Με το δεξί…

Σύμφωνα με βουλευτή-γιατρό του κόμματος ΝΙΚΗ, η οικογενειακή βία εκδηλώνεται κυρίως στο διάστημα των εορτών και την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι… καλικάντζαροι! Λατρεύω!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Όχι παιδιά, αυτό δεν είναι σωστό! Αμισθί λέει η θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών! Εγώ «αμισθί» ξέρω μόνο την ψυχολόγο του Δήμου! Αυτή το καπάρωσε, σε αυτήν ανήκει. Αποκλειστικά! Μιλάω σωστά, Στέλλα μου;

Στο άλλο μέτωπο της Αυτοδιοίκησης, νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας διορίστηκε ο «παλιός» Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Ο οποίος, εκτός των άλλων, θα έχει να ανέβει και έναν προσωπικό Γολγοθά: αυτόν της στιλιστικής σύγκρισης με τον προκάτοχό του, Αλέξη Πολίτη. 

Προσωπικά, δεν τον βλέπω να νικάει. 

Πάντως, από την ανακοίνωση των νέων αντιπεριφερειαρχών και των αντίστοιχων θεματικών, είναι φανερό ότι η παράταξη Τοψίδη δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τον Πολιτισμό. Οπότε, διόλου τυχαίο που πήγε και τον «στρίμωξε» ανάμεσα Οικονομικών και Εθελοντισμού.

Εκτός και αν ο Πολιτισμός δεν θα έχει ανάγκη τα οικονομικά και θα στηρίζεται αποκλειστικά στους εθελοντές. Το έχω;   

Τελικά, έφαγε άκυρο η πρόβλεψή μου για την Αγγελική Δεληκάρη, γι’ αυτό και ανακαλώ τον χαρακτηρισμό «Μακάριος βου». Ήδη η Αγγελική σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην κυκλοφορία δελτίων Τύπου και αν καταφέρει (που θα καταφέρει) να στήσει και κανένα ΑΤΜ σε κάποιο χωριό του νομού, βλέπω τον Μακάριο να τρέχει σε ειδικές συνεδρίες αυτοεκτίμησης!

Συγνώμη τώρα, εσείς που δυσφορήσατε τόσο πολύ με την πρόσκληση του Τόνι Σφήνου στην εορταστική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου, τον έχετε για «κάτι πιο εκλεκτό» τον πρόεδρό του; Γιατί εγώ, δεν…

Δυο ημέρες μετά την ψήφιση του Φορολογικού Νομοσχεδίου, το ΚΚΕ έκανε συγκέντρωση και πορεία με σύνθημα: Το Νέο Φορολογικό Δεν Θα Περάσει… Πλησιάζει η ωρίμανση των συνθηκών!

Αυτή η σιγή ιχθύος των αυτοδιοικητικών παραγόντων (παλαιών και νέων) για το θέμα της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, κρύβει κάτι που δεν το «πιάνει» η φαντασία μου; 

Για τους πολιτιστικούς συλλόγους δεν το συζητάω καν. Αυτοί δεν προλαβαίνουν από τους χορούς και τα πανηγύρια.

Κατά τα άλλα, μεγάλη φωνή χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παγγαίου τον εκλιπόντα Βασίλη Καρρά.

Ενημερωτικά, στην εξόδιο ακολουθία του, παιάνισε και ο Εθνικός Ύμνος. Και στο καπάκι, το Ασ’ τη να λέει 

Έστω και καθυστερημένα, δύο λόγια για έναν συντοπίτη μας…

Απέναντι στα σιχάματα του Ράδιο Αρβύλα θα υπάρχει πάντα η ποίηση για να αντιστέκεται στις αισθητικές τους σαβούρες. Και εμείς όλοι, μια αγκαλιά με τον Γιώργο Αλισάνογλου, θα βρίσκουμε τα δικά μας καταφύγια στα λόγια και τις μουσικές που μας μεγάλωσαν. Δικό σου, Γιώργο…

Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Πλάτων ήταν αριστερός και ο Αριστοτέλης δεξιός. Στον ΣΚΑΪ αυτά, με τους δύο «δημοσιογράφους» να το επιβεβαιώνουν με κινήσεις κατάφασης.  

Κυριάκος Πιερρακάκης: Tο Yale θα μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό μέσα στο ΕΚΠΑ. Γεηλιαααα!

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η συγχώνευση των σχολείων θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ασκούνται καθημερινά. Και χωρίς κόστος! Πώς δεν το σκέφτηκες, Δόμνα μου;

Νίκη Κεραμέως: Μπορεί οι γιατροί να παίρνουν λίγα αλλά ζουν μια μοναδική εμπειρία. Να υποθέσω ότι η Νίκη που παίρνει πολλά, δεν ζει καμία εμπειρία.  

Άγγελος Συρίγος: Ο φετινός προϋπολογισμός δίνει κίνητρα για περισσότερες γεννήσεις παιδιών ώστε να περιοριστεί η μείωση του πληθυσμού. Άλλως πώς, προϋπολογισμός… γαμάω! 

Σύμφωνα με βουλευτή-γιατρό του κόμματος ΝΙΚΗ, η οικογενειακή βία εκδηλώνεται κυρίως στο διάστημα των εορτών και την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι… καλικάντζαροι! Λατρεύω! 

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της. Δηλαδή, τι; Πέρασαν όλοι οι ιερείς και οι ιεράρχες από «τεστ» και αποδείχτηκαν όλοι… αρρενωποί; Ουδεμία… παρέκκλιση; Και άντε, καλοπροαίρετοι γαρ, να το αποδεχτούμε. Με τους ομοφυλόφιλους που δεν ανήκουν στις τάξεις της τι γίνεται; Αφορισμοί και στο πυρ το εξώτερο; 

Από την εφημερίδα Παραπολιτικά: Στα 28 της χρόνια, η εντυπωσιακή Κωνσταντίνα Μητσοτάκη έχει ήδη θέση σεφ στην Βουλή. Όπως μας αποκάλυψε η ίδια, ο πατέρας της Γιάννης Μητσοτάκης ήταν δεύτερος ξάδελφος του πατέρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και την θέση την πήρε χάρη στις ικανότητές της. Εγώ την πιστεύω την Κωνσταντίνα. Και μόνο που είναι εντυπωσιακή, πείθομαι!

Κατάντια μόνο…  

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχουμε ανάγκη να χωρίζουμε τους έλληνες ταξικά. Η χαρά του Κουτσούμπα;

Αυτή η ρύθμιση Γεωργιάδη-Καιρίδη για τους ξένους εργάτες γης, μήπως μας γυρίζει λίγο σε εποχές δουλοπαροικίας; 

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα φέρει στη Βουλή νόμο που θα προβλέπει κοινωφελή εργασία για όσους εκτίουν ποινές φυλάκισης κάτω από δύο έτη. Είπαμε, λιγότερο κράτος!

Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να επιβάλει πρόστιμο στις τράπεζες για υπερβολική προμήθεια στα ΑΤΜ. Επαναλαμβάνω: Π έ ν τ ε! 

Ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία της Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ. Στα κάγκελα η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, να δηλώνει ωρυόμενη ότι μόλις γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα την καταργήσει αμέσως. Γίνεται κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνο δεν την καταργεί, αλλά φέρνει και Τροπολογία που ορίζει πρόεδρό της τον Κώστα Μπακογιάννη. Στραβώνει όμως το πράμα και χάνει ο Κώστας Μπακογιάννης στις δημοτικές εκλογές. Τι κάνει η κυβέρνηση; Φέρνει αντίστροφη Τροπολογία που δεν επιτρέπει στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να είναι πρόεδρος στην Ανάπλαση Αθήνα ΑΕ., την οποία μετονομάζει σε Ανάπλαση ΑΕ και τοποθετεί εκ νέου πρόεδρο τον Κώστα Μπακογιάννη. Α, και οι μπίζνες των αναπλάσεων θα αφορούν όλη τη χώρα. 

Αλλά, τι κάθομαι και σας λέω εγώ τώρα. Το είχε πει ο Άδωνις σε «ανύποπτο» χρόνο: Αν δεν εκλέγουν οι δικοί μας δήμαρχοι, εμείς θα είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή δύσκολη στους άλλους. Απλά και κυνικά!

Και ξαφνικά, όλα τα κανάλια γέμισαν με διαφημίσεις «φιλανθρωπικού έργου» από στοιχηματικές εταιρίες και εταιρίες ενέργειας. Νοιάζονται μωρέ!

Αντιγράφω από το νεοδημοκρατικό σάιτ ΕΛΛΑΔΑ 24: Αγανακτισμένος Γερμανός τουρίστας με την παράνομη απεργία των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη: Δούλεψα σκληρά όλο τον χρόνο για να κάνω πρόταση γάμου στην κοπέλα μου εδώ και τελικά δεν μπορώ να το κάνω. 

Μικρή λεπτομέρεια: οι «παράνομοι» αρχαιοφύλακες απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρία της έκδοσης εισιτήριων για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους. Η οποία (ιδιωτική εταιρία) από την πρώτη κιόλας ημέρα των «καθηκόντων» της, αύξησε την τιμή εισόδου από τα 10 στα 20 ευρώ!

Ναι, αλλά ο Γερμανός παίζει να μείνει ανύπαντρος…

Για τους λάτρεις (και υπερασπιστές) των εθνικών συμβόλων, ακολουθεί επίκαιρο φωτορεπορτάζ:

Ο καλλιτέχνης ποζάρει καμαρωτός δίπλα στο έργο του…

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απονέμει τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη για το έργο του…

Παρόντες στην απονομή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί και βουλευτές…

Αυτά για εκείνους και εκείνες που έγιναν πολιτικά δουλικά του Νατσιού, αποκαθηλώνοντας το έργο της Γεωργίας Λαλέ από μία έκθεση του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης. 

Έχω μία απορία: τα «μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια για ποιον λόγο τα ιδρύει κάποιος;

Πριν τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε τη Νομική Σχολή στην Πάτρα με την αιτιολογία ότι υπάρχουν αρκετοί άνεργοι δικηγόροι. Τώρα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα ισχύει το ίδιο;  

Σύμφωνα με διαφημιστικά σποτ, η ΔΕΗ θα δώσει 2.500.000 ευρώ για την αποκατάσταση 13.600 στρεμμάτων καμένων εκτάσεων. Πόσα στρέμματα δάσους έχουν καεί εξαιτίας της μη σωστής και οργανωμένης συντήρησης των πυλώνων από την ΔΕΗ; 60.000!

Έχουν ξεθεωθεί στη δουλειά οι διοικητές των νοσοκομείων και είπαν να τους δώσουν μία αυξησούλα. Τουτέστιν, οι διοικητές τους θα τσεπώνουν κάθε μήνα 5.121 ευρώ, την ίδια ώρα που ένας γιατρός με 10 χρόνια υπηρεσία να κάνει ζωάρα με 1.778 ευρώ! Καλό;

Για να το ελαφρύνω…

Δήλωση-σταθμός του Βασίλη Τσιάτρα: Υπάρχουν λίγοι παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε και εγώ. Και κανένας ακροδεξιός και φασίστας με μυαλό.

Η κόρη του υπουργού Ενέργειας, Μαριάννα Σκυλακάκη, εγκατέλειψε την Goldman Sachs και έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει εκπομπή στον Αnt1. Τελειώσαμε και με το brain drain!

Θάνος Πλεύρης: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα… Κέρνα πόνο, Σιακαβάρα! 

Ίσως ένα από τα κορυφαία σκίτσα της χρονιάς που πέρασε…

Πάμε όμως και στα του Πολιτισμού (γενικώς)…

Ανεξάρτητα από τον σεβασμό απέναντι στον θάνατο ενός ανθρώπου, δεν είναι κάπως κουλό να υπάρχουν συλλυπητήριες ανακοινώσεις από τα κόμματα για την αποδημία του Βασίλη Καρρά; 

Και άντε, πες ότι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κουβαλάνε εκείνο το σκυλάδικο τσούρμο του Α και ΟΥ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρέπει να ικανοποιήσουν και να χαϊδέψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά για ποιον λόγο; 

Εκτός και αν μέχρι τώρα δεν είχαν αντιληφθεί πόσα έχουν συνεισφέρει στον Πολιτισμό μας οι μεγάλες λαϊκές πίστες (ΚΚΕ) και αγνοούσαν την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής καψούρας (Νέα Αριστερά). 

Αυτή όμως που το τερμάτισε εντελώς ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με το: Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται. Έπαθε Στέλιο Ράμφο.

Και μιας και αναφέρθηκα πριν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να σας ενημερώσω ότι στα Ιωάννινα διοργάνωσε ημερίδα για το… μπότοξ! 

Σπύρος Παπαδόπουλος: Με έχει πείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν ήταν και δύσκολο, Σπύρο μου. Τόσα χρόνια σε «ταΐζουν» με εκπομπές και ρόλους στα κανάλια τους, άνθρωπος είσαι, λύγισες.

Θα το έχετε προσέξει πιστεύω. Καιρό τώρα, η ΕΡΤ2 «ζει» από τις εκπομπές του Αρχείου της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αν σε αυτό προσθέσετε και το «αδιάφορο» που εκπέμπει συνολικά το πρόγραμμα της ΕΡΤ3, το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει είναι πως πρόκειται για πολιτική επιλογή που στοχεύει στην υποβάθμιση των προγραμμάτων των δύο καναλιών. Το τι ακολουθεί των υποβαθμίσεων είναι γνωστό τοις πάσι…

Όχι βέβαια ότι στην ΕΡΤ1 τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ελεγχόμενη δημοσιογραφία, εκπομπές φιλτραρισμένος στην αισθητική του Life Style, ελληνικές σειρές στα όρια της αφέλειας και της βαρεμάρας έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των κυβερνητικών επιλογών για την ενημέρωση και την καλλιέργεια των πολιτών.     

Επειδή όμως πάντα θα υπάρχουν οι οάσεις που θα μας γαληνεύουν και θα μας μυούν…  

Ακούστε:

Το Λιμάνι στη χαρά, την καινούρια δισκογραφική δουλειά των Βαρέων και Ανθυγιεινών, έτσι όπως «ψιθυριστά» αποτυπώνουν τις μικρές και λιτές τους ιστορίες ο Βασίλης και ο Δημήτρης Ευφροσυνίδης.

Διαβάστε:

Αυτά που με «ακολουθούν»: Το ελάχιστον της ζωής του του Διαμαντή Αξιώτη. Τα δώρα του πανικού του Κοσμά Χαρπαντίδη, το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου, Το δέντρο το μονάχο της Μαρίας Παπαγιάννη, το Όλα για καλό του Γιάννη Μακριδάκη, το Η πέτρα και το αυγό του Κώστα Χατζηεμμανουήλ. 

Δείτε:

Τις ταινίες δύο σπουδαίων «παλαιμάχων». Την Τελευταία παμπ του Κεν Λόουτς και τους Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού του Μάρτιν Σκορσέζε. Και μαζί, την ταινία της Ασημίνας Προέδρου Πίσω από τις θημωνιές και του Γιώργου Γούση Μαγνητικά πεδία 

Τις ευχές μου, την αγάπη μου και τους ασπασμούς μου για τη νέα χρονιά. Και είπαμε, δεν λυγίζουμε…