Εσείς γιαουρτάκι;

Ρεπόρτερ του ALPHA από το τελωνείο Ευζώνων μάς ενημερώνει ότι παρατηρείται μεγάλη κίνηση Ελλήνων ταξιδιωτών που περνούν τα σύνορα για φθηνές αγορές. Πού καιρός για… Μακεδονομαχίες!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ανοίγω να διαβάσω το ρεπορτάζ από την εκδήλωση με τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τι βλέπω; Την Αναστασία Ιωσηφίδου! Σάσα μου, κέρνα μας πόνο!

Ναι, το πρόσεξα, ήταν και Μάκης ο Παπαδόπουλος, άλλα ο Μάκης είναι παντός καιρού (και υπεράνω κομμάτων), οπότε όλα νορμάλ.

Αναρωτιέμαι: αξίζει πλέον τον κόπο να ασχολείται κανείς με τον Κωστή Σιμιτσή; Όχι ε;

Ας μη χρονοτριβούμε όμως και ας περάσουμε αμέσως στις δηλώσεις του μήνα:

  • Ν. Ανδρουλάκης: Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ. Ούτε που το είχα φανταστεί…
  • Γιώργος Σταθάκης: Στην «προοδευτική διακυβέρνηση» χωρούν και ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος. Αρχίσαμεεε!
  • Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο γάμος και η οικογένεια είναι ένα αστικό κατάλοιπο. Το ΚΚΕ δεν στηρίζει το γάμο ομοφυλοφίλων. Μήπως να ρωτούσε και τη Λιάνα Κανέλλη;
  • Ισίδωρος Ντογιάκος: Ο δικαστής δεν πατάει στο δάπεδο, όπως όλος ο κόσμος. Είναι πάνω στην έδρα και βρίσκεται μεταξύ Θεού και ανθρώπων. ΕΥΛΟΓΗCON!
  • Μάκης Βορίδης: Οι ακροαριστεροί χουλιγκάνοι επιτέθηκαν στον συναγωνιστή Θανάση Πλεύρη και στην οικογένεια του. Καμία έκπληξη, έχουν κάνει και χειρότερα. Συνεχίζομαι αφοσιωμένοι τον αγώνα για να εξαλειφθεί η βίας της άκρας αριστεράς.

Στο μεταξύ οι… αφοσιωμένοι:

Το αυτονόητο: κάθε πράξη εκφοβισμού εις βάρος οποιουδήποτε ανθρώπου είναι ανεπίτρεπτη, αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πόσο μάλλον όταν σε αυτή εμπλέκονται και παιδιά. Και τέλος! Όμως…

Δεν θα ήταν καλό να θυμηθούν ορισμένοι και τα αναρίθμητα περιστατικά εκφοβισμού που υπέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που θα υπογραφόταν η Συμφωνία των Πρεσπών; Περιστατικά που όχι μόνο δεν έτυχαν της πολιτικής καταδίκης από τους κομματικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, άλλα με τον τρόπο και τη σιωπή τους, άναβαν και το «πράσινο φως» για ακόμη πιο αποτρόπαιες πράξεις.   

Πέραν των αυτονόητων, μερικά ερωτήματα «επιχειρησιακού χαρακτήρα»…

Θέλεις να την «πέσεις» σε έναν υπουργό. Επιλέγεις να το κάνεις σε ένα πολυσύχναστο μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι; Γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ο Πλεύρης έχει 8 άτομα προσωπική φρουρά. Πηγαίνεις μόνος σου ντυμένος στα μαύρα, φοράς μάσκα, κάνεις ό,τι κάνεις, δεν σε παίρνει είδηση κανένας από τους 8 φρουρούς και στο άνετο εντελώς σηκώνεσαι και φεύγεις; Συγχωρέστε με, αλλά τέτοιο σενάριο ούτε σε δελτίο ειδήσεων του Ευαγγελάτου.

Ας μου πουν όσοι και όσες γνωρίζουν. Έχουν διαβάσει ποτέ ιατρικό ανακοινωθέν που να περιγράφει λεπτομερώς όλο το ιστορικό που προηγήθηκε ενός τραυματισμού;

Και από πότε ένα «τυπικό» περιστατικό χρήζει της ανάγκης ιατρικού ανακοινωθέντος; Δεν ξέρω, ρωτάω.

Πάντως εμένα αυτό το: από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου τους κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού, μου ξανάφερε στο νου το άλλο με την πάλη των τάξεων να παραμένει ιστορικά αδικαίωτη ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει τη πρωτοβουλία της κολχόζικης ιδιοκτησίας του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν.

Δείτε τώρα τι βρήκα. Άρθρο περί γιαουρτωμάτων του γνωστού φιλελεύθερου (και καθεστωτικού) δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη στα Νέα. Για πάμε…

Και να μην το ξεχνάμε. Ο Θάνος Πλεύρης ήταν δικηγόρος κατηγορούμενου σε επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο στον Άγιο Παντελεήμονα από δεκάδες συγκεντρωμένους, κάποιοι από τους οποίους είχαν κουκούλες, κρατούσαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και του πετούσαν πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες και αναπτήρες.

Και συνεχίζουμε…

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς ελαφρυντικά επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Νταβέλη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS και της ιδιωτικής κλινικής ANIMUS – ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάρισας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του ως άνω Κέντρου, κατ’ εντολήν του Αχιλλέα Νταβέλη, υπέγραφαν και σφράγιζαν ιατρικές βεβαιώσεις για δαπάνες ασθενών ημερήσιας νοσηλείας, οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν από το ανωτέρω Κέντρο, με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ και να καταβάλλουν στον Νταβέλη τα αιτούμενα από αυτόν ποσά δαπανών.

Εντελώς τυχαία, στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο Αχιλλέας Νταβέλλης συνυπάρχει με την Ντόρα Μπακογιάννη. Το ξαναλέω: εντελώς τυχαία…

Να σας πω επίσης ότι το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία έγινε ευρύτερα γνωστό στην περίοδο της πανδημίας, όταν αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Κατά μία «διαβολική» σύμπτωση, ο Αχιλλέας Νταβέλλης είχε προχωρήσει στην κατασκευή της μοναδικής μονάδας παραγωγής μασκών, γεγονός που επέφερε και την (αποκλειστική) σύμβαση με το Δημόσιο. Κάποιες κακές γλώσσες τη χαρακτήρισαν τότε υπερκοστολογημένη, αλλά από ζηλιάρες γλώσσες τι να περιμένεις… Αυτά.

Όπα, μισό, έχω κι άλλα από το μέτωπο Νταβέλη. Είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ΑΕ Λάρισας. Η οποία ΑΕΛ είχε στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή ονόματι Σέρχιο Νούνιες, ο οποίος βγήκε και κατήγγειλε τα μύρια όσα. Ότι δεν τον πλήρωναν, ότι δεν τηρήθηκε τίποτε από αυτά που προβλέπονταν στο συμβόλαιο, ότι δινόταν εντολή σε παίκτες να παίρνουν κόκκινες λόγω στοιχήματος, ότι οι παράγοντες λειτουργούσαν σαν να είναι γκάνγκστερ και ότι οι σεκιούριτι κυκλοφορούσαν με όπλα.

Νταβέλης ντε!

Μετά την αποπομπή του από την Ελληνική Λύση, ο Αντώνης Μυλωνάκης θυμήθηκε ότι οι βουλευτές του κόμματος έδιναν κάθε μήνα 500 ευρώ «μαύρα» στον Κυριάκο Βελόπουλο. Είναι να μην κυριευτείς από τιμιότητα.     

Με την υπογραφή της Λίνας Μενδώνη, ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Το ότι ο Μιχάλης Μαδένης ήταν ο δημιουργός του πορτρέτου του Δημήτρη Λιγνάδη, ας εκτιμηθεί ως… καλλιτεχνική ανησυχία.

Μήπως το ΚΚΕ να το «γύριζε» σε διοργανωτή συναυλιών; Ιδέα καταθέτω.

Και μιας και είμαι στο ΚΚΕ. Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από την ανακοίνωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, με αναφορά στο θέμα των συνεργασιών: Το βασικό που χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές είναι ότι σ’ αυτό υπάρχουν έμπειροι αγωνιστές απ’ την εργατική τάξη, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, διανοούμενοι, επίσης από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, πολλοί νέοι και γυναίκες. Το ότι ανάμεσα σε αυτούς που συνεργάζονται με το ΚΚΕ υπάρχουν υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή άλλα κόμματα, έχοντας και τις διαφορετικές τους οπτικές, αποδεικνύει ότι μέσα στο κίνημα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βγάλει συμπεράσματα και να δει ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι απέναντι, με ποιον χρειάζεται να συνεργαστεί, να συστρατευτεί, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Μισό τώρα γιατί θα τρελαθούμε εντελώς! Ένας από τους λόγους που το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου κόπηκε από τις εκλογές, ήταν ότι έχει ως έμβλημα το άστρο της Βεργίνας, που είναι εθνικό σύμβολο και άρα απαγορεύεται να χρησιμοποιείται ως κομματικό έμβλημα. Δύο ερωτήσεις-απορίες: Υπάρχει νόμος που ορίζει τα εθνικά σύμβολα; Και αν υπάρχει, γιατί οι αρμόδιοι δεν έχουν επέμβει μέχρι τώρα σε εκατοντάδες περιπτώσεις «εκμετάλλευσης» του συγκεκριμένου συμβόλου;

Κοιτάξτε, και εγώ αν είχα μία ασφαλιστική εταιρία που μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας είχε καταφέρει να συνάψει 7.717 συμβόλαια για την ασφάλιση οχημάτων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πολύ φυσιολογικό να απαιτούσα από τους εργαζόμενούς μου να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Και ακόμη πιο φυσιολογικό να τους απειλώ με απολύσεις αν δεν «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» μου. Για εσάς το λέω που λυσσάξατε με τα αφεντικά της Nos Insurance Services.

Πάντως (και φυσιογνωμιστικά μιλώντας), τα δύο αφεντικά της Nos Insurance Services, θα μπορούσαν να ήταν και μπράβοι του Μαρινάκη.

Έχει και συνέχεια το «βιογραφικό» των αφεντικών. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία των αδελφών Λιάγκα, άρχισε ήδη να δραστηριοποιείται και στη δημιουργία ιδιωτικών ΚΕΠ. Που σημαίνει ότι το κράτος παραχωρεί όλα τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών σε έναν ιδιώτη. Τόσο απλά (και καλά).

Κλαίω λέμε!

Την ώρα που (με επίσημα στοιχεία) αγνοούνται πάνω από 1.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η κυβερνητική υπεύθυνη και συντονίστρια για την προστασία τους τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Για την Ειρήνη Αγαπηδάκη ο λόγος.

Πάντως, με πάνω από 1.500 αγνοούμενα προσφυγόπουλα, η κυρία Αγαπηδάκη θα μπορούσε να κάνει καριέρα και ως… Φρειδερίκη. Συμβολικά μιλώντας.

Στην Καλαμαριά, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο σε έκθεση ζωγραφικής και προπηλάκισαν τον καλλιτέχνη επειδή ήταν από τη Βόρεια Μακεδονία. Αρχίζει το… ζέσταμα;

Στο μεταξύ, ρεπόρτερ του ALPHA από το τελωνείο Ευζώνων μάς ενημερώνει ότι παρατηρείται μεγάλη κίνηση Ελλήνων ταξιδιωτών που περνούν τα σύνορα για φθηνές αγορές. Πού καιρός για… Μακεδονομαχίες!

Δώδεκα ολόκληρες ώρες συνεδρίαζαν οι καθηγητές στο Αρσάκειο για να αποφασίσουν αν πρέπει να αποβληθούν οι έξι μαθητές που έδεσαν με πετονιά τον λαιμό του συμμαθητή τους. Διότι, η αριστεία χρειάζεται τον… χρόνο της.

Ερώτηση (όχι και τόσο ρητορική): αν η κυρία Ελένη Χρονοπούλου δεν εμπλέκονταν ως θύμα κακοποίησης στην «υπόθεση Γεωργούλη», θα βρίσκονταν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;

Ούτε η Άννα Διαμαντοπούλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ούτε η Ματίνα Παγώνη! Τέτοιο ξενέρωμα είχα χρόνια να ζήσω!

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση ούτε με την ακροδεξιά του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Πλεύρη που έχει ενεργοποιήσει και πάλι ο κύριος Μητσοτάκης, ούτε με τον ακραίο λαϊκισμό που έφερε στο προσκήνιο διχάζοντας ο κύριος Τσίπρας. Μάλλον την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα… διάβαζε!

Από την ιστοσελίδα Το Βήμα: Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η πιο trendy γιαγιά του Tik Tok.

Κλείνω, κουράστηκα!