Παλαιοκομμουνιστής

Η μη ψήφιση από το ΚΚΕ του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια καταγράφεται ως η χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής του ιστορίας. Χωρίς ναι, μεν, αλλά…


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Το θέμα δεν είναι που ο Γιώργος Πασχαλίδης ψήφισε ΟΧΙ στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το θέμα είναι ότι ο Γιώργος Πασχαλίδης ψηφίζει νόμους.

Από ανάρτηση του Γιώργου Τσακίρη, υποψήφιου με τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη: Εάν η παραδοσιακή οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών σύμφωνα (και) με το διϋστικό πρότυπο μητέρα / πατέρα θεωρείται συντηρητισμός, τότε η έννοια της προόδου δεν έχει χάσει μόνο το νόημά της. Σκέφτομαι: μήπως έχασα επεισόδια; Είπε ποτέ κανείς ότι το «πρότυπο μητέρα / πατέρα» είναι συντηρητισμός; Ή μήπως το πράγμα αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά αχαλίνωτης φαντασίωσης;  

Καλά, ρε παιδιά, είστε σοβαροί; Πήγατε και μου βάλατε Γενική Συνέλευση ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και είχατε την απαίτηση να παραβρεθούν σε αυτήν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και οι δημοσιογράφοι των τοπικών καναλιών; Μια μέρα έχουν οι άνθρωποι να γιορτάσουν τον έρωτά τους! Στη Στέγη θα ερχόταν;

Να δω και τον Θόδωρο Μουριάδη… Μπέο, και να παραδοθώ αμαχητί!

Ή μήπως να αρχίσω συνεδρίες με τη Στέλλα; Το σκέφτομαι… 

Πώς; Σας ξάφνιασε η δήλωση του υφυπουργού Υγείας ότι το κράτος δεν μπορεί να δώσει 3.500.000 για να υπάρχει ακτινοθεραπευτική μονάδα στο Νοσοκομείο της Καβάλας; Άντε τώρα, ξεκινήστε να κατεβαίνετε από το συννεφάκι σας! 

Καλέ, πού ζω! Σύμφωνα με τον Οργανισμό European Best Destinations, η Θάσος κατατάσσεται στους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2024 μαζί με το Μονακό, το Λονδίνο και τη Φλωρεντία! Ποια Παρίσια και ποιες Βαρκελώνες! Κλίσμα μόνο!  

Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας απέστειλαν τα μέλη της  διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις αυξήσεις τελών. Αυτά τα «εκφραστικά» με συνεπαίρνουν…

Τέλος με τα ΑΤΜ ο Μακάριος. Τώρα από πυροσβεστικά πλοιάρια και πάνω! 

Α, ναι, και διορισμούς στο ΕΣΥ. 

Και άντε τώρα να τον προλάβει η Δεληκάρη… 

Να μην το ξεχάσω. Είχαμε και περιοδεία στη Καβάλα από αντιπροσωπεία του κόμματος Σπαρτιάτες. Με ποιους συναντήθηκε; Με τον διοικητή της Αστυνομίας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας και τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Εγώ δεν ξαφνιάστηκα…

Η Cosmote ζήτησε συγνώμη για το πολύωρο blackout της περασμένης Κυριακής και «αποζημίωσε» τους πελάτες της με δώρο 15 gigabytes. Άμα οι άνθρωποι είναι ανοιχτοχέρηδες…

Καθίστε τώρα γιατί αρχίζω να το χάνω… Πήγαν οι αγρότες στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και του ζήτησαν να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα της καθόδου τους στην Αθήνα για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο; Δηλαδή θα κατέβαιναν να διαμαρτυρηθούν για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης με «χορηγό» έναν που ψηφίζει την κυβέρνηση; Έτσι πάει; 

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, στο πλαίσιο της συνάντησής του με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: Ο Πολιτισμός πρέπει να έχει μια διασύνδεση με τον Τουρισμό την Οικονομία και τον Αγροτουρισμό. Μέσα στις νέες προτάσεις βάλαμε και τα κρασιά που παράγονται στη Δράμα. Χικ!

Εκπολιτιστήκαμε…

Θα το ξαναπώ: τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κορύφωση μιας ιδεολογικής και οργανωτικής κρίσης που «δούλευε» από το 2015. Το ότι κάποιοι δεν κατόρθωσαν να την αντιληφθούν και να την αντιμετωπίσουν, ορίζει και το μέτριο των ικανοτήτων τους. Και είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, το ιστορικό βάρος αυτής της εξέλιξης θα το «κουβαλάει» ο Αλέξης Τσίπρας.     

Πώς απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι για πρώτη φορά ο Ποινικός Κώδικας δεν έρχεται από μία έγκυρη και ανεξάρτητη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή επιστημόνων; Με τη φράση, αυτά τα λένε και οι αναρχικοί. Σε λίγο να περιμένετε και το: τα λένε και οι κομμουνιστές. 

Πριν προχωρήσω να ενημερώσω ότι ζούμε στη χώρα όπου μπορείς να δουλεύεις με τηλεργασία μέσα από ένα λαγούμι… 

Τι συμβαίνει κάθε φορά που η χώρα μας στριμώχνεται από αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ή άλλων διεθνών οργανισμών; Βγαίνει το Economist για να υμνήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να φανταστώ με το… αζημίωτο!  

Η εικόνα μιας χώρας σε βαθιά κοινωνική και πολιτική σήψη: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αποκαλεί δημοσίως τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «κουνίστρα» και «οπισθογεμή», έχοντας δίπλα του (και αγκαλιά) την ανήλικη εγγονή του και από κάτω ο κομματικός όχλος και συρφετός να επιχαίρει και να επευφημεί.    

Στην εικόνα προσθέστε και το γεγονός ότι αυτός ο άθλιος υπήρξε για χρόνια Πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο! 

Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής: Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων επαρκούν με το Σύμφωνο Συμβίωσης. Το οποίο ο ίδιος και το κόμμα του δεν ψήφισε!

Όπως φυσικά το κόμμα του δεν ψήφισε ούτε την αποποινικοποίηση της μοιχείας ούτε τον πολιτικό γάμο. Αυτά που ο Σκέρτσος χαρακτήρισε νομοθετικά ορόσημα!

Από την άλλη, δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το ΚΚΕ να ακούει τον Σαμαρά να αναρωτιέται: Είναι το ΚΚΕ συντηρητικό; Είμαι εγώ ακραίος;

Η μη ψήφιση από το ΚΚΕ του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια καταγράφεται ως η χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής του ιστορίας. Χωρίς ναι, μεν, αλλά…

Και ’κει που έλεγα να το «κλείσω» με το ΚΚΕ, μου πετάγεται στο Facebook ανάρτηση με προφητεία του Αγίου Παϊσίου: Σε αυτά που έρχονται θα αντισταθούν κάποιοι λίγοι Χριστιανοί και το ΚΚΕ! Να θέλεις να αγιάσεις και να μη σε αφήνουν! 

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών απευθύνει ερώτηση στον Κώστα Καραμανλή και ο Κώστας Καραμανλής απαντάει στην ερώτηση μέσω… σημειώσεων! Περνάει κάτι από μυαλό σας;

Και άλλο από την κατάθεση του Κώστα Καραμανλή: Αυτό που στην ουσία έλεγε το εξώδικο, δεν ήταν ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής. Το εξώδικο έλεγε προχωρήστε γιατί έχουμε ζητήματα ασφάλειας και ολοκληρώστε την 717. Ακόμη ψάχνεται, δεν λέει να συνέλθει ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού!  

Με αφορμή ένα φονικό…

Η αυτοδικία είναι μία ειδεχθής πράξη και ως τέτοια, αποτρόπαια και καταδικαστέα. Αυτό προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.

Από την άλλη, τα (έτσι κι αλλιώς) αιμοδιψή ΜΜΕ, βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να προβάλλουν ένα τραγικό γεγονός, προσδίδοντας σε αυτό φυλετικά χαρακτηριστικά. Ο δολοφόνος ήταν Αιγύπτιος! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαμόρφωση των κοινωνικών ενστίκτων.

Τι πέρασε εντελώς απαρατήρητο από αυτή την τραγωδία; Ότι ο δολοφόνος, εκτός από Αιγύπτιος, ήταν ένας 76χρονος εργαζόμενος που απολύθηκε! 

Κ λ α ί ω ω ω ω ω ω ! ! ! 

Είναι άλλο να καταδικάζεις την (όπως και να ’χει) δολοφονία του Ναβάλνι από το καθεστώς Πούτιν και εντελώς άλλο να χαρακτηρίζεις τον Ναβάλνι αγωνιστή της Δημοκρατίας. Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο λόγος.

Και φυσικά έχει «αξιακό κώδικα» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος. Αυτόν του τραμπούκου! 

Ο οποίος Μαρκόπουλος την «είδε» Αντώνης Σαμαράς και μπούκαρε στο (ιδιωτικό) σχολείο όπου σπουδάζει ο γιος του, απειλώντας τον καθηγητή του με τη φράση, θα σε τελειώσω… 

Να θυμίσω ότι η καθηγήτρια του (ιδιωτικού) σχολείου που έπιασε το παιδί του Σαμαρά να «κλέβει» στο διαγώνισμα, απολύθηκε!

Τεστ μνήμης: Εκείνο το: Τσίπρα αν είχαμε εμφύλιο από εμένα θα πήγαινες, ποιο προβεβλημένο στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης το είχε αναρτήσει στο twitter; 

Θυμάστε τον κακό χαμό που γινόταν στα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης με τους 13 πρόσφυγες από τη Συρία και το Πακιστάν που είχαν συλληφθεί στον Έβρο με την κατηγορία του εμπρησμού; Τώρα που αθωώθηκαν ΟΛΟΙ από το δικαστήριο, άκρα των δημοσιογράφων σιωπή! 

Μαθαίνω ότι ο Αυτιάς πάει για ευρωβουλευτής και όλως τυχαίως μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το: Το παιδί είναι στο Παίδων, πάσχει από την ασθένεια Suzuki και… Kawasaki, συγνώμη, μπλέξαμε στις μηχανές… 

Μαλάκα μου, κοντεύουμε τα 15 χρόνια μέσα στα μνημόνια και υπάρχει δημοσιογράφος που υπογράφει άρθρο με τίτλο: Η χώρα χρειάζεται αποσοβιετοποίηση. Στην ιστοσελίδα Capital, φυσικά.

Έλληνας που ζει στη Φινλανδία μιλάει στην εκπομπή του Μάνεση στον Alpha και μεταξύ των άλλων, λέει: 

Εδώ το κράτος δίνει στους μαθητές βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη και υπολογιστές δωρεάν, δεν υπάρχουν φροντιστήρια και τα σχολεία είναι μόνο δημόσια και υπερσύγχρονα

Τι βρήκε να τον ρωτήσει ο Μάνεσης; Αν κάνουν καταλήψεις.

Τεράστιο θέμα στην εκπομπή του Ευαγγελάτου! Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έπινε νερό από το μπουκάλι και όχι από ποτήρι!  

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή της ιστορικής εκπομπής Μονόγραμμα του Γιώργου Σγουράκη. Η Βικούλα Φλέσσα συνεχίζει κανονικά. 

Και ξαφνικά προέκυψε δελτίο ειδήσεων με… τοποθέτηση προϊόντος! Η ΤΕΡΝΑ στο MEGA!

Από δημοσιογράφους σούργελα και γλίτσες, άλλο τίποτα. Αλλά σαν αυτόν τον Σταμάτη Ζαχαρό του OPEN, κανείς!

Και κάτι που δεν το χωράει ανθρώπου νους…:

Την οργή της προς το Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, γιατί επέτρεψε να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας μπροστά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η Μενδώνη, που τον Ιούνιο του 2021 δήλωνε ότι είναι τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα η επίδειξη του οίκου Dior στα μνημεία μας!

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Βιέννης «έκοψε» από το πρόγραμμά του τον μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή, λόγω της δεύτερης ιθαγένειάς του. Αυτής του Ρώσου πολίτη. 

Από τα όμορφα (και αισιόδοξα) των ημερών…

Το φωτογραφικό project του Αντώνη Πασβάντη με τίτλο Η τελευταία κοινότητα απέσπασε το πρώτο βραβείο Athens Photo World 2023. Πρόκειται για μία φωτογραφική αποτύπωση-έρευνα με αναφορά στις ζωές και το αβέβαιο μέλλον των εναπομεινάντων 4.000 Ελλήνων Αλεβιτών-Μπεκτασήδων στην περιοχή του Έβρου. 

Η νέα ποιητική συλλογή του Βασίλη Μαρουλά με τίτλο Είδη φρικός ή Πέσαμε σ’ έρωτα. 

Η εικόνα μιας νεαρής κοπέλας να δανείζεται από τη (μεγάλη και υπερπολύτιμη) Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ, Mrs. Dalloway.  

Και κάπου εδώ, έρχεται και η στιγμή που πρέπει να διαλέξεις: ή με τον Πάνο Βλάχο ή με τον Άρη Πορτοσάλτε.