Σανός παντού…

Ο επί πέντε έτη πρωθυπουργός της χώρας τα «χώνει» από το βήμα της Βουλής στον επί έναν μήνα Δήμαρχο της Αθήνας για κάτι που δεν έκανε ο επί τέσσερα έτη πρώην Δήμαρχος (και ανιψιός του)...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Παίρνει φωτιά μία πυλωτή πολυκατοικίας; Πρώτη είδηση στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Παίρνει φωτιά η μονάδα θειαφιού της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων; Πάμε για διαφημίσεις.

Διαβάζω τώρα τα ονόματα όλων εκείνων που θα συμμετέχουν στις επιτροπές για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και (όλως τυχαίως) διακρίνω ανάμεσά τους και μερικά από εκείνα που έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ της έξωσης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών από το κτήριο της οδού Κύπρου. Τυχαίο;

Αλλά ξέρω, τυγχάνουν και… ιστορικοί! 

Ισόπαλο γι’ αυτό τον μήνα το ντέρμπι Μακάριου Λαζαρίδη-Αγγελικής Δεληκάρη σε ό,τι αφορά το αγαπημένο τους σπορ. Ήγουν, την κυκλοφορία δελτίων Τύπου.  

Στο ενδιάμεσο, βλέπω Μακάριο Λαζαρίδη στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών και απορώ πώς δεν το έχει γυρίσει ακόμη σε… επιθεωρητή Κλουζώ! 

Δήμος Καβάλας: Θέλετε να συμμετέχετε στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»; ΟΧΙ!

Νέα πετυχησιά της Αστυνομίας μας! Κατέσχεσε 53,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, 3 τσιγάρα κάνναβης και… δύο μαχαίρια. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δραστηριοποιούνται 21 τεχνικές υπηρεσίες που έχουν όλα τα «προσόντα» για να αναλάβουν την εκτέλεση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί το ρέμα των Λουτρών της Τραϊανούπολης. Πόσες από αυτές «προσκλήθηκαν» από την καινούρια διοίκηση της Περιφέρειας για να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής; Τρεις! Υποψιάζεστε κάτι;  

Βασίλης Λεμονίδης, Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης και Οργάνωσης: Ήταν μία δύσκολη απόφαση η αύξηση των δημοτικών τελών. Αυτά τα συγκινητικά δεν μπορώ, Βασίλη μου.

Διαβάζω: Η Θασιάκη Ένωση κάνει προσπάθεια να αγοραστεί η οικία του μεγάλου λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικού από το Υπουργείο Πολιτισμού και να μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο. Αναφωνώ: Έλεος πια με αυτά τα Λαογραφικά!

Στέλλα μου, Αγίου Χαραλάμπους κι ούτε ένα τηλεφώνημα για «χρόνια πολλά»; Γιατί, Στέλλα μου, γιατί; Σνιφ, σνιφ, σνιφ…

Ακολουθεί διακοσμητική πρόταση από την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ… 

Ποιος το περίμενε! Να εμφανιστεί τρομοκρατική οργάνωση εν μέσω των φοιτητικών κινητοποιήσεων. 

Καθίστε τώρα γιατί μπερδεύτηκα. Λέει ο υπουργός Παιδείας ότι όποιος δεν μπορεί να εισαχθεί στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να εισαχθεί και στο μη κρατικό. Άρα τι; Τα παιδιά μας θα φεύγουν πάλι στο εξωτερικό; Έτσι δεν πάει; 

Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής για τη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών: Το διασκεδάζω τόσες μέρες στην Επιτροπή. 

Όπως το διασκέδαζε και τότε που ως δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος έπαιρνε συνεντεύξεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Χούγια είναι αυτά… 

Τη μία μέρα ο Μαρκόπουλος χαρακτηρίζει τη δημοσιογράφο του Action24 Ελένη Καλογεροπούλου «γιουσουφάκι» και την επομένη ο Μαρινάκης τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Το Ποντίκι Γιάννη Μακρυγιάννη, «εγκάθετο». Όχι που θα μας τη «λένε» εμάς από τις Βρυξέλες.   

Μικρός διάλογος από την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΣΕ στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των Τεμπών:

– Ποιος σας διόρισε;
– Ο υπουργός Καραμανλής, με έγκριση της Βουλής.
– Προσλάβατε προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ με μπλοκάκι;
– Ναι, περίπου 210 άτομα.
– Πού τους βρήκατε;
– Κάναμε συνεντεύξεις και αξιολόγηση…
– Από που κατάγονταν τα άτομα αυτά;
– Δεν το θυμάμαι.
– Τα περισσότερα ήταν από τις Σέρρες;
– Δεν το θυμάμαι…

Επισκέπτεται η εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τις μεταφέρει τις απόψεις των συγγενών τους για τα όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και η Εισαγγελέας της προτείνει να πάνε στην εκκλησία για να βοηθηθούνε! 

Λογικό, λογικότατο η Ιερά Σύνοδος να είναι ενάντια στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι κάτι που αντιβαίνει στις πνευματικές και θεολογικές της αρχές και αξίες. Και σεβαστό να πράττει και να εκφράζεται κατά πώς ορίζουν οι Γραφές της. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο…

Απλά σκέφτομαι και αναρωτιέμαι: αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους ιερείς να παντρεύουν ένα ζευγάρι και αμέσως μετά να βαφτίζουν το παιδί τους (εις την κοινήν, γαμοβάφτιση), είναι σύννομο με τας Εντολάς των Πατέρων;

Για να μην αρχίσω να ρωτάω αν οι Γραφές επιτρέπουν τις προγαμιαίες σχέσεις πριν το στεφάνι…

Ακούω τώρα τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο να λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική νόσος και σκέφτομαι: ρε μπας και όλοι αυτοί που έχουν περάσει από την εκπομπή της Βικούλας της Φλέσσα, φεύγουν με… κουσούρια;     

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης του Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει σε ερώτηση (κανονικού) δημοσιογράφου…

Η ερώτηση: Διαβάζουμε ότι ελληνικά πλοία συμμετείχαν σε κάποιο είδος μεταφοράς ρωσικών καυσίμων, γεγονός που έκανε το ανώτατο όριο τιμής λίγο πιο δύσκολο στη διαχείρισή του. 

Η απάντηση: Λοιπόν, όσον αφορά την ελληνική ναυτιλία, ήμασταν πολύ προσεκτικοί να ενημερώσουμε τους πλοιοκτήτες ότι πρέπει να τηρούν το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων… ααααα… και… εεεε… το έχουν πράξει… ααααα… εεεεεε… στα πλαίσια φυσικά… αααα… εεεεεε… του τι έχει συμφωνηθεί, του τι… του τι μπορούν να κάνουν και τι δεν μπορούν να κάνουν…

Μικρό διάλειμμα για να ακούσουμε τη γνώμη ενός σινεφίλ…

Γιατί κατηγορούν τα Μέσα Ενημέρωσης τον Κώστα Πολυχρονόπουλο της κοινωνικής κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος; Για το πάθος του για τον τζόγο! Από πού «τρέφονται» οικονομικά τα Μέσα Ενημέρωσης; Από τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ, των καζίνο και των εταιριών τζόγου. 

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Από τις 10 χειρουργικές αίθουσες θα λειτουργούν οι 2, κι αυτές μόνο για τα επείγοντα. Να περιμένω αντίδραση της Εκκλησίας ανάλογη με αυτή για τον γάμο των ομόφυλων;  

Ο επί πέντε έτη πρωθυπουργός της χώρας τα «χώνει» από το βήμα της Βουλής στον επί έναν μήνα Δήμαρχο της Αθήνας για κάτι που δεν έκανε ο επί τέσσερα έτη πρώην Δήμαρχος (και ανιψιός του).

Και από πίσω τα ΑΡΔακια: Δήμαρχο των καταλήψεων και των συλλογικοτήτων χαρακτηρίζει τον Χάρη Δούκα ο δημοσιογράφος του Athens Voice Μάνος Βουλαρινός.  

Είπα ΑΡΔακια… Ο Γιώργος Λιάγκας: Γιατί μας «χέζεις» ρε Νταλάρα; Εγώ: Γιατί το ζητάει ο οργανισμός σας.

Τίτλος σε ενημερωτικό σάιτ: Έκλεψε την παράσταση ο σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο Διαμαντής Καραναστάσης θα υπερψηφίσει, όπως είπε, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πάρ’ το πάνω σου, Ζωή! Διαγραφή και διαζύγιο ΤΩΡΑ!

Αυτή η Εύη Χριστοφιλοπούλου που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στη Νέα Δημοκρατία, είναι η ίδια που έλεγε για τον Κουρουμπλή ότι είδε φως και μπήκε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ; Η ίδια, ε;

Πάντως, αυτό που βλέπω να συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι τα «ορφανά» του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να παίρνουν κεφάλι από τα «ορφανά» του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.

Αυτό που παραμένει ακόμη απροσδιόριστο είναι σε ποια κατηγορία «ορφανών» ανήκει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αυγή! Η δικιά μου… ορφάνια!  

Η είδηση: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό ακροδεξιού διαδηλωτή. Άμυαλοι! Αν πήγαιναν να δείρουν κανέναν αντιφασίστα τώρα θα είχαν πάρει προαγωγή.

Την ώρα που διαβάζω ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, μου σκάει τρελή αφίσα από το ένδοξο παρελθόν…

Σας έχω και το κορυφαίο: ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος δήλωσε ότι με όλα αυτά που γίνονται, στις ευρωεκλογές σκέφτεται να ψηφίσει… ΚΚΕ! 

Αλήθεια τώρα, το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στις Βρυξέλλες για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη; Το βίντεο που δείχνει να χρηματίζει ανθρώπους για να τον ψηφίσουν, δεν το είδαν οι σύντροφοι;

Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Ποτέ Ξανά… Οι ίδιοι που κάμποσα χρόνια πριν φώναζαν ρυθμικά: Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη!

Απεργία για τις 17 Απριλίου κήρυξε η ΓΣΕΕ! Πάντα σε εγρήγορση! 

Μικρές ειδήσεις με… αριθμούς:

128 εκατομμύρια ευρώ η τακτική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων όλης της χώρας; 504 εκατομμύρια ευρώ σε παρόχους κατάρτισης για αναβάθμιση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων των ανέργων. 

Τελευταία καταγραφή: Στην Κύπρο, που έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, πηγαίνουν 11.681 ξένοι φοιτητές. Από την Κύπρο φεύγουν 26.178 Κύπριοι φοιτητές προς άλλες χώρες. Οι 15.066 από αυτούς έρχονται στην Ελλάδα.

Όταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μπήκε στην πολιτική πριν 24 χρόνια, δήλωνε στην Εφορία ένα μόνο ακίνητο, 22.000 ευρώ σε καταθέσεις και καμιά οφειλή στο Δημόσιο. Σήμερα αποχωρεί από την πολιτική με 122 ακίνητα, 1.000.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις και 250 χιλιάδες ευρώ χρέος στο Δημόσιο.  

Κι άλλη αποχώρηση! Αστυνομικός έφυγε από την ΕΛΑΣ με καταθέσεις… 3.500.000 ευρώ!

Κύκλωμα συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ πληρώνονταν πλασματικές υπερωρίες που έβαζαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Δουλίτσες να γίνονται… 

Το ΙΕΚ Ξυνή δεν χρωστάει πλέον τα 10.000.000 στο ΙΚΑ γιατί η υπόθεση μπήκε στο… αρχείο! 

…Κάνω δύο βήματα, απομακρύνεται δύο βήματα. Κάνω δέκα βήματα και ο ορίζοντας τρέχει δέκα βήματα μακριά. Όσο και να περπατάω, δεν θα τη φτάσω ποτέ. Τι χρησιμεύει τότε η ουτοπία; Σ’ αυτό χρησιμεύει: στο να περπατάς. Eduardo Galeano.