Ακάκιεεεεεεε…

Ο Γιώργος Καλαντζής ορίστηκε σύμβουλος του Πρωθυπουργού! Άλλος ένας λόγος για να είναι αισιόδοξοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Πριν και πάνω απ’ όλα: Ο Βασίλης Θεοδωρίδης ήταν ο άνθρωπος που με μπόλιασε στον «κοινό βίο» και αυτός που έμελε να καθορίσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τις προσωπικές μου επιλογές· ατομικές και συλλογικές. Η ευγένειά του (γαλουχημένη μέσα στην καλώς εννοούμενη αστική της παράδοση), η σχεδόν θυσιαστική αφοσίωσή του στους στόχους και τα οράματά του, εκείνη η ήρεμη και κατευναστική συμπεριφορά του, το ασίγαστο μα πάντα ελεγχόμενο πάθος του για δημιουργία, ήταν μερικά από τα «σπουδάγματα» του ανεκτίμητου Σχολείου του.

Γιατί ο Βασίλης υπήρξε για όλους εμάς Δάσκαλος και Φωτοδότης. Στα «θρανία» του μάθαμε να ελέγχουμε τους αυθορμητισμούς της «ατίθασης νιότης» μας και να ανοιγόμαστε στα γόνιμα και τα απρόσμενα· στα δύσκολα και τα ελκυστικά· χωρίς να μας καθοδηγεί και χωρίς να μας διδάσκει. Με τον Τρόπο του μόνο! Με αυτόν σε παρέσερνε, με αυτόν σε ενέπνεε. Γιατί ο Βασίλης ήταν ο ορισμός της «πρώτης γραμμής»! Του μάχιμου και του ανιδιοτελή. Του Κτίστη!

Αυτό ήταν ο Βασίλης! Ένας θεμελιωτής ονείρων! Και ως τέτοιον θα τον θυμάμαι για πάντα…

Μετά από τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη Στέγη, 19 Ιανουαρίου του 1985.    

Στα πεζά και τα καθημερινά της τοπικής επικαιρότητας…

Πρώτο και καλύτερο! Ο Γιώργος Καλαντζής ορίστηκε σύμβουλος του Πρωθυπουργού! Άλλος ένας λόγος για να είναι αισιόδοξοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

Κουραστικό άλλα αποδοτικό χαρακτήρισε το (θεσμικό) ταξίδι του στις Βρυξέλλες και την Αθήνα ο Κωστής Σιμιτσής. Εγώ, αν ήμουν στη θέση του Μέτιου, θα του έδινα… αναρρωτική!

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά είναι η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ. Την Εύα ΔΕΝ την ψήφισαν οι 4 γυναίκες του Διοικητικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Βαγγέλης Καμπουρίδης. Θέλω να πιστεύω… άδολα!

Όχι ότι περίμενα κάποια απάντηση, αλλά «έφαγα» κόλλημα και θα ξαναρωτήσω: με ποια κριτήρια προσέλαβε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου τους υπεύθυνους ή τις υπεύθυνες των πολιτιστικών προγραμμάτων του Δήμου; Με ποιες διαδικασίες έγινε η επιλογή τους; Με ποια βιογραφικά και με ποια καλλιτεχνικά και πνευματικά εφόδια ανέλαβαν την ευθύνη του… εκπολιτισμού; Κυρίως, από ποιον διαγωνισμό προέκυψε ο Διευθύνων ή η Διευθύνουσα; Ξέρω, βάζω δύσκολα, αλλά κάπου τα πράγματα έχουν κι ένα όριο.

Όχι, το θέμα δεν είναι ο Δήμαρχος Θάσου. Το θέμα είναι ο πίσω διάκοσμος! 

Ο Λιάγκας ήταν και παραμένει ένα σίχαμα, γεγονός που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν το ότι κοιτούσε στο κινητό του υλικό παιδικής πορνογραφίας και το σχολίαζε από την εκπομπή του. Το πρόβλημα είναι ότι αρχίζει πλέον να μην εκπλήσσει και τις Εισαγγελικές Αρχές. Επικίνδυνο, έτσι κι αλλιώς…

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δύο μέρες μετά από τον βιασμό της 19χρονης γυναίκας από 2 αστυνομικούς στο ΑΤ της Ομόνοιας, παραβρίσκεται (ως είθισται) και εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οποίος αναφέρει επί λέξει: Τώρα, αν ένα κορίτσι έδειξε ότι της άρεσε κάποιος αστυνομικός, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της…

Για το ίδιο θέμα, πάλι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Οικονόμου αυτήν τη φορά. Στο γνωστό παραθυράκι-στασίδι παραβρίσκεται ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών και καταθέτει γνώμη: Εδώ κατακρημνίστηκε ένας θεσμός που λέγεται οικογένεια. Το ελάττωμα αυτό της παιδεραστίας και της παιδοφιλίας υπάρχει χρόνια… Το «ελάττωμα»! Γιατί πως αλλιώς θα ήταν πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών!

Πάλι στον ΣΚΑΪ, πάλι στον Οικονόμου. Αυτήν τη φορά, στο στασίδι είναι ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος (ναι, αυτός που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξη για την εμπλοκή του σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος), ο οποίος το πάει ένα βήμα παραπέρα: Εντάξει δεν είπαμε κρεμάλες και τέτοια, αλλά ο χημικός ευνουχισμός και ο άγραφος νόμος των φυλακών είναι πολύ αξιόλογοι και τους έχουμε συζητήσει… Ξέχασα να σας πω ότι ο Μαντούβαλος είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2000 και το 2004. Άσχετο;

Διόλου αν δούμε ότι και ο υπουργός των Εσωτερικών είναι υπέρ του χημικού ευνουχισμού! Υπό προϋποθέσεις, βέβαια, αλλά υπέρ! Βορίδης γαρ…

Που τον άκουσε τον Βορίδη ο Βελόπουλος και μόνο που δεν του ζήτησε πνευματικά δικαιώματα!

Και επειδή ο Μάρτης δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή, πάρτε και λίγο από Κούγια, τον συνήγορο του ενός από τους δύο αστυνομικούς του (αμαρτωλού) ΑΤ της Ομόνοιας: Δεν έγινε βιασμός, έγινε μια ερωτική πράξη μεταξύ νέων… Καθότι τα Αστυνομικά Τμήματα επιτελούν και έργο… μπουρδέλου!

Είχαμε και άλλο αστέρι από τον χώρο των δικηγόρων! Τον συνήγορο του έτερου αστυνομικού! Αυτός (μου διαφεύγει το όνομά του) εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA για να μας πει ότι όταν μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού και δεν φωνάξει δυνατά ή δεν πλακώσει στο ξύλο τον βιαστή της τότε μετράει ως συναινετικό σεξ…

Και για να μη νομίζεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στα κανάλια, ρίξτε μια ματιά σε ένα κείμενο από το βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α’ τάξης του Γυμνασίου…

Το έμβασμα των 25 ευρώ που βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού που κατηγορείται για μαστροπεία θεωρήθηκε «ύποπτο». Εκείνα τα  εμβάσματα των 4.000.000 ευρώ από την υπόθεση του Noor1, θεωρήθηκαν… σκόνη!

Και μιας και είμαστε στα της Δικαιοσύνης, θυμάμαι μία ανάλογη περίπτωση ομαδικού παιδοβιασμού κάπου εκεί στα Λιμενάρια της Θάσου, με τους δικαστές να αθωώνουν όλους τους ενόχους και να τους παραδίδουν άχραντους και αμόλυντους στην τοπική κοινωνία. Άλλως πώς, νοικοκυραίους!

Αμ για εκείνον τον Παναγιώτη-Κίμωνα Ευστρατίου, τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και καθηγητή της Σχολής Δικαστικών Λειτουργών που πιάστηκε στα πράσα για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και για κατοχή ναρκωτικών, ακούσατε να γίνεται κάτι; Γιατί εγώ, μπα!

Ενδιάμεσα, βγαίνει και η Μάνδρου (του δικαστικού ρεπορτάζ ντε) για να αποφανθεί ότι δεν μπορεί η αστυνομία να μαζέψει 300 άτομα απλά επειδή αντάλλασαν μηνύματα. Παιδοβιαστής είναι αυτός που κάνει την πράξη…

Άρα, σύμφωνα με τη Μάνδρου, ο τράπερ Thug Slime που κρατάει στην αγκαλιά του μια 10χρονη και της τραγουδάει της αρέσουν οι εγκληματίες, βγαίνει έξω μόνο με αλήτες… ανταλλάσει μηνύματα! Έτσι δεν πάει;

Από την άλλη, αποκαλύφθηκε, λέει, παράνομο κύκλωμα διακινητών στο οποίο εμπλέκονται και επτά αστυνομικοί. Αν πω ότι έπεσα από τα σύννεφα δεν θα με πιστέψετε, ε; 

Ναι, αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι… μία κάποια λύσις.

Από τη μια ακούω τον Μητσοτάκη να λέει ότι με αυτή την κυβέρνηση και με εμένα πρωθυπουργό δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και από την άλλη την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να λέει ότι εμείς είμαστε ελίτ και εσείς είστε λαϊκάτζα και έχω πάθει έναν μικρό διχασμό!

Και μέσα σ’ όλα, έχεις και τον Πετρετζίκη να σου προτείνει συνταγή vegan γύρο από κουνουπίδι!

Όπα, σας έχω το καλύτερο! Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να γυρίσουν νέα παιδιά πίσω στα βουνά της πατρίδας μας! Γατάκι, Βελουχιώτη!

Νίκη Κεραμέως: Επόμενη στάση, το Γενικό Λύκειο Νάξου. Τα παιδιά συμμετείχαν σε σεμινάριο από Καθ. του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο του Σχολ. Επαγ. Προσανατολισμού, συζητήσαμε για τις επαγ. τους προοπτικές ενώ είχαμε και μία εκ βάθρων και εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. «Εκ βάθρων», ρε μαλάκα μου! Υπουργός Παιδείας, ρε μαλάκα μου!

Ρε, μπας και αυτός ο Τσίπρας είναι πολύ cool; Ενώ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε συκοφαντικές τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου-εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη για το εξοχικό του στο Σούνιο, αυτός το μόνο που απαίτησε ήταν να διαγράψει από το twitter τις αναρτήσεις και να δημοσιεύσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Πώς τον έσκισες έτσι, Αλέξη μου!

Πάμε όμως λίγο πίσω στον χρόνο…

Αν θυμάστε, για το συγκεκριμένο συκοφαντικό δημοσίευμα του Κουρτάκη, είχαν συνυπογράψει κείμενο συμπαράστασης προς τον εκδότη των Παραπολιτικών 33 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 66 βουλευτές της ΝΔ και 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (γιατί εκεί είναι το ζουμί) που συνυπέγραψαν το κείμενο ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος (λογικό), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (σχεδόν λογικό) και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Το ότι η Αστυνομία εκδίδει κατά καιρούς διάφορα έντυπα, είναι γνωστό. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι σε κάποια από αυτά συνεργαζόταν ως γελοιογράφος και ο Κυρ. Θέλετε να δείτε και με ποιο περιεχόμενο; Για πάμε για λίγο στο (κάπως) μακρινό 1993…

Και ενώ μέχρι χθες είχαν φαγωθεί όλοι να μας πείσουν ότι δεν τίθεται θέμα «οικογενειακής ευθύνης» (και ορθώς), η διεύθυνση της εφημερίδας Το Βήμα απέλυσε τον γιο του 53χρονου που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου, ο οποίος εργαζόταν ως διπλωματικός συντάκτης.   

Μπροστά στην πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά για τρίτη συνεχόμενη φορά, κρατώντας στο χέρι του ένα βιβλίο του Μεταξά. Σε αντίποινα, η άτεγκτη πρόεδρος διέταξε τους φωτορεπόρτερ να μην τραβάνε φωτογραφίες διότι παρεμποδίζουν το έργο της!

Βλέπω τώρα τον Μπαλάσκα στον Αnt1 και σκέφτομαι αν από το επίθετό του αφαιρούσαμε το «π» και το «σ» θα είχαμε αυτό που πραγματικά είναι.

Πήγε κοπέλα σε συνέντευξη για δουλειά και της ζήτησαν στοιχεία για να φτιάξει η υπεύθυνη τον αστρολογικό της χάρτη για να δει αν ταιριάζει στην επιχείρηση! Λογικό το βρίσκω. Φαντάζεστε να έχω εγώ επιχείρηση και να μου προκύψει μία… Δίδυμος;!

Η Ακαδημία Αθηνών δεν θεώρησε τους ποιητές Τίτο Πατρίκιο, Μιχάλη Γκανά και Νάσο Βαγενά ικανούς να γίνουν μέλη της και απέρριψε το αίτημα που είχε κατατεθεί. Σκέφτομαι όμως: μήπως τελικά είναι πιο τιμητική η απόρριψη;

Και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέλη της Ακαδημίας Αθηνών δεν έγιναν ποτέ ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος και ο Βάρναλης.

Στη δικιά μου «Ακαδημία», τα Νούμερα του Φοίβου Δεληβοριά! Ό,τι καλύτερο έχει παιχτεί από καταβολής ελληνικής τηλεόρασης!

Και μην ξεχνάτε, ο Γιώργος Καλαντζής είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και ο Κωστής Σιμιτσής νιώθει κουρασμένος.