ΚΣΥΔΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ

Διαβάζω στην Καθημερινή ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στις κρίσεις του στρατεύματος επιβεβαιώνοντας όσους λένε πως το τελευταίο διάστημα είναι “εκτός συστήματος”». Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, αυτά όλα τα θεωρώ ανυπόστατα και… σαχλαμάρες!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Θα το γνωρίζετε, πιστεύω: όταν δεν έχω νέα από την Αναστασία Ιωσηφίδου, τον Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και τον Γιάννη τον Πασχαλίδη, η ψυχολογία μου βυθίζεται στα τάρταρα.

Και πάνω που λέω να επικοινωνήσω με τη Στέλλα (για την ψυχολόγο του Δήμου λέω) μπας και μου κανονίσει καμιά συνεδρία ενθάρρυνσης και ανασύνταξης, τρώω κι άλλο άκυρο.

Διότι, πού να προλάβει κι αυτή η έρμη. Τη μια μέρα στα παράθυρα του ΣΚΑΪ, την άλλη μέρα στα παράθυρα της ΕΡΤ, άντε να βρει χρόνο για πάσχοντες και νοσούντες. Περιζήτητη η Στέλλα (μου) και φτου να μην τη ματιάσω.

Γιατί έχω ένα μάτι εγώ, ο Θεός να σας φυλάει…

Τούτων δοθέντων, είμαι αναγκασμένος να καταφύγω σε εναλλακτικές μορφές αυτοθεραπείας, δίνοντας ρόλο στους αναπληρωματικούς και τους κομπάρσους της τοπικής σκηνής. Για πάμε…

Σε λένε Γιώργο Καλαντζή, είσαι σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να προετοιμάσεις την περιοδεία του στη πόλη σου. Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις; Πας και κλείνεις τραπέζι σε μπουγατσατζίδικο της Νέας Καρβάλης! Εμπνευσμένο;

Α ναι, μετά τη μπουγάτσα ο Γιώργος παραβρέθηκε και στην κηδεία του τέως βασιλιά. Σιγά μην έλειπε κοτζαμάν… Άρχων Ρεφερενδάριος!

Διαβάζω στην Καθημερινή ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στις κρίσεις του στρατεύματος επιβεβαιώνοντας όσους λένε πως το τελευταίο διάστημα είναι «εκτός συστήματος». Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, αυτά όλα τα θεωρώ ανυπόστατα και… σαχλαμάρες!

Και τώρα στα αμιγώς επιχειρηματικά…

Ξεχάστε, αγάπες μου αλάνες, ξεχάστε ελεύθερες παραλίες, ξεχάστε αιγιαλούς, ξεχάστε τα όλα. Τώρα προέχει η ανάπτυξη. Και στον βωμό της, ποια προστασία της φύσης και ποιες οικολογικές ευαισθησίες. Βζιιιιιιν όλα!

Και κάπως έτσι προέκυψαν αυτές τις ημέρες τα αρχιτεκτονικά σχέδια από το καινούριο επενδυτικό πρόγραμμα του Άλεξ Χαντιτάτζι (καθότι εκείνο το παλιό με τον ΑΟΚ, πουλάκι ήταν και πέταξε) με την ονομασία Hamptons Greece!

Τώρα βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, ο τελευταίος που θα φταίει για τη φυσική καταστροφή της περιοχής –αν και όποτε ευδοκιμήσουν τα σχέδια του ουρανοκατέβατου επενδυτή– είναι ο Άλεξ Χαντιτάτζι. Την κύρια ευθύνη του φυσικού ολοκαυτώματος την έχει αποκλειστικά αυτό το «περίεργο» ΤΑΙΠΕΔ και (κατά δεύτερο λόγο) οι τοπικοί παράγοντες που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «άπτονται» της υποθέσεως και συνήθως, ή σφυρίζουν αδιάφορα ή νίπτουν τα χείρας τους. Αν δεν «μασάνε» από τα περισσεύματα.

Κατά τα άλλα, επειδή από μακέτες και «φιλόδοξα προγράμματα» έχουν χορτάσει τα μάτια μας (και μόνο), μία ελπίδα να αποδειχθεί φούσκα όλο αυτό το τουριστικό πρότζεκτ, την έχω. Και δεν σας το κρύβω, νυχθημερόν προσεύχομαι και παρακαλώ να εισακουσθώ από τις… αρμόδιες δυνάμεις!

Αλλάζουμε θέμα… Με το που είδα σε φωτογραφίες τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα γι’ αυτόν, ήταν να έχουμε μία ανάλυση της προσωπικότητάς του από τον φυσιογνωμιστή Έβαν Γεωργουλάκη! Ποτέ δεν είναι αργά.

Καλέ, τον είδατε τον «τρίτο βουλευτή» σε έκθεση ζωγραφικής, τέρμα εκστασιασμένο μπροστά σε έργο Καβαλιώτη δημιουργού; Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη σκηνή! Η γλώσσα του σώματός του να δηλώνει την αβεβαιότητα του χωροχρόνου και το βαθυστόχαστο των ματιών του να εστιάζει στις συναισθηματικές ταλαντώσεις των αποχρώσεων. Πες μου, Λεόντιε Πετμεζά, τα λέω σωστά;

Κάτι δεν μου «έκατσε» καλά με την είδηση που «θέλει» τον Θόδωρο Μουριάδη να αναθέτει σε εταιρία Real Estate της Αθήνας την ανεύρεση επενδυτή για το Παλιό Νοσοκομείο. Και το «δεν μου έκατσε» δεν έχει να κάνει τόσο με τα 19.000 ευρώ που θα πάρει βρέξει-χιονίσει η εταιρία, αλλά κυρίως για το… άνετο της εμπιστοσύνης! Εν αναμονή…

Το είχα ξαναπεί: βαρύ και δύσκολο το φορτίο που έχει να σηκώσει η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, αλλά αν κρίνω από τα πρώτα της δείγματα, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε για τα καλύτερα.

Θα θυμάστε τι θόρυβος είχε ξεσπάσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν κάποιοι γονείς από τη Θεσσαλονίκη οργάνωσαν μία εορταστική εκδήλωση για μαθητές του Δημοτικού με καλεσμένους καλλιτέχνες δύο drag queens. Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο 5ο Νηπιαγωγείο της Βούλας, οι δάσκαλοι και οι γονείς κάλεσαν τον Μάκη Βορίδη για να διαβάσει χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά. Αντίδραση καμιά. Βλέπετε, είναι άλλο πράγμα να διαβάζει στα παιδιά χριστουγεννιάτικα παραμύθια ένας φασίστας και βασιλοχουντικός και άλλο ένα drag queen.

Το κουβέντιασα πολύ σοβαρά με τον εαυτό μου (α, ρε Στέλλα, τι μου κάνεις) και αποφασίσαμε ομοφώνως να αποφύγω οποιαδήποτε αναφορά στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά. Με μία μόνο εξαίρεση: την πιο ειλικρινή και ατόφια δήλωση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Βαρτζόπουλο: Γιατί να μην πάω; Εκφραζόμαστε όπως θέλει η βάση μας!

Διαβάζεις τίτλο σε ρεπορτάζ Το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε έργα βελτίωσης σε νοσοκομεία. Πηγαίνοντας λίγο παρακάτω, διαπιστώνεις ότι τα έργα αφορούν σε συντηρήσεις και ανακαινίσεις ιερών ναών που βρίσκονται σε προαύλιους χώρους νοσοκομείων. Και επανέρχεσαι στην πραγματικότητα…

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος το 2018 στην υπόθεση Greek Mafia για «προστασία» οίκων ανοχής και παράνομων καζίνο, προάγεται το 2019 από τον Χρυσοχοΐδη σε Ταξίαρχο και λίγο πριν βγει το 2022 προάγεται και από τον Θεοδωρικάκο σε Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής με πρόσβαση, πού λέτε; Στους φακέλους της Greek Mafia! Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν θα υπάρχει διαλεύκανση της υπόθεσης;

1996: Ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος με κλιμάκιο αστυνομικών στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ, προκειμένου να αποφανθεί εάν θα επιτραπεί η προβολή της ταινίας Trainspotting στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Και με αφορμή αυτό, ένα μικρό ένθετο γύρω από την Δικαιοσύνη…

Ένα: Mε δικαστική απόφαση θεωρείται νόμιμη η απόλυση εργαζόμενου κατά τη διάρκεια της κανονικής του άδειας.

Δύο: Στην Πάτρα, Έλληνες ανάγκασαν 35 χρόνων Ρομά με διανοητικά προβλήματα να πει γονατιστός τα κάλαντα και μετά του έβαλαν φωτιά τα ρούχα του. Το γεγονός το κατέγραψαν οι ίδιοι (είπαμε, οι Έλληνες) σε βίντεο και το μετέδωσαν ζωντανά στο Instagram. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε από την Αστυνομία, αλλά κυρίως, ούτε από τη Δικαιοσύνη.

Τρία: Πατέρας βίαζε το παιδί του για χρόνια. Το παιδί τον κατήγγειλε, η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο και το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, αλλά με έναν όρο: να βλέπει το παιδί του παρουσία της μητέρας. Δηλαδή, το παιδί θα πρέπει να βλέπει τον βιαστή του που άφησε ελεύθερο η Δικαιοσύνη.

Πούλιτζερ στον φωτογράφο ΤΩΡΑ!

Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής (ή «γκουρού των εκλογών» όπως αυτο-παρουσιάζεται), αρθρογράφος της Καθημερινής και (έτσι πάει η σειρά) σύμβουλος του Πιερρακάκη σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού: Ο επαγγελματίας κλέφτης θα έρθει να κλέψει, δεν θα σε σκοτώσει. Ο ερασιτέχνης θα έρθει να κλέψει και να σε σκοτώσει. Όχι, δεν είναι ηλίθιοι. Κυνικοί είναι!

Όλους αυτούς τους υπερευαίσθητους δημοσιογράφους που το έχουν ρίξει στο κλάμα για το παιδί της Καϊλή, τους είδατε ποτέ να κάνουν ένα ρεπορτάζ για τις εκατοντάδες φυλακισμένες μάνες που βρίσκονται με τα παιδιά τους στις φυλακές της Θήβας; Αμ δε…

Την ώρα που το Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού έδινε σήμα στο ΕΚΑΒ να μη μεταφέρει άλλα παθολογικά περιστατικά γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ πρώτη είδηση ήταν ο «χαμός» στα νοσοκομεία της… Κίνας!

Αυτός ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα (εδώ γελάμε) Σύγχρονου Πολιτισμού, μπας και είναι λίγο κουκουρούκου; Αλλά, τι ρωτάω. Έχοντας διατελέσει ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού και μέλος του πολιτικού του σχεδιασμού, η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από… ΝΑΙ!

Σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «δίνει» στον αέρα προσωπικά στοιχεία του 12χρονου κοριτσιού που το βίαζαν στον Κολωνό! Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξακολουθεί να είναι υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.    

Ο Σαμαράς πήγε σε εκλογές προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης. Ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Μην ξαφνιαστείτε αν σε λίγο ακούσετε να παίρνει σειρά και ο… Κολοσσός της Ρόδου!

Πιάστηκε στα ανοιχτά της Τενερίφης πλοίο με ελληνική σημαία να μεταφέρει 4,5 τόνους κοκαΐνης! Αρχίστε να μετράτε «αυτοκτονίες» μαρτύρων.

Για να δείτε σε ποια κοινωνικά, πολιτικά και πνευματικά σκοτάδια βρίσκεται σήμερα το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης, δείτε τι εκπομπές φιλοξενούσαν τα ίδια κανάλια πριν 30 χρονιά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…