Μακρόν ή Λεπέν;

Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που την πανδημία την κάναμε να μοιάζει με… αποδημητικό πτηνό. Φεύγει τον Μάιο και επιστρέφει τον Οκτώβριο!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Τι έγινε, ρε παιδιά; Ποιος προβοκάτορας πήγε και άλλαξε τη φωτογραφία του τίτλου; Εγώ Μακρόν και Λεπέν έστειλα για το κάδρο. Ποιο δόλιο μυαλό το σκαρφίστηκε αυτό με τον Κυριάκο και τον Μάκη; Να βγει τώρα ο υπεύθυνος ύλης του KAVALA POST και να αναλάβει την ευθύνη! Δεν θα μου κολλήσουν εμένα τη ρετσινιά του λαϊκιστή! Και δεν θέλω δικαιολογίες του τύπου, ο Μητσοτάκης «κουμπώνει» ιδεολογικά με τον Μακρόν. Και ο Μάκης ο Βορίδης; Τι δουλειά έχει με τη Λεπέν; Ο Μάκης δεν δήλωσε προχθές ότι τον προβληματίζει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία; Ήταν ή δεν ήταν ξεκάθαρος και… τσεκουράτος; Γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο, απαιτώ άμεση διόρθωση και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.

Και αφού ξεκαθάρισα τη θέση μου, πάμε αμέσως στα δικά μας, τα κοντινά…

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, σύντροφοι, κομματικές συνάξεις σαν αυτές της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να οργανώσει κανένας! Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για πολιτικά events! Το έχουν στο DNA τους!

Τις προάλλες που μαζεύτηκαν στο Lucy, ξεχείλιζε από παντού εκείνη η αύρα των εκλεκτών και των επιτυχημένων! Αφήστε το στήσιμο! Κάθε τραπέζι και δέκα τιτλούχοι! Βουλευτές (πλην του «τρίτου»), δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, θεματικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι, διευθυντές, συνδικαλιστές… Και δεν βάζω αυτούς και αυτές που περιμένουν στην ουρά για το χρίσμα του υποψηφίου. Για τόση γκλαμουριά σας μιλάω!

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό πρόβλημα ανανέωσης υπάρχει, άλλα δεν γίνεται να τα έχουμε και όλα! Επίσης, σε μία πιο life style προσέγγιση, θα μπορούσε να διακρίνει κανείς και έναν στιλιστικό γεροντοκορισμό, τη μονοτονία του οποίου έσπαγε η (εν πολλοίς αναμενόμενη) εμφάνιση του Αλέξη Πολίτη! Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να ξεχωρίζει.

Παρασύρθηκα όμως και δεν σας είπα για την ομιλία του Νίκου Παναγιωτόπουλου! Καλή ήταν. Και αρχή είχε και μέση είχε και τέλος είχε. Και μεταξύ μας, τα άξιζε τα 10 ευρώ που πλήρωσαν οι θεατές-χειροκροτητές για να τον δουν και να τον ακούσουν. Συμπεριλαμβανομένου του καφέ και του αναψυκτικού, μην το ξεχνάμε…

Να σταθώ όμως λίγο και σε αυτό που είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τη βιντεοσκοπημένη εμφάνιση του ναζιστή του τάγματος Αζόφ στην Ελληνική Βουλή. Ενώ ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ναι, ήταν λάθος, πέρασε αμέσως στο… ιδεολογικό παρασύνθημα: Ήταν, όμως, το μείζον; Αν εισέβαλε μία ξένη χώρα στην Ελλάδα, θα ρωτούσαμε αυτόν που πάει να πολεμήσει τον εισβολέα τι έχει ψηφίσει και που ανήκει πολιτικά; Και πόσοι είναι οι ακραίοι, εν τέλει, σε μία χώρα σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων, που παλεύει για την ελευθερία της; Χίλιοι, δύο χιλιάδες;

Μερικές επισημάνσεις για να γνωρίζει και ο υπουργός: το τάγμα Αζόφ συνυπάρχει επίσημα με τον εθνικό στρατό της Ουκρανίας από το 2014. Άρα, η εισβολή δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στη συνύπαρξη κυβέρνησης και ναζιστών. Οι άντρες του τάγματος Αζόφ, από το 2014 και μετά, εμπλέκονται σε πολλές επιθέσεις και δολοφονίες Ουκρανών πολιτών, με θύματα ακόμη και ομογενείς από τη Μαριούπολη. Όταν «αποδεσμεύεις» έναν ορκισμένο ναζιστή από τον ιδεολογικό του πυρήνα και τον παρουσιάζεις στο ακροατήριό σου ως έναν απλό… ακραίο, ταυτίζεσαι απόλυτα με τα γνωστά αφηγήματα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής». Τέλος, όταν οι (ας πούμε) χίλιοι, δύο χιλιάδες είναι οπλισμένοι και ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν, δεν υπολογίζονται με βάση την αριθμητική τους δύναμη, αλλά με εκείνη που τους δίνει η οπλική τους ισχύ. Υπουργός Άμυνας είναι, κάτι παραπάνω θα έπρεπε να ξέρει επ’ αυτού.   

Αφήνω όμως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και (μετά από πολύ καιρό, είναι αλήθεια) βάζω στο κάδρο τον Κωστή Σιμιτσή! Ο οποίος Κωστής, «χτύπησε» με αφορμή την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή. Πάρτε… νόημα:

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή ήταν από μόνη της ένα σπουδαίο γεγονός. Δεν αμαυρώνεται από αστοχίες και τσαπατσουλιές (δικές του και του προεδρείου της Βουλής). Πώς λέμε, ρε παιδί μου, τι τσαπατσουλιά ήταν αυτή που έκανε ο υδραυλικός; Ε, κάπως έτσι και με την εμφάνιση του ναζιστή στη Βουλή. Γι’ αυτό και ο Κωστής ανέλαβε ρόλο… καλλωπιστή!

Διάβασα ότι βρέθηκε στην Καβάλα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων «για την αυτό-οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής». Με τέτοια φόρα που πήραν, μη σας φανεί καθόλου περίεργο αν αύριο το γυρίσουν σε… κολεκτίβα!

Πριν ξεκινήσουν αγώνες και διεκδικήσεις για να παραμείνει το Τμήμα Φυσικής στο (λέμε τώρα) Διεθνές Πανεπιστήμιο, δεν θα ήταν καλύτερα να προηγηθεί μία σοβαρή και οργανωμένη συζήτηση-πρωτοβουλία μπας και απαλλαχτεί όλο το κτιριακό συγκρότημα του Ιδρύματος από αυτή τη (διαχρονική) αρχιτεκτονική του ασχήμια και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει;

Να είναι καλά το δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ Channel που με ενημέρωσε ότι στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει υπεύθυνη τομεάρχης για την… Απολιγνιτοποίηση; Μένει να ακούσω ότι υπάρχει και τομεάρχης… Χλωρίδας και Πανίδας!   

Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι τις ανακοινώσεις του μεγαλομετόχου του ΑΟΚ τις γράφει ο… Μακάριος.

Τι κάνουν οι εταιρίες για να «ξεπλύνουν» τις αμαρτίες τους; Γίνονται χορηγοί σε ομάδες! Τα λέω καλά, Energean;

Ακολουθεί βίντεο ενταγμένο στην κατηγορία, τι ψηφίζουμε ρε μαλάκες!

Εάν οι νεοναζί του Αζόφ είναι απλοί πατριώτες που πολεμούν τον παράνομο εισβολέα, γιατί να μην είναι το ίδιο και οι Ταλιμπάν; Ή μήπως… πουτινιάζω;

Ντόρα Μπακογιάννη: Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Όχι, Ντόρα μου, εμείς εδώ στην Ελλάδα το ζητάμε μετά τον πόλεμο και μετά τους στέλνουμε και μία εξορία για να ξεσκάσουν…

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτοί που δεν βρίσκουν δουλειά, στερούνται βασικών δεξιοτήτων! Να υποθέσω ότι μία από τις «βασικές» είναι να είσαι μέλος της ΔΑΠ;

Ακούω τον Μητσοτάκη να μιλάει για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε έξι περιοχές και θυμάμαι τον Ερντογάν στα χρόνια της μεγάλης της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Τουρκία να δίνει συνέντευξη Τύπου και να λέει ότι βρέθηκε κοίτασμα-γίγας στη Μαύρη Θάλασσα!

Νίκη Κεραμέως: Μεριμνούμε ώστε τα παιδιά πρόσφυγες να βρίσκουν στα σχολεία μας μια αγκαλιά αλληλεγγύης και υποστήριξης, μία συνέχεια στην εκπαίδευσή τους. Πάνω από 440 παιδιά από την Ουκρανία έχουν ήδη εγγραφεί σε 285 σχολεία της χώρας μας. Νά γιατί πρέπει να είσαι «πραγματικός πρόσφυγας», να έχεις το σωστό χρώμα και να ασπάζεσαι την ίδια θρησκεία.

Ένας νέος άνθρωπος έμεινε στη φυλακή επτά ολόκληρους μήνες, παρ’ ό,τι από την πρώτη ημέρα της σύλληψής του δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο εις βάρος του. Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση μπορεί να είναι μία ηθική δικαίωση για τον ίδιο, δεν παύει όμως να «ζητά» και την τιμωρία όλων εκείνων που του στέρησαν επτά μήνες από τη ζωή του.   

Η 9η Απριλίου του 2022 είναι η αποφράδα εκείνη ημέρα που τα δελτία ειδήσεων των ελληνικών καναλιών «έπαιξαν» live την εκταφή ενός δολοφονημένου παιδιού, με τους ρεπόρτερ να ζητούν από τους εικονολήπτες να ζουμάρουν επάνω του!

Όχι άλλες απόψεις από τους… εν αποστρατεία! Λυπηθείτε μας!

Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που την πανδημία την κάναμε να μοιάζει με… αποδημητικά πτηνά. Φεύγει τον Μάιο και επιστρέφει τον Οκτώβριο!

Δεν ξέρω αν ο λαϊκισμός ανεβάζει την ακροδεξιά. Ξέρω όμως σίγουρα  ότι οι σημερινοί «πολέμιοι του λαϊκισμού», ήταν εκείνοι που συγκυβερνήσανε για πρώτη φορά με την ακροδεξιά.

Ο εμετικός Μάνεσης με αφορμή μία ληστεία: Σε αυτές τις περιπτώσεις με τους διαρρήκτες είναι που θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί η ομάδα Αζόφ.

Επιλεκτική ανθρωπιά: Έβαλαν Αφγανούς πρόσφυγες σε κοντέινερ για να υποδεχθούν τους Ουκρανούς σε οικίσκους.

Με την υπογραφή του υπουργού Υγείας αναγνωρίστηκε το νερό της πηγής της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους ως φυσικό μεταλλικό νερό κατάλληλο για… δίαιτα! Πρόκειται για το εμφιαλωμένο νερό Avaton σε γυάλινη φιάλη, επιδοτούμενο με 7.880.000 ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο! Είπαμε, της διαίτης!

Διάλογος στο twitter:

– Εσείς κάνετε σεξ την Μεγάλη Εβδομάδα;
– Όποια βδομάδα κάνουμε θεωρείται Μεγάλη!

Ακούω ότι το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης τελεί υπό κατάληψη. Περιμένω παρέμβαση Αρβελέρ στην εκπομπή της Βικούλας της Φλέσσα.

Δεν ξέρω τι νοσταλγείτε πιο πολύ στη ζωή σας, εγώ πάντως πολύ θα ήθελα να ξαναζήσω εκείνη τη στιγμή που όλο το «παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο», άδει ομαδικά… άπονη ζωή, μας πέταξε στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες!

Τον Μάιο του 2007, η ιστοσελίδα του in.gr δημοσίευε την είδηση της επιστροφής στο κράτος των αρχαίων της συλλογής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στο τέλος του ρεπορτάζ, επισημαίνεται ότι, το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής προέρχεται από λαθρανασκαφές του 1979 και του 1980. Για «ειδικούς λόγους», το εν λόγω δημοσίευμα έχει «κατέβει» από την ιστοσελίδα. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

Για το ίδιο θέμα, η Μαρίκα Μητσοτάκη θα δώσει τη δική της εκδοχή για τη συλλογή του συζύγου της…:

Στις 3 Οκτωβρίου του 1993, στο Έθνος της Κυριακής αναλαμβάνει δράση και η Μελίνα Μερκούρη. Σε μία συνέντευξη-καταπέλτη, «δίνει» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως αρχαιοκάπηλο και τον καλεί ανοιχτά να παραδώσει τη συλλογή του στο κράτος…

Τα υπόλοιπα από τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου των Χανίων που συνδυάστηκαν με την έκθεση της συλλογής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα είδατε στα (λαμπερά) ρεπορτάζ των καναλιών.

Αυτό που δεν είδατε και δεν ακούσατε είναι το όνομα της γυναίκας που βρήκε το οικόπεδο, φρόντισε για την παραχώρησή του, έδωσε μάχες να μη γίνει γήπεδο, βρήκε τα χρήματα για τη μελέτη, έκανε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, φρόντισε να βρεθούν συμπληρωματικά χρήματα για να γίνει το όραμά της πραγματικότητα. Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει το όνομα της αρχαιολόγου-προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και μετέπειτα Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη. Αντ’ αυτού, η πολιτεία δεν φρόντισε να της στείλει μία πρόσκληση για να παραβρεθεί στα εγκαίνια.

Το είπαμε, άλλοι καιροί, άλλα ήθη…

Να ευχηθώ καλή μας Ανάσταση, προσδοκώντας σε μία επ-Αναστάση!