Σφαιρικά και ολιστικά

Σύμφωνα με το enikos.gr, ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για τον καφέ από όσα δίνουμε για τον ΕΝΦΙΑ. Να δείτε πως σε λίγο θα μας πουν ότι δίνουμε περισσότερα και για φαΐ. Το πάνε λάου, λάου…  


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Για πείτε μου και εσείς που τα πάτε καλύτερα με τα αρχαιολογικά: δεν θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα η επίσκεψη της κυρίας Μενδώνη στην Καβάλα αν ανάμεσα σε αυτούς και αυτές που τη συνόδευαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων παρευρίσκονταν και ο Μιχάλης Λυχούνας;  

Αν κάτι δεν θα μπορούσε να περάσει ποτέ από το μυαλό μου, θα ήταν να δω τον Απόστολο Μουμτσάκη να συμμετέχει σε κριτική επιτροπή για την απονομή βραβείων ζωγραφικής!

Ξέρω, ούτε ποτέ θα περνούσε από το μυαλό μου ότι θα γινόταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αλλά συνέβη…  

Με την ευκαιρία: τι προσόντα απαιτούνται για να είναι κάποιος (εν προκειμένω κάποια) μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης; Και μη μου πείτε να είναι φιλοκυβερνητικός (εν προκειμένω φιλοκυβερνητική) δημοσιογράφος, γιατί θα το θεωρήσω κακόβουλο!

Τελικά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οι παραινέσεις μου προς τους διοργανωτές του Cosmopolis και ο Τόνυ Σφήνος θα συμμετέχει κανονικά στις εκδηλώσεις του. 

Για όπα, ρε λεβέντες, εκεί στην Εγνατία Οδό. Πάτε για επίσκεψη στο γραφείο του Αλέξη του Πολίτη και μου εμφανίζεστε με αυτά τα ρούχα; Δεν γνωρίζετε το «ενδυματολογικό πρωτόκολλο» του Αντιπεριφερειάρχη μας; Συριζαίοι να ήσασταν, ένα σακάκι θα το φοράγατε…

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική! Πού και να ωριμάσουν οι συνθήκες!

Ακούγεται ότι η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ζορίστηκε πολύ να βρει υποψηφίους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μία πρώτη σκέψη είναι να είχαν διοριστεί τα μέλη της στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Και άλλο που ακούγεται: επανέρχεται η πρόταση για νοίκι στις φοιτητικές εστίες! Άντε και στο Airbnb!  

Πώς αντιμετώπισαν οι γελοιογράφοι Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος την (εν πολλοίς αναξιόπιστη) είδηση που αναφέρονταν σε βανδαλισμούς μίας αίθουσας πανεπιστημίου; Συνδέοντας τους φοιτητές με τον Πούτιν! Ενημερωτικά, τον Πετρουλάκη και τον Χαντζόπουλο τους πληρώνουν κάποιοι που πλουτίζουν μεταφέροντας το πετρέλαιο του Πούτιν.    

Αυτό το (στην κυριολεξία) άθλιο υποκείμενο ο Αλέξης Κούγιας τόλμησε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου να σπιλώσει ακόμη και τον βίο του Μάνου Χατζιδάκι, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για τις ερωτικές του επιλογές. 

Βέβαια, το τραγικό στην υπόθεση δεν είναι η χυδαία χρήση του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι από τον Αλέξη Κούγια (από αυτόν πια τα περιμένεις όλα), αλλά η στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει παρέμβει κανένας αρμόδιος Εισαγγελέας για να τον «καθίσει στο σκαμνί» με την κατηγορία της προσβολής μνήμης νεκρού, δείχνει ξεκάθαρα και το επίπεδο των «ευαισθησιών» της. 

Ελληνικής Δικαιοσύνης συνέχεια. Τον Νοέμβριο του 2020 συνελήφθησαν στα Σεπόλια τα αδέλφια Ορέστης και Λυδία Καττή μαζί με δύο οικογενειακούς τους φίλους και οδηγήθηκαν σε δίκη κατηγορούμενοι για «βία κατά αστυνομικών, σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση με λόγο και έργο, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού». Η δίκη τους ξεκίνησε πριν από 8 μήνες και σε όλη την ακροαματική διαδικασία που κράτησε μέχρι τις 17 Μαΐου του 2022, οι αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, καθώς και το εντελώς σαθρό κατηγορητήριο, οδηγούσε τους 4 συλληφθέντες στην πανηγυρική τους αθώωση. 

Την τελευταία ημέρα της δίκης (επαναλαμβάνω: διάρκειας 8 μηνών!), και ενώ όλοι περίμεναν την τελική απόφαση, γίνεται το απίστευτο: αλλάζει η πρόεδρος της έδρας με την αιτιολογία ότι καθυστερούσε τη διαδικασία της!

Το αποτέλεσμα; Η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή και οι κατηγορούμενοι, θα αναγκαστούν να υποστούν από την αρχή ολόκληρο το μαρτύριο των καταθέσεων και των απολογιών. Και αυτά, στο όνομα της… καθυστέρησης!

Εντελώς τυχαία, αυτοί που έμοιαζε να έχουν χάσει το «τεκμήριο της αθωότητας», ήταν οι αστυνομικοί που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίες. Κάτι που μάλλον δεν άρεσε καθόλου στα… δικαστικά (και όχι μόνο) παρασκήνια. Ενδεχομένως και κυκλώματα!

Διαβάζω ότι νέος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είναι ο ίδιος με εκείνον που στην πρώτη του ακρόαση ως υποψήφιος για την ανάληψη της αντίστοιχης θέσης στην Πρεσβεία της Νορβηγίας χαρακτηρίστηκε ως «ντροπή της αμερικανικής ιστορίας», καθώς επίσης και αυτός που στο CNN και το NBC έσπαγαν για μήνες πλάκα μαζί του. Αν ρωτάτε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι δικοί μας, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας… 

Δεν είναι κομματάκι κουλό να ακούς τον Εθνικό Ύμνο σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, με το ποσοστό των ξένων ποδοσφαιριστών που παίρνουν μέρος σε αυτόν να ξεπερνά το 85%; Για να μην πω και για τους διαιτητές που τον διηύθυναν. 

Ο Τάσος Μπακασέτας ως ποδοσφαιριστής της τουρκικής Τράμπζονσπορ, πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας στην πλάτη του την ελληνική σημαία. Και σκέφτομαι: πώς θα αντιδρούσαν άραγε τα ελληνικά ούγκανα αν συνέβαινε στη χώρα μας κάτι αντίστοιχο με Τούρκο ποδοσφαιριστή; 

Σύμφωνα με το enikos.gr, ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για τον καφέ από όσα δίνουμε για τον ΕΝΦΙΑ. Να δείτε πως σε λίγο θα μας πουν ότι δίνουμε περισσότερα και για φαΐ. Το πάνε λάου, λάου…  

Αν ακόμη αναρωτιέστε σε ποια χώρα ζείτε, δείτε εδώ τους εκπροσώπους της πολιτικής, της φιλοσοφίας και της σοβαρής δημοσιογραφίας και θα σας λυθούν αμέσως όλες σας οι απορίες.

Κοιτάξτε τώρα τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό γύρω από το… κέντρο. Στην εκπομπή του «κεντρώου» Κουβαρά στην ΕΡΤ (που, όλως τυχαίως, ονομάζεται Στο Κέντρο), έχουν «παρελάσει» μέχρι τώρα, ο «κεντρώος» Σταύρος Θεοδωράκης, η «κεντρώα» Άννα Διαμαντοπούλου και ο «κεντρώος» Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ταυτόχρονα και ο Νίκος Χατζηνικολάου το «παλεύει» με τους κεντρώους, αλλά στο πιο… καλλιτεχνικό. Γι’ αυτό σε πρόσφατη του εκπομπή του είχε καλεσμένο τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Όση ώρα την παρακολουθούσα, εκείνο το είμαι μετρίως μέτριος και πάντα μετρημένος γινόταν ολοένα και πιο επίκαιρο… 

Α, ναι, εκτός από κάτι «περίεργες» ΜΚΟ (τα λέω σωστά, κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε;) που κατέτασσαν τη χώρα μας στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, βγήκε τις προάλλες η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μας «στέλνει» και αυτή κάτω από την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Κοινώς, στον πάτο! 

Απόστολος Κακλαμάνης: Ό,τι άχρηστο είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και το μάζεψε. Τα ποντίκια φεύγουν από το καράβι όταν τελειώνει το τυρί. Δηλαδή, γέροντα, εσύ έβγαινες τόσα χρόνια βουλευτής ταΐζοντας στα «ποντίκια» τυρί; Έτσι πάει; 

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τέθηκε οριστικά στο αρχείο! Πιστεύω να μην πέσατε από τα σύννεφα.

Ο πρέσβης και η… πρεσβυτέρα!

Αν έχετε ακόμη απορίες γιατί τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες τηρούν «σιγή ασυρμάτου» για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ψάξτε να βρείτε τη λίστα με τα χρήματα που δίνει στα ΜΜΕ η ΔΕΗ. Στη σούμα, 48.000.000 ευρώ! Το βουλώνεις για δεν τον βουλώνεις;

Όσο πάει γίνεται ολοένα και καλύτερο! Το Facebook δεν επέτρεψε να διαφημιστεί το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου Το τελευταίο ταξίδι, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας για κοινωνικά και πολιτικά θέματα! Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη!

Και από το Facebook στο YouTube που έκρινε ότι το κανάλι της Σεμίνας Διγενή υποκινεί σε βία και ενθαρρύνει επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να το «κατεβάσει» από την πλατφόρμα του.   

Στις 12 πρώτες θέσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα! Το καταστατικό όμως προβλέπει ποσόστωση, οπότε, μικρό το κακό…

Στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη καταθέτει ο μάρτυρας κατηγορίας Π.Φ. Λέει πως ήταν παιδί κακοποιημένο από αλκοολικούς γονείς, χωρίς ρεύμα στο σπίτι και προσπαθούσε να επιβιώσει. Τότε του πρότεινε ο Δημήτρης Λιγνάδης να πάει σπίτι του να μείνει. Πήγε για να ‘χει φως να διαβάζει για να τελειώσει το σχολείο. Ο Λιγνάδης τον βίασε δύο φορές, τον έβαζε να ψαρεύει άλλα παιδιά και ο ίδιος, παιδί προσφύγων χωρίς χαρτιά με τον φόβο μην τον συλλάβει η αστυνομία, δεν είχε πού να στραφεί… 

Πώς «μετέφρασε» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την κατάθεση του Π.Φ.; Διαβάστε…:

Παρέμβαση Μαρινάκη στη Super League: Να σώσουμε το ποδόσφαιρο από την αλητεία! 

Ποιος ευθύνεται για τα 100.000 στρέμματα δάσους που κάηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο Τατόι και τη Βαρυμπόμπη; Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσίευσαν τα Νέα… ο πυλώνας του ΑΔΜΗΕ! Αυτήν τη φορά τη γλίτωσε η… Δούρου!

Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, έρχεται να προστεθεί από 1 Ιουνίου και ο φόρος των 8 λεπτών στις πλαστικές συσκευασίες. Το γιατί δεν δίνουν στους ίδιους τους καταναλωτές 8 λεπτά για κάθε μπουκάλι που ανακυκλώνουν, απαντήστε το μόνοι σας.

Σύμφωνα με έρευνα, ο μέσος όρος της σεξουαλικής επαφής είναι 5,4 λεπτά. Αν αυτό το συνδυάσατε με τα 5,4 δισ. ευρώ των νέων μέτρων της κυβέρνησης, θα δείτε ότι τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.

Αυτά τα… ολιστικά και καλή μας αντάμωση τον Σεπτέμβριο.