Με παρακολουθεί κανείς;

Μαθαίνω ότι ο Στέφανος Τζουμάκας ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον περίεργο λόγο μου ήρθε στο μυαλό εκείνο που λέγαμε παλιά στην Αριστερά: «Μη λες τζουμακίες»!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την τελευταία εμφάνιση της Αναστασίας (Σάσας) Ιωσηφίδου και από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση· χαμένη από παντού. Για εσάς δεν ξέρω, αλλά επειδή εγώ έχω «φάει» κόλλημα με την Αναστασία (ή Σάσα), η απουσία της από την επικαιρότητα μού δημιουργεί στερητικά…    

Ναι, εντάξει, θα βγει τώρα η Ψυχολόγος του Δήμου (για τη Στέλλα λέω) και θα μου πει ότι χρειάζομαι επειγόντως ψυχοθεραπεία. Ζήλιες…        

Τι ήττα ήταν αυτή που έφαγα από το δίδυμο Μουριάδη-Παπαδόπουλου;! Πάνω που τους είχα κατατάξει στην κινηματογραφική κατηγορία του μελοδράματος, πάνε οι αφιλότιμοι και μου το γυρίζουν στο… γουέστερν. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!

Εννοείται πως ο Μάκης έλαμψε στον ρόλο του σκληρού, με τον Θόδωρο να αντιπαραθέτει με επιτυχία εκείνον του σερίφη. Ποιος Κλιντ Ίστγουντ και ποιος Τζον Γουέην! Αυτό, αγάπες μου, δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο. Στούντιο της Metro-Goldwyn-Mayer είναι!

Στο διπλανό στούντιο, πρωταγωνιστής των προηγούμενων ημερών ήταν ο Βασίλης Κικίλιας. Αυτός σε ρόλο υπουργού Τουρισμού.

Επισκέφτηκε, που λέτε, ο Κικίλιας τη Θάσο και, αφού άκουσε με προσοχή τις σκέψεις (λέμε τώρα) και τα αιτήματα των τοπικών παραγόντων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θα ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού, θα αυξήσουμε περαιτέρω τα έσοδα, αλλά θα προστατεύσουμε και την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου, την ομορφιά και τα ιδιαίτερα τοπία της. Συμφωνήσαμε ότι θα αξιοποιήσουμε τα τρία χρηματοδοτικά εργαλεία (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, RRF) έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές. Σύντομα το υπουργείο Τουρισμού θα βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος για λιμάνια, λιμενοβραχίονες, αγκυροβόλια, μαρίνες, αλλά και για έργα σχετικά με την πρόσβαση στις παραλίες, για καταλύματα, θεματικό τουρισμό, γαστρονομία κ.α. Νομίζω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να προχωρήσουμε σε επενδύσεις για την επόμενη σεζόν

Όπως πολύ καλά το έχετε πιάσει, πολιτιστική κληρονομιά για τον Βασιλάκη τον Κικίλια είναι τα λιμάνια, οι λιμενοβραχίονες, τα αγκυροβόλια και οι μαρίνες. Ποιο Αρχαίο Θέατρο (κλειστό και έρημο πάνω από μία δεκαετία), ποια (ρημαγμένη) Αρχαία Αγορά, ποιες (παρατημένες) αρχαιότητες στην Αλυκή, ποια Βακούφικα, ποιες υποδομές και ποιοι καλλιτεχνικοί θεσμοί. Στις μέρες μας προέχουν τα καταλύματα και η γαστρονομία!

Α ναι, βγήκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και δήλωσε ότι η επίσκεψη Κικίλια ήταν η πρώτη υπουργού Τουρισμού στον νομό. Μάλλον το 2017 που επισκέφτηκε τη Θάσο η Έλενα Κουντουρά, ο Δέμπας θα το είχε ρίξει στην… γαστρονομία!

Τώρα τελευταία πάντως το έχει ρίξει και στις έρευνες! Το Επιμελητήριο, που λέτε, έχει αναθέσει στην εταιρία δημοσκοπήσεων Interview (γιατί σε αυτήν άραγε;) να «μετράει» τον παλμό της αγοράς, έχοντας ως βάση την οικονομική πορεία των τοπικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία μέτρηση του Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας (τιτλάρα, ε;) του Επιμελητηρίου Καβάλας, σε δείγμα 355 επιχειρήσεων, το 55,2 % δηλώνει πως η πορεία τους είναι ικανοποιητική, το 27,4 % καλή και μόνο το 17,4 % κακή.

Και πάνω που είσαι έτοιμος να πετάξεις από τη χαρά και τον ενθουσιασμό, βγαίνουν στη φόρα κάτι ρεπορτάζ με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να λένε ότι ο κόσμος δεν καταβαίνει ούτε για βόλτα στην αγορά. Και συ μένεις άφωνος και μετέωρος, ψάχνοντας ποιους να πιστέψεις. Τον Δέμπα και την Interview ή τους άλλους που ζούνε καθημερινά την πραγματικότητα της αγοράς. Έλα μου ντε, ποιους;

Αλλάζουμε πλάνο και πάμε κατευθείαν στον θεματικό της καρδιάς μου. Σύμφωνα λοιπόν με τον Κωστή Σιμιτσή, αν στο παλιό Νοσοκομείο κατασκευάζονταν φοιτητικές εστίες, στη πόλη θα έμεναν 300 διαμερίσματα κενά και η τοπική αγορά θα στερούνταν πολύτιμα έσοδα από τα ενοίκια. Και όχι μόνο αυτό, Κωστή μου. Θα είχαμε και ένα κέντρο ανομίας μέσα στη πόλη. Αυτό πώς δεν το σκέφτηκες;

Η (γενικώς εξαφανισμένη) Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε να ξυπνήσει για λίγο από τον κομματικό της λήθαργο και έσπευσε να εκδώσει δελτίο Τύπου για να εκφράσει την ανησυχία της, για τι λέτε; Για την αθρόα είσοδο μεταναστών στον νομό! Καθότι όλα τ’ άλλα, μέλι και γάλα.

Αυτό πάλι πού το πας! Συνέδριο –λέει– για τη συμβολή των ΗΠΑ στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Αχ, σας ικετεύω! Πείτε μου, ποιος ή ποια έχει αναλάβει το αισθητικό κομμάτι των εκδηλώσεων του Δήμου Θάσου; Μη με κρατάτε άλλο σε αγωνία…

Τα πάνω-κάτω έχει έρθει ο κόσμος! Αντί να παρακολουθούν τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα, στήνουν αυτί για την Μπαλατσινού και την Πατούλη!

Αφήστε που για να έχεις καρέκλα στην ΕΥΠ πρέπει να ξέρεις και αρχαία ελληνικά. Γιατί πώς αλλιώς θα μαθαίνεις τα απόκρυφα της Ευγενίας Μανωλίδου…

Πώς αντέδρασε η πρόεδρος του Δικαστηρίου στους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κωνσταντίνου Πλεύρη; Αποβάλλοντας από την αίθουσα τη Μάγδα Φύσσα!

Και άλλο από τον χώρο της Δικαιοσύνης: οι αρμόδιες αρχές έδωσαν 120 ώρες προθεσμία στον Λιάγκα για να εξαφανίσει από το κινητό του το υλικό από τη δικογραφία βιασμού του 12χρονου κοριτσιού. Αν σκεφτούμε ότι στον Λιγνάδη έδωσαν δύο μήνες για να εξαφανίσει το δικό του υλικό, τον Λιάγκα τον λες και αδικημένο!

Μαθαίνω ότι ο Στέφανος Τζουμάκας ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον περίεργο λόγο μου ήρθε στο μυαλό εκείνο που λέγαμε παλιά στην Αριστερά: Μη λες τζουμακίες!

Η Eurobank και η ALPHA BANK ετοιμάζονται να ξεφορτωθούν και να πουλήσουν τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά τους δάνεια σε ξένο fund. Εντελώς τυχαία, το ξένο fund εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδερφός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά ναι, ξέχασα, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Πόσοι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ εργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου; 65! Πόσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στα γραφεία Τύπου της κυβέρνησης; Πάνω από 300! Από τους 440 υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου, πόσοι εργάζονται στον τομέα της επικοινωνίας; Οι 400! Πηγή; Νίκος Καραχάλιος, πρώην σύμβουλος Πολιτικής Στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Γατάκι Άδωνι…

Για να κάνουμε και ένα μικρό πέρασμα από τα τηλεοπτικά…

Δεν θα με πιστέψετε, αλλά αυτήν τη στιγμή στον ΣΚΑΪ ο Πορτοσάλτε μιλάει για… τέχνη! Δεν του αρέσουν, λέει, οι στίχοι του ΛΕΞ! Θα του απαντούσα στ’ αρχίδια μας, ρε Άρη, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να χυδαιολογώ το αφήνω σε σας…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αnt1: Δεν θα δεχθώ τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε πιο ακριβά από τις τιμές που συμφωνήσαμε, δεν περνάνε σε μένα αυτά. Ο δημοσιογράφος: Αλλιώς τι; Θα επιβάλλεται πρόστιμο; Ο Άδωνις: ………………………

Πρώτη ημέρα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και ο ρεπόρτερ του Αnt1 την «πέφτει» φουριόζος σε έναν παππούλη που μόλις έχει βγει από το σούπερ μάρκετ: Καλή σας ημέρα, τι κάνετε, καλά; Από την εκπομπή του κυρίου Παπαδάκη είμαστε. Πως τις είδατε τις τιμές; Βλέπω μπήκατε, βγήκατε, πως τα είδατε; Ο παππούλης: Αρχίδια καπαμά! Κοκομπλόκο στο στούντιο…

Πατάω κουμπάκι, αλλάζω κανάλι, πιάνω ΕΝΑ Channel και πέφτω πάνω σε αυτό: για καλύτερη απόδοση στην εργασία σας, κάντε ένα διάλλειμα για αυνανισμό! Ασχέτως αποτελέσματος, να εφαρμοστεί πάραυτα!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αστρολόγου του STAR, το 2023 θα υπάρχει στασιμότητα στα ερωτικά των Παρθένων. Καλά, άστο, είδαμε τι έγινε και το 2022 που προβλέπονταν… πανηγύρι

Άντε να προσαρμοζόμαστε σιγά-σιγά…

Όχι, δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τον Πάτση. Ο άνθρωπος το είχε «κάψει» από τότε που διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να έρθει εις γάμον κοινωνία! Όλα τα άλλα, φυσικά επακόλουθα.

Ένα μόνο δεν έχουμε ζήσει ακόμη: να γίνει πόλεμος με την Τουρκία και αφορμή να είναι η σύλληψη του Τζιτζικώστα!

O Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα δώσει 75.000 ευρώ για τη συναυλία του Αργυρού (μου λένε ότι είναι τραγουδιστής, αλλά εγώ πρώτη φορά ακούω το όνομά του) και του Αμερικανού ράπερ 50Cent, στο πλαίσιο του εορτασμού (κρατηθείτε) των 40 χρόνων από την κατασκευή του ΟΑΚΑ!

Επειδή όμως στην ελεύθερη αγορά οι δουλίτσες δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα και ανταποδώσεις, ο Αργυρός είναι υποχρεωμένος να κάνει follow στο Instagram του Οργανισμού. Σκληρό!

Για εσάς που πέσατε από τα σύννεφα επειδή ο Μπέζος δήλωσε φιλελεύθερος και ότι ο Μητσοτάκης έχει προς το παρόν θετικό πρόσημο, να σας θυμίσω ότι πριν από κάμποσα χρόνια είχε πει ότι το χαστούκι του Κασιδιάρη συμβόλισε για κάποιους κτύπημα στο κατεστημένο. Αυτό…

Αυτός ο Καιρίδης διδάσκει σε Πανεπιστήμιο, ε;

Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, επανέρχεται στον Ελληνικό Στρατό η Ίλη Ιππικού! Πληροφορίες που θέλουν να βρίσκεται στα σκαριά η κατασκευή Δούρειου Ίππου, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί…

Για ό,τι νεότερο, θα συνδεθούμε με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιώργο Καλαντζή.