Άρειος Funds

Ο Κλειτσιώτης βρήκε ήδη 26 ανθρώπους για να τον ακολουθήσουν κι αυτό από μόνο του σε κάνει να πιστέψεις στα… θαύματα!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Kαλά τώρα, είστε σοβαροί εκεί στη Νέα Εγνατία; Την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης ανακοινώνει τους πρώτους 26 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, εσείς μου έχετε πρωτοσέλιδο τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον άλλον τον Συριζαίο, τον Κώστα Ζαχαριάδη; Θα μας τρελάνετε;

Και άντε, πες ότι με τον Ρουσόπουλο μπορεί να «τσιμπήσουν» και καμιά εικοσαριά Νεοδημοκράτες. Με τον Ζαχαριάδη; Αυτός καλέ είναι τέρμα αντιεμπορικός! Στο Κόκκινο βγαίνει και οι μισοί από τους δικούς του αλλάζουν συχνότητα.

Παρασύρθηκα όμως… Τι λέγαμε; Α, ναι, για τους 26 του Κλειτσιώτη. Εντάξει, μπορεί εγώ να ξέρω μόνο δυο-τρεις απ’ αυτούς, μπορεί και η πρώτη εντύπωση να μου «βγάζει» κάτι προς το φαλλοκρατικό (καθότι στο πρώτο σχήμα μέτρησα μόνο δύο γυναίκες), αλλά αυτά μικρή σημασία έχουν. Το θέμα είναι ότι ο Κλειτσιώτης βρήκε 26 ανθρώπους για να τον ακολουθήσουν. Και αυτό από μόνο του σε κάνει να πιστέψεις στα… θαύματα.

Τα είδε αυτά η Δήμητρα η Τσανάκα και είπε να παρέμβει. Για πάμε να την ακούσουμε… Θεωρώ ότι θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα και για τους καβαλιώτες, αν εκλέξουν την Αναστασία Ιωσηφίδου για δήμαρχο. Νά γιατί εξακολουθώ να τη λατρεύω.

Τη Δήμητρα, καλέ. Πού τρέχει το μυαλό σας;

Μαθαίνω ότι μία άλλη λατρεία μου θα κατέβει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Μουριάδη. Προς το παρόν αναβάλλονται τα… ψυχοθεραπευτικά μου!

Όχι, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά! Μπαίνω προχθές στο Τwitter και εμφανίζεται μπροστά μου το προφίλ του Μακάριου Λαζαρίδη! Πώς αυτοσυστήνεται ο «τρίτος» μας; Ως ο σύζυγος μιας θαυμάσιας γυναίκας και πατέρας δύο πανέμορφων κοριτσιών. Κάνω follow ΤΩΡΑ!

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαράλαμπος Χρυσανίδης εθεάθη σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Αρχίζω να τον λυπάμαι.

«Ξαναχτύπησαν» ο Κωνσταντίνος και ο Αντώνης Κούφαλης! Αυτήν τη φορά για να μας πουν (και καλά με συμβολική γραφή) ότι οι κινητοποιήσεις και τα δρώμενα των καλλιτεχνών… θάβουν τον Πολιτισμό!

Εννοείται πως το κείμενό τους κοινοποιήθηκε αμέσως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τον Κωστή Σιμιτσή.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, διαχρονικά αθεράπευτοι!

Για τον Παύλο Πολάκη τα έχω πει από το 2016 [διαβάστε σχετικά εδώ] και γνώμη δεν αλλάζω. Όμως, κακά τα ψέματα, η πολιτική του συνεισφορά από τη θέση του υπεύθυνου του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το πιο σημαντικό που έχει να επιδείξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα τρία τελευταία χρόνια.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι τρόποι του και οι αντιδράσεις του αδικούν και υπονομεύουν αυτό το έργο. Με δεδομένη την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπεξέλθει στην επικοινωνιακή παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι «λεβεντιές» του ξεπερνούν τα όρια του γραφικού και γίνονται βούτυρο στο κυβερνητικό ψωμί.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «ανοιχτεί» στις κεντρώες δυνάμεις της κοινωνίας, καθιστούν το Πολάκη «εσωτερικό βραχνά». Και ως τέτοιος ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, υπάρχουν και πράγματα που εξακολουθούν να… αιωρούνται. Για παράδειγμα:           

  • Κατηγορούν τον Παύλο Πολάκη ότι χρησιμοποίησε μία φωτογραφία του Μακελειού για να στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους. Το ερώτημα: όταν αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Μακελειό, γιατί δεν απασχόλησε καθόλου τους Εισαγγελείς και την ΕΣΗΕΑ;
  • Στις εκατοντάδες περιπτώσεις στοχοποίησης και διαπόμπευσης πολιτών από τους παρουσιαστές της τηλεόρασης, υπήρξε ποτέ αντίδραση από τις Δικαστικές Αρχές;
  • Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τόσο πολύ σοκαρίστηκε από την εικόνα των «επικηρυγμένων προσώπων», πού αρμένιζε τότε που κυκλοφορούσαν εκείνες οι αφίσες με τα πρόσωπα των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να απεικονίζονται με θηλιά περασμένη στον λαιμό γιατί ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών;
  • Όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αποκαλούσε «συμμορία και υπόκοσμο» τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, είδατε κάποια θεσμική παρέμβαση;

Για να μη θυμηθώ τι έλεγαν οι υπουργάρες-μεταγραφές του ΛΑΟΣ…:

Τίτλος (ολόιδιος) στο enikos.gr, στο in.gr, στο Βήμα και στο Πρώτο Θέμα: Σεισμός. Νεκρά με την ομάδα βόλεϊ τα εγγόνια του Κενάν Ακίν που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού. Με το «σύνθημα» να έχει δοθεί, περιττό να πω τι μίσος ξερνούσε ο «πατριωτικός όχλος» για τα νεκρά παιδιά.

Στη μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ3, Περίμετρος, μετά την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ για τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, η παρουσιάστρια συνδέεται με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και ξεκινάνε συζήτηση για το… καρναβάλι της Πάτρας!

Βλέπω Οικονόμου και Παυλόπουλο στον ΣΚΑΪ και πιάνω τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά, μια χειροβομβίδα μεσ’ τη νύχτα ΣΚΑΪ… Ξέρω, παρεκτρέπομαι.

Και φτάσαμε στο σημείο να «τη λένε» οι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στα κόμματα της Αριστεράς, επειδή δεν ψήφισαν τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα του Κασιδιάρη. Οι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ρε πούστη μου, που όταν η Αριστερά (κοινοβουλευτική και μη) συγκρούονταν στους δρόμους με τις ναζιστικές συμμορίες, αυτοί ρέμβαζαν από τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα σκυλάδικα.

Σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα ερχόταν κάποια μέρα που οι δημοσιογράφοι των καναλιών θα είχαν στα όπα-όπα τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και τον Στρατούλη;

Ως γνωστόν, ο (ελέω πατρός) δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, είναι διορισμένος πρόεδρος της ΕΡΤ. Μέχρι πρόσφατα, ο μηνιαίος μισθός του ανέρχονταν στις 4.275. Λέω «μέχρι πρόσφατα» γιατί, μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ο Ζούλας θα αμείβεται με 6.650 ευρώ! Λόγω υπερβάλλοντος ζήλου να υποθέσω.

Στην κοπή της πίτας του Άδωνη Γεωργιάδη παρευρέθηκαν η Άννα-Μαρία Λογοθέτη, ο Χάρης Ρώμας, ο Κώστας Σόμμερ και ο Αντώνης Ρέμος. Λογικό και αναμενόμενο.

Κάπου ανάμεσα Ρώμα και Ρέμου πήρε το μάτι μου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Μάλλον θα έψαχνε κομπάρσους για τη νέα του ταινία που θα αναφέρεται στον βίο του Ιωάννη Καποδίστρια. Πάμε για δεύτερη… δολοφονία!

Και μιας και πιάσαμε τα καλλιτεχνικά, ας δούμε και την δήλωση του μήνα, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου: Εμείς σεβόμαστε την πρόσφορα των καλλιτεχνών στον τουρισμό…

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: Δηλαδή ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πανεπιστημιακός; Αναρωτιέται αυτός που στον δικό του επαγγελματικό χώρο το 90% των συναδέλφων του δημοσιογράφων είναι (στην καλύτερη) απόφοιτοι ιδιωτικών ΙΕΚ επιπέδου Αnt1. Λεπτομέρεια: ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι και απόφοιτος της Νομικής.

Λίγες ημέρες μετά το Προεδρικό Διάταγμα για τους καλλιτέχνες, είχαμε και τα πρώτα δείγματα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Όχι που θα το καθυστερούσαν…

Ουδεμία έκπληξη μου προξενούν τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ζημιά των 2 εκ. ευρώ που υπέστη το Δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε η Σοφία Νικολάου με την ιδιότητα της Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής. Είναι αυτό που λένε, κόψε φάτσα, βγάλε συμπέρασμα…

Και επειδή έχω φάει γερό κόλλημα με τα φυσιογνωμιστικά, αυτή η Νικολάου γιατί μου «βγάζει» κάτι από εποχές Bund Deutscher Mädel;   

Μέσα σε πανηγυρική (και προεκλογική) ατμόσφαιρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για εσάς που δεν θυμάστε (ή δεν γνωρίζετε), είναι το ίδιο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει την ίδρυσή του, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία.

Το να είσαι η Σακοράφα και να βραβεύεις τον Μπέο είναι κατάντια. Με λύπη το λέω, Σοφία μου. Με λύπη μεγάλη.

Την ώρα που ο (επώνυμος και ανώνυμος) επικοινωνιακός στρατός του Μητσοτάκη χύνει δάκρυα για το Μάτι, η κυβέρνησή του δια του Νομικού Συμβουλίου της, ισχυρίζεται πως τα θύματα έχουν συνυπαιτιότητα σε ποσοστό μέχρι και 99% ώστε να μην αποζημιωθούν.

Τη μία μέρα γράφει λίβελους για τους εκπαιδευτικούς και την άλλη μέρα δηλώνει παρών σε ολιγομελές δείπνο της υπουργού Παιδείας. Τα λέω σωστά, Πάσχο Μανδραβέλη;

Είμαι υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Αρκεί μαζί τους να αξιολογούνται και οι δικαστές και οι εισαγγελείς και οι εφοριακοί και οι πολεοδόμοι και οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί και ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται με το Δημόσιο. Έτσι δεν (πρέπει να) πάει;

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα: Η βασική πολιτική ευθύνη του κυρίου Παππά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το ότι διατήρησαν και ενίσχυσαν τον έλεγχο των ΜΜΕ από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, απ’ τον οποίο απορρέουν οι σχέσεις διαπλοκής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Και η μεταφορά της είδησης από τη γνωστή ιστοσελίδα…

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια και του Ηλία Ψινάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος! Ανεβαίνει το επίπεδο των… παρατράγουδων.

Το ξανασκέφτηκα: αυτή η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να «ανοιχτεί» στις κεντρώες δυνάμεις, μήπως είναι μία ιδεολογική εμμονή στα όρια της αυτοπαγίδευσης; Χμμμμμ…

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ… Αν υπήρχε ελάχιστη «κομματική σοβαρότητα», την (πολύ σπουδαία) πρωτογενή έρευνα που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να την είχε αξιοποιήσει με διαφορετικό πολιτικό λόγο. Αυτό όμως στη γλώσσα της «πολιτικής αγοράς» λέγεται επαγγελματισμός. Είδος που, κατά πώς φαίνεται, δεν ευδοκιμεί στα «λημέρια» της Κουμουνδούρου.

Την ώρα που οι ασφαλιστικές εισφορές ενάμιση εκατομμυρίου ελεύθερων επαγγελματιών αυξήθηκαν κατά 10%, οι καναλάρχες χρωστάνε στο κράτος τις δόσεις για τις τηλεοπτικές άδειες από το 2020!

Όλως τυχαίως, οι επιθέσεις του Πρετεντέρη και του Παπαχρήστου στην Εισαγγελέα που πρότεινε την αθώωση του Νίκου Παππά, έπιασαν τόπο.

Βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί: ποιος από τους δημοσιογράφους που «στοχοποίησε» ο Πολάκης, είναι αντικειμενικός; Συμβιβάζομαι και με έναν.

Επίλογος με απόφοιτες Λυκείου, αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο και Αντώνη Κούφαλη. Άντε και στον Κωστή Σιμιτσή, για να τον κρατήσω ακόμη λίγο στην επικαιρότητα…: