Ηλίας Μωσαίδης: «Πετύχαμε τον Φάρο στα καλύτερα του…»!

Ο προπονητής της Καβάλας BC μιλάει για την βαριά ήττα της ομάδας το Σάββατο στο Κερατσίνι

Δεν έχουν πολλά να πουν στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας για το παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου του Σάββατο! Άλλωστε το τελικό σκορ (105-61) τα λέει όλα… Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη και πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο! Σύμφωνα με τον προπονητή της Καβάλας BC Ηλία Μωσαίδη η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι ειδικά αυτή την εποχή ο Φάρος είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. «Απ’ την στιγμή που κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα με τις απουσίες και τους τραυματισμούς που είχε απ’ την αρχή της χρονιάς, ο Φάρος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και είχε αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση! Έχει ποιότητα σε όλες τις θέσεις και τολμώ να πω ότι έχει τις καλύτερες λύσεις από τον «άσσο» έως το «πεντάρι»! Απ’ ότι φαίνεται τον πετύχαμε στην καλύτερη στιγμή του μέσα στην χρονιά»!

«Να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις»

Απ’ την άλλη μεριά οι παίκτες της Καβάλας δεν κατάφεραν (για ακόμα μια φορά) να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι και απ’ την στιγμή που χάθηκε η επαφή στο σκορ και έβλεπαν ότι ο Φάρος μπορούσε να απειλήσει στην επίθεση και να κλείσει αποτελεσματικά στην άμυνα, έπεσε και η ψυχολογία! «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Το έχω πει και άλλες φορές και το επαναλαμβάνω ότι οι παίκτες μας που στις προηγούμενες ομάδες τους ήταν ρολίστες δεν μπορούν ακόμα να ανταποκριθούν πλήρως στα δεδομένα της ομάδας και στις απαιτήσεις που έχει απ’ αυτούς» επισημαίνει με έμφαση ο προπονητής.

Πλήρεις με το Ψυχικό;

Το συγκεκριμένο παιχνίδι πλέον ανήκει στο παρελθόν και στην Ένωση επικεντρώνονται στην επόμενη αναμέτρηση που είναι με το Ψυχικό! Στον αγώνα αυτό, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να επιστρέψει και ο Αντώνης Σκλήβας ο οποίος ήταν μεν στην αποστολή για τον Φάρο αλλά ήταν ο μοναδικός που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ο προπονητής του δεν θέλησε να ρισκάρει κάποια υποτροπή στον τραυματισμό που τον άφησε πίσω, όμως εν όψει του επόμενου κρίσιμου αγώνα αναμένεται να μπει κανονικά στην προετοιμασία!