Κασσελάκη αφού…

Κωστής Μαραβέγιας: «Αισθανόμουν και θα αισθάνομαι πάντα αριστερός». Κάτι τέτοια ακούει ο Κασσελάκης και σκέφτεται να το γυρίσει σε… Μαρξιστή-Λενινιστή!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Δεν ξέρω το «πώς» και το «γιατί», άλλα όσο και να το προσπαθώ, δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου τόσο παγερό και αδιάφορο για όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Αριστεράς.

Να φταίει που αυτή η Αριστερά, η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, μέρα τη μέρα, χρόνο τον χρόνο, λιγόστευε μέσα μου τη συγκίνηση; Να φταίει που ο κοινωνικός της δυναμισμός δεν παρείχε και δεν μετέδιδε καμία εγρήγορση; Να φταίει η κούραση και η μονοτονία των ιδεών και των προσώπων της; Αυτό το πίσω-μπρος που κόμιζαν οι ανισορροπίες των ιδεολογικών της ρευμάτων; Ή μήπως ο χαμένος της ερωτισμός; Μπορεί, δεν ξέρω…

Τι ξέρω; Ότι η Αριστερά είναι ένας συνεχής τοκετός. Ιδεών, προσώπων και αγώνων. Ένα εργαστήριο διαρκών και άοκνων επανεκκινήσεων. Μία μήτρα ευγένειας και πολιτισμού. Αλληλοσεβασμού και συντροφικότητας. Με αυτή την Αριστερά μεγάλωσα, σε αυτή την Αριστερά θα ομνύω. Οτιδήποτε άλλο, ξένο και δεν με αφορά…

Αυτάαααα…

Πριν λίγο καιρό, στη ζούγκλα του διαδικτύου εμφανίστηκαν τα γνωστά τρωκτικά του για να λοιδορήσουν και να απαξιώσουν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη, επειδή ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος!

Λίγες ημέρες μετά, με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην πόλη, υποψήφια με την παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό το παρακάτω σχόλιο:

Η συνέχεια είναι γνωστή. Έστω και αργοπορημένα –δεδομένου ότι από τη εν λόγω «θηλυκιά» είχαν προηγηθεί και άλλες αναρτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο– ο Θόδωρος Μουριάδης ανακάλεσε την υποψηφιότητά της, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση του ιδίου και της παράταξής του για θέματα που άπτονται των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Όμως, αν κάτι εξακολουθεί να προβληματίζει (μα και να τρομάζει), είναι η αδιαφορία (;) και η ανοχή που παρατηρείται από τους υπεύθυνους των ενημερωτικών ιστοσελίδων στα χυδαία, ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, μιας μεγάλης (και μόνιμης) ομάδας των επισκεπτών-αναγνωστών τους.

Σχόλια που ο ίδιος ο Νόμος απαγορεύει ρητά να διακινούνται στους δημόσιους διαλόγους, αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθερα προς άγραν αναγνωστών και κλικαρισμάτων. Κοινώς, για καθαρά πελατειακούς λόγους.

Τι συμβαίνει όταν επιτρέπεις σε αυτό το είδος τους «πελάτες» (και με τη δικαιολογία ή το άλλοθι της «ελευθερίας του λόγου») να βρίσκουν χώρο και τόπους για να εκτονώνουν την εντός τους βαρβαρότητα; Απλά μετατρέπεσαι σε συνένοχο και διασπορέα των ιδεών τους. Ενίοτε και… χορηγό τους!

Και να μη μας διαφεύγει το μείζον: ότι σε όλα αυτά οι Εισαγγελικές αρχές ποιούν μονίμως την νήσσαν. Τυφλές γαρ…

Έπος!

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η νεοφώτιστη βουλευτής του νομού Αγγελική Δεληκάρη δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί στα βελτιωτικά σχέδια της κυβέρνησης για την Παιδεία στην Ελλάδα. Αποκτά αντίπαλο ο Μακάριος.

Ο οποίος Μακάριος, μόλις έμαθε ότι τρίζει η θέση του, χτύπησε στο τσακ-μπαμ: Συμμαζεύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όρους διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας. Καθότι τέσσερα χρόνια, ασυμμάζευτη! Βοηθάω στη… μετάφραση!

Παρακολουθώντας το ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων της Θάσου, άκουσα από τον νυν Δήμαρχο Ελευθέριο Κυριακιδη να λέει ότι στο νησί υπήρχε φεστιβάλ με την επωνυμία Φεστιβάλ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Ιερά πράγματα!

Σεμινάρια Γιόγκα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας! Αν ακούσετε κάτι για σεμινάρια Κάμα Σούτρα ενηλίκων, στείλτε μήνυμα στο messenger.

Τη θέσπιση Δημοτικού Voucher απασχόλησης «νταντάς» για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ανακοίνωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Αρχίζω να πιστεύω ότι θα δω και τζάμια στις Καμάρες.

Πριν προλάβει ο σύντροφος Κουτσούμπας να πει ότι η εκλογή Κασσελάκη σημαίνει την πλήρη ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό κατεστημένο, βγαίνει στον «αέρα» αυτό και τερματίζει τα πάντα…

Όχι που δεν θα έβρισκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη θετική πλευρά της κλιματικής αλλαγής! Ποια είναι αυτή; Θα έχουμε επέκταση της τουριστικής σεζόν!

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Δεν πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που βρίσκονταν στα λασπόνερα. Πόσο μας νοιάζονται, καλέ…

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης (με τη «σύμφωνη γνώμη» των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ) υπερασπίζονταν τη θέσπιση της 13ωρης εργασίας, λέγοντας τι σας πειράζει αν ένας εργαζόμενος θέλει να δουλέψει μετά το ωράριό του, για άλλον εργοδότη, έως 13 ώρες σύνολο, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο εργοδότης είχε ήδη ιδρύσει δεύτερη εταιρεία, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν 7 συν 6 ώρες χωρίς υπερωρία.

Κανονικά, η Εκκλησία της Ελλάδος (και οι κατά τόπους μητροπόλεις) δεν θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει στον Νόμο Γεωργιάδη που ουσιαστικά καταργεί την κυριακάτικη αργία; Χριστιανικά μιλώντας…

Μεταξύ των άλλων, ο Άδωνις ευχήθηκε «περαστικά» σε έναν εργάτη που ακρωτηριάστηκε μετά από σοβαρό τραυματισμό εν ώρα εργασίας.

Ετοιμάζεται Νόμος που θα επιτρέπει στους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης να εργάζονται χωρίς να υπάρχει περικοπή στις συντάξεις τους. Σκέφτομαι όμως: Η έννοια της αναπηρικής σύνταξης δεν είναι πως ο δικαιούχος που την εισπράττει δεν μπορεί να εργαστεί;

Την πρώτη ταινία στα Αρχαία Ελληνικά παρουσίασε η Ελληνική Αγωγή (άλλως πώς και… τσαρλατανείο) του Άδωνη και της Ευγενίας. Ο λόγος για τους Βατράχους, βασισμένη (λένε) στα έργα του Αριστοφάνη, του Ευριπίδη και του Πλάτωνα. Κατά διαβολική σύμπτωση, στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του τρέιλερ, σκάει και το πρώτο λάθος στο όνομα τους ενός από τους τρεις συγγραφείς…:

Από την Καθημερινή: Το χθεσινό ψωμί, τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών και όχι μόνο. Πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τα περισσεύματα μεταμορφώνοντάς τα σε νέα, νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα. Γιατί η φτώχια θέλει… γκουρμεδιές!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κυνηγούσε τον Βελόπουλο. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κυνηγούσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και ξαφνικά, ο Μητσοτάκης πάει και κάνει δώρο το ΕΣΡ στον Βελόπουλο και ο Βελόπουλος την ΑΔΑΕ στον Μητσοτάκη! Δεμένο;

Ψεύτη να με βγάλει ο Μεγαλοδύναμος, άλλα κάτι μου λέει ότι το έργο της συντήρησης του σκέπαστρου του ΟΑΚΑ θα το αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, σε σχέση με τα υπόλοιπα ολυμπιακά έργα, το στέγαστρο του Καλατράβα μια χαρά άντεξε στον χρόνο.

Και φτάσαμε στο σημείο όλοι αυτοί που στηρίζουν τον Μπέο, να είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα μιλάνε για το έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού του Πολάκη.

Άκης Σκέρτσος: Θα είμαστε αμείλικτοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει. Ακόμη ξεκαρδίζονται οι… κερδοσκόποι!

Αντιπρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης. Τελικά η μόνη αδικημένη όλα αυτά τα χρόνια είναι η Αννίτα Πάνια.

Και άλλο ολόφρεσκο από τον χώρο της (λέμε τώρα) δημοσιογραφίας:

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, διορισμένος στην ΕΡΤ από τις πρώτες ημέρες της ηγεμονίας Μητσοτάκη, διατηρεί και θέση (να υποθέσω αργόμισθου) στον Δήμο Γλυφάδας, από την οποία φέρεται να έχει εισπράξει τα τελευταία 9 χρόνια, 200.000 ευρώ. Μέχρι και για υπερωριακή εργασία!

Στην πορεία των Κροατών νεοναζί, οι άνδρες της Αστυνομίας…  παρακολουθούσαν διακριτικά! Στην αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Φύσσα έδερναν και συλλάμβαναν διαδηλωτές! Εγώ το βρίσκω λογικό.

Λύσσαξαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι Νεοδημοκράτες και οι ακροδεξιοί για την «απελπιστική κατάσταση» στη Σουηδία και τον πόλεμο των συμμοριών που τον «χρεώνουν» (πού αλλού;) στους Πακιστανούς λαθρομετανάστες. Και πάνω στη λύσσα τους, βγαίνει η είδηση ότι αρχηγός της μίας συμμορίας είναι κάποιος Μίκαελ Τενέζος, ελληνικής καταγωγής! Φαππππ!

Τρεις έκτακτες ειδήσεις:

  1. Συνελήφθη αστυνομικός στην Ίο με τη κατηγορία της δωροληψίας.
  2. Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών.
  3. Συνελήφθη αστυνομικός με τη κατηγορία ότι εξέδιδε, έδερνε και βίαζε τη σύντροφό του.

Και λέω: μήπως τελικά θα ήταν «έκτακτες» αν δεν επρόκειτο για αστυνομικούς;

Κωστής Μαραβέγιας: Αισθανόμουν και θα αισθάνομαι πάντα αριστερός. Κάτι τέτοια ακούει ο Κασσελάκης και σκέφτεται να το γυρίσει σε… Μαρξιστή-Λενινιστή!

Για τους λάτρεις της στατιστικής, η ΑΕΚ πετυχαίνει δεύτερη νίκη εφέτος μπροστά σε πέταλο νεοναζί. Γιεςςςςς!

Και μιας και πιάσαμε τα αθλητικά…

Κάποτε ο Μπέος έσκασε στη Νέα Σμύρνη προσπαθώντας να ξαναεμπλακεί στα διοικητικά του Πανιωνίου, αλλά με το που είδε τις διαθέσεις των φιλάθλων, έφυγε κάνοντας ρεκόρ σε 100άρι, παρατώντας τους μπράβους του στο έλεός τους· οι οποίοι μπράβοι παρακαλούσαν γονατιστοί να τους λυπηθούν επειδή είχαν μικρά παιδιά.

Πάντα τέτοια, αναρχοκομμούνια μου…