής, έρχονται τώρα και την εγκαλούν για το πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής. Και άντε, πες ότι εκείνα τα προγεννητικά δεν μπορούν να τα «πιάσουν», διότι μαστίζονται από τη νόσο της αθεΐας. Πού να νιώσουν οι προοδευτικοί (είπαμε, οι ντεμέκ) πόσο σημαντικό πράγμα είναι να διαπαιδαγωγείται (και να σωφρονίζεται) το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κυοφορίας. Και όταν λέω να «διαπαιδαγωγείται», εννοώ σωστά· πατριωτικά, ελληνικά, χριστιανικά, ορθόδοξα. Γιατί αν είναι να έχει γονιούς σαν και τους δικούς μου, το χάσαμε ανεπιστρεπτί το τέκνο. Κομμουνισμένο από γεννησιμιού του.

Και ερωτώ: τι πρόβλημα έχετε με τα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής; Γιατί τα παιδιά σας να μη Μυθοταξιδεύσουν μετά Μουσικής; Γιατί να μην εντρυφήσουν στα Ανθεστήρια; Γιατί να μην ψάλλουν την Ειρεσιώνη; Γιατί να μη μάθουν για τον Δίσκο της Φαιστού, για τον Ρωμαλέο Ηρακλή, τον Πολυμήχανο Οδυσσέα; Τι φοβάστε; Μη γίνουν τα παιδιά σας Δωδεκαθεϊστές; Αυτό;

Να σας πω και το άλλο; Εμένα μου αρέσει ως δασκάλα η Ευγενία η Μανωλίδου. Μπορεί καμιά φορά να «ξεφεύγει» και να λέει (ας πούμε) ότι ο Παρθενώνας χτίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό μας όλοι έχουμε τις υπερβολές. Αυτής της «κάθισε» με την ηλικία του Παρθενώνα. Σιγά τα ωά!

Αφήστε που ως παρουσιάστρια άφησε εποχή!. Ξεχνάω εγώ πόσο καθηλωτική ήταν όταν ρωτούσε στην εκπομπή της τη Γωγώ αν έχει κάνει σεξ στο δάσος του Σέιχ Σου; Πόσο έξυπνα είχε καταφέρει τον Μίμη να μας αποκαλύψει ότι είναι μπανιστιρτζής; Με πόση μαεστρία είχε στριμώξει την Πελαγία για να μάθουμε το ημερήσιο ρεκόρ της στο σεξ; Για εσάς δεν ξέρω, αλλά εγώ την Ευγενία τη… λιγουρεύομαι!

Παρεμπιπτόντως, το ρεκόρ της Πελαγίας ήταν 6 φορές!

Επειδή αυτή η ιστορία με τον Πέτρο Δούκα, τον Σπήλιο Λιβάνιο και τον Γεώργιο Γεωργαντά μπορεί να έχει και τοπικό ενδιαφέρον, για πάμε να το πιάσουμε το θέμα από την αρχή…

Εν συντομία (μιας και τα περισσότερα είναι γνωστά). Σε μία σύσκεψη στη Σπάρτη, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και νυν Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας αποκαλύπτει on camera ότι στις εκλογές του 2007 τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν κατέβει στην Ηλεία με σάκους γεμάτους ευρώ για να τα μοιράσουν στους πυρόπληκτους της περιοχής. Ο Σπήλιος Λιβάνιος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη με την ιδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, «συλλαμβάνεται απαθής» με τα όσα ακούει και την επομένη ο πρωθυπουργός τον καθαιρεί από τη θέση του και τον αντικαθιστά με τον Γεώργιο Γεωργαντά.

Λίγες ώρες αργότερα, «σκάει» ένα βίντεο με πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά τον νέο υπουργό. Για πάμε να τον «ακούσουμε» τι λέει σε αυτό (η σύνταξη δικιά του):

Στους δέκα που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία ενώ είχαν ψηφίσει τις προηγούμενες εκλογές, οι οκτώ ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει λοιπόν και στα χωριά και στη πόλη, όλους αυτούς να τους πλησιάσουμε. Ο ρόλος λοιπόν των Τοπικών Συμβουλίων, των δημοτικών συμβούλων και των αντιδημάρχων είναι καθοριστικός. Επίσης καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη πίεση ή την υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί Νέας Δημοκρατίας, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από την Νέα Δημοκρατία, εννοώ συμβάσεις έργων, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγαν στα στέιτς, αυτό να τους θυμίσουμε. Ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία. Πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι. Πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να μας ψηφίσουν. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί. Αυτοί που τα χρόνια της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, ωφελήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία. Σε αυτούς μπορούμε να το υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά. Ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν…

Ξεπερνάω το γεγονός ότι σε μία άλλη χώρα (να την πω σοβαρή;), οι δηλώσεις του Πέτρου Δούκα θα είχαν προκαλέσει από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών. Ξεπερνάω και το γεγονός ότι οι πολιτικές ποινές που επέβαλε ο πρωθυπουργός στον Δούκα και τον Λιβάνιο σκεπάζουν την ουσία της υπόθεσης και μετακινούν το πρόβλημα στο αφήγημα της «ατομικής ευθύνης».

Στα του Γεωργαντά όμως θα κάνουμε μία «στάση», καθότι τα όσα περιλαμβάνονται στο «σχέδιο δράσης» του, έχουν αρκετό… ζουμί! Και αυτό μπορεί να «ρέει» άφθονο στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στο Ασημακοπούλου. Εκεί, αν θυμάστε, πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκαν γύρω στις 90 (!) προσλήψεις με 18μηνες συμβάσεις. Με δεδομένο ότι ο διοικητής της Δομής τυγχάνει να είναι διορισμένος από την Κυβέρνηση, εντελώς «απονήρευτα» σκέφτομαι (και αναρωτιέμαι): όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι μπορεί να αποτελέσουν αύριο μέρος της «λογικής Γεωργαντά»; Μπορεί από απλοί εργαζόμενοι να μετατραπούν σε «στρατό ψηφοφόρων»; Θα βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα τους υπενθυμίσουν «λίγο πιο φωναχτά» ότι η Νέα Δημοκρατία τούς έδωσε δουλειά και αυτοί θα πρέπει να το… ανταποδώσουν;    

Πάντα μάχιμος!

Όχι, ειλικρινά σας το λέω, τέτοιο άκυρο από τον Αλέξη τον Πολίτη δεν περίμενα να το φάω. Εκεί που είχα θέμα σιγουράκι με τις ενδυματολογικές του επιλογές, πάει και μου ντύνεται… ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ! Και ρωτάω: Τι μπορεί να ξεπεράσει μία τέτοια εμφάνιση;

Αν σε κάτι ελπίζω για να ξαναπιαστώ μαζί του, αυτό είναι η περίοδος της Αποκριάς. Ελπίζω να μη με διαψεύσει.

Και μιας και είπαμε για τον ΑΟΚ. Αλήθεια, αυτό το θέλουμε 5.000 καταπληκτικούς οπαδούς μας στο γήπεδο, που διάβασα στην ανάρτηση του μεγαλομετόχου, δεν μοιάζει σαν το άλλο του Μητσοτάακη με την «καταπληκτική χώρα»; Να συμπέσανε τόσο πολλοί οι… κειμενογράφοι;

Και κάτι άλλο: εμείς που μεγαλώσαμε με το «καραβάκι» του ΑΟΚ, γιατί δεν είδαμε ποτέ σε αυτό… πλήρωμα με περικεφαλαίες; Και για όσους αναρωτιούνται τι θέλει να πει ο ποιητής, πάρτε το… αρχαιοελληνικό τεκμήριο:

Ο Σάκης Ρουβάς υπήρξε (και παραμένει) ένα από τα σημαντικά κομμάτια του μεγάλου παζλ της νεοελληνικής παρακμής. Μία καλλιτεχνική περσόνα που αναδείχθηκε στα χρόνια των μεγάλων ψευδαισθήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στον αισθητικό και πνευματικό μας ξεπεσμό. Ένα «τίποτα» που το συναντάς παντού. Στα ραδιόφωνα, στα κανάλια, στις πίστες, στα θέατρα. Εν προκειμένω και στην Επίδαυρο…

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν (και είναι) το χαϊδεμένο παιδί των πολιτικών εξουσιών. Χωρίς αυτές, χωρίς τα στηρίγματά τους, χωρίς τη μέριμνα των παράπλευρων εκφράσεών τους, το πιο πιθανό ο κύκλος του να είχε χαρακτηριστικά διάττοντα αστεριού. Όπως τόσων και τόσων…

Μοιραία, η σχέση του αυτή θα καρπίσει «συμβόλαια» που θα τον κρατήσουν ολοζώντανο στον κόσμο της showbiz, με τον ίδιο να επιβιώνει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης χορηγίας. Ενίοτε και ως κρατικοδίαιτος. Στον «κύκλο της ανταπόδοσης» ο Σάκης Ρουβάς θα παρέχει κατά καιρούς και τα ανάλογα «στηρίγματα». Είτε αυτά αφορούν στα «ιδεολογικά του αφεντικά» είτε σε εκείνους που τον διατηρούν στην καλλιτεχνική επιφάνεια. Είπαμε, μέχρι και Επίδαυρο…

Μέρος αυτής της «υποστήριξης» ήταν και τα όσα είπε πρόσφατα σε ένα πρωινάδικο για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σωστότερα, για τα όσα «αθωωτικά» είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, χωρίς καμία ενσυναίσθηση αυτών που εκτοξεύονταν από το ακατοίκητό του.

Το χειρότερο όμως με τον Ρουβά ήταν ότι συσχέτισε τους βιαστές και τους παιδόφιλους με τους χρήστες ναρκωτικών, λέγοντας ότι όπως αγκαλιάζουμε και φροντίζουμε τους ναρκομανείς, έτσι πρέπει να συμπεριφερθούμε στους παιδόφιλους και τους βιαστές, αγνοώντας (;) ότι οι χρήστες ναρκωτικών, τον μόνο που «βιάζουν» είναι τον ίδιο τους τον εαυτό.

Και επειδή έχω προ πολλού πεισθεί ότι όλα γίνονται (και λέγονται) βάσει σχεδίου, ο Ρουβάς επικαλέστηκε το παράδειγμα των χρηστών για να «παίξει» με το συναίσθημα των τηλεθεατών και να «ρίξει στα μαλακά» των συνειδήσεων, τον αγαπημένο του φίλο. Εν προκειμένω και σκηνοθέτη του. Κι αυτό, δεν είναι απλά μια «εξόφληση». Είναι η ίδια η αθλιότητα που παράγει το είδος που εκπροσωπεί. Καλλιτεχνικό και πολιτικό.

Υπουργός… κουβάς!

Τι είπε πάλι μωρέ αυτός ο Απόστολος Δοξιάδης; Ότι ο Ρουβάς και ο Πορτοκάλογλου είχαν πολύ μεγάλο θάρρος όταν τάχθηκαν με το μέρος εκείνων που υποστήριξαν το «Μένουμε Ευρώπη» και ότι αυτό είχε ως συνέπεια να το πληρώσουν επαγγελματικά; Ολοφάνερο! Ο Ρουβάς με 250.000 ευρώ για 17λεπτες συναυλίες και ο Πορτοκάλογλου με εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση.        

Μένω στα καλλιτεχνικά με δύο κριτικές που διάβασα για τη νέα σειρά του MEGA, Αγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον ουρανό.

Η πρώτη: Κορυφαία σειρά ο Agios Paisios… με εκπληκτική μουσική, μοναδική σκηνοθεσία, υπέροχο φωτισμό, με πολύ κάλους ηθοποιούς, και δυνατό σενάριο . Αυτό όμως που απογειώνει την σειρά, είναι η χριστιανική θεματολογία της.

Και η δεύτερη: Καθόλου σεξ, ερωτικά τρίγωνα, ίντριγκες. 100% αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή.

Σε αυτό που εγώ δεν μπορώ ακόμη να βρω απάντηση είναι αν ο Άγιος Παΐσιος είχε προφητέψει ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα γινόταν hashtag στο twitter!

Μεταξύ μας τώρα, η σειρά είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο «μέσος θεατής». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Βέβαια, όταν ακούς ότι τη σειρά χρηματοδοτεί η Μονή Βατοπαιδίου, οι σκέψεις σου διολισθαίνουν και λίγο προς την… πονηρίαν!

Τα άλλα τα μάθατε; Ο Νίκος Χορταρέας που πριν από τέσσερα χρόνια σταμάτησε να ασχολείται με την αστρολογία και πήγε και έγινε παπάς, τώρα βγάζει τα ράσα και  επιστρέφει ξανά στην αστρολογία.

Στο μεταξύ στον ALPHA ανεβάζουν επίπεδο, με την παρουσίαση… αριθμολόγου! Κλαίει η Λίτσα Πατέρα και οδύρεται ο Κώστας Λεφάκης.

Και επειδή τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν, μόλις τώρα έμαθα ότι η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σοβαρεύουν είπα;

Και το άλλο: η CVC Capital Partners παίρνει το 10% της ΔΕΗ και η Σοφία Μητσοτάκη προσλαμβάνεται ως Investors Relation Manager! Πείτε μου ότι ξαφνιαστήκατε…

Ο δικός μας Άγιος Βαλεντίνος!

Σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ γίνεται αναφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων» και, ως επιχείρημα άρνησης, ο συντάκτης της επικαλείται τη μη ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του νόμου Πεπονή για το ΑΣΕΠ. Ενημερωτικά, ο νόμος για το ΑΣΕΠ ψηφίστηκε το 1994, περίοδο που δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συνασπισμός με επικεφαλής την Μαρία Δαμανάκη δεν είχε περάσει στη Βουλή.

Προχθές το πρωί, ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικά πάνω από βραχονησίδες. Το ίδιο απόγευμα, τούρκικα F-16 προσγειώθηκαν στον Άραξο για νατοϊκή άσκηση.

Όταν ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Άουσβιτς, αντί για Κόκκινος είπε Ερυθρός Στρατός. Όταν πήγε στον Άη Στράτη, αντί για εξορία είπε «τοπόσημο διχασμού». Τώρα, με αφορμή τον θάνατο του Σαρτζετάκη, αντί για το παρακράτος που δολοφόνησε τον Λαμπράκη, μίλησε για «εξωθεσμικούς μηχανισμούς». Τι γλωσσικός πλούτος, Θεέ μου!

Τι είχε μείνει από εκείνη την ιστορία με το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power (και τα «άριστα» αφεντικά της); Ότι οι πρωταγωνιστές της έμειναν ατιμώρητοι και περνούσαν ζωάρα. Ε, λογικό δεν είναι να υπάρχει αυτήν τη στιγμή και μία «μαύρη τρύπα» ύψους 450.000.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς παρόχων ενέργειας σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ;

Μικρό ιστορικό για τη ΛΑΡΚΟ, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: Το 2008 ο Θεόδωρος Σκρέκας, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και πατέρας του σημερινού υπουργού), διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως, την οποία ο ίδιος αναπροσάρμοσε στα 9.000 ευρώ με αναδρομική ισχύ.

Στις 13 Μαρτίου του 2008 προσλαμβάνει και τον συμπέθερό του, ως Διευθυντή Ασφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με μισθό 2.700 ευρώ. Λίγο αργότερα, στις 2 Ιουνίου του 2008, προσλαμβάνει τη νύφη του, δηλαδή τη γυναίκα του Κωνσταντίνου Σκρέκα. Η κυρία Σκρέκα προσλήφθηκε αμέσως ως Υποδιευθύντρια παρακάμπτοντας την ιεραρχία, με τακτικές αποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της εβδομάδας:

Κωστής Xατζηδάκης: Εσείς είστε με τα δόγματα και τις συντεχνίες κι εμείς με τους ανυπεράσπιστους πολίτες.

Βαλάντης από το Survivor: Είμαι ο Έλληνας, ο άντρας με τις παλιές αρχές.

Δημήτριος Μαρκόπουλος για Δημήτριο Αβραμόπουλο: Πώς κάνετε έτσι για 100.000 ευρώ;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο άνθρωπος είναι πιο πίθηκος κι από τους περισσότερους πιθήκους.

Και πείτε μου. Μήπως αυτό το είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν, πρέπει να το αντικαταστήσουμε με το είναι επικίνδυνοι, πρέπει να τους διώξουμε; Ιδέα ρίχνω…

Είπαμε, της Παιδείας!

Διαβάζω: το Στο κόκκινο σακίδιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σκέφτομαι: πόσο καλύτερη θα ήταν η Αριστερά αν την «καθοδηγούσαν» άνθρωποι με γνώσεις, με αισθητική και με χιούμορ.

Διαβάζω: το Κατάλοιπα του ’21, του Κωστή Παπαγιώργη. Σκέφτομαι: πόσο διαφορετικοί θα ήμασταν όλοι μας αν αντί για μύθους, διδασκόμασταν αλήθειες.

Μικρός αποχαιρετισμός στη Μαριανίνα Κριεζή με μία σκέψη της και ένα τραγούδι της: Σήμερα σχεδόν όλα τα ραδιόφωνα παίζουν play list. Αυτό είναι σαν να τσιμεντώνεις ρυάκια σε εποχή ανομβρίας. Είναι ένα τέρας. Κανείς δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι ένα μικρό τέρας. Αυτή η χώρα δεν εκφράζεται ελεύθερα πια. Δεν κατεβαίνει στους δρόμους. Την εμποδίζουν τα καγκελάκια του Αβραμόπουλου. Τη συγκρατούν στο πεζοδρόμιο…