Να τελειώνουμε με τα παραμύθια…

Με αφορμή τη νεοδημοκρατική τροπολογία αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές


 

Tου Δημήτρη Εμμανουηλίδη

 


Το ζήσαμε και αυτό. Το πρωτοπαλίκαρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε εποχές «πλέ(υ)ριας» δημοκρατίας να είναι ο αρχιτέκτονας της τροπολογίας για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και της εγκληματικής συντροφιάς του από τη συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές.

Ακούστηκαν πολλά έωλα επιχειρήματα από την κυβερνητική πλευρά, υποστηρικτικά της νεοδημοκρατικής τροπολογίας.

Τελικά, για μια ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία –με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ– και παρά τις αντιρρήσεις των συνταγματολόγων της χώρας, επέβαλε μια τροπολογία που αφενός εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της ΝΔ και αφετέρου αφήνει παράθυρο ώστε με μια μελλοντική απόφαση του Αρείου Πάγου να οδηγηθούμε σε ακρωτηριασμό της δημοκρατίας.

Και επειδή ψελλίστηκαν αστείες αιτιάσεις περί δήθεν υποδόριων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και επειδή ο λαός ευτυχώς δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, πρέπει να αναδειχθεί επιτέλους η μοναδική ιστορική αλήθεια.

Μέσα και από τις πλατείες αναδείχτηκε η πολιτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια λειτούργησε ως βαλβίδα αποφυγής κοινωνικής έκρηξης ενάντια στα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία κι από την άλλη και το σημαντικότερο –που δυστυχώς τεχνηέντως δεν έχει αναδειχθεί ιστορικά– λειτούργησε ως ανάχωμα στην επέλαση του φασισμού που απειλούσε την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Όταν οι κάθε είδους Μπαλτάκοι και Μπάμπηδες έψαχναν να αναδείξουν την κοινωνική ευαισθησία των εγκληματιών, ο λαός με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και με τη συσσωρευμένη εμπειρία του συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστεκόμενος στις εφιαλτικές σειρήνες του φασισμού.

Έτσι, για να τελειώνουμε με τα παραμύθια…


Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ