ΤΨΡΜ

Ζούμε στη χώρα όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο το διοικεί η μαφία και ο άλλος ο Μαρινάκης, ο Παύλος, ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στα του ποδοσφαίρου! Ένας Κουστουρίτσα να μας σκηνοθετήσει, ρεεεε!!!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Ηδιοίκηση της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Καβάλας έστειλε επιστολή προς τους  βουλευτές του νομού, π α ρ α κ α λ ώ ν τ α ς  τους να ψηφίσουν μόνο κατά την κρίση τους! Τα άλλα με τους οσφυοκάμπτες τα ξέρετε…

Και επειδή με τα παρακάλια δουλειά δεν γίνεται, το Φορολογικό Νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του κράτους, ψηφισμένος από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.    

Να μου το θυμηθείτε! Αυτή η Αγγελική Δεληκάρη το πάει για Μακάριος βου! Προχθές κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου για να μας πει ότι θα πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζόμενων του Νοσοκομείου! Ανοιχτοχέρα μου εσύ!

Βλέποντας το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για την απώλεια του Βασίλη Βασιλικού, μου γεννήθηκε αμέσως η απορία: κανένα του βιβλίο θα διάβασε άραγε;

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25,02 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κλώνων κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης. Όντως… πετυχησιά!

Ουπς, κι άλλη πετυχησιά μέσα σε λίγες ημέρες! Αυτήν τη φορά μάλιστα με τη συντονισμένη δράση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης! Το αποτέλεσμα; Κατάσχεση 78,27 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης! Α, και μίας ζυγαριάς ακριβείας…

Πλάκα, πλάκα, ζυγαριά ακριβείας έχω και εγώ στο σπίτι. Λέτε;    

Με έχει συνεπάρει μεγάλος συγκλονισμός! Η Ολυμπιακή Φλόγα θα κάνει «στάση» σε Καβάλα, Φιλίππους και Ελευθερούπολη. Πώς; Αν ξέρω εκείνη τη παροιμία με τη βάρκα που γέρνει; Υπονοείτε κάτι;

Καλά, ρε Θόδωρε (Μουριάδη), ανακοίνωσες ένα σωρό θέσεις αντιδημάρχων και σε καμία από αυτές τη Στέλλα; Φρονώ… αψυχολόγητο!

Και πάνω στα… αψυχολόγητα, καταφθάνει στο μέιλ μου πρόταση για συμμέτοχη μου σε on line σεμινάριο με θέμα, πως μπορώ να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου. Για εσάς που νομίζετε ότι δεν συνωμοτεί το σύμπαν! Μιλάω σωστά, Πάουλο Κοέλιο;

Είναι η πρώτη φορά που δεν δυσκολεύτηκα καθόλου για τον Μαλάκα του μήνα. Σας τον παραδίδω…:

Τέσσερα χρόνια πριν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να περάσει έναν νόμο για τα προγράμματα απεξάρτησης (κυρίως αυτό του ΚΕΘΕΑ), με κύριο στόχο να τα οδηγήσει σε μία πορεία ιδιωτικοποίησης. Στόχος απόλυτα ταυτισμένος με τις ιδεολογικές και πολιτικές της επιλογές.

Τότε, η αντίδραση ήταν άμεση και καθοριστική. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις χιλιάδων πολιτών σε συνδυασμό με την ορθότητα των επιχειρημάτων τους, κατόρθωσαν να αποτρέψουν ένα μεγάλο μέρος από το αρχικό κυβερνητικό σχέδιο, γεγονός που «πάγωσε» και τις αρνητικές εξελίξεις. Είτε αυτές αφορούσαν τον δημόσιο χαρακτήρα των δομών είτε τη λειτουργική τους αυτοδυναμία.

Βέβαια, μέσα σε αυτήν την πορεία, άλλαξαν πολλά προς το χειρότερο. Έπαψε να ισχύει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, υποστελεχώθηκαν υπηρεσίες, καταργήθηκαν οργανισμοί και γενικά όλη η «ατμόσφαιρα» υπέθαλπε και προμήνυε ένα κλίμα συρρίκνωσης και αβεβαιότητας.

Σήμερα (και με την ορμή πια της εκλογικής της παντοδυναμίας), η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει τον αρχικό της στόχο μέσω της κατάργησης των υπαρχουσών δομών, υπηρεσιών και κοινοτήτων, δημιουργώντας έναν «υπερφορέα» ιδιωτικής κατεύθυνσης και νοοτροπίας.

Σε πρακτικό επίπεδο, η συνύπαρξη μονάδων με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ μέχρι και τον τζόγο), εκτός από «θεραπευτική σύγχυση», θα δημιουργήσει συνθήκες υποβάθμισης των «στεγνών» προγραμμάτων, κατευθύνοντας τους χρήστες σε επιλογές θεραπειών με υποκατάστατα οπιοειδή, όπως τη μεθαδόνη, και τη βουπρενορφίνη. Θεραπείες που, εκτός από το ότι συντηρούν τη χρόνια χρήση, αποφέρουν και ιλιγγιώδη κερδοφορία στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες και στα δίκτυά τους.

Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις και με δεδομένο το πολιτικό επίδικο της κυβέρνησης, η «θεραπευτική μονοκαλλιέργεια» βρίσκεται προ των πυλών. Και προγράμματα με εμβληματική δράση όπως αυτά του ΚΕΘΕΑ, του 18 Άνω, του Ιανού, της Αργούς, να οδηγηθούν στον μαρασμό και τη συρρίκνωση. Ενδεχομένως και στην πλήρη εξαφάνισή τους.

Θα το επιτρέψει αυτό η κοινωνία; Θα αφήσει τον κάθε τυχαίο υφυπουργό Υγείας να γκρεμίσει ό,τι με κόπο και θυσίες η ίδια δημιούργησε; Θα κλείσει τα μάτια της μπροστά στο διαφαινόμενο έγκλημα; Θα συναινέσει στην αποπομπή και τον στιγματισμό όλων εκείνων που θα βρεθούν χωρίς στήριξη και φροντίδα; Χωρίς την μεγάλη αγκαλιά των κοινοτήτων και των θεραπευτών τους;

Η αναμέτρηση με την ιδεολογική και πολιτική βαρβαρότητα είναι μία δύσκολη υπόθεση. Αλλά και μία ευκαιρία για όλες και για όλους μας να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε «ναρκωθεί». Και αντιστεκόμαστε…

Σύνορα η μαλακία δεν γνωρίζει…

Για θυμίστε μου κάτι: αυτός ο Wilders της Ολλανδίας είναι εκείνος που είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες, ζητιάνους, κλέφτες και υπάνθρωπους; Εσάς ρωτάω που βγήκατε να πανηγυρίσετε την εκλογή του.

Υπόθεση εργασίας: πείτε ότι τα φέρνει έτσι η ζωή και εκτός από τον Wilders στην Ολλανδία, εκλέγεται και η Lepen στη Γαλλία. Οι εθνικές τους ομάδες ποδοσφαίρου με ποιους θα παίζουν;

Στο Δουβλίνο ένας τύπος μαχαίρωσε τρία άτομα έξω από ένα σχολείο. Γρήγορα κυκλοφόρησε στο ιντερνέτ η φήμη ότι πρόκειται για μετανάστη. Με το άκουσμά της, Ιρλανδοί ακροδεξιοί και νεοναζί βγήκαν στους δρόμους και έκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν Ιρλανδός. Και μετανάστης αυτός που τον αφόπλισε.

Πώς χαρακτήρισε η UEFA την πρωτοβουλία των οπαδών της Σέλτικ να κυματίσουν σημαίες της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας τους στο Champions League; Προκλητικό μήνυμα επιθετικής φύσης! Ρε τις σημαίες…

Στο διάστημα της τετραήμερης εκεχειρίας του πολέμου στη Γάζα, πραγματοποιήθηκαν απελευθερώσεις ομήρων και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Πώς «έπαιξε» στα Μέσα Ενημέρωσης αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός; Με ρεπορτάζ και εικόνες ΜΟΝΟ για τους Ισραηλινούς ομήρους.

Και μιας και πιάσαμε τα… αμερόληπτα: σε κανένα από τα Μέσα πανελλήνιας εμβέλειας δεν «έπαιξε» η είδηση για την τελεσίδικη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που αθωώνει την πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Μάλλον θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει…

Άμεση ήταν η αντίδραση των δημοσιογράφων των τηλεοπτικών καναλιών στην είδηση της δολοφονίας του 17χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού. Παρουσίασαν στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2021, βάσει της οποίας το 84% όσων Ελλήνων εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις είναι Ρομά.

Σε εντελώς άλλο κλίμα, αθλητικός συντάκτης-ρεπόρτερ της ΕΡΤ1: κακοποιή στοιχεία που «πυρπολίζουν τους αγώνες.

Η είδηση: «Έφυγε» από τη ζωή η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Η αντίδραση:

Ευκαιρίας δοθείσης, ακολουθεί φωτογραφία-ντοκουμέντο ενταγμένη στον θεματικό κύκλο, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

  • Δημοσιογράφος: Τι νέο φέρνετε;
  • Στέφανος Κασσελάκης: Την επιστροφή στο παλιό!

Κέρνα μας πόνο, Στέφανε!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Mεϊκόπουλος τάχθηκε ενάντια στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες και δίκαιες αντιρρήσεις στις δυτικές κοινωνίες. Κρατάω το «δίκαιες».

Νίκη Κεραμέως: Δεν μας ενδιαφέρει αν ο διοικητής σε ένα νοσοκομείο είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Εμάς μας νοιάζει να είναι ο καλύτερος. Άρα πρακτικά, στην Ελλάδα οι καλύτεροι είναι οι δεξιοί!

Θα την πω την κακία μου: πολύ θα ήθελα να δω τους δικηγόρους… ντελιβεράδες!

Αντώνης Σαμαράς: Όχι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική οικογένεια». Και εγώ τους… Πυρήνες της Φωτιάς!

Μάκης Βορίδης: Ο γάμος απευθύνεται σε εκείνους που βιολογικά μπορούν να κάνουν παιδιά. Και με εκείνο το 15% των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας τι κάνουμε Μάκη μας; Το αφήνουμε ανύμφευτο;

Κι άλλο από Βορίδη: Θα παραιτηθώ αν ζητηθεί υποχρεωτικά να ψηφίσω το γάμο ή την τεκνοθεσία ομοφύλων. Δύο τα κακά: το ένα ότι δεν θα του ζητηθεί και το άλλο ότι αν του ζητηθεί δεν θα παραιτηθεί.

Και μιας και πιάσαμε τα οικογενειακά, η σύζυγος του Βορίδη, παιδίατρος με ιδιωτικό ιατρείο στη Μαβίλη, δηλώνει στην εφορία 3.500 ευρώ.

Τραυματίζεται αστυνομικός σε επεισόδια; Συλλαμβάνονται 150 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά) και κρατούνται όμηροι χωρίς δικαίωμα νομικής υποστήριξης. Τραυματίζονται πολίτες από αστυνομικούς; Ενεργείται ΕΔΕ.

Μήπως μάθατε τι έχει γίνει με εκείνον τον «πόλεμο» που είχε κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια στην «οπαδική βία»;

Α, ναι. Ζούμε στη χώρα όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο το διοικεί η μαφία και ο άλλος ο Μαρινάκης, ο Παύλος, ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στα του ποδοσφαίρου! Ένας Κουστουρίτσα να μας σκηνοθετήσει, ρεεεε!!!

Ποιος είναι πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών; Αυτός…:

Ο οποίος, ως δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα, έγραφε αυτά…:

Iωάννα Γκελεστάθη: Η Ευρώπη δε θα ανακόψει την άνοδο του ακροδεξιού αντισυστημισμού απαξιώνοντας τους ηγέτες του ή επιτιμώντας τους οπαδούς του. Θα την ανακόψει δίνοντας επαρκέστερες απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες που η λαθρομετανάστευση και τα παρελκόμενά της προκαλούν στο μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Για να το κάνω ταληράκια, θα γίνουμε εμείς ακροδεξιοί για να μη μας κλέβουν ψήφους οι ακροδεξιοί. Το έχω;

Ιωάννας Γκελεστάθη συνέχεια: Οι νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σηματοδοτούν το τέλος της επικράτησης του άκρατου δικαιωματισμού ο οποίος διάβρωνε την κοινωνική ειρήνη. Επιτέλους ακούγεται η ανάγκη της κοινωνίας για ασφάλεια. Επιτέλους Νόμος και Τάξη. Θα φταίω εγώ τώρα αν συνδέσω όλα αυτά με το ένδοξο χουντικό παρελθόν του πατέρα Γκελεστάθη;

Ο Άρης Πορτοσάλτε έχει λύση για την ακρίβεια! Αντί για ολόκληρο φρούτο να αγοράζουμε μία φέτα από αυτό! Εγώ θα χαράμιζα το άλλο μισό για τα μούτρα του!

Τι σημαίνει για τον Νίκο Μάνεση μία εικόνα με Αφρικανούς να χορεύουν στο Ψυχικό; Ότι η Ελλάδα έγινε Αφρική! Τους βλέπω άνεργους τους Κασιδιαρέους.

Είδηση από τη νεοδημοκρατική ιστοσελίδα ellada24: Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν για σεξουαλική παρενόχληση στην Κω. Στα σχόλια; Καλά κάνει το Ισραήλ που τους βομβαρδίζει.

Κωστής Χατζηδάκης: Πώς γίνεται να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας 10 χρόνια και να βγάζεις λιγότερα από τον υπάλληλό σου; Όπα, μεγάλε, αλλά έχω και εγώ ερώτηση: Πώς γίνεται να είσαι 58 χρονών, να μην έχεις δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή σου, άλλα να βγάζεις πολλαπλάσια από κάθε ελεύθερο επαγγελματία;

Καλέ, τι είναι τούτο; Αυτόν εγώ τον ήξερα ειδικό για άλλες… επιδόσεις!

Διακόσια έντεκα εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για τα Μέσα Ενημέρωσης! Καθίστε εσείς να διαλέγετε με ποιο χρώμα θα πληρώνετε τους λογαριασμούς ρεύματος.   

Μέχρι στιγμής έχω καταγράψει πάνω από 20 συνεντεύξεις της γιαγιάς από το Μεσολόγγι που από το υστέρημά της δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ. Μέχρις στιγμής δεν έχω καταγράψει καμία συνέντευξη που να εξηγεί γιατί στο Μεσολόγγι δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Σεμινάριο Ομοιοπαθητικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Για σεμινάρια Γιόγκα οι γνώμες διίστανται…

Τρελό κέφι σε πάρτι για χωρισμένους στη Λάρισα! Κάμπε αθάνατε!

Τώρα στην εκπομπή Ελλάδα και Ορθοδοξία: Θαύμα της Παναγίας Γοργοεπήκοου! Τακτοποίησε το χρέος μίας κυρίας στην Εφορία.

Απειλές δέχτηκε ο Λιάγκας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή είναι Ολυμπιακός. Το σωστό θα ήταν να δεχτεί απειλές επειδή είναι ο Λιάγκας!

Κώστας Σκρέκας: Μειωμένες τιμές σε λαμπάκια, δέντρα και στολίδια! Θα το κάψουμε απόψε, κυρ-Στέφανε!

Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού συμβόλου του Δημάρχου Γλυφάδας μετά την κατακραυγή για την αργομισθία των 200.000 ευρώ. Να υποθέσω ότι τα 200.000 θεωρήθηκαν… δεδουλευμένα.

Επιδρομή Ελλήνων στα Σκόπια για φτηνές αγορές! Πάμε, Μακεδονομάχοι μου!

Όσο για εσάς, ξεχάστε τα Καλάθια του Νοικοκυριού, ξεχάστε τα Fuel Pass και κλέψτε ιδέα από αυτό…: