Καβάλα BC: Νέα προσθήκη ο Πολυχρόνης Τσίγκας

Ο 23χρονος forward προέρχεται από το πρωτάθλημα της Basket League της Κύπρου με την ομάδα του Αχιλλέα Καϊμακλίου, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με την Ευκαρπία

Ο Πολυχρόνης Τσίγκας θα είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, που προσπαθεί να «σώσει την παρτίδα» και να διεκδικήσει την παραμονή της στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ο 23χρονος, διεθνής με την Κ18 της Κύπρου, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την ολιγόμηνη θητεία του στο πρωτάθλημα της Basket League της Κύπρου με τα χρώματα του Αχιλλέα Καϊμακλίου στον οποία μεταγράφηκε το καλοκαίρι. Την περσινή χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της Ελλάδας με την Ευκαρπία έχοντας μέσο όρο 10 πόντους ανά αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αγωνίστηκε και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά όμως με την ομάδα της Ανόρθωσης.

Έχει ύψος 1,96, αγωνίζεται στη θέση του forward και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επιδιωκόμενη «επανεκκίνηση» της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Η ανακοίνωση της μετακίνησης του από την Κύπρο στην Καβάλα αναφέρει σχετικά:

«Νέο κεφάλαιο για τον ταλαντούχο Πολυχρόνη Τσίγκα που αποχωρεί από το Αχιλλέα Καϊμακλίου και το ΟΠΑΠ Basket League (Κύπρος) για να μετακομίσει το Kavala B.C και να συμμετέχει στην National League 1 (Ελλάδα)».